Zigbee Langaton ohjaus

Zigbee Langaton protokolla. Usein kysyttyjä kysymyksiä tekniikasta kuten ZIgbee, ZIgbee PRO, Reititin, koordinaattori ja paljon muuta.
Millaisen huoltoluukun taakse Zigbee-muuntajan voi asentaa? Protokolla ei ymmärtääkseni ole kovin tunkeutuva ja toimiiko se esimerkiksi metallisen luukun takana?
Normaali peltiluukku tai kipsiluukku on toimiva ratkaisu. Zigbee toimii vapaassa ilmassa 30 metriä, mutta jokainen väliseinälevy syö käytännössä 5-10m kantamasta. Pari kipsilevyä ei siis haittaa signaalin kulkua. Olemme testanneet myymälässä seuraavaa: 15m etäisyys, lasi/alumiini ulko-ovi, muuntaja kaapin sisällä. Toimii hienosti =)
Mikä on Zigbee?
Zigbee on langaton viestintätekniikka, joka on suunniteltu yhdistämään erityyppisiä laitteita ja antureita kodin ja rakennuksen automaatiota varten. Se toimii mesh-verkossa, jolloin laitteet voivat muodostaa yhteyden ja kommunikoida keskenään ilman keskitettyä keskusta tai yhdyskäytävää. Useinmiten kuitekin käytetään jotain Yhdyskäytävää, kuten Philips HUE siltaa.
Mikä on Zigbee-paritus?
Zigbee-pariliitäntä on kahden Zigbee-käytössä olevan laitteen yhdistäminen verkkoon tai toisiinsa. Tämä tapahtuu yhdistämällä laitteet niiden mesh-verkon kautta, jolloin ne voivat lähettää ja vastaanottaa tietoja langattomasti.
Mitä eroa on Zigbeen ja muiden langattomien viestintätekniikoiden välillä?
Zigbee eroaa muista langattomista viestintätekniikoista, koska siinä käytetään solmupisteen tai yhdyskäytävän sijasta mesh-verkkoa. Tämä mahdollistaa luotettavamman ja turvallisemman viestinnän laitteiden välillä. Se mahdollistaa myös tehokkaamman viestinnän, koska laitteet voivat reitittää liikennettä toisten verkossa olevien laitteiden kautta.
Miten Zigbee-verkko perustetaan?
Zigbee-verkon perustaminen riippuu pitkälti käyttämiesi laitteiden tyypistä. Yleensä laitteet on liitettävä samaan langattomaan verkkoon ja sen jälkeen määritettävä asetukset Zigbee-viestinnän mahdollistamiseksi.Jo kaksi laitetta muodostavat Zigbee verkon keskenään. Helpoin tapa aloittaa on hankkia kotiin jokin ZIgbee reitin/keskitin.
Miten Zigbee-paritus toimii?
Zigbee-pariliitoksen muodostaminen onnistuu siten, että laite käynnistää yhteyspyynnön toiselle laitteelle. Toinen laite vastaa sitten hyväksymispyynnöstä, jolloin laitteet voivat muodostaa yhteyden. Parittamiseen on useita eri protokollia, kuten Touchlink, Sillan käyttö ja Find and Bind. Paritus käynnistetään ensin laitteessa joka halutaan liittää verkkoon tai painikeeseen.
Mitä etuja Zigbeen käytöstä kotiautomaatiossa on?
Zigbee on erinomainen valinta kotiautomaation käyttöön, koska se tarjoaa luotettavan, turvallisen ja energiatehokkaan tiedonsiirron laitteiden välillä. Se mahdollistaa myös suurten, useista laitteista koostuvien verkkojen luomisen, joten se soveltuu erinomaisesti suurempiin sovelluksiin, jopa 3000m2
Minkä tyyppisiä laitteita voidaan parittaa Zigbee-verkkoon?
Zigbee-yhteensopiviin laitteisiin kuuluvat valaisimet, termostaatit, ovilukot, anturit ja muut kodin automaatiolaitteet. LedStoren valikoimassa Valaistukseen liittyvät laitteet.
Miten valitsen parhaan Zigbee-yhteensopivan laitteen tarpeisiini?
Zigbee-yhteensopivaa laitetta valittaessa on tärkeää ottaa huomioon laitteen ominaisuudet, yhteensopivuus muiden laitteiden kanssa ja asennuksen helppous. On myös tärkeää varmistaa, että laite on yhteensopiva olemassa olevan Zigbee-verkkosi kanssa.Tällä hetkellä valitettavasti kaikki Zigbee laitteet eivät ole keskenään ohjelmiston takia yhteensopivia, joten jos olet valinnut Philips HUE järjestelmän, niin huolehde että laite on sen kanssa yhteensopiva. LedStoren kaikki Zigbee muuntajat ovat HUE yhteensopivia.
Mitä eroja on Zigbeen ja Bluetoothin välillä?
Zigbeen ja Bluetoothin tärkein ero on se, että Zigbee käyttää mesh-verkkoa, kun taas Bluetooth käyttää keskusta tai yhdyskäytävää. Zigbee on myös energiatehokkaampi ja turvallisempi kuin Bluetooth, sekä kantama on rajaton Mesh verkon ansiosta.
Miten yhdistän Zigbee-laitteeni toisiinsa?
Zigbee-laitteiden yhdistäminen toisiinsa tapahtuu siten, että laite käynnistää yhteyspyynnön toiselle laitteelle. Toinen laite vastaa hyväksymispyyntöön, jolloin laitteet voivat muodostaa yhteyden. Yhdistämistapoja on useita. LedStoren laitteet liitetään 90% tapauksista Yhdyskäytävään painamalla laitteen "Learning" nappia 5 kertaa nopeasti peräkkäin tai Painikkeeseen (touchlink) 4 kertaa nopeasti peräkkäin. Laitteissa on ohjekirja mukana.
Miten määrittelen Zigbee-laitteideni asetukset?
Zigbee-asetusten määrittäminen voidaan tehdä Keskittimen sovelluksen asetusvalikosta. Näin voit muuttaa asetuksia, kuten verkon nimeä, suojausasetuksia ja muita asetuksia.
Miten voin korjata vikoja Zigbee-verkossani?
Zigbee-verkon vianmääritys voidaan tehdä tarkistamalla laitteen asetukset ja varmistamalla, että kaikki tarvittavat asetukset ovat käytössä. On myös tärkeää varmistaa, että kaikki laitteet on liitetty samaan verkkoon. Yleensä reset ja uudelleen paritus auttaa.
Mitä turvallisuusnäkökohtia Zigbee-verkkoja käytettäessä on otettava huomioon?
On tärkeää varmistaa, että laitteet ovat yhteensopivia keskenään, jotta vältetään mahdolliset yhteensopimattomuudet. LedStoren tuotteet ovat keskenään yhteensopivia.
Mitä etuja Zigbee-verkon käyttämisestä laiteviestintään on?
Zigbee-verkon käyttämisen etuihin laiteviestinnässä kuuluvat luotettava, turvallinen ja energiatehokas viestintä sekä mahdollisuus luoda laajoja, useista laitteista koostuvia verkkoja.
Mitä vaatimuksia Zigbee-verkon perustaminen edellyttää?
Zigbee-verkon perustamisen vaatimuksiin kuuluu laitteiden liittäminen samaan langattomaan verkkoon, asetusten määrittäminen Zigbee-viestinnän mahdollistamiseksi ja sen varmistaminen, että kaikki laitteet ovat yhteensopivia keskenään. LedStoren Zigbee laitteet ovat keskenään yhteensopivia.
Miten voin suojata Zigbee-verkkoni?
Suojaa Zigbee-verkkosi käyttämällä salausta, todennusta ja valtuutusta. Nämä ovat kaikki Zigbee keskittimen ominaisuuksia.
Voinko käyttää Zigbeetä etävalvontaan ja -ohjaukseen?
Kyllä, Zigbeetä voidaan käyttää etävalvontaan ja -ohjaukseen. Tarvitset Zigbee sovelluksen/sillan joka tukee Zigbee kameroita. Helpoin valvonta toimii esimerkiksi ovi ja ikkuna tunnistimilla.
Millaisia erilaisia Zigbee-laitteita on olemassa?
Erilaisia Zigbee-laitteita ovat koordinaattorit/reitittimet/yhdyskäytävät/sillat, painikkeet, ovisensori, valaisimet, muuntajat, vuotovahti, tms...
Mikä on Zigbee-laitteen kantama?
Zigbee-verkon kantama voi vaihdella ympäristön ja käytettävän laitetyypin mukaan, mutta tyypillinen kantama on enintään 30 metriä.