VaLO - valaistuksen langaton ohjaus

VaLO – valaistuksen langaton ohjaus

langaton ohjaus

VaLO - valaistuksen langaton ohjaus antaa lisää vaihtoehtoja valaisimien käyttämiseen. Voit ohjata led-valaistustasi joko seinälle kiinnitettävillä, langattomilla painikkeilla tai Android/iOS laitteellasi, kuten tabletilla tai puhelimella. Voit hoitaa koko kotisi valaistuksen ohjauksen halutessasi langattomasti, mutta myös yksittäisten valaisimien ohjaus onnistuu mainiosti.

VaLO - valaistuksen langaton ohjaus toimii myös erityisesti silloin, kun valmiit seinässä olevat perinteiset langalliset käyttöpaikat eivät riitä, tai ne sijoittuvat huonosti suhteessa led-valojen sijaintiin. VaLO -ohjauksella voit sytyttää, sammuttaa ja himmentää led-valot portaattomasti. VaLO -ohjauksella voidaan ohjata myös valaisimia, joissa on valon värilämpötilan tai värin säätöominaisuus (CCT ja RGB) ja niille on omannäköisensä painikkeet ja vastaanottimet, joihin voit tutustua tuotesivullamme.

Langattoman ohjauksen esimerkkiasennus

Jos haluaisit esimerkiksi ohjata keittiön led nauhoja langattomasti, niin että yläpuolen nauha ja alapuolen nauha syttyvät eri aikaan, voisi settisi olla seuraavanlainen (esim. 2,5m leveä keittiö):
- 14,4W Helmeilevä led nauha, 5m rulla (katkaistuna niin että 2,5m kaapiston yläpuolelle ja 2,5m kaapiston alapuolelle)
- 90W 24V muuntaja, ei himmennettävä
- VaLO sarjan 2-osainen painike, joista toisella painikkeella ohjataan yläpuolen ja toisella painikkeella ohjataan alapuolen nauhan himmennys
- kaksi vastaanotinta (12V-36V), yksi molemmille painikkeen napeille, jotta ne saadaan syttymään eri aikaan
Tarvitset siis kaksi vastaanotinta sytyttääksesi yläpuolen ja alapuolen led nauhat eri aikaan. Tässä vaihtoehdossa asennus menee näin: muuntaja laitetaan verkkovirtaan (230V) töpselillä, muuntajasta haaroitetaan sähköt vastaanottimille A ja B. Vastaanottimelta A menee piuhat led nauhalle X ja vastaanottimelta B menee piuhat led nauhalle Y. Kun kytkentä on tehty, paritetaan kytkimen napit 1 ja 2 vastaanottimien A ja B kanssa. Esim. nappi 1 A:n kanssa ja nappi 2 B:n kanssa, jolloin nappi 1 ohjaa nauhaa X ja nappi 2 ohjaa nauhaa Y.

Print

Langattoman ohjauksen 12V-36V vastaanottimet

Langattomilla 12V-36V vastaanottimilla useimmiten himmennetään valonauhoja toisio puolelta eli säätö tapahtuu muuntajan ja led nauhan välissä, siihen asennetussa vastaanotin palikassa. Tällöin itse muuntajan ei tarvitse olla himmennettävä. Vastaanottimia on kaksi erilaista; 8A malli pelkkään himmennykseen ja 4x5A malli himmennykseen ja värin säätöön. Vastaanottimen lisäksi hankitaan joko painike tai WiFi RF muunnin (Android/iOS ohjaus), jolla valaisimia käsketään.

Langattoman ohjauksen 230V vastaanottimet

Langattomilla 230V vastaanottimilla (150W ja 400W) useimmiten himmennetään spotti-, paneeli- ja plafondivalaisimia, joissa on TRIAC muuntaja. Säätö tapahtuu muuntajan ja verkkovirran välissä, siihen asennetussa vastaanotin palikassa. Vastaanottimen lisäksi hankitaan joko painike tai WiFi RF muunnin(Android/iOS ohjaus), jolla valaisimia käsketään.

Painikkeet langattomalle ohjaukselle

Kolme erilaista painiketta valaistuksen langattomaan ohjaukseen; yksiosainen painike, kaksiosianen painike tai pyöritettävä painike, jolla saadaan himmennyksen lisäksi muutettua nauhan väriä (huom! väriominaisuus tulee olla nauhassa valmiina eli esimerkiksi WRGB tai CCT nauhat).

Wifi RF muunnin

WiFi RF muuntimella saat ohjattua vastaanottimia Android/iOS laitteillasi puhelimeen/tablettiin ladattavan ohjelman avulla. WiFi RF muuntimen kantama on 30m, mutta kivitaloissa suosittelemme yhtä muunninta per kerros, koska signaali ei kulje paksujen betoni- yms. rakenteiden läpi.

Mallit ovat esillä myymälässämme. Tervetuloa tutustumaan!

Jakaa:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Led ulkovalaisimet.

LED ulkovalaisimet valaistuksessa

LED ulkovalaisimet kestävät katsetta ja valaisevat pihaa ja luontoa kauniisti. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina ulkovalaisimet ovat paljon päällä, jolloin halogeeni- ja loisteputkivalaisimien vaihtaminen LED valaisimiin on

Himmennettävä LED lamppu ja sen edut

Himmennettävä LED lamppu kehittyy LED on yksi nopeiten kasvavista teknologioista maailmassa. LED teknologia on kasvanut hurjaa vauhtia ja jo nyt se on mullistanut täydellisesti valaistusmaailman.

Kun LED putki tuli toimistoon

LED putki toimistoon on nykyaikaa. Tänä päivänä toimistoihin laitetaan vanhojen välkkyvien ja sirisevien loisteputkien tilalle laadukkaat LED putket. LED putkemme sopivat yli 90% vanhoista rungoista.

Ledit, joissa on korkea CRI eli värintoistoindeksi

Värintoistoindeksi CRI, englanniksi colour rendering index Korkealaatuisissa LED-valoissa on myös korkea värintoistoindeksi, eli CRI. Hyvä värintoistoindeksi (CRI) kotikäytössä on yli 90, ja nykyään monissa valaisimissa

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2021 All Rights Reserved