Putkiremontin yhteydessä uusittu valaistus lisäsi tunnelmaa ja käytettävyyttä

Putkiremontin yhteydessä uusittu valaistus lisäsi tunnelmaa ja käytettävyyttä

Brelihin kerrostaloasunnossa uusittiin putkiremontin yhteydessä myös valaistus eteisessä, kylpyhuoneessa, wc:ssä ja keittiössä. Kun kattoihin tuli alaslaskuja, niin upotettaville led-spoteille kuin katon kourusta epäsuorasti valaisevalle led-nauhavalaistuksellekin avautui mahdollisuus, jota hyödynnettiin.

Kylpyhuoneen uusi valaistus muutti tilan edukseen

Kylpyhuoneeseen suunniteltiin reilusti lisää valaistusta. Aiemmin katossa oli kaksi GU10-kantaista halogeenia ja peilikaapin päällä oli kaksi pientä lamppua lipassa. Kattoon asennettiin kaksi 9W värilämpötilasäädettävää led-alasvaloa, eli spottia Kiinteä Kantti. Suurin muutos valaistukseen tuli LedStoren värilämpötilasäädettävällä erittäin tasaisella uutuus led-nauhalla Tunnelma SOLO CCT 7,2 W/m, jota tuotiin tilaan sekä uuden kattopaneloinnin ja seinän väliseen uraan alumiiniprofiilissa, sekä seinään upotettuna ensimmäisen ja toisen laattarivin väliin. Seinään asennettiin led-nauha vesitiiviiseen uppoprofiiliin, ja suihkun kulma tiivistettiin vielä silikonilla.

Led-nauha asennettiin alumiiniprofiilin sisään laattojen väliin.

 

”Tällaista ratkaisua emme ole aiemmin suunnitelleet, joten Brelihin kylpyhuoneesta saimme aivan uutta kokemusta led-nauhavalaistuksen käyttöön”, iloitsee LedStoren Janne Halttu.

”On hienoa, että suunnitteluvaiheessa otettiin huomioon myös asennukseen liittyvät kysymykset, ja projekti oli siinäkin mielessä LedStoren kanssa mukava toteuttaa. Led-nauhat ja muuntajat ovat  huollettavia, ja johdotukset on putkitettu, eli jos jotain ongelmaa tulee tai haluamme vaihtaa nauhaa alumiiniprofiilin sisään, niin se onnistuu. Led-kiskot tehtiin asennusvalmiiksi LedStoren Pajalla, mikä säästi aikaa asennuksessa”, Brelih kuvailee.

Kylpyhuoneessa muuttui koko ilme valaistuksen uusimisen jälkeen.

 

Wc-tilaan pehmeää tunnelmaa epäsuoralla valaistuksella

Wc:n kattoon toteutettiin samalla tekniikalla epäsuora led-nauhavalaistus kuin kylpyhuoneeseenkin. Pieneen tilaan riitti lisäksi yksi 9W alasvalo. Valot ovat sekä himmennettäviä että värilämpötilasäädettäviä, eli valkoisen valon Kelvineitä saa liukuvasti säädettyä langattomasta seinäohjaimesta noin 2500K-6500K lämpimän ja kylmän valkoisen välillä. Ohjaimia varten ei tarvinnut vetää johtoja, mikä säästi aikaa ja vaivaa.

Wc-tilan kohdevalaistusta spoteilla ja epäsuoraa valaistusta led-nauhalla. Seinässä näkyy valokatkaisimen yläpuolelle asennettu langaton ohjain.

Eteisen valaistus koki suuren muutoksen

Eteisessä putkiremontti aiheutti hieman päänvaivaa katon alaslaskun suhteen. Eteisessä oli nimittäin täyskorkea liukuovikaappi, mikä aiheutti haastetta. Pohdinnan jälkeen ratkaisuksi osoittautui laskea kattoa kaapin ympäriltä. Samalla päätettiin hyödyntää myös tätä kattoon, kaapiston päälle jäävää tilaa valaistukseen.

Eteiseen saatiin monipuolinen valaistus kauniilla 9W Pyöreä R023 alasvaloilla ja Tunnelma SOLO CCT 7,2 W/m led-nauhalla alumiiniprofiilissa, joka valaisee katon kautta eteistä ja tuo tilaa aikaisempaa avarampaa tunnelmaa. Myös näitä valoja voidaan ohjata langattomasti. Säätimestä voidaan himmentää sekä muuttaa portaattomasti valojen värilämpötilaa. Valoja voidaan käyttää myös erikseen, joten led-nauhaa voidaan pitää päällä vaikka öiseen aikaan himmennettynä tuomaan pientä kajoa kulkuvalona.

Eteisen valaistuksen lisääminen lisäsi huoneeseen tilan tuntua ja pehmeää valoisuutta. Led-nauhat ja led-spotit ovat värilämpötilasäädettäviä ja himmennettäviä.

 

Keittiössä innovatiivista luovuutta ja led-kiskot lisävalona

Brelih kiinnostui myös keittiön lisävalaistuksesta, sillä vanhat halogeenit sekä kaapistojen yläpuolella että työtasovalaistuksessa alkoivat olla hieman tehottomat. Niistä ei kuitenkaan haluttu eroon, joten ratkaisuksi niiden rinnalle otettiin myös keittiöön värilämpötilasäädettävät ja himmennettävät led-valonauhat alumiiniprofiilissa.

Alumiiniprofiili on tärkeä erityisesti keittiössä, jossa työtasolla roiskuu vettä ja rasvaa, sekä kaapistojen päälle kertyy helposti pölyä. Muovidiffuuseri led-alumiiniprofiilin pinnalla estää lian suoran kontaktin led-piirille, ja itse materiaali jäähdyttää nauhaa ja pitää sen pitkäikäisenä. Molemmilla tasoilla on omat muuntajat, joten nauhojen kirkkautta ja värilämpötilaa voidaan säätää erikseen.

Brelih innostui led-nauhan monipuolisuudesta, ja halusi myös kattovalaisimen, jossa olisi käytetty samaa led-nauhatyyppiä kuin muuallakin keittiössä, ja päätyi toteuttamaan itse oman valaisimensa.

”Löysin malliksi yhden valaisimen, jonka kuvan perusteella toteutin omani. Hankin LedStoren led-nauhan alumiiniprofiilissa valonlähteeksi, ja muuntajalle tein sopivan kokoisen kattorasian. Puutyöt ovat minulle sen verran tuttuja, että runko syntyi helposti. Lisäksi valaisimessa on keskellä metalliputki, jonka sisällä kulkee johto muuntajalle, ja sivuilla olevat vaijerit vahvistavat valaisinosan pysyvyyttä ja ovat tyylikäs yksityiskohta. Valaisin on himmennettävä ja liukuvasti värilämpötilasäädettävä. Näin monipuolisilla säädöillä en olisi saanut valaisinta kaupasta”, kertoo Brelih tyytyväisenä.

Keittiöön tuotiin lisää laadukasta valoa led-nauhalla. Keittiön kaapiston päällä ja työtasovalaistuksella. Lisäksi led-nauhaa käytettiin itsetehdyn valaistuksen valonlähteenä.

 

Led-nauha kaapiston alapinnassa asennettiin halogeenispottien lisäksi. Led-nauhat ovat värilämpötilasäädettäviä ja himmennettäviä, joten keittiöön saatiin lisää valoa ja vaihtelunmahdollisuus himmennyksen ja värilämpötilasäädön kautta.

Remontissa käytetyt valaisintuotteet

Spotteina käytettiin alasvaloja Pyöreä R023 ja Kiinteä Kantti SQ023 valkoisina liitettynä langattomiin 24VDC 50W Zigbee-ryhmämuuntajiin, jotta liukuva värilämpötilasäätö tuli mahdolliseksi. Ohjainpainikkeena langaton valkoinen Zigbee-säädin värilämpötilan säätöön ja himmennykseen.

Alasvalot toteutettiin laadukkailla korkean värintoistoindeksin spoteilla ja Zigbee-ryhmämuuntajilla, jotka liitettiin langattomiin ohjaimiin.

Led-nauhana käytettiin SOLO 7,2 W/m TUNNELMA CCT nauhaa, jossa värilämpötilan voi valita portaattomasti. Profiileina uppoasennettava 2500x8x28 IP 65. Muissa tiloissa käytettiin epäsuoraan asennettua pintaprofiilia 2500x16x18 .

Erittäin tasainen SOLO nauha asennettiin kylpyhuoneessa uppoprofiiliin (vas.) ja muissa tiloissa pintaprofiiliin.

 

Tervetuloa tutustumaan Lamppukauppa Led Storen myymälään ja valikoimaan Vantaan Koivuhakaan, Mesikukantie 16! Palvelemme päivittäin valaistussuunnittelussa sekä teemme led-nauhavalaistuksia asennusvalmiiksi asiakkaan tarpeen mukaan. Tutustu tuotteisiimme ja palveluihimme, https://ledstore.fi, https://ledstore.fi/blog/valaistussuunnittelu ja https://ledstore.fi/blog/mittatilaus.

 

Jakaa:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Led ulkovalaisimet.

LED ulkovalaisimet valaistuksessa

LED ulkovalaisimet kestävät katsetta ja valaisevat pihaa ja luontoa kauniisti. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina ulkovalaisimet ovat paljon päällä, jolloin halogeeni- ja loisteputkivalaisimien vaihtaminen LED valaisimiin on

Himmennettävä LED lamppu ja sen edut

Himmennettävä LED lamppu kehittyy LED on yksi nopeiten kasvavista teknologioista maailmassa. LED teknologia on kasvanut hurjaa vauhtia ja jo nyt se on mullistanut täydellisesti valaistusmaailman.

Kun LED putki tuli toimistoon

LED putki toimistoon on nykyaikaa. Tänä päivänä toimistoihin laitetaan vanhojen välkkyvien ja sirisevien loisteputkien tilalle laadukkaat LED putket. LED putkemme sopivat yli 90% vanhoista rungoista.

Ledit, joissa on korkea CRI eli värintoistoindeksi

Värintoistoindeksi CRI, englanniksi colour rendering index Korkealaatuisissa LED-valoissa on myös korkea värintoistoindeksi, eli CRI. Hyvä värintoistoindeksi (CRI) kotikäytössä on yli 90, ja nykyään monissa valaisimissa

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2021 All Rights Reserved