Led-nauhojen muuntajien hyötysuhteet ovat parantuneet, mikä pienentää sähkölaskua

Led-nauhojen muuntajien hyötysuhteet ovat parantuneet, mikä pienentää sähkölaskua

Hyvät muuntajien hyötysuhteet ovat laadun tae

Led-nauhojen asentamiseen tarvitaan aina led-nauhan lisäksi muuntaja sekä alumiiniprofiili. Muuntaja valitaan sen mukaan, kuinka pitkä led-nauha asennetaan, ja minkä tehoisesta nauhasta / metri on kysymys. Koska jokainen asennuskohde on erilainen, niin muuntajavalikoiman on hyvä olla laaja. Olemmekin jatkuvan kehittämisen periaatteella uusineet muuntajiamme. Suurin osa muuntajistamme on jatkossa Mean Well-merkkisiä laatutuotteita, joissa muuntajien hyötysuhteet ovat erittäin hyvät, ja niissä on laajat standardoinnit ja erittäin pieni stand by-virrankulutus. Takuut ovat jopa seitsemän vuotta.

Hyvät muuntajien hyötysuhteet tuovat säästöä sähkölaskuun

Tavoiteltavat muuntajien hyötysuhteet ovat yli 90 %, jolloin vain alle 10 % muuntajan tuottamasta virrasta kuluu muuhun kuin tehon tuottamiseen led-nauhalle. Yleisesti myynnissä olevissa muissa muuntajissa hyötysuhde voi olla esim. 85 %. Kun vertaillaan 85 % ja 93 % hyötysuhteisia muuntajia niin "hukkawattien" ero on melkoinen.

Otetaanpa esimerkiksi 1 000 W led-nauhaa, mikä on noin 12 rullaa 17 wattista LedStoren led-nauhaa. Tämä määrä saatetaan esimerkiksi käyttää omakotitalon valaistukseen, jos sitä laitetaan useampaan huoneeseen. Tällä 1 000 watin kulutuksella 85 % hyötysuhteen muuntajat päästävät tunnissa 150 wattia harakoille, kun taas 93 % hyötysuhteen muuntajat hukkaavat vain 70 wattia, ja muuntajat ovat lisäksi pitkäikäisempiä.

Jos valaistus on päällä kahdeksan tuntia päivässä vuoden jokaisena päivänä, niin kulutetun sähkön määrässä näiden kahden eri hyötysuhteen muuntajalla on 233 kWh ero, mikä on noin 3,7 % vuotuisesta energiankulutuksesta, jonka nelihenkinen perhe arviolta kuluttaa muulla kuin sähköllä lämmitettävässä omakotitalossa (vuosikulutusarvio n. 6208 kWh, 291 €). Muuntajan pitkäikäisyys vaikuttaa lisäksi siihen, että vaihtoväli on monenkertaisesti pidempi, mistä seuraa rahansäästöä.

Muuntajan valmiustilakulutus

Kun valot eivät ole päällä, niin muuntaja on valmiustilassa (stand by), jotta se voi nopeasti antaa virtaa led-nauhalle, kun valokatkaisijasta laitetaan valot päälle. Muuntajissa tähän on viime vuosina kiinnitetty huomiota, ja uusissa muuntajissamme valmiustila kuluttaa vain noin 0,05 - 0,5 wattia tunnissa riippuen muuntajan koosta. Tyypillisesti heikkolaatuinen muuntaja saattaa kuluttaa standby-tilassa jopa 2-3 wattia tunnissa, mikä merkitsee jopa 30 kertaista tehonkulutusta uusiin muuntajiimme verrattuna. Pistotulpallisissa muuntajissa pistokkeen irrottaminen seinästä on mahdollista, jolloin luonnollisesti virrankulutus lakkaa kokonaan.

Uudet Mean Wellin muuntajat

Uusia muuntajia on saatavissa 24V jännitteisille led-nauhoille. Lisäämme muuntajien uudistamisen yhteydessä myös 24V led-nauhamallejamme. Voit tutustua tarkemmin esimerkiksi verkkokaupassa olevaan Mean Wellin 90 watin tehoiseen kuivan tilan muuntajaan. Muut kuivan tilan uudet muuntajat 24V jännitteellä ovat teholtaan 40 wattia, 60 wattia ja 120 wattia. Kuivan tilan muuntajat ovat pistotulpallisia. Kosteussuojatut IP-luokkien 65 ja 67 muuntajat 24V jännitteellä ovat teholtaan 60 wattia, 100 wattia, 150 wattia, 200 wattia, 240 wattia, 320 wattia ja 600 wattia. Hintahaitari tuotteille on noin 50 euron ja 399 euron välillä. Muuntajat himmenevät langattomilla himmentimillä, eli LedStoren VaLO-sarjan tuotteilla.

Mean Wellin muuntaja 90W 24V kuivaan tilaan, LedStore.fi

Uudessa Mean Wellin kuivan tilan muuntajassa 90W 24V on pistotulppa, joten virran kulutuksen saa halutessaan kokonaan nollaan.

Mean Wellin sertifioinnit

Mean Wellin muuntajilla on laajat sertifioinnit

Muuntajien stand by virrankulutuksissa on eroja

Kaksi erilaatuista muuntajaa, stand by virrankulutuksen erot 0 W ja 1,4 W sähkönkulutusmittarilla mitattuna.

Voit lukea lisää langattomasta himmentämisestä täältä.

Led-muuntajan mitoittamisesta ja valinnasta voi lukea lisää tästä artikkelista.

 

Jakaa:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Led ulkovalaisimet.

LED ulkovalaisimet valaistuksessa

LED ulkovalaisimet kestävät katsetta ja valaisevat pihaa ja luontoa kauniisti. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina ulkovalaisimet ovat paljon päällä, jolloin halogeeni- ja loisteputkivalaisimien vaihtaminen LED valaisimiin on

Himmennettävä LED lamppu ja sen edut

Himmennettävä LED lamppu kehittyy LED on yksi nopeiten kasvavista teknologioista maailmassa. LED teknologia on kasvanut hurjaa vauhtia ja jo nyt se on mullistanut täydellisesti valaistusmaailman.

Kun LED putki tuli toimistoon

LED putki toimistoon on nykyaikaa. Tänä päivänä toimistoihin laitetaan vanhojen välkkyvien ja sirisevien loisteputkien tilalle laadukkaat LED putket. LED putkemme sopivat yli 90% vanhoista rungoista.

Ledit, joissa on korkea CRI eli värintoistoindeksi

Värintoistoindeksi CRI, englanniksi colour rendering index Korkealaatuisissa LED-valoissa on myös korkea värintoistoindeksi, eli CRI. Hyvä värintoistoindeksi (CRI) kotikäytössä on yli 90, ja nykyään monissa valaisimissa

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2021 All Rights Reserved