Meikkausvalaistus on tärkeässä roolissa, kun suunnitellaan esimerkiksi kylpyhuoneen tai WC:n valaistusta. Meikatessa on tärkeää, että meikkausvalo on tarpeeksi hyvä. Hyvässä valaistuksessa meikkauksen lopputulos on tasapainoinen, meikkiä tulee laitettua sopiva määrä ja värisävyt tulee valittua oikein. Tässä blogissa kerromme viisi vinkkiä siihen, millä valaistusratkaisuilla led valaistus antaa parhaan tuloksen kauneudenhoidossa ja meikkaamisessa, ja millainen on paras led valaisin meikkaamiseen.

Meikkausvalaistus on parhaimmillaan, kun meikkauspaikalla on

  1. laadukas meikkivalo, jossa korkea värintoistoindeksi, CRI
  2. valaisimessa sopiva värilämpötila
  3. meikkausvalot antavat sopivan määrän valoa
  4. valaistus oikeasta suunnasta
  5. tilaan sopiva valaisin

 

1. Laadukas meikkausvalo

Meikkausvalaistuksessa hyvällä värintoistoindeksillä, CRI, on tärkeä rooli. Led valaistuksessa värit toistuvat huonosti, jos valaisimen CRI-arvo on liian matala. Meikkaamisessa värintoistolla on erityisen suuri vaikutus, sillä ihon sävy ja meikkien pigmentit ovat herkkiä huonolle valaistukselle. Valitse valo, jossa CRI on 90, tai yli, mielellään siis 92, 95 tai 97. Tällöin siniset sävyt saavat oikeat mittasuhteet, ja ihon luonnolliset, lämpimät värit näyttävät oikeilta. Heikomman CRI:n valaistuksessa esim. punakkuutta on vaikea peittää täsmällisesti, koska matalan CRI:n valaisimissa valo taittuu iholla hieman siniseen tai harmaaseen. Lue lisää värintoistoindeksistä blogissamme, Ledien värintoisto – mitä eroa on CRI:llä ja Ra-arvolla.

2. Valaisimessa sopiva värilämpötila

Sopivana valon värilämpötilan meikkivalot jakavat hieman mielipiteitä, mutta monesti pidetään melko kylmäsävyistä, lähellä päivänvaloa olevasta värilämpötilasta. Tällöin puhutaan ns. päivänvalolampuista, tai luonnonvalolampuista, eli lähellä 5 500 Kelviniä olevista valaisimista. Toisaalta myös laadukkailla led piireillä varustetulla 4 000 Kelvinin valaisimella saadaan meidän kokemuksemme mukaan riittävän puhtaan kirkasta valoa onnistuneen meikin tekemiseen. Sopiva värilämpötila saadaan myös niin, että valitaan meikkausvaloon tai meikkaustilaan värilämpötilasäädettävät valaisimet. Värilämpötilasäätömahdollisuus löytyy lähes kaikista valoistamme. Voit lukea lisää led-nauhan värilämpötilan säädöstä artikkelista: CCT säädettävä led valonauha.

3. Sopiva määrä valoa

Sopiva määrä valoa saadaan aikaan, kun otetaan huomioon tilaan tuleva luonnonvalo, ja täydennetään sitä sopivalla keinovalolla. Liian kirkas valaistus ei ole hyvä, joten yleisvalolla yhdistettynä sopivan kirkkaaseen kohdevalaisimeen saadaan hyvä lopputulos. Valon määrän kokemus on henkilökohtainen, mutta peukalosääntönä on se, että meikkaamiseen kannattaa valita mieluummin kirkkaampi kuin hämärämpi valaistus. Myös salonkiympäristössä kiinnitetään paljon huomiota oikeaan valon määrään. Lue kuinka toteutimme Atmos parturi-kampaamon valaistuksen.

4. Valaistus oikeasta suunnasta

Oikeasta suunnasta tuleva valo on tärkeää, jotta kasvoille ei tule varjoja. Suunnattava spottivalo toisaalta häikäisee helposti, esim. peilin kautta, ja teknisesti tarkasteltuna suunnattavat valaisimet eivät täytä kosteusluokituksia, jos tilana on kylpyhuone. Jos kyseessä on kuiva tila, ilman suihkua, niin voidaan valita myös suunnattava valaisin. Kattoon upotettavan, meikkaukseen soveltuvan valaisimen sijoittelussa kannattaa valita kohta, jossa valaisin sijoittuu katsojan ja peilin väliin. Näin meikkaaja ei varjosta omalla kehollaan peiliä, valaisin ei häikäise, ja valaistus toimii. Peilin takaa tai vierestä tuleva valaistus toimii hyvänä lisänä meikkaamisessa. Meiltä saat valopeilit joko valmiista valikoimasta tai tilaamalla itse valitsemallasi led-nauhalla. Ota yhteyttä meihin LedPaja mittatilauspalvelun kautta.

5. Tilaan sopiva valaisin

Meiltä löytyy sopiva valaisin lähes jokaiseen tarpeeseen. Harkitse esimerkiksi näitä: kattoon upotettavista spoteista soveltuvat Suunnattav a Kantti ja pyöreä spotti R023. Meikkauspöydälle ns. irtovalaisimena hyvälaatuista valoa saadaan esimerkiksi Kurki-valaisimesta, jossa valon voi suunnata, himmentää, värilämpötilasäätää, ja voit ladata langattomasti vaikka kännykän samalla kun meikkaat! Kurki löytyy täältä verkkokaupastamme.

Led paneelit antavat tilaan kirkasta ja laadukasta valoa, jossa värintoistoindeksi on 90 tai yli. Paneelit sopivat moneen käyttökohteeseen ja valontarpeeseen, sillä niiden kokovalikoima on laaja. Led nauhoista, kuten Tunnelma CCT 22 W/m ja upotettavista tai pinta-asenteisista alumiiniprofiileista saat luotua valaistuksen esimerkiksi peilin taakse tai reunoille. Myös tilaa kiertämään katonrajaan asennettu led-nauhavalaistus on suosittu tapa saada tasaista yleisvaloa tilaan.

Autamme mielellämme suunnittelussa ja valaistuksen ohjauksessa. Saamme meikkausvalaistuksestasi esimerkiksi älyvalaistuksen, jos sellainen on toiveena. Teemme päivittäin valaistussuunnitelmia kuluttaja- ja yritysasiakkaiden valaistustarpeisiin. Ota yhteyttä valaistussuunnittelupalveluumme!

Voit lukea lisää meikkaus- ja maskeerausvalaistuksesta blogiartikkelista Led-valo meikkauspeilissä Oodin backstagella. Paras meikkivalo on riittävän kirkas, häikäisemätön ja säädettävä!

Tervetuloa myymälään tutustumaan valaistukseen. Löydät henkilökohtaisen palvelun ja kaikki valaisimet asennettuna tiloistamme, Vantaan Koivuhaasta, Mesikukantie 16, 01300 Vantaa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *