Kylpyhuoneen innovatiivinen valaistus led-kiskoilla

Kylpyhuoneen innovatiivinen valaistus led-kiskoilla

Perhe Niemelän kylpyhuonekokonaisuuteen kuuluvat suihku- ja saunatilat, wc sekä keittiöllinen vilvoittelutila. Monipuoliseen tilaan haluttiin uusi valaistus remontin yhteydessä. Jokaiseen huoneeseen valittiin oman tyyppisensä valot.

Suihkutilaan innovatiivinen led-kiskovalaistus

Suihkutilan valaistukseen haluttiin panostaa, ja led-nauhavalaistusta päädyttiin käyttämään innovatiivisella tavalla sekä epäsuoran valaistuksen luomiseen että suoraan kohdevalaisuun. Tilan muoto rohkaisi käyttämään led-nauhavalaistusta, jotta kahteen suuntaan avautuva, pitkänmallinen suihkutila saatiin valaistua tasaisesti molempiin suuntiin.

 

Kylpyhuoneeseen haluttiin linjakasta ja tasaista valoa epäsuorasti ja kohdevalona.

Epäsuoran valaistuksen profiiliksi valittiin kahteen suuntaan valaiseva mattapintainen alumiiniprofiili, jolla saatiin valo avautumaan valkoista kattoa pitkin. Led-kisko valaisee epäsuorasti myös seinien kautta. Valon avulla kapeahkoihin tiloihin saatiin lisää avaruutta. Profiili kiinnitettiin mukana tulleilla kiinnikkeillä kattoon. Indirect 2 - profiiliin (2500x17x49mm) voidaan asentaa joko yksi tai kaksi led-nauhaa. Kohteessa hyödynnettiin molemmat valaistusuunnat. Led-nauhaksi valittiin 1 000 luumenia metrillä valaiseva Helmeile 14,4 W/m neutraalin sävyinen nauha, jossa on korkea värintoistoindeksi. Värintoistoindeksi, CRI, vaikuttaa siihen, miltä tilassa näyttää. Heikkolaatuiselle led-valolle esim. ihon luonnolliset sävyt ovat hankalia toistaa, ja iho saattaa näyttää kalpeammalta, tai muuten ledin laadusta riippuen, vihreään, harmaaseen tai siniseen taittavalta.

Alumiiniprofiili led-nauhalle seinään 2500x17x49mm kahteen suuntaan, harjattu alumiini kiinnitettiin tässä kohteessa kattoon, jolla saatiin aikaan tunnelmallinen epäsuora valaistus. Led-nauhaksi valittiin Helmeile 14,4 W/m 4000K neutraalilla valon värilämpötilalla.

Epäsuora valaistus harvoin riittää yksinään valaistukseksi kylpyhuoneeseen, joten Niemelät pohtivat yhdessä Lamppukauppa Led Storen Jannen kanssa ratkaisua, jolla saataisiin myös kohdevalo suihkutilaan. Toiveena oli myös se, että valot voitaisiin himmentää sekä sytyttää ja sammuttaa eri aikaan.

Materiaaliltaan ja pintakäsittelyltään kaksisuuntaisen profiilin kanssa samaa tyyliä löydettiin profiilista Surface 2. Profiilin leveys 39 mm (profiilin mitat 2500x9x39mm) sopi kattoon kiinnitetyn profiilin pintaan mittojensa puolesta. Lisäksi Surface 2 profiilin kiinnityskannakkeet mahdollistivat sekä kiinnityksen seinäprofiiliin että Surface 2:n kiinnittämisen tiiviisti. Pohdinnan ja testailujen jälkeen päädyttiin siis käyttämään kohdevalaistuksessa profiilia joka kiinnitettiin Indirect 2:seen.

 

Alumiiniprofiili led nauhalle 2500x9x39mm, pinta-asennettava, harjattu alumiini sopi materiaalinsa ja kiinnitystapansa puolesta loistavasti yhteen Indirect 2 profiilin kanssa. Led-nauhaksi valittiin sama nauhatyyppi kuin Indirect 2 profiiliinkin.

Led-nauhat liitettiin omiin virtalähteisiinsä, jotta epäsuoraa ja kohdevalaistusta saadaan käytettyä eri aikaan. Ohjaimiksi valittiin langattomat himmentimet, jolloin uusilta johdotuksilta seinissä vältyttiin.

Epäsuora valaistus profiilissa on tunnelmallinen.

Pelkästään alaspäin osoittava valaistus on hyvä kohdevalona. Profiilissa on kaksi led-nauhaa rinnakkain, joten valotehoa on reilusti. Valon värilämpötilana neutraalin valkoinen 4000 Kelviniä korostaa tilan valkoista raikkautta.

Pelkästään alaspäin osoittava valaistus on hyvä kohdevalo. Profiilissa on kaksi led-nauhaa rinnakkain, joten valotehoa on reilusti.

Kun valot ovat päällä samaan aikaan kylpyhuone kylpee valossa. Seinälaatan kauniit struktuurit tulevat tyylikkäästi esiin valon osuessa niihin.

Kylpyhuoneeseen haluttiin linjakasta ja tasaista valoa epäsuorasti ja kohdevalona.

Laatua wc:n valaisuun led-paneelilla

Kylpyhuoneen yhteydessä olevaan wc-tilaan uusittiin valaistus laadukkaalla led-paneelilla. Tästä Led paneeli 300x300 valaisimesta saadaan 1500 luumenia yleisvaloa, eli reilusti hyvälaatuista, korkean värintoistoindeksin valoa wc:een. Lisäksi peilikaapin valo täydentää valaistuksen kasvoille avautuvalla valolla, joten tilan valaistus on ihanteellinen esimerkiksi kauneudenhoitoon.

Wc-tilaan saadaan reilusti hyvälaatuista valoa Led paneeli 300x300 uppopaneelilla.

Tasovalaistus mittojen mukaan

Vilvoittelutiloissa työtasolle haluttiin käytännöllistä valaistusta. Kapean kaapiston alle päätettiin tehdä täsmälleen kaapiston levyinen led-kisko. LedStoren alumiiniprofiileista löytyi sopiva kulmaan asennettava 45 asteen profiili, johon asennettiin kaksi led-nauhaa rinnakkain. Samaa Helmeile 14,4 W/m 4000K led-nauhaa käytettäessä valosta saatiin harmoninen kaikissa tiloissa.

Kisko tehtiin mittojen mukaan suositussa LedStoren LedPaja-palvelussa. Tyylikkääseen valaisinkokonaisuuteen kuului myös langattoman ohjauksen mahdollistava 30W 24V RF (radio frequency) muuntaja ja langaton himmenninpainike.

Tasolla olevia laitteita valaisee mittojen mukaan LedStoren LedPajalla tehty led-kiskovalaisin.

Käytävälle kapeakiilaista valoa

Tiloja yhdistäviin tiloihin valittiin vähäeleinen LINJA 2-spottivalaisin. Tämän valaisimen pieni koko (asennusaukko vain 34x64mm) ratkaisi myös haasteellisemman tilan valaisinvalinnan, jossa valaisin piti sijoittaa kattoon suuresta huoltoluukusta huolimatta.

Kapealla valokiilalla valaiseva LINJA 2 -spottivalaisin täyttää sopivasti käytävätilan valaistustarpeet.

 

Jos kiinnostuit tämän artikkelin valaisimista, annamme mielellämme lisätietoja. Olet tervetullut myös käymään myymälässämme Vantaan Koivuhaassa, Mesikukantie 16, 01300 Vantaa. All in One tiloissamme ovat esillä kaikki artikkelissa esitellyt tuotteet. Palvelemme saman katon alla kaikkia asiakasryhmiä kuluttajista urakoitsijoihin.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Related Posts

Zigbee-älyvalaistus – viisi pointtia pähkinänkuoressa

Älykotien Zigbee-järjestelmä mahdollistaa lähes kaikkien led-valaisimien langattoman ohjauksen, ajastuksen ja muun ohjelmoinnin. Älyohjausta hyödynnetään kaikissa kodin tiloissa ja yhteisissä tiloissa valaistuksen kirkkauden, valon värilämpötilan ja

Epäsuora valo katossa profiililla

Epäsuora valo kattoon, jälkiasennus led-profiililla

Tarvitaanko käytävälle tai makuuhuoneeseen lisää valoa? Kaipaako olohuone lisää tunnelmaa valaistuksella, mutta sähköä tai valokatkaisimia ei ole valmiiksi asennettu? Eipä hätää! Tunnelmallinen epäsuora valo kattoon

Laadukas työskentelyvalaistus parturi-kampaamoon

ATMOS Helsingin uusiin kampaamotiloihin tarvittiin laadukas työskentelyvalaistus, joka sopisi tarkkaan kampaamotyöskentelyyn. Omistajat remontoivat tilat kokonaan, joten samalla myös valaistuksen osalta pystyttiin tekemään uusia ratkaisuja. Tiloihin

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2022 All Rights Reserved