CCT valaistus

Mikä on CCT?
CCT (Correlated Colour Temperature) on valonvärilämpötilan korrelaatio. Sillä viitataan usein värilämpötilasäädettäviin valaisimiin, joissa voidaan säätää valaisimen valkoisen valon värilämpötilaa (Kelvin) esim 2700-5300K.
Minkä merkkisiä LedStoressa myytävät CCT led valaisimet ovat?
LedStore -merkkisiä. Meillä on oma tuotesuunnittelu ja sopimusvalmistaja joka on tehnyt kanssamme yhteistyötä jo 10 vuoden ajan.
Haluan ajastaa käynnistyksen aamulla kirkasta päivänvaloa ja illalla lämmintä ja hieman himmennettyä valoa. Onnistuuko valon ohjaus vuodenaikojen tai vuorokauden mukaan?
Kyllä onnistuu. Hanki valaisinryhmälle sopivan kokoinen VaLO -sarjan langattomasti ohjattava (RF) muuntaja tai vastaanotin sekä ohjaukseen kodin Wifi verkkoon kytketään VaLO-WIFI-RF boxi. Lataat Android tai iOS sovelluksen sovelluskaupasta. Sovelluksessa on mahdollisuus luoda omia ajastuksia halutuilla asetuksilla (sävy ja kirkkaus). Voit toki ohjata valaistusta samaan aikaan myös muilla kodin langattomilla painikkeilla.
Voinko ohjata CCT valoja useasta paikasta?
Kyllä voit. VaLO -sarjan langattomilla tuotteilla voidaan ohjata samaa valoryhmää max. 4 paikasta.
Voinko käyttää kiinteästi kytkettävää VaLO-INWALL-CCT-400W ohjainta samaan aikaan RF langattoman ohjaimen kanssa?
Et voi. VaLO-INWALL-CCT-400W ohjain kytketään muuntajan ja valaisimien väliin
eikä, se sisällä langatonta ohjausta. Kahta eri ohjaustapaa ei voi kytkeä peräkkäin.
Miten portaattomasti ohjattava CCT valaistus kytketään?
Langattomasti ohjattava: - Valaisinryhmälle asennetaan yksi VaLO -sarjan 24DCV liitäntälaite eli muuntaja,
joka on RF ohjattava, jos erillistä ohjainpalikkaa ei haluta käyttää.
- Valaisimet kytketään muuntajaan rinnan.
- VaLO -sarjan liitäntälaitteissa on 3 napainen ruuviliitin, johon valaistus kytketään
niin että kytketään 1kpl [+] ja 2kpl [-]. Langallisesti ohjattava: - Valaisinryhmälle asennetaan yksi 24DCV liitäntälaite eli muuntaja, josta jännite plus [+] ja miinus [-] viedään seinäpainikkeelle ja siitä eteenpäin valaisinryhmälle 1kpl [+] ja 2kpl [-]
- Valaisimet kytketään rinnan.

Kytkentä johdoilla Jos portaatonta säätöä ei kaivata, voidaan CCT tuotteet kytkeä mihin
tahansa 24DCV muuntajaan. Esivalittuja sävyjä käytetään kytkemällä plus [+] ja sen
lisäksi joko lämmin (2700K) tai kylmä (5300K) miinukseen [-], riippuen kumpi sävy
halutaan. Kytkemällä molemmat miinukset [-] samaan saadaan neutraali valo
(2700+5300/2=4000).
Miten CCT säädettävät valaisimet toimivat?
24V CCT led nauhoissa, CCT spoteissa ja CCT paneeleissa on vierekkäin kaksi eri led piiriä – kylmä ja lämmin – joiden suhdetta säätämällä haluttu valonvärilämpötila muodostuu.
Mitä eroa on portaittain tai vapaasti säädettävällä CCT valaistuksella?
Portaittain säädettävään on tehtaalla esisäädetty tyypillisesti 3 eri värilämpötilaa.
Esimerkiksi CCT spoteissa 2700K,4000K ja 5300K. Kytkin on valaisimen virtalähteessä
ja sen avulla värilämpötilaa voidaan vaihtaa virran ollessa POIS PÄÄLTÄ. Vapaasti säädettävässä voidaan taas hakea mikä tahansa lämpötila fiiliksen tai
sisustuksen mukaan. Vapaasti säätäminen vaatii erillisen ohjauslaitteiston, joita on
tarjolla sekä langattomia että kiinteään sähköön kytkettäviä. Langaton setti voisi
sisältää esimerkiksi:
-4kpl CCT spotteja ilman omaa muuntajaa
-VaLO 50W RF 24V muuntaja
-VaLO-P1CCT painike
Mikä on CCT-valo?
CCT-valo on valaisintyyppi, joka käyttää kylmää ja lämmintä valonlähdettä ja sekoittaa niitä eri värilämpötilojen tuottamiseen.
Mitä eroa on CCT-valon ja perinteisen hehkulampun välillä?
Perinteinen hehkulamppu on yhden värilämpötilan lamppu, kun taas CCT-valo pystyy tuottamaan useita värilämpötiloja.
Miten CCT-valo toimii?
CCT-valot toimivat vaihtelemalla kylmään ja lämpimään valoon kohdistuvaa jännitettä, mikä puolestaan muuttaa valon värilämpötilaa.
Mitkä ovat CCT-valojen käytön edut?
Löydät aina oikean valon värilämpötilan itsellesi.
Ovatko CCT-valot energiatehokkaita?
Kyllä, CCT-valot ovat energiatehokkaita, sillä ne kuluttavat vähemmän virtaa kuin perinteiset hehkulamput.
Millaisia CCT-valoja on saatavilla?
Saatavilla on led polttimoita, Led paneeleja, led valonauhoja, led spotteja
Mitä tekijöitä on otettava huomioon CCT-valoa valittaessa?
CCT valoa valittaessa on otetava huomioon valon tehon tarve ja asennuspaikka
Miten CCT-valot tuottavat erilaisia värilämpötiloja?
CCT-valot tuottavat erilaisia värilämpötiloja vaihtelemalla lämpimään ja kylmään valoon kohdistettua jännitettä.
Mitkä ovat CCT-valojen eri värilämpötila-asetukset?
CCT-valojen eri värilämpötila-asetukset vaihtelevat 2500K:sta 6500K:een.
Mikä on CCT-valon suurin värilämpötila-asetus?
CCT-valon suurin värilämpötila-asetus on 6500K.
Miten CCT-valot eroavat toisistaan kirkkaudeltaan?
Teho ja lämpötila-alue. Valikoimissa on eri tehoisia ja eri lämpötila-alueella toimivia led valaisimia.
Mikä on CCT-valon käyttöikä?
CCT-valon käyttöikä riippuu valotyypistä, mutta yleensä ne voivat kestää jopa 50 000 tuntia.