VaLO RF Langaton ohjaus

Miten VaLO langaton ohjaus toimii?
Langattomaan ohjaukseen tarvitaan 2 osaa. Lähetin ja vastaanotin. Lähettimiä ovat kaikki seinälle laitettavat tai kädessä pidettävät säätimet. Lähettimessä on lähikaupasta ostettava CR2430 paristo joka kestää pitkään, 2-5vuotta. Lähetin lähettää vain RF (Radio Frequenzy) käskyn vastaanottimelle. Kaikki "äly" on vastaanottimessa. Vastaanottimia ovat VaLO tuoteperheen muuntajat ja himmentimet.
Toimiiko VaLO langaton ohjaus luotettavasti?
Kyllä. Olemme toimittaneet langattomia laitteita jo pitkään ja niiden kanssa on aniharvoin mitään ongelmia.
Ovatko VaLO painikkeet (seinämalli) lasia?
Kyllä ovat.
Mihin kalustesarjoihin VaLO seinäpainikkeet käyvät?
-Schneider: EXXACT -BERKER: S1,B1,B3,B7 Lasi -GIRA: Standard55, E2, Event, Esprit -JUNG: A500, Aplus -MERTEN: M-smart, M-arc, M-plan
Miten painike opetetaan vastaanottimelle?
Paina kerran vastaanottimen "Learning" nappia ja 3 sekunnin kuluessa paina haluamaasi painiketta. Valo vilkahtaa parituksen onnistuttua.
Miten vastaanotin resetoidaan (unohdetaan paritukset)?
Pidä vastaanottimen "Learning" nappia 5 sekuntia pohjassa. Valo vilkahtaa kerran onnistumisen merkiksi.
Kuinka monta painiketta voidaan opettaa yhdelle vastaanottimelle?
4 kappaletta. Huom! Android/Ios sovellus on "painike".
Kuinka monta vastaanotinta voidaan opettaa yhdelle painikkeelle?
4 kappaletta, eli esim. keittiössä muuntajat ovat vastakkaisilla seinillä ja ne syttyvät 99,9% kerroista yhtä aikaa, mutta jos se 0,1% häiritsee on niin oma painike jokaiselle =).
Kuinka monta langatonta VaLO RF laitetta minulla voi olla samassa kohteessa?
Meillä on myymälässä +20kpl ja raja on 30kpl samassa kohteessa jonka jälkeen signaalipaikat loppuvat.
Painikkeen käskyt eivät mene perille. Missä vika?
Vika voi olla vastaanottimessa tai painikkeessa. - käytä laitteista sähköt pois (vastaanotin on voinut jumittua jonkin radiohäiriön vuoksi) - vaihda painikkeen paristo =) - resetoi painike ja opeta uudelleen (kohta 5. ja 6.) - Mikäli painike toimii vain aivan vastaanottimen läheisyydessä, on ongelma muualta tuleva radiohäiriö. Yleensä se on joku muuntaja. - Jos sinulla on muuntaja ja erillinen vastaanotin, kokeile toimiiko valot pelkällä muuntajalla ilman vastaanotinta välissä. Jos ei toimi on muuntaja rikki. - Jos mikään ei auttanut, on LedStoren VaLO tuoteperheellä on 5 vuoden takuu, joten ole huoletta!
Kuinka pitkälle VaLO RF signaali kantaa?
30m vapaassa ilmatilassa. Kipsiseinä vähentää 10m. Ainoa ongelma on teräsbetoni (On kyllä hyvää musiikkia!)... Siitä ei mene signaali läpi koska se luo Faradayn häkin.
Käykö tähän muiden valmistajien wifi/rf-ohjaimet?
Valitettavasti ei. Tuo ei ole ns avoin protikolla. Sitä varten valikoimassamme on Zigbee versiot. Zigbee toimii kaikkien Zigbee laitteiden kanssa.
Moi. Kuinka lähelle toisia lähettimiä voidaan lähettimet sijoittaa. Esim varastossa samalle levyalustalle vierekkäin? Mitä sijoituspaikkaa suosittelette?
Voi olla samassa paikassa, emme ole vuosien varrella havainneet mitään vaikutusta toisiinsa. Yleisesti paras paikka on samassa tilassa kuin lähetin, eli ei 3 seinän takana teknisessä tilassa.. Toki jos siinäkin on kipsiseinät niin toimii todennäköisesti vielä..
Pystyykö muuntajan jokaista kanavaa ohjaamaan langattomasti erikseen?
Ei pysty. Kanavat ovat tarkoitettu monivärisen eri sävyille. Jokainen kanava on vain negatiivinen jännite. Muuntajassa on vain yksi positiivinen lähtö.
Millaisen huoltoluukun taakse Zigbee-muuntajan voi asentaa? Protokolla ei ymmärtääkseni ole kovin tunkeutuva ja toimiiko se esimerkiksi metallisen luukun takana?
Normaali peltiluukku tai kipsiluukku on toimiva ratkaisu. Zigbee toimii vapaassa ilmassa 30 metriä, mutta jokainen väliseinälevy syö käytännössä 5-10m kantamasta. Pari kipsilevyä ei siis haittaa signaalin kulkua. Olemme testanneet myymälässä seuraavaa: 15m etäisyys, lasi/alumiini ulko-ovi, muuntaja kaapin sisällä. Toimii hienosti =)