LED ulkovalaisimet valaistuksessa

LED ulkovalaisimet valaistuksessa

Led ulkovalaisimet.

LED ulkovalaisimet kestävät katsetta ja valaisevat pihaa ja luontoa kauniisti. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina ulkovalaisimet ovat paljon päällä, jolloin halogeeni- ja loisteputkivalaisimien vaihtaminen LED valaisimiin on järkevää. Sähkön säästön lisäksi LED ulkovalaisimien etuna on pitkä käyttöikä. Mitä kylmempää on, sitä kauemmin ja kirkkaampana LED valaisin loistaa. LED kestää myös merkittävästi enemmän sytyksiä ja sammutuksia. Lisäksi loisteputkiin verrattaessa LEDin luontainen kylmänkesto on selkeä etu. LED lamput eivät ainoastaa onnistu vähentämään sähkölaskua (-40-80% perinteisiin valonlähteisiin verrattuna), vaan myös säästämään virtaa ja tuottamaan vähemmän hukkalämpöä.

LED valaisin vie usein myös paljon vähemmän tilaa, kuin esimerkiksi halogeeni ja sen käyttö ei vaadi palosuojausta. LED valaisimet pysyvät viileänä käytön aikana, joka on hyvä asia, ei pelkän paloturvallisuuden takia, vaan myös käytettävyyden kannalta. Ulkovalaisimia asennetaan usein mm. terassilaudotukseen ja varsinkin jos sinulla on lapsia tai lemmikkejä, on mukavampi asentaa LED valaisimia, jotka eivät polta sormia, varpaita tai tassuja kun niihin koskee (toisin kuin esim. halogeenit).

LED ulkovalaisimet ja laatu

LED ulkovalaistus ja valoteho?

Tarkastelemalla valontuottokykyä (lumen) per watti, tulisi sen olla vähintään 80 lumen/W. Vertailun vuoksi hehkulamppu tuottaa 10 lumen/W ja uusimmat LED valaisimet tuottavat jo 140-160 lumen/W! Nykyaikaiset LED lamput ovat tehokkaita ja valaisevat siis ihan oikeasti.

LED ulkovalaistus ja värintoisto?

Laadukas LED lamppu toistaa korkealla värintoistokyvyllään värit kauniisti, luonnollisen sävyisinä. LED valaisimien kompastuskivi on yleensä punaisen värin toistaminen. Suosittelemmekin pitämään lamppu ostoksilla mukana punaista paperisuikaletta, jolloin voit nopeasti huomata, millainen LED valaisimen värintoisto on. Meidän valikoimistamme löydät valaisimia CRI 83 ja CRI 95 välillä. Yli CRI 90 alkaa olla värintoistosta puhuttaessa erinomainen ja alle CRI 80 valaisimia suositellaan lähinnä varastotilojen valaisuun. Lisää tietoa värintoistoindeksistä.

LED ulkovalaistus ja valon väri?

LED valaisimia saa lähes missä valon värissä tahansa. Yleisimpiä kuitenkin ovat lämmin valkoinen (3000K, halogeenin sävy) tai neutraali valkoinen (4000K). Päivänvalon värilämpötila muuttuu luonnossa päivän ajan ja vuoden ajan muuttuessa ja sijoittuu Suomessa keskimäärin 5500K-5800K välille. Sisätiloissa näin kylmä valo koetaan usein hyvin sinertävänä. Itsellesi sopivimman valonsävyn löydät vertailemalla, koska ei ole yhtä "oikeaa" valon värisävyä. Itse olemme ulkovalaistuksessa tykästyneet lämpimään valkoiseen (3000K), joka saa asunnon näyttämään kodikkaalta.

Huomaa että kaupoista voit löytää vanhentunutta teknologiaa, jonka valontuotto on heikkoa, valonsävy sinertävää ja värit toistuvat kummallisesti (CRI alle 80) tai muuten vain kehnoa. Eli kannattaa olla tarkkana.

LED auttaa säästämään energiaa ja ympäristöä sekä vähitellen vähentämään luonnon kuormitusta pitkän käyttöikänsä ansiosta (ei myöskään sisällä haitallisia kemikaaleja).

Jakaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Älyvalaistuksen osaaminen ykkösasia

Esittelyssä älyvalaistu koti, johon valaistus ja Zigbee-valaistuksenohjaus suunniteltiin yhdessä asiakkaan kanssa. Asiakas perheineen on tyytyväinen lopputulokseen ja koko konseptiin, jolla valaistussuunnittelu ja tuotevalinnat hoidettiin. Toiveena

Veneen valaistus led-nauhalla ja alumiiniprofiililla

Veneen valaistukseen kannattaa kiinnittää huomiota turvallisuuden ja viihtyvyyden maksimoimiseksi. Veneestä riippuen valitaan joko 12V, 24V tai 230V järjestelmään sopivat tuotteet. Tässä artikkelissa esitellään valaistus, jonka

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2022 All Rights Reserved