Led nauhat

Onko Led nauhaa helppo katkaista?
Kyllä on. Led nauhassa on katkaisuväli 1,66cm-10cm välein, nauhatyypistä riippuen. Katkaisun voit tehdä saksilla. Katkaisukohta on useimmiten merkitty saksisymbolilla.
Miten led nauhat kiinnitetään?
Led nauhoissa käytämme 3M valmistamaa, led nauhoja varten kehitettyä, lämpöä maksimaalisesti johtavaa kaksipuoleista teippiä. Teippi on valmiina led nauhassa. Led nauha tulee aina kiinnittää asennusprofiiliin, jotta ylimääräinen lämpö johtuu poisnauhalta!
Onko led nauhassa liitosjohdot valmiina?
Kyllä. Led nauhatyypistä riippuen, molemmissa päissä on liitosjohdot; RGB+W ja CCT nauhoissamme on 15cm, 7,2W ja 14,4W nauhoissamme on 50cm ja Supreme nauhassamme on 1m liitosjohdot.
Entä jos pilkon nauhan moneen osaan ja osassa osista ei ole liittimiä? Miten liitän nauhat muuntajalle?
Tinakolvi kauniiseen käteen. Ainoastaan tinaamalla liitosjohdot led nauhassa oleviin kuparipisteisiin (katkaisukohdissa) saadaan pitävä liitos. Ennen kolvausta kannattaa hieman rapsuttaa kuparipintaa, jotta mahdollinen lakka häviää. Sekä kuparipinnan että liitosjohdon tulee olla lämmin, kun ne tinataan yhteen, jotta syntyy kestävä liitos. Olemme myyneet led nauhoille puristusliittimiäkin, mutta niillä tehdyt liitokset tuppaavat löystymään vuoden sisään, joka aiheuttaa valojen vilkkumista ja tarpeen uudelleen asennukselle. Emme siksi suosittele puristusliittimiä.
Asennan led nauhaa allaskaapin alle/suihkutilaan/autokatokseen. Tarvitsenko IP65 profiilia?
Et tarvitse. Kaikki profiilimallimme ovat IP44 eli roiskevesisuojattuja. IP65 tarvitaan vain silloin kun kyseessä on suihkuava vesi, Esim seinään suihkun taakse tai lattiaan suihkussa.
Mitä eroa on 12V ja 24V led nauhalla?
12V on 12 voltin jännitteellä toimiva ja 24V taas 24 voltin jännitteellä toimiva järjestelmä. Näitä ei saa sekoittaa. Näistä 24V jännitteellä toimivat led nauhat sallivat jopa 10m pituisen nauhan syöttämisen vain toisesta päästä, kun 12V nauha vaatii että 10m nauha syötetään molemmista päistä. Eli 24V kestää pidempiä syöttöjä ilman valonalenemaa (eli sitä että nauha on toisesta päästä himmeämpi).
Mitä tapahtuu, jos laitan 12V led nauhaa 24V muuntajaan tai päin vastoin?
Jos kytketään 12V led nauha 24V muuntajaan, saa nauha liikaa virtaa. Sen vuoksi nauha palaa erittäin kirkkaana hetken ja sitten mustuu ja rikkoontuu. Jos kytketään 24V led nauha 12V muuntajaan, ei nauhaan syty valoja lainkaan, koska jännite ei ole riittävä.
Minulla on vain vanhat pistorasialliset loisteputket keittiössä. Miten saisin korvattua ne led nauhalla?
Otat mitat kaapin pohjasta ja valitset mieleisen profiilimallin. Pyydä meiltä tarjous
mittojen mukaan toteutetusta setistä (mittatilauspalvelu -sivulta). Tilaa setti kotiin tai
nouda myymälästämme, kun se on valmis (varastotuotteista tehtynä n. 2-7 päivää).
Kutsu sähkömies paikalle. Useimmiten vanhojen valaisimien sähköistä haaroitetaan sähköt sekä led nauhan
muuntajalle, että uusille pistorasioille. Led nauhan muuntajaa varten sähkö
kuljetetaan haluttuun paikkaan (kaapin sisään tai kaapin päälle), jonne voidaan
asentaa pistorasia muuntajan helppoa kytkemistä varten. Kaapistoin läpi viedään
ohut kaapeli led nauhalta muuntajalle. Uudet pistorasiat kahvinkeittimille yms. taas
kytketään useimmiten kaapiston pohjaan. Valaisimien on/off ja himmennys voidaan tehdä langattomalla painikkeella, joka on
helppo sijoittaa haluttuun paikkaan. Langaton painike ei vaadi sähkövetoja, jonka
vuoksi se on täydellinen kohteissa, jossa vanhat valot kytkettiin päälle ja pois
valaisimessa olevasta napista. Autamme mielellämme oikeiden tuotteiden valinnassa. Tuotteisiin voit tutustua
verkkokauppamme lisäksi Vantaan myymälässämme.
Voinko asentaa led nauhat itse? Onko se sähkötyötä?
Voit asentaa. Led nauhat ovat 12V tai 24V jännitteellä toimivia ja asennukset voit tehdä itse. Ainoastaan kiinteään asennukseen tulevaan muuntajan asennukseen kannattaa ottaa sähkömies, jos ei tiedä mitä tekee. Kiinteäasenteiseenkin muuntajaan voit meiltä pyytää valmiiksi asennetun pistotulpan, jolloin asennus on plug and play!