LedStoren valaisimilla testatut langalliset LedStoren, Schneiderin ja ABB:n himmentimet

LedStoren valaisimilla testatut langalliset LedStoren, Schneiderin ja ABB:n himmentimet

Suurinta osaa LedStoren valaisimista, nauhoista ja polttimoista voidaan himmentää. Käytännössä ongelmaksi saattaa kuitenkin tulla useampikin seikka, joka aiheuttaa joko epätasaista himmentymistä tai surinaa himmennettäessä. Himmentäminen onnistuu kuitenkin, kun löydetään ledille sopiva himmennin.

Omaan VaLO-sarjaamme kuuluu langattomia himmentimiä (ja vastaanottimia), joilla kaikki himmennettävissä olevat ledimme himmenevät hyvin. Langallisista himmentimistä meillä on valikoimissa yksi malli, Valo-TRIAC-RF-150W, joka himmentää moitteetta kaikkia himmennettäviä tuotteitamme. Tähän himmentimeen saa paritettua myös maksimissaan kahdeksan langatonta himmenninpainiketta. Olemme myös testanneet Schneiderin ja ABB:n langallisia himmentimiä (ENSIO puolen himmentimiä). ABB:n Free at home-testaus on meneillään. Kysy tästä lisää mieltä!

Mistä huomaan, että himmennin on epäsopiva led-valaisimen kanssa?

Ledien himmennyksessä ongelman saattavat muodostaa joko valaisin (ei himmennettävää valaisinta yritetään himmentää), muuntaja tai säädin/käyttöpainike. Himmennettäessä valaisimen tehoa vähennetään, jolloin valaisin tai muuntaja saattavat alkaa siristä tai välkkyä. Huonossa tapauksessa valaisin rikkoutuu ennenaikaisesti. Jos jokin osa kokonaisuudesta sirisee tai surisee häiritsevästi, tai ei himmene halutusti, niin ongelma voidaan ratkaista selvittämällä yksityiskohtaisempia ominaisuuksia ja vaihtamalla muuntajaa tai himmennintä, tai valaisinryhmään kuuluvien valaisimien määrää.

Miksi eri led-tyypit himmenevät eri tavoilla?

Led-valaisimet himmenevät eri lailla riippuen valaisimen muuntajasta ja valaisimen tehosta. Olemme jakaneet valaisintyyppimme testauksessa seuraavan listan mukaisesti. Himmentimet testattu yhdellä valaisimella.

 • 8 wattisiin spotteihin (ModLed)
 • muihin spotteihin (kuten 023 ja 033 sarjaiset)
 • UPPOAVIIN plafondeihin 120 ja 240 välillä
 • Pintaplafondeihin 280 ja 380
 • Paneeleihin 120 ja 200
 • Paneeleihin 150, 300, 600 ja 1200
 • Led nauha 5 metriä TRIAC muuntajalla 80 W, 100 W ja 150 W
 • Led nauha 5 metriä TRIAC muuntajalla 45 W
 • Led hehkulamppua korvaavat polttimot E14 ja E27 kannalla

Näillä himmentimillä onnistut todennäköisimmin

Testasimme yhdeksää langallista himmennintä, joista kolmea Schneiderin ja neljä ABB:n himmennintä. Joukossa on siis myös vanhanmallisia, led-säätimiä edullisempia himmentimiä, joilla valaisimet toimivat.

EXXACT transistori valonsäädin 315RC, sähkönumerolla 2622161 soveltuu  Schneiderin himmentimistä LedStoren valaisimille parhaiten. Kaikki muut valaisimet himmenivät hyvin 10-100% välillä. Poikkeuksena led-nauha isommilla 80, 100 ja 150 W muuntajilla himmeni vain 75-100% täystehosta ja ModLed välillä 30-100%.

 

Schneiderin EXXACT SBD200LED, sähkönumero 2622225 himmentimellä himmennystulokset olivat hyvät seuraavilla tuotteilla:

 • 8 wattiset spotit (ModLed)
 • muut spotit (kuten 023 ja 033 sarjaiset)
 • UPPOAVA plafondit 120 ja 240 välillä
 • Pintaplafondit 280 ja 380
 • Paneelit 120 ja 200 ja Paneelit 150, 300, 600 ja 1200

Katso muiden valaisimien himmennystulokset lopussa olevasta taulukosta.

ABB:n kaksi himmennintä soveltuvat lähes kaikille LedStoren himmennettäville valaisimille. RL+RC valinnalla oleva ABB 6523 Led-valonsäädin sähkönumerolla 2619377, asetettuna RC-asentoon himmentää äänettömästi muita valaisimia, paitsi pitää subjektiivisen havainnon mukaan pientä ääntä plafondi- ja paneelivalaisimilla. Tämä himmennin toimii parhaiten erityisesti ModLed spottien kanssa.

 

ABB:n 6513 RC Impressivo säädin sähkönumerolla 2619327 soveltuu useimmille valaisintyypeille, eli on äänetön, mutta himmennysskaala on muita vähän suppeampi, eli noin 20-100 % ja 30-100 % alueella valaisimesta riippuen.

 

 

Valonsäätimet / himmentimet ABB:n 2247U Impressivo sähkönumerolla 2619321 sekä ABB 2250 R sähkönumerolla 3512714 ilman kehystä toimivat hyvin himmentämisessä, mutta ongelmaksi muodostui surina. Kaikki himmentimet surisivat. Testaamme näitä vielä isommalla kuormalla, toiveena että surinat vähenisivät isommalla määrällä valaisimia.

 

Schneider Exxact SD 400 RL himmennin

 

Schneiderin EXXACT tyristorihimmennin SD400 RL sirisee lähes kaikilla valaisimilla, mutta himmentimen maksimitehon rajoittaminen 80 Wattiin saattaa lopettaa sirinän kokonaan. Jos teillä on valmiina tällainen himmennin, niin kannattaa kokeilla maksimitehon rajoittamista.

 

Uusimmat tulokset ja testaaminen LedStoressa

Kaikki mittaustulokset selviävät seuraavasta taulukosta. Mittaukset on suoritettu 31.1.2019 uusilla himmentimillä. Jos himmentimen yhteensopivuus mietityttää, niin ole meihin yhteydessä niin testataan, ja selvitetään yhteensopivat valaisimet. Palvelu on veloitukseton. Alla oleva taulukko aukeaa isompana klikkaamalla kuvan päältä. Löydät tietoa himmennyksestä sekä tämän taulukon myös verkkosivuiltamme täältä.

 

Schneiderin ja ABB:n himmentimien tekniset tuotetiedot löytyvät parhaiten sähkönumerolla Sähköteknisen kaupan liiton ylläpitämältä sivustolta Sähkönumerot.fi. Sähköasentajasi on tyypillisesti se henkilö, joka tuo tarvittavat himmentimet ja asentaa ne. Vinkkaamme sinulle mielellämme LedStoren valaisimista tietäviä sähköasentajia.

Lue lisää ledien himmentämisestä artikkelistamme Milloin led-valoihin kannattaa hankkia himmennys?

 

 

 

Jakaa:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Led ulkovalaisimet.

LED ulkovalaisimet valaistuksessa

LED ulkovalaisimet kestävät katsetta ja valaisevat pihaa ja luontoa kauniisti. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina ulkovalaisimet ovat paljon päällä, jolloin halogeeni- ja loisteputkivalaisimien vaihtaminen LED valaisimiin on

Himmennettävä LED lamppu ja sen edut

Himmennettävä LED lamppu kehittyy LED on yksi nopeiten kasvavista teknologioista maailmassa. LED teknologia on kasvanut hurjaa vauhtia ja jo nyt se on mullistanut täydellisesti valaistusmaailman.

Kun LED putki tuli toimistoon

LED putki toimistoon on nykyaikaa. Tänä päivänä toimistoihin laitetaan vanhojen välkkyvien ja sirisevien loisteputkien tilalle laadukkaat LED putket. LED putkemme sopivat yli 90% vanhoista rungoista.

Ledit, joissa on korkea CRI eli värintoistoindeksi

Värintoistoindeksi CRI, englanniksi colour rendering index Korkealaatuisissa LED-valoissa on myös korkea värintoistoindeksi, eli CRI. Hyvä värintoistoindeksi (CRI) kotikäytössä on yli 90, ja nykyään monissa valaisimissa

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2021 All Rights Reserved