LED ulkovalaisimet valaistuksessa

LED ulkovalaisimet valaistuksessa

Led ulkovalaisimet.

LED ulkovalaisimet kestävät katsetta ja valaisevat pihaa ja luontoa kauniisti. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina ulkovalaisimet ovat paljon päällä, jolloin halogeeni- ja loisteputkivalaisimien vaihtaminen LED valaisimiin on järkevää. Sähkön säästön lisäksi LED ulkovalaisimien etuna on pitkä käyttöikä. Mitä kylmempää on, sitä kauemmin ja kirkkaampana LED valaisin loistaa. LED kestää myös merkittävästi enemmän sytyksiä ja sammutuksia. Lisäksi loisteputkiin verrattaessa LEDin luontainen kylmänkesto on selkeä etu. LED lamput eivät ainoastaa onnistu vähentämään sähkölaskua (-40-80% perinteisiin valonlähteisiin verrattuna), vaan myös säästämään virtaa ja tuottamaan vähemmän hukkalämpöä.

LED valaisin vie usein myös paljon vähemmän tilaa, kuin esimerkiksi halogeeni ja sen käyttö ei vaadi palosuojausta. LED valaisimet pysyvät viileänä käytön aikana, joka on hyvä asia, ei pelkän paloturvallisuuden takia, vaan myös käytettävyyden kannalta. Ulkovalaisimia asennetaan usein mm. terassilaudotukseen ja varsinkin jos sinulla on lapsia tai lemmikkejä, on mukavampi asentaa LED valaisimia, jotka eivät polta sormia, varpaita tai tassuja kun niihin koskee (toisin kuin esim. halogeenit).

LED ulkovalaisimet ja laatu

LED ulkovalaistus ja valoteho?

Tarkastelemalla valontuottokykyä (lumen) per watti, tulisi sen olla vähintään 80 lumen/W. Vertailun vuoksi hehkulamppu tuottaa 10 lumen/W ja uusimmat LED valaisimet tuottavat jo 140-160 lumen/W! Nykyaikaiset LED lamput ovat tehokkaita ja valaisevat siis ihan oikeasti.

LED ulkovalaistus ja värintoisto?

Laadukas LED lamppu toistaa korkealla värintoistokyvyllään värit kauniisti, luonnollisen sävyisinä. LED valaisimien kompastuskivi on yleensä punaisen värin toistaminen. Suosittelemmekin pitämään lamppu ostoksilla mukana punaista paperisuikaletta, jolloin voit nopeasti huomata, millainen LED valaisimen värintoisto on. Meidän valikoimistamme löydät valaisimia CRI 83 ja CRI 95 välillä. Yli CRI 90 alkaa olla värintoistosta puhuttaessa erinomainen ja alle CRI 80 valaisimia suositellaan lähinnä varastotilojen valaisuun. Lisää tietoa värintoistoindeksistä.

LED ulkovalaistus ja valon väri?

LED valaisimia saa lähes missä valon värissä tahansa. Yleisimpiä kuitenkin ovat lämmin valkoinen (3000K, halogeenin sävy) tai neutraali valkoinen (4000K). Päivänvalon värilämpötila muuttuu luonnossa päivän ajan ja vuoden ajan muuttuessa ja sijoittuu Suomessa keskimäärin 5500K-5800K välille. Sisätiloissa näin kylmä valo koetaan usein hyvin sinertävänä. Itsellesi sopivimman valonsävyn löydät vertailemalla, koska ei ole yhtä "oikeaa" valon värisävyä. Itse olemme ulkovalaistuksessa tykästyneet lämpimään valkoiseen (3000K), joka saa asunnon näyttämään kodikkaalta.

Huomaa että kaupoista voit löytää vanhentunutta teknologiaa, jonka valontuotto on heikkoa, valonsävy sinertävää ja värit toistuvat kummallisesti (CRI alle 80) tai muuten vain kehnoa. Eli kannattaa olla tarkkana.

LED auttaa säästämään energiaa ja ympäristöä sekä vähitellen vähentämään luonnon kuormitusta pitkän käyttöikänsä ansiosta (ei myöskään sisällä haitallisia kemikaaleja).

Jakaa:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Led ulkovalaisimet.

LED ulkovalaisimet valaistuksessa

LED ulkovalaisimet kestävät katsetta ja valaisevat pihaa ja luontoa kauniisti. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina ulkovalaisimet ovat paljon päällä, jolloin halogeeni- ja loisteputkivalaisimien vaihtaminen LED valaisimiin on

Himmennettävä LED lamppu ja sen edut

Himmennettävä LED lamppu kehittyy LED on yksi nopeiten kasvavista teknologioista maailmassa. LED teknologia on kasvanut hurjaa vauhtia ja jo nyt se on mullistanut täydellisesti valaistusmaailman.

Kun LED putki tuli toimistoon

LED putki toimistoon on nykyaikaa. Tänä päivänä toimistoihin laitetaan vanhojen välkkyvien ja sirisevien loisteputkien tilalle laadukkaat LED putket. LED putkemme sopivat yli 90% vanhoista rungoista.

Ledit, joissa on korkea CRI eli värintoistoindeksi

Värintoistoindeksi CRI, englanniksi colour rendering index Korkealaatuisissa LED-valoissa on myös korkea värintoistoindeksi, eli CRI. Hyvä värintoistoindeksi (CRI) kotikäytössä on yli 90, ja nykyään monissa valaisimissa

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2021 All Rights Reserved