Led muuntajat

5m led valonauha — HELMEILE, 24V, IP65, 14,4W/m, CRI97, 4000K LED vastaanotin 12V-36V - VaLO, led nauhoille 8A Langaton LED himmennin - VaLO, pyöritettävä painike Millainen muuntaja noille?
Mikä vain 24V DC 90W ja siitä ylöspäin. täysi 5 metriä ottaa 72W (5 x 14,4W), mutta muuntajalle tulee laskea aina vähän pelivaraa. Siksi vähintään 90W. Saa olla suurempikin.
Kuinka lasketaan muuntajan koko? Mitä tarkoittaa 100W käytännössä?
Muuntajan koko lasketaan kertomalla led nauhan metrimääräinen kulutus asennukseen käytettävällä pituudella, jonka jälkeen luku kerrotaan vielä luvulla 1,1 tai 1,15, jotta saadaan 10-15 % pelivara. Esimerkiksi 100W, eli 100 Wattia tarkoittaa muuntajalla sen kokonaiskuorman kestoa. Jos muuntajaan asennetaan led nauhaa, jonka teho on 14,4W/metri, kestää tuo 100W muuntaja led nauhaa 10% pelivaralla 6,3 metriä.
Mitä eroa on 12V ja 24V muuntajalla?
12V on 12 voltin jännittellä toimiva järjestelmä ja 24V taas 24 volttia. Näitä ei saa sekoittaa. 24V jännitteellä toimivat led tuotteet toimivat luotettavammin sillä jännite ei laske niin nopeasti pitkillä matkoilla.
Kuinka pitkän liitosjohdon voin laittaa 12 tai 24V muuntajan perään ennen valaisinta?
24V kestää normaalilla 0,75mm3 liitosjohdolla helposti 15-20metriä. 12V jännite tippuu puolet nopeammin.
Voinko asentaa samaan muuntajaan useita eri led nauhoja?
Kyllä voit. Led nauhat asennetaan kaikki rinnakkain (eli väri väriin) plussat omaan nippuun ja miinukset omaan nippuun. Tämän voit tehdä, vaikka sokeripalan tai Waco -liittimen avulla. Huomioithan että muuntajassa kuitenkin riittää kokonaiskuormankesto.
Mihin muuntaja sijoitetaan?
Esimerkiksi keittiöissä, työtasovalaistusta tehdessä, muuntaja voidaan asentaa kaapin päälle, ylähyllylle tai sokkelin taakse. Langattomasti ohjattava muuntaja voidaan laittaa vaikka pistokkeella mikroaaltouunin taakse, jääkaapin päälle tai jopa liesituuletinkaappiin. Huoneissa muuntaja asennetaan yleensä huoltoluukun taakse tai jos huoneessa on paneelivalaisimia, voidaan niitä käyttää myös luukkuina. UIos sijoitettavissa muuntajissa tulee huomioida riittävä IP luokitus.
Mikä VaLO RF muuntaja?
Valaistuksen Langaton Ohjaus. Valon lämpötilan säädön ja himmennyksen ohjauksen voi toteuttaa täysin langattomasti ohjattuna. Muuntajalle tarvitaan vain jatkuva sähkö (varasta vaikka mikron takaa) ja ohjaustapahtuu langattomilla painikkeilla.
Onko VaLO RF muuntajissa muisti, eli jos sähkö katkeaa niin muistaako se mihin se oli säädetty?
Kyllä on! Useinmiten parempi kuin käyttäjällä.. Tämä on testattu kesämökeillä joissa sähköt voi olla pois päältä 3-4 kuukautta kerralla ja muisti on säilynyt hienosti.
Mitä tapahtuu jos laitan 12V led nauhaa 24V muunjaan tai päin vastoin?
12V led nauha 24V muuntajassa syöttää liikaa jännitettä led nauhalle ja se kuumenee liikaa ja sen palaa nopeasti loppuun. 24V nauha taas ei edes käynnisty 12V virtalähteellä.
Mikä on TRIAC himmennettävä muuntaja?
TRIAC on ensiopuolen (230V) perinteinen himmennystekniikka. Käytännössä kyse on seinälle tulevasta pyöritettävästä nupista jolla säädetään liitäntälaitetta, eli himmennetään sen perässä olevaa valoa. Kuten hehkulamput.
Millä TRIAC himmennettäviä muuntajia voi himmentää?
VaLO langattomilla 230V himmentimillä ja perinteisillä seinäsäätimillä. Testaamme markkinoilla olevia himmentimiä ja tässä taulukkoa. ks. https://ledstore.fi/led-himmentimet
Mikä on DALI?
DALI on oma kansainvälinen standardi jossa valaistusta ohjataan uudelleen ohjelmoitavalla järjestelmällä. ks lisää: https://www.digitalilluminationinterface.org/ Käytännössä valaisimien sähköon rinnalla kulkee 2 napainen heikkovirtajohto ohjausta varten.
Mikä on Ampeeri? Watti? Teho?
Watti = Ampeeri / Teho. Eli 5A muuntaja 24DCV jännitteellä kestää 120W tehon tai 120W kestävä muuntaja 24V jännitteellä on 5A.
Mitä eroa on 200-1500mA (milliampeeri) ja 12/24V DC (tasajännite) muuntajilla?
mA ohjauksessa pidetään virran määrä vakiona mutta jännite vaihtuu kuorman ja himmennystason mukaan. Muuntaja mitoitetaan aina ennakkoon tarkasti ennen asennusta eikä voi lisätä kuormaa jälkikäteen. DC tasajännitteellä kaikille syötetään samaa esim 24V jännitettä ja jokainen valaisin ottaa tarvittavan määrän virtaa (A). Himmennettävät Led valaisimet ovat yleisesti mA ohjattuna ja led nauhat DC ohjattuja.
Pystyykö muuntajan jokaista kanavaa ohjaamaan langattomasti erikseen?
Ei pysty. Kanavat ovat tarkoitettu monivärisen eri sävyille. Jokainen kanava on vain negatiivinen jännite. Muuntajassa on vain yksi positiivinen lähtö.
Millaisen huoltoluukun taakse Zigbee-muuntajan voi asentaa? Protokolla ei ymmärtääkseni ole kovin tunkeutuva ja toimiiko se esimerkiksi metallisen luukun takana?
Normaali peltiluukku tai kipsiluukku on toimiva ratkaisu. Zigbee toimii vapaassa ilmassa 30 metriä, mutta jokainen väliseinälevy syö käytännössä 5-10m kantamasta. Pari kipsilevyä ei siis haittaa signaalin kulkua. Olemme testanneet myymälässä seuraavaa: 15m etäisyys, lasi/alumiini ulko-ovi, muuntaja kaapin sisällä. Toimii hienosti =)
Kuinka pitkän liitosjohdon voin laittaa 12V tai 24V muuntajan ja valaisimen väliin?
24V kestää normaalilla 0,75mm3 liitosjohdolla helposti 15-20m. 12V tuotteissa jännite tippuu puolet nopeammin.
Mikä on LED-muuntaja?
LED-muuntaja on sähkölaite, joka säätelee LED-piiriin syötettävää virtaa varmistaakseen, että LEDit toimivat oikein
Miten valitsen oikean LED-muuntajan?
Oikean LED-muuntajan valitsemiseksi sinun on otettava huomioon LED-tyyppi (vakiojännite tai vakiovirta), tulojännitealue, maksimivirta ja muuntajan himmennyskyky. Esim 24V Led nauha käyttää 24V muuntajaa. Laske led nauhan tarvitsema teho ja lisää aina 10-15% pelivaraa.
Mitä eroa on vakiovirta- ja vakiojännite-LED-muuntajan välillä?
Vakiovirtainen LED-muuntaja säätelee piirin läpi kulkevaa virtaa, kun taas vakiojännitemuuntaja säätelee jännitettä. Näitä ei voi sekoittaa. Jännite on DC esim 24VDCV ja virta mainitaan Ampeereissa esim 700mA.