Kun pimeää kautta on vielä jäljellä, on hyvä aika katsahtaa omalle pihalle ja havainnoida pimentoon jäävät alueet. Kun asennuskausi pääsee jälleen alkamaan, on pihan sähkövetojen aika ja valaisimet voi asentaa paikoilleen.

Huomioi kulkureittien turvallisuus

Hyvin suunniteltuun pihaan kuuluu myös hyvin suunniteltu valaistus. Erityisesti kannattaa suunnata huomio kulkureittien ja käytävien varrelle. Pihakäytäviä kannattaa valaista sellaisilla valaisimilla, että valokeila suuntautuu kulkureitille päin. Lisäksi valaisimen korkeuden on hyvä olla sellainen, että se ei jää aivan pienen kinoksen alle talvisin, tai että sen ympäriltä on helppo luoda lumet. Led kestää hyvin kylmää, joten pihan valaisu ledeillä on hyvä ratkaisu. Pilarivalaisimilla saa tyylikkään valaistuksen, kun ne asetellaan tasaiselle etäisyydelle toisistaan kulkureittien varrelle.

FUNK PILLAR 10W valaisee majakkamaisesti kolmeen suuntaan noin neljän metrin päähän Pilari on metrin korkuinen josta 30 cm kantaa ja 70 cm heijastusaluetta

Ulkoseinävalaisimilla luontevasti valoa pihaan ja sisäänkäynnille

Talon ja ulkorakennusten kulmissa on hyvä olla valoa erityisesti niissä kohdissa, joissa kuljetaan. Talon kulmiin soveltuvat erinomaisesti valaisimet, joissa on säädettävä valon avautumiskeilan leveys, sekä avautumissuunta. Valaisimissa on eroja valaistustehokkuuden lisäksi seinälle muodostuvan valokuvion muodossa. Led Viisto antaa pyöreämmän valokuvion, ja seinävalaisin FUNK antaa terävämpireunaisen kuvion. Valon avautumissuunta ja keilan leveys ovat säädettävissä.

Sisäänkäyntivalaistus Viisto valkoinen LedStore.fi
Sisäänkäyntivalaistukseen sopii Led Viisto valkoisena

 

Ulkoseinän valaistukseen sopii hyvin myös seinävalaisin FUNK mustan värisenä

 

Muurivalaistus valmiilla valaisimilla tai omien mittojen mukaan

Eri tasoissa olevalla pihalla hyvä valaistuskohde on myös muuri. Muuri valaistaan useimmin alaspäin suuntautuvalla valolla, jotta se ei häikäise pihalla eri tasoista katsottaessa. Mittojen mukaan alumiiniprofiilista tehty muurivalaistus ei käy liiaksi kukkarolle, kun valitaan matalatehoista led-nauhaa esim. 7,2 W/m ja hyvin valoa heijastava profiili. Matalatehoinen ja energiatehokas led-nauha ei tarvitse suurta muuntajaa, mistä syntyy myös säästöä. Muuriin upotettu valaistus palvelee hyvin pihan valaisussa ja etuna on se, että johdotus kulkee turvallisesti muurin sisässä eivätkä yksittäiset valaisimet haittaa pihatöissä ja lumenluonnissa. Muurivalaisimeksi voidaan valita myös harmaa 3W In-wall out 2, joka sopii täydellisesti betoniseen seinään ja muuriin. Muuntaja on sisäänrakennettuna In-wall out valaisimeen.

Led nauhavalaistus muurissa on toimiva pihan valaistukseen Runkona upotettava alaspäin avautuva alumiinikisko ja led nauhassa 72Wm teho Oikealla jykevä In wall out 2 3W valaisin

 

Pihan yksityiskohdat esiin valaisemalla

 

Pihan kauniit yksityiskohdat kannattaa nostaa esiin valaisemalla. Pihan yksityiskohtien valaisuun löytyy monenlaisia valaisimia, kuten maapiikillä asennettava 7W SPIKE, tai maahan upotettava, isompikokoinen 9x1W maavalaisin tyylikkäällä metallikehyksellä. Maapiikillä asennettavaa valaisinta voi siirtää tarvittaessa istutusten kasvaessa. Tämä kannattaa ottaa huomioon asennusvaiheessa kaapelia vedettäessä ja jättää valaisimen juureen kaapelia, sikäli kuin asennuspaikka antaa turvallisesti siihen mahdollisuuden.

Spike 7W maapiikillä asennettava valaisin voidaan asentaa kaikkialle missä upotussyvyyttä on vähintään 20 cm

Terassi valaistaan tyylikkäästi pinnasta

 

Pimeään aikaan myös pienempitehoinen valaistus antaa mukavaa tunnelmaa ja korostaa rakenteita tuoden tilan tuntua. Terassia tai patiota voidaan reunustaa terassin pintaa valaisevilla 3W terassispoteilla, joissa valo tulee häikäisemättömästi spotin kannen aukoista joko yhteen kahteen tai neljään suuntaan. Pihan seinäkkeitä voidaan korostaa esimerkiksi kostean tilan 1W spoteilla, joissa valokuvion voi niin ikään valita kolmesta vaihtoehdosta. Lisäksi tarpeen mukaan voidaan valita myös valon värisävy neutraalin 4000K ja lämpimän 3000K välillä. 1W IP67 spottisarjat käyvät myös muihin kosteisiin tiloihin sekä saunaan.

Pihan erilaisia muotoja ja pintoja korostetaan erityyppisillä upotettavilla spoteilla Laadukkaat materiaalit ja komponentit ovat tärkeitä Suomen vaihtelevissa oloissa kestäville tuotteille Vasemmalla terassispottisarja valon avautuminen neljään suuntaan Oikealla sarja upotettavia ns saunaspotteja 1W lämmin valkoinen valon värisävy joka korostaa puun sävyä kauniisti

Kaikki artikkelissa esitellyt tuotteet ovat nähtävillä Vantaan Koivuhaassa LedStoren myymälässä / showroomissa asennettuina. Palvelemme sekä kuluttaja- että ammattilaisasiakkaita. Samoissa tiloissa myös LedStoren mittatilaustöiden LedPaja sekä asuntovalaistukseen erikoistunut valaistussuunnittelu. Tervetuloa tutustumaan ja led-ostoksille osoitteeseen Mesikukantie 16, 01300 Vantaa, tai verkkokauppaan https://ledstore.fi!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *