Näin onnistuu rimakaton led-valaistus

Näin onnistuu rimakaton led-valaistus

Lähtötilanteessa korkeaa tilaa valaistiin kahdella loisteputkirungolla. Tilan ilme oli kolkko ja kylmä. Kodikkaampaa tunnelmaa saatiin suunnittelemalla valaistus uusiksi. Kattoon tehtiin alaslasku ja tilaan tuotiin monipuolinen ja tehokas valaistus useammalla valaisintyypillä.

Tarpeeksi valoa, mutta kolkko tilan tuntu

Valon tärkein tehtävä on tuoda tilaan tarpeeksi valoa näkemistä, tekemistä ja liikkumista varten. Mutta yhtä tärkeää on se, millainen tilavaikutelma valolla luodaan. Kun LedStorella muokattiin ostetusta kiinteistöstä oman näköistä tilaa, led-putkivalaisimet vaihdettiin tyylikkäisiin kohdevalaisimiin ja epäsuoraan led-nauhavalaistukseen.

Remontti alkoi alaslaskulla ja led-profiilin asennuksella

Korkean tilan katossa oli alaslaskutilaa, joten kattoon päätettiin tehdä reilu alaslasku ja ns. valerimakatto lämpökäsitellyllä paneelilla. Matalammasta päästä tilan korkeudeksi jätettiin 310 cm, ja korkeammasta päästä 335 cm. Paneelin asentaminen on rimakattoa helpompaa asentaa, sillä paneelien leveys on 15 cm.

Rimakattoa varten tehtiin alaslaskukehikko. Seinän viereen jätettiin ura led-nauha-asennusta varten.

Kahdelle seinustalle haluttiin epäsuoraa led-nauhavalaistusta. Led-nauhaksi valittiin 22 W/m värilämpötilasäädettävä CCT nauha, ja se kiinnitettiin matalaan mustaan alumiiniprofiiliin. Led-nauha asennettiin vajaaksi jätetyn rimakaton uraan, josta se valaisee epäsuorasti valkoista seinäpintaa pitkin.

Led-nauhavalaistus tehtiin mittojen mukaan LedStoren LedPajalla.

LedPajalla leikattiin led-nauha ja musta alumiiniprofiili oikeisiin mittoihin. Syöttöjohtot ja kulmajohdot kolvattiin asennusta varten. Värilämpötilasäädettävässä nauhassa on kolmejohtiminen syöttöjohto värilämpötilan säädön vuoksi.

Led-kiskoja varten kiinnitettiin noin puolen metrin välein kiinnityskannakkeet uraan pienillä  uppokantaruuveilla. Uran leveys on hyvä olla noin 5 cm, jotta led-kiskon ja kannakkeiden asennus onnistuu mukavasti.

Asennusvalmis led-kisko kiinnitettiin uraan, jossa kiinnikkeet olivat valmiina. Oikealla kuvassa johdon syöttäminen kattoon.

Led-nauha painettiin kiinni uraan ja valot saatiin päälle.

Led-nauha mustassa profiilissa kulmaliitoksella, valmis asennukseen.

Led-nauha 22 W/m CCT värilämpötilasäädettävä antaa reilusti valoa reilusta kolmesta metristä.

Kohdevalojen asennus rimakattoon

Kun katto oli vielä auki, vedettiin johdot valaisimille ja tarkastettiin valaisimien paikat. Panelointiin tehtiin oikeankokoiset aukot valaisimille. LINJA 10 4000K neutraalilla valon värisävyllä upotettiin niin, että valaisimet jäivät rimatasoa sisemmäs kattoon. Kapeakiilaset 20W tehoiset valaisimet antavat reilusti valoa tilaan. Valaisimen sijoittelun kanssa tulee olla tarkkana, sillä kapealla kiilalla valaisevan LINJAn valoalue on paljon yleisvalomaisesti avautuvia valaisimia tarkkarajaisempi.

LINJA 10 valaisimien paikat tarkastettiin ennen kuin rimakattoon sahattiin asennusaukot.

Valmiissa kokonaisuudessa kun valot ovat päällä, huomataan LINJA 10 hieno ominaisuus, valopisteet eivät näy sivusta päin katsottaessa.

LINJA 10 perheeseen kuuluva LINJA 2 spottivalaisin asennettiin lisävalaisimeksi sisustustaulun kohdalle. Näin taulu valaistuu, vaikka led-nauha ei olisikaan päällä. LINJA 10 ja LINJA 2 valaisimet on asennettu samaan valaisinryhmään.

 

Tervetuloa tutustumaan korkean tilan valaistukseen Lamppukauppa Led Storen myymälä-showroomiin Vantaan Koivuhakaan osoitteeseen Mesikukantie 16, 01300 Vantaa.

 

 

Jakaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Älyvalaistuksen osaaminen ykkösasia

Esittelyssä älyvalaistu koti, johon valaistus ja Zigbee-valaistuksenohjaus suunniteltiin yhdessä asiakkaan kanssa. Asiakas perheineen on tyytyväinen lopputulokseen ja koko konseptiin, jolla valaistussuunnittelu ja tuotevalinnat hoidettiin. Toiveena

Veneen valaistus led-nauhalla ja alumiiniprofiililla

Veneen valaistukseen kannattaa kiinnittää huomiota turvallisuuden ja viihtyvyyden maksimoimiseksi. Veneestä riippuen valitaan joko 12V, 24V tai 230V järjestelmään sopivat tuotteet. Tässä artikkelissa esitellään valaistus, jonka

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2022 All Rights Reserved