Veneen valaistus led-nauhalla ja alumiiniprofiililla

Veneen valaistus led-nauhalla ja alumiiniprofiililla

Veneen valaistukseen kannattaa kiinnittää huomiota turvallisuuden ja viihtyvyyden maksimoimiseksi. Veneestä riippuen valitaan joko 12V, 24V tai 230V järjestelmään sopivat tuotteet. Tässä artikkelissa esitellään valaistus, jonka LVI Daltonin porukka toteutti led-nauhalla ja alumiiniprofiililla veneeseensä. Led-nauhat tehtiin asennusvalmiiksi LedStoren LedPajalla, mikä helpotti huomattavasti projektin toteutusta.

 

Monipuolinen led-nauha ja ledejä suojaava alumiiniprofiili

Veneeseen haluttiin tuoda valoa kattospottien lisäksi myös muualle. Ratkaisuksi osoittautuivat epäsuorat led-nauhat, jotka asennettiin alumiiniprofiiliin. Sohvaryhmän yläpuolelle verholaudan taakse asennettiin led-nauhat epäsuorasti, jolloin valon lähde jää piiloon, mutta valo avautuu kauniisti oleskelutilaan. Tämä led-nauha asennettiin veneen suoralle seinustalle. Veneissä on kuitenkin monesti kaarevia muotoja, kuten tässäkin veneessä. Valoa haluttiin tuoda tunnelmallisesti myös lattian kautta kaarevan kaapiston alle.

Vaihtoehtoja oli kolme: a) kiinnitetään led-nauha kaarevaan muotoon valaisemaan eteenpäin ilman profiilia, b) valitaan sivuttain taivutettava nauha, ja kiinnitetään se ilman profiilia tai c) valitaan led-nauhalle matala alumiiniprofiili, joka taipuu kaarevan muodon mukaisesti. Vaihtoehdoksi valittiin c) ja profiiliksi matala pintaprofiili, joka kiinnittyy pintaan ruuvattavilla klipseillä. Led-nauhan kiinnittämisessä alumiiniprofiiliin on useita etuja: alumiiniprofiili on melko taipuisaa joten sen saa mukailemaan pinnan muotoja. Profiili pidentää nauhan käyttöikää, sillä alumiini johtaa lämmön pois led-nauhalta. Led-nauha kiinnittyy tiukasti tasaiseen metallipintaan. Profiiliin kuuluu mattavalkoinen kansi, joka hajottaa valon ja suojaa led-nauhaa pölyltä ja kolhuilta. Alumiiniprofiilin saa lisäksi leikattua täsmälleen oikeaan mittaan.

Led-nauha asennettuna alumiiniprofiiliin tuo sopivaa epäsuoraa valaistusta veneen oleskelutiloihin.

LedPajalla led-nauhat leikattiin mittaan ja asennettiin alumiiniprofiiliin ja yhdistettiin langattomiin ohjaimiin.

Led-nauhat asennettiin sekä 12V että 230V syöttöön

LedStoren led-nauhoista löytyy vaihtoehtoja eri järjestelmiin. Led-nauhan ostovaiheessa pitää valita 12V tai 24V nauha. Jos asennus tulee 230V järjestelmään, niin led-nauhaan liitetään myös muuntaja / virtalähde. Asiakas valitsi sekä 12V että 24V led-nauhaa, ja 24V nauhalle muuntajat.

Nauhat ja vastaanottimet valitaan sen mukaan, mihin järjestelmään valot halutaan kytkeä.

 

Led-nauhaa alumiiniprofiilissa asennettiin myös makuutiloihin. Himmennys tapahtuu muun muassa seinään asennettavalla kaukosäätimellä.

 

Veneeseen voidaan helposti saada lisävaloa pieniin tiloihin, kuten kaappeihin tai laatikoihin. Jos halutaan välttyä johdotuksilta kokonaan niin valitaan ladattava monitoimivalaisin, Wanda. Sen voi ottaa mukaan myös retkelle, sillä se kiinnittyy kohteeseen magneetilla, ja irtoaa siis helposti mukaan otettavaksi. Alla olevat kuvat toiselta asiakkaalta, joka ihastui Wandan monipuolisuuteen purjehdusreissulla.

Wanda monitoimivalaisin on kätevä lisä moniin valaistustarpeisiin.

 

Kysy lisää veneen valaistuksesta meiltä ja tule tutustumaan vaihtoehtoihin paikan päälle LedSToreen, tai verkkokauppaan ledstore.fi!

Jakaa:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Laadukas työskentelyvalaistus parturi-kampaamoon

ATMOS Helsingin uusiin kampaamotiloihin tarvittiin laadukas työskentelyvalaistus, joka sopisi tarkkaan kampaamotyöskentelyyn. Omistajat remontoivat tilat kokonaan, joten samalla myös valaistuksen osalta pystyttiin tekemään uusia ratkaisuja. Tiloihin

Led nauha terassille, NEON nauhan asennus

Syksy tulee ja pimeän aika pidentyy. Takapihalla olisi silti vielä kiva olla ja sinne tarvitaan hieman valoa että portaissa näkee kävellä kompastumatta. Siis tuumasta toimeen

Älyvalaistus ja sen osaaminen on ykkösasia

Esittelyssä koti jossa älyvalaistus. Kotiin valaistus ja Zigbee-valaistuksenohjaus suunniteltiin yhdessä asiakkaan kanssa. Asiakas perheineen on tyytyväinen lopputulokseen ja koko konseptiin, jolla valaistussuunnittelu ja tuotevalinnat hoidettiin.

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2022 All Rights Reserved