VaLO – valaistuksen langaton ohjaus

VaLO – valaistuksen langaton ohjaus

VaLO – Valaistuksen langaton ohjaus antaa lisää vaihtoehtoja valaisimien käyttämiseen. Voit ohjata valaistustasi joko seinälle kiinnitettävillä, langattomilla painikkeilla tai Android/iOS laitteellasi, kuten tabletilla tai puhelimella. Voit hoitaa koko kotisi valaistuksen ohjauksen halutessasi langattomasti, mutta myös yksittäisten valaisimien ohjaus onnistuu mainiosti.

Langattoman ohjauksen esimerkkiasennus

Jos haluaisit esimerkiksi ohjata keittiön led nauhoja langattomasti, niin että yläpuolen nauha ja alapuolen nauha syttyvät eri aikaan, voisi settisi olla seuraavanlainen (esim. 2,5m leveä keittiö):
14,4W Helmeilevä led nauha, 5m rulla (katkaistuna niin että 2,5m kaapiston yläpuolelle ja 2,5m kaapiston alapuolelle)
72W 24V muuntaja, ei himmennettävä
VaLO sarjan 2-osainen painike, joista toisella painikkeella ohjataan yläpuolen ja toisella painikkeella ohjataan alapuolen nauhan himmennys
kaksi vastaanotinta (12V-36V), yksi molemmille painikkeen napeille, jotta ne saadaan syttymään eri aikaan
Tarvitset siis kaksi vastaanotinta sytyttääksesi yläpuolen ja alapuolen led nauhat eri aikaan. Tässä vaihtoehdossa asennus menee näin: muuntaja laitetaan verkkovirtaan (230V) töpselillä, muuntajasta haaroitetaan sähköt vastaanottimille A ja B. Vastaanottimelta A menee piuhat led nauhalle X ja vastaanottimelta B menee piuhat led nauhalle Y. Kun kytkentä on tehty, paritetaan kytkimen napit 1 ja 2 vastaanottimien A ja B kanssa. Esim. nappi 1 A:n kanssa ja nappi 2 B:n kanssa, jolloin nappi 1 ohjaa nauhaa X ja nappi 2 ohjaa nauhaa Y.

Print

Langattoman ohjauksen 12V-36V vastaanottimet

Langattomilla 12V-36V vastaanottimilla useimmiten himmennetään valonauhoja toisio puolelta eli säätö tapahtuu muuntajan ja led nauhan välissä, siihen asennetussa vastaanotin palikassa. Tällöin itse muuntajan ei tarvitse olla himmennettävä. Vastaanottimia on kaksi erilaista; 8A malli pelkkään himmennykseen ja 4x5A malli himmennykseen ja värin säätöön. Vastaanottimen lisäksi hankitaan joko painike tai WiFi RF muunnin (Android/iOS ohjaus), jolla valaisimia käsketään.

Langattoman ohjauksen 230V vastaanottimet

Langattomilla 230V vastaanottimilla (150W ja 400W) useimmiten himmennetään spotti-, paneeli- ja plafondivalaisimia, joissa on TRIAC muuntaja. Säätö tapahtuu muuntajan ja verkkovirran välissä, siihen asennetussa vastaanotin palikassa. Vastaanottimen lisäksi hankitaan joko painike tai WiFi RF muunnin(Android/iOS ohjaus), jolla valaisimia käsketään.

Painikkeet langattomalle ohjaukselle

Kolme erilaista painiketta valaistuksen langattomaan ohjaukseen; yksiosainen painike, kaksiosianen painike tai pyöritettävä painike, jolla saadaan himmennyksen lisäksi muutettua nauhan väriä (huom! väriominaisuus tulee olla nauhassa valmiina eli esimerkiksi WRGB tai CCT nauhat).

Wifi RF muunnin

WiFi RF muuntimella saat ohjattua vastaanottimia Android/iOS laitteillasi puhelimeen/tablettiin ladattavan ohjelman avulla. WiFi RF muuntimen kantama on 30m, mutta kivitaloissa suosittelemme yhtä muunninta per kerros, koska signaali ei kulje paksujen betoni yms. rakenteiden läpi.

Mallit ovat esillä Puutarhatien varastomyymälässämme, tervetuloa tutustumaan.

admin
Meet the author / admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>