Valaistussuunnittelu ja toimiva lopputulos merenrantakartanoon

Valaistussuunnittelu ja toimiva lopputulos merenrantakartanoon

Esittelemme tässä artikkelissa lopputuloksen LedStoren valaistussuunnittelupalvelusta ja toteutuneesta uuden talon valaistuksesta, jossa on yhdistetty uutta ja vanhaa toimivaksi kokonaisuudeksi.

Valaistussuunnittelu vauhdilla

"Saimme nopeasti yön yli suunnitelman, kun valitsimme Valon nopeudella - valaistussuunnittelun. Meillä oli suunnitelman kanssa kiire, sillä emme aluksi edes tienneet, että tarvitsemme erikseen valaistussuunnitelman. Ja sitten kun ryhdyttiin selvittämään, kuka suunnitelman voisi tehdä, niin LedStore löytyi nettiä selaamalla", Kristina kertoo projektin käynnistymisestä, ja jatkaa

"Jannella oli hyvä ote suunnitteluun ja suunnitelmassa oli hyviä vinkkejä ja ratkaisuja. Yhteistyö toimi hyvin ja asentajamme kiitti helppoa spottiasennusta. Kävimme ennen ostoa kerran paikan päällä LedStoressa ja löysimme kaikki valot sisälle ja ulos heidän valikoimastaan. Suunnittelu oli mielestäni nopeaa ja lajissaan edullista".

Eteiseen suunnitellut led-nauhavalaistusratkaisut liukuovikaapiston etulippaan ylös ja alapintaan lattiaa kohti tuovat tilaan kaunista, epäsuoraa valoa kattovalaistuksen lisäksi.

"Poikkeuksellista oikeastaan rakennushommissa oli, että LedStoren kanssa homma hoitui napakasti, vaikka rakentamisessa yleensä kaikki asiat venyvät ja aikataulut paukkuvat. Tämä napakka asioiden hoitaminen alusta asti ratkaisi sen, että lähdimme LedStoren kanssa tekemään yhteistyötä. Meillä ei ollut sisustusarkkitehtia erikseen, niin olemme etsineet ja hakeneet todella paljon asioita: tuotteita, materiaaleja ja selvittäneet asennusratkaisuja. Valaistuksen osalta kaikki hoitui paljon helpommin", kertoo Kristina.

Seinävalaisimilla saadaan lisättyä sekä toimivaa valoa, jotka toimivat myös kauniina sisustuksellisina yksityiskohtina. Portaikossa valaisevat In-wall 3W uppovalaisimet. Kerrosten välillä tilan rytmittäjinä Angular 2 valkoiset seinävalaisimet. Sisustuksellinen yksityiskohta on alumiiniprofiilissa seinään upotettu led-nauha takan vierellä.

Kaikkien tilojen valaistussuunnittelu ja valot yhdestä paikasta

"Valaistuksen osalta oli suuri helpotus, että koko paketti tuli suunnittelusta tuotteisiin saakka yhdestä paikasta. Tämä on meidän ensimmäinen talomme, jossa on käytetty upotettavaa valaistusta. Emme olisi osanneet edes kaivata sitä, ja olisimme ottaneet aivan liian vähän valoa ilman valaistussuunnitelmaa. Ja se, että kaikki valaisimet ovat himmennettäviä, on ollut tosi hyvä", kiittelee Kristina.

"Kun asiakkaat ottivat yhteyttä, ja laittoivat talon pohjakuvat ja muut tiedot minulle, niin tartuin innolla toimeen. Ison talon koko sisä- ja ulkovalaistus on sen verran laaja kokonaisuus, että valaistuksen suunnittelulle oli selkeästi tarvetta. Pelkillä aiemmasta kodista siirtyvillä riippuvalaisimilla olisi ollut hankala saada kaikkiin tiloihin toiminnallinen ja mielenkiintoinen valaistus. Meidän valikoimastamme löytyivät sekä upotettavat spottivalaisimet, että pyöreitä ja nelikulmaisia eri kokoisia paneelivalaisimia" kertaa Janne Halttu kohteessa tehtyjä valaistusratkaisuja ja jatkaa:

"Tehostevalaistukseen ja korostusvalaistukseen käytin upotettavaa led-nauhaa alumiiniprofiilissa eri tyylisiin asennuspaikkoihin. Erityisesti pitkä 17 metrinen ikkunaseinä merelle päin houkutteli suunnittelemaan korostusvalaistusta lattiaan upotettavalla, vain 7mm syvällä led-nauhaprofiililla. Kahden kerroksen väliseen korkeaan tilaan suunnittelin seinävaloja sekä jakamaan tilaa, että lisäämään valoa viereiseen portaikkoon. Pienemmät upotettavat In-wall-seinävalaisimet sopivat hyvin porrasaskelmien valaisuun. Asiakkaan omat, kauniit riippuvalaisimet ja jalkalamput sopivat ledien kanssa hyvin yhteen ja täydentävät sisustuksellista ilmettä."

Paneelivalaisimet ovat tehokkaita valaisijoita, ja sopivat moniin tiloihin, kuten harrastetiloihin, työtiloihin ja yleisvalaistukseksi makuuhuoneisiin. Kuvassa pyöreä UPPOAVA Plafondi 240, 300x1200 UPPOAVA paneeli sekä 600x600 UPPOAVA paneelit kuntoilutilassa.

"Kaikkineen suunniteltavaa tilaa oli 400 m2 ja tilat ovat korkeita. Alakerrassa huonekorkeus on 3 metriä ja yläkerrassa huonekorkeus nousee neljästä metristä noin kuuteen metriin. Emme olisi ilman suunnittelua osanneet valita tarpeellista määrää valaisimia. Sisustuksellisessa mielessä käytimme lisäksi riippuvalaisimia, mutta niiden valoteholla ei ole niin suurta merkitystä, kun yleisvalaistus saadaan upotetuista spoteista ja paneeleista", kertoo Kristina.

Yleisvalaistusta yläkerran korkeissa tiloissa suunnattavalla 033W 9W spotilla, jotka aseteltiin pareittain ja yksittäin.

Yleisvaloa kattovalaisimista ja tehostevaloa epäsuorista led-nauhavaloista

Kokonaisuudessaan valaistuksessa on sekä kohdevaloa että epäsuoraa valoa asiakkaan toiveita noudatellen: "Onnistuimme saamaan kaikki toivomamme ratkaisut. Yleisvaloksi valitsimme 3000K lämpimän valon värisävyn valaisimet. Yleisvaloa tulee tiloihin tarpeeksi ja sijoittelu on hyvä. Lisävalaistuksena ovat oikein onnistuneet ikkunoiden edessä olevat 17 W/m Tasainen led-nauhat upotettavassa alumiiniprofiilissa. Ne toimivat hyvin vaikka pelkästään yleisvalona, ja himmennys on niissä hyvä", kertoo Kristina. Hän pitää myös takan takana kulmassa olevasta led-nauhavalosta, joka on uppoprofiilissa eli valo tulee seinän tasalle. "Valo tulee kauniisti ja pehmeästi ja korostaa takkaseinää mukavasti."

Epäsuoraa, himmennykseen asennettua led-nauhavalaistusta käytettiin monessa kohdin, kuten käytävän kattokourussa ja keittiö-olohuoneen ikkunan edustan lattiaupotuksena. Lisäksi kylpyhuoneessa suihkun takana sekä pukeutumistiloissa on epäsuoraa led-nauhavalaistusta.

Kristinan mielestä epäsuorat valaistusratkaisut onnistuivat erittäin hyvin: "Keittiösaarekkeessa alasokkelissa ja baaritason puolella pöytätason alla olevasta epäsuorasta valosta tulee mukavan pehmeä valaistus. Toimivia epäsuoria valaistusratkaisuja ovat myös kylpyhuonekäytävällä katon syvennyksestä valaiseva led-nauha, sekä kylpyhuoneessa ja pukuhuoneessa seinän kautta valaisevat led-nauhat. Epäsuora himmennettävä valo tuo tilaa rauhallista tunnelmaa, ja käytän sitä paljon."

Yleisvalaistuksena riippuvien valaisimien kanssa käytettiin 9W suunnattavaa valkoista spottia. Hyvän lisän valaistukseen tuo keittiössä saarekkeen valaisu lattiaa kohti, sekä ikkunan edustalla kulkeva led-nauha lattiaupotusprofiilissa.

 

LedStoren valaistussuunnittelupalvelussa suunnittelemme toiveiden mukaisia ja monenlaisiin tarpeisiin sopivia valaistuskokonaisuuksia. Lue lisää palvelusta sivuiltamme: https://ledstore.fi/blog/valaistussuunnittelu/

Tervetuloa myös tutustumaan valaistusesimerkkeihin mallitiloissamme. All in One myymälämme sijaitsee osoitteessa Mesikukantie 16, 01300 Vantaa (Koivuhaka)

Jakaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Älyvalaistuksen osaaminen ykkösasia

Esittelyssä älyvalaistu koti, johon valaistus ja Zigbee-valaistuksenohjaus suunniteltiin yhdessä asiakkaan kanssa. Asiakas perheineen on tyytyväinen lopputulokseen ja koko konseptiin, jolla valaistussuunnittelu ja tuotevalinnat hoidettiin. Toiveena

Veneen valaistus led-nauhalla ja alumiiniprofiililla

Veneen valaistukseen kannattaa kiinnittää huomiota turvallisuuden ja viihtyvyyden maksimoimiseksi. Veneestä riippuen valitaan joko 12V, 24V tai 230V järjestelmään sopivat tuotteet. Tässä artikkelissa esitellään valaistus, jonka

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2022 All Rights Reserved