Mitä haluat tietää LedStore-spoteista?

Mitä haluat tietää LedStore-spoteista?

Led-spotilla on monta nimeä, spotti, alasvalo, uppospotti, englanniksi downlight. Yhtä kaikki, me LedStorella olemme olleet mukana led-spotin kehityksessä pian 10 vuoden ajan, ja tiedämme siitä yhtä ja toista. Eikä ole aivan yhdentekevää, millaisella spotilla asuntoa tai toimitilaa valaisee. Kerromme tässä pääpiirteet spotin ominaisuuksista.

Spotti koostuu käytännössä kuudesta osasta, joilla on kaikilla vaikutusta spotin toimintaan ja sen antamaan valoon. Osat ovat liitäntälaite, liitosjohto, led-moduuli, linssi, diffuuseri ja kehys. Spotin asennus tapahtuu uppoasennuksena pyöreään asennusaukkoon.

Liitäntälaite kuuluu led-spottiin

Himmennettävä liitäntälaite, tai virtalähde (yleisnimitys: muuntaja) kuuluu aina LedStoren led-spottien hintaan. Lähes kaikissa spoteissamme se on kuvan mukainen vihreä rasia, jossa merkintä LedStore.fi. Liitäntälaite (vakiovirtalähde) kytketään verkkovirtaan ja liitäntälaitteissamme on ketjuasennusmahdollisuus, (kytkinrimassa pikaliitin). Ketjuasennus säästää työmaalla vaivaa, kun johdotus voidaan tehdä suoraan valaisimelta toiselle.

Liitäntälaite on myös suunniteltu sopivan pieneksi niin, että se mahtuu spotin asennusaukosta sisään, mikä helpottaa sen vaihtamista. Liitäntälaitteessa on tukeva kansi, jossa vedonpoisto. Jos johdon paksuus vaatii, niin vedonpoistajan alla olevan kielekkeen saa katkaistua lisätilan saamiseksi sähköliitännälle.

Liitäntälaitteiden kotelointiluokitus on IP21, eli ne eivät ole vesitiiviitä, mutta tippuvedenpitäviä. Liitäntälaite soveltuu asennettavaksi esim. ulos katokseen.

Liitäntälaitteita on saatavissa myös 12-24V jännitejärjestelmiin, eli esim. aurinkosähköä käyttäviin kohteisiin, tai autoon / veneeseen / matkailuvaunuun hinnan pysyessä samana, sekä DALI-ohjausjärjestelmiin sopivilla virtalähteillä erilliskorvauksesta.

Liitosjohto pikaliittimellä

Liitäntälaitteelta led-moduulille menevä liitosjohto on spoteissa noin 10 cm pituinen. Johdossa on vesitiivis pikaliitin, jotta valaisimen tai liitäntälaitteen huoltaminen ja vaihtaminen onnistuu tarvittaessa ilman, että koko led-spottia tarvitsee vaihtaa.

Led-moduulin monet ominaisuudet

Led-spotin sydän on sen moduuli. Moduuli on kokenut eniten muutoksia vuosien varrella. Uusin parannus moduuliin on jäähdytyssiilin muoto, vedenpitävyyden lisääntyminen ja valon värilämpötilan säätö. Uudessa moduulissa jäähdytyspinta-alaa on tullut lisää, johdotus moduulin sivusta ja kaikkiin malleihin on tullut vaihdettavat moduulit. Moduuli on valettua, mustaksi maalattua alumiinia.

9W ottoteho ja reilun 600 luumenin valontuotto, joka on lähes kaikissa led-spoteistamme, on asuntovalaistukseen hyvin sopiva. Valaistaessa neliömetrin kokoinen ala, valaisimesta metrin päähän tuleva luksimäärä on siis noin 600 ja kahden metrin päähän valaisimesta tuleva valon määrä yleisvalaistukseen sopiva 300 luksia. Suuremman tehoiset 15W spottimme soveltuvat korkeampiin tiloihin ja suurempaa valomäärää tarvitseviin kohteisiin.

Kaikissa led-spoteissa on valittavana joko 3000 kelvinin lämmin valkoinen valon värilämpötila tai 4000 kelvinin neutraalimman valkoinen valon värilämpötila. Mallistossamme on myös valon värilämpötilasäädettäviä spotteja, joissa valon värilämpötilaksi voi valita joko 2700 K lämmin - 4000K neutraali tai 5300K kylmän valkoinen valon värisävy. Kutsumme tätä CCT-ominaisuudeksi.

Moduulin led-piiri on huippulaatuinen. Olemme saaneet nostettua CRI-arvon 98:aan. Led-piirin käyttötunnit ovat yli 50 000. Eli laskennallisesti 8 tunnin vuorokautisessa ja ympärivuotisessa käytössä led-piiri kestää 17 vuotta. Takuunalaisena se on ensimmäiset 7 vuotta, joten mistään kertakäyttötavarasta ei tässä ole kyse. Uusi moduuli vaihtuu vähitelleen kaikkiin led-spottimalleihin, paitsi ModLed-spottiin, jossa moduuli on vaihdettava. Nyt uutta moduulia on saatavissa CCT-ominaisuudella (2700K-4000K-5300K) varustetuissa spoteissamme (syyskuu 2019). Kaikki uudet moduulit tunnistat vihreästä LedStoren logosta.

 

Linssi määrää avauskulman

Linssi on led-spotissa tärkeässä osassa, koska se säätää valon avautumiskulmaa. 45 asteen linssimme sopii hyvin yleisvalaistukseen, kun spotit asetellaan tasaisesti kattoon, noin 1 kpl / neliömetri.

Diffuuseri tasoittaa valon

Linssin edessä oleva kellastumaton, akryylimuovinen tai spottimallissa 023 kiinteä, lasinen mattadiffuuseri tasoittaa spotista tulevan valon ja estää häikäisyn. Vaihdettavalla moduulilla olevat spottimme antavat myöden myös diffuuserin pois ottamisen, jos tarpeena on saada terävämpää valoa. Diffuuseri tasoittaa spotista tulevan valon, ja vähentää jonkin verran spotin valotehoa.

Kehyksen värit ja muodot

Led-spottien kehykset ovat valettua alumiinia, joten ne ovat kestäviä ja johtavat hyvin lämpöä. Kehykset kiinnittyvät napakasti kahden jousen avulla. Kehysmallit ovat suunnattava ja kiinteä. Suunnattavan spotin valaisukeilaa saa keinutettua 28 asteen verran keskiakselista. Keilan suuntaus tapahtuu kääntämällä spottia asennusaukossa. Monipuolisin suuntausmahdollisuus on siis pyöreillä spoteilla. Toinen kehysmalli on kantti, joka on ulkokehältään neliö, tai suorakaide mallissa Tuplakantti.

CCT-ominaisuudella varustettu suurempitehoinen 15W spotti, musta, kiinteä kantti

Pyöreä 9W suunnattava spotti, uusi moduuli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pyöreiden ja neliön muotoisten spottien kehyksen väreinä ovat mattavalkoinen, mattahopea ja musta (maalattu). Lisäksi kehys, jossa kiiltävä alumiini sisemmällä kehällä ja harjattu alumiini ulommalla kehällä. Mallistossa myös kiinteä kehys, jossa valolähde valaisee huomaamattomasti noin 1,5-2 cm katon sisältä.

Suunnattava Kantti valkoisella kehyksellä

Suunnattava Kantti harjattu alumiini kehyksellä, sisäkehä kiiltävä alumiini

Suunnattava Kantti mustalla kehyksellä, CCT-ominaisuus

 

 

 

 

 

 

 

 

LedStoren led-spotteihin voi tutustua verkkokaupassa led-spotit kategoriassa osoitteessa: https://ledstore.fi/led-spotit

Jakaa:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Led ulkovalaisimet.

LED ulkovalaisimet valaistuksessa

LED ulkovalaisimet kestävät katsetta ja valaisevat pihaa ja luontoa kauniisti. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina ulkovalaisimet ovat paljon päällä, jolloin halogeeni- ja loisteputkivalaisimien vaihtaminen LED valaisimiin on

Himmennettävä LED lamppu ja sen edut

Himmennettävä LED lamppu kehittyy LED on yksi nopeiten kasvavista teknologioista maailmassa. LED teknologia on kasvanut hurjaa vauhtia ja jo nyt se on mullistanut täydellisesti valaistusmaailman.

Kun LED putki tuli toimistoon

LED putki toimistoon on nykyaikaa. Tänä päivänä toimistoihin laitetaan vanhojen välkkyvien ja sirisevien loisteputkien tilalle laadukkaat LED putket. LED putkemme sopivat yli 90% vanhoista rungoista.

Ledit, joissa on korkea CRI eli värintoistoindeksi

Värintoistoindeksi CRI, englanniksi colour rendering index Korkealaatuisissa LED-valoissa on myös korkea värintoistoindeksi, eli CRI. Hyvä värintoistoindeksi (CRI) kotikäytössä on yli 90, ja nykyään monissa valaisimissa

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2021 All Rights Reserved