Hämäräkytkin valaistuksen apuna

Hämäräkytkin valaistuksen apuna

Hämäräkytkimillä led-valojen käyttö tulee entistä helpommaksi. Hämäräkytkimiin liittyy yleensä myös liiketunnistus, jolloin valot syttyvät vain tarvittaessa. Hämäräkytkimiä voidaan käyttää lähes kaikissa led-valaisinmalleissamme. Led-nauhavalaistukselle on oma, profiilin sisään asennettava luotettava tunnistin. Lisäksi löytyy valaisinmalli, jossa hämäräkytkin kuuluu vakiona valaisimeen.

Hämäräkytkin monenlaisiin tarpeesiin

Hämäräkytkin on erittäin käytännöllinen pientä lisä- tai yövaloa kaipaaviin kohteisiin, jossa on hyödyllistä se, että valot syttyvät liikkeestä. Esimerkiksi kulkuvaloina käytävillä, keittiön sokkelissa, eteisessä tai yövalona olohuoneessa, sekä vaatehuoneissa, tuulikaapeissa, varastotiloissa ja teknisissä tiloissa, joissa ei oleskella kerrallaan pitkiä aikoja.

Ulko- ja pihavaloihin saadaan myös käytännölliset hämäräkytkimet, jotka syttyvät kun ulkona tulee tarpeeksi hämärää. Lisäksi valot voidaan säätää syttymään kun tunnistusalueella on liikettä, ja määritellä päälläoloaika viimeksi havaitusta liikkeestä.

Esimerkkinä LedStoren mikroaaltosensori sytyttää valot, kun se havaitsee liikettä tunnistussäteen alueella ja kun valotaso (luksit) on halutussa tasossa. Eli esimerkiksi aina kun havaitsee liikettä tai aina kun havaitsee liikettä ja on hämärää. Sensorin tutka havaitsee liikkeen myös puu- ja lasipintojen sekä ohuiden seinien ja kattomateriaalien läpi. Asennus tapahtuukin huomaamattomasti seinään tai kattoon, josta sensori sytyttää valaisimet silloin, kun se havaitsee liikettä ja sammuu viimeisen havaitun liikkeen jälkeen.

Hämäräkytkin vakiona

LIIKE 325

LedStoren valikoimasta löytyy plafondivalaisin, LIIKE325, joka soveltuu vähemmän esteettistä valaisinta tarvitseviin kohteisiin, kuten varastot, tekniset tilat ja ohikulkukäytävät. Valaisimessa on valmiiksi liike- ja hämärätunnistimet. Valaisin  voidaan siis asettaa syttymään tietyksi ajaksi silloin, kun on tarpeeksi hämärää ja valaisin havaitsee liikettä. Valaisin on kirkas, valoteholtaan 1920 lumenia, ja valo on laadukasta CRI90. Tuotteella on 5 vuoden takuu.

KULKURI

LedStoren Kulkuri on erinomainen valaisin yön kulkuvaloksi. Valaisimessa on sekä liike- että hämärätunnistin, jonka ansiosta valaisin syttyy vain hämärällä ja vain liikkeestä. Eli valaisin todellakin toimii vain silloin kun kulkuvalolle on tarve. Hyvä ratkaisu varsinkin lapsiperheissä, jolloin lapset uskaltavat helpommin käyttää vessää yöllä yksinkin.

Hämäräkytkin jopa 25 metrille led-nauhaa

Led-nauhavalaistukseen on myös saatavissa luotettavasti hämärällä päälle kytkeytyvällä tunnistimella. Kun led-nauhan asentaa epäsuorasti valaisemaan ja alumiinilistaan kiinnittää heikkotehoisen 7,2 W/m valaisevan led-nauhan, saadaan energiatehokkaasti paljon lisää viihtyvyyttä ja helpotetaan kulkua, sekä luodaan turvallisuudentunnetta kodissa. Hämäräkytkin asennetaan kolvaamalla led-nauhan virransyöttöpäähän ennen muuntajaa. Kytkimessä on hämäräntunnistusalueen säätö 2- 60 luksia. Yhden hämäräkytkimen perään voi kytkeä jopa 25 metriä 24V 7,2 W/m led-nauhaa.

Mikroaaltosensorin (hämärätunnistimen) asettaminen toimintaan

Mikroaaltosensori on LedStoren hämäräkytkimistä herkin. Sensorin tutka havaitsee liikkeen myös puu- ja lasipintojen sekä ohuiden seinien ja kattomateriaalien läpi. Aseta säätämällä haluttu valotaso, jossa liiketunnistin sytyttää valot. Jos haluat valojen syttyvän myös päivänvalossa, valitse herkkyydeksi 2000 luksia (valot syttyvät alle 2000 luksin valossa) ja jos haluat että valot syttyvät vain pimeässä, niin valitse herkkyydeksi 5 luksia.

Säädä tunnistussäteen etäisyys, ja ota huomioon se, että tunnistussäde läpäisee ohuet seinärakenteet ja sijoita se niin, että se ei sytytä valoja kun se havaitsee liikettä viereisessä huoneessa.

Säädä aikaviive eli aika jonka valot ovat päällä viimeisen havaitun liikkeen jälkeen.

Mikroaaltosensorin ominaisuudet:

  • Päällä viimeisen havaitun liikkeen jälkeen (kuusi vaihtoehtoa) 5 s, 30 s, 90 s, 3 min, 5 min, 10 min
  • Asennuskorkeus 2 m - 8 m lattiasta tai seinäasennuksessa 1,5 m - 3,5 m korkeuteen
  • Tunnistussäteen kolme vaihtoehtoa 2 m, 5 m, 8m etäisyydeltä
  • Tunnistuksen laajuus 180 °/360 °
  • Hämärätason säätö 5 lx, 30 lx, 150 lx, 2000 lx
  • Syttymisviive 0,6 - 1,5 m/s
  • Suojausluokka IP20
  • Toimintalämpötila -20°C ~ +40°C

 

 

 

Hämäräkytkimet seinäkatkaisijaksi tai kattoon, sisälle ja ulos

Hämäräkytkimien ominaisuudet vaihtelevat asennuspaikan sekä kosteudenkestävyyden mukaan. Lisäksi tunnistusetäisyys, tunnistussäde ja päälläoloajan maksimit vaihtelevat tuotteesta toiseen. LedStoren valikoimissa olevat hämäräkytkimet soveltuvat seinä- ja kattoasennukseen sekä sisätiloihin että ulos kosteisiin olosuhteisiin.

Valikoimassa ovat seinärasiaan asennettava liike- ja hämärätunnistin jota voi käyttää seinäkatkaisijan tapaan eli  myös päälle ja pois päältä.

Sisäkaton pintaan tai uppoon 360 asteen tunnistusalueella maksimissaan kolmen metrin päästä liikkeen tunnistava liike- ja hämärätunnistin. Liikkeen tunnistus tapahtuu tässä tuotteessa infrapunalla: kun sensori havaitsee taustasta poikkeavan lämpötilan (lämmön) tunnistusalueella, se sytyttää valot. Emme suosittele asennusta lähelle ilmastointia, ilmalämpöpumppua tai patteria, koska lämmön vaihtelu muuta taustaa vasten saattaa aiheuttaa valojen syttymisen.

Tämä kattoon, kuiviin tiloihin (IP20) asennettava liiketunnistin sisältää myös hämärätunnistimen, minkä ansiosta tätä voidaan käyttää hyvin kulkuvaloissa ja yövalaistuksessa, jolloin se sytyttää valot liikkeestä vain silloin, kun hämärän taso on tietyllä asteella. Eli esimerkiksi niin, että tietyt valot syttyvät havaitessaan liikettä, mutta vain hämärällä. Valotasoa voidaan säätää lähes pimeästä 3lx tasosta täysin kirkkaaseen 2000lx saakka.

Ulkokäyttöön parhaiten sopii märkiin olosuhteisiin soveltuva kääntyvällä suuntauksella varustettu IP65 liike-ja hämäräkytkin . Tunnistin on täydellinen esimerkiksi autokatosten valaisinten ohjaamiseen. Pisin päälläoloaika viimeksi havaitusta liikkeestä on 15 minuuttia.

Seinärasiaan asennettava liike- ja hämäräkytkin, jossa myös päälle / pois toiminto.

Kattoon upotettava tai pinta-asennuskupoilla pinta-asenteinen kytkin infrapunasäteellä liike- ja hämärätunnistin

 

 

Suunnattava liike- ja hämärätunnistin on omiaan ulos esimerkiksi autokatoksen liike- hämäräkytkimeksi.

LIike- ja hämärätunnistimet ovat kahdella puolella, eli tunnistin reagoi myös suoraan sen alapuolella tapahtuvaan liikkeeseen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ota yhteyttä meihin ja kerro toiveesi, niin mietitään yhdessä teille sopivat tuotteet. Myynti palvelee osoitteessa myynti@ledstore.fi ja myymälän puhelin vastaa aina kun olemme avoinna 🙂 Puh. 045 251 4510. 

 

Jakaa:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Led ulkovalaisimet.

LED ulkovalaisimet valaistuksessa

LED ulkovalaisimet kestävät katsetta ja valaisevat pihaa ja luontoa kauniisti. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina ulkovalaisimet ovat paljon päällä, jolloin halogeeni- ja loisteputkivalaisimien vaihtaminen LED valaisimiin on

Himmennettävä LED lamppu ja sen edut

Himmennettävä LED lamppu kehittyy LED on yksi nopeiten kasvavista teknologioista maailmassa. LED teknologia on kasvanut hurjaa vauhtia ja jo nyt se on mullistanut täydellisesti valaistusmaailman.

Kun LED putki tuli toimistoon

LED putki toimistoon on nykyaikaa. Tänä päivänä toimistoihin laitetaan vanhojen välkkyvien ja sirisevien loisteputkien tilalle laadukkaat LED putket. LED putkemme sopivat yli 90% vanhoista rungoista.

Ledit, joissa on korkea CRI eli värintoistoindeksi

Värintoistoindeksi CRI, englanniksi colour rendering index Korkealaatuisissa LED-valoissa on myös korkea värintoistoindeksi, eli CRI. Hyvä värintoistoindeksi (CRI) kotikäytössä on yli 90, ja nykyään monissa valaisimissa

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2021 All Rights Reserved