Kylpyhuoneet ovat monikäyttöisempiä, ja uusien asuntojen kylpyhuoneet myös tilavampia, kuin vielä muutama vuosikymmen sitten. Yhden käyttötarkoituksen huone on muodostunut yksityiseksi rentoutumisen vyöhykkeeksi, jossa myös pako arjesta ja itsensä hemmottelu ovat sallittuja. Kylpyhuoneen led valaistus lisää sekä työskentelyn tehokkuutta, että rentoutumiskokemuksen ylellisyyttä.

Kylpyhuoneen led valaistus tarpeet

Olipa kylpyhuoneesi sitten aivan uusi tai remontoitu uusia tarpeita vastaavaksi, olet varmasti huomannut, että valaistustarpeet ovat moninaiset. Työskentelyvalon pitää olla tarpeeksi kirkas ja puhtaan värinen, jotta esim. vaatehuolto sujuu. Ehostukseen tarvitaan sopivaa, sivuilta tai ylhäältä tulevaa valoa. On eduksi, jos valaistusta voi tarvittaessa himmentää, jotta illan tunnelmallisiin hetkiin saadaan tarpeeksi pehmeää valaistusta. Kylpyhuoneen led valaistus voidaan toteuttaa myös kohdevalaisimia esim. suihkutilassa. Kylpyhuoneen valaisussa täytyy myös muistaa, että käytettävät valaisimet ovat kosteussuojattuja. Useimmiten sinun tulee valita kylpyhuoneeseen minimissään IP44-luokan valaisin.

Peilien valaisuun sopivat ratkaisut

Kylpyhuoneen peilin taustan valaisu led nauhalla.
Peilin taustan <a href=httpsledstorefiblog20230226saunan valaisu luovasti>valaisu<a> led nauhalla luo tunnelmaa

Kylpyhuoneen peilin valaisuun ihanteellisin ratkaisu on peilin sivuille asennettavat valaisimet, koska silloin valo valaisee kasvot niin, että valo tulee kasvoille. Peilin yläpuolelle asennettava valaisin on myös oiva ratkaisu, jolla kasvoille saadaan valoa esimerkiksi meikkaamisen tai parranajon helpottamiseksi. Tunnelmallinen epäsuora valaistus voidaan toteuttaa LedStoren tuotteilla myös eri muotoisiin peileihin, kuten neliö tai pyöreä, käyttämällä led nauhaa, kunhan peilin runko on alumiinia tai muuta hyvin lämpöä johtavaa materiaalia. Led nauhoista voidaan valita esim. Tunnelma led valonauha, jos valon sävyä halutaan säätää lämpimän ja kylmän valkoisen välillä.

Yleisvaloksi puhdasta, valkoista valoa

Led valaistus kylpyhuoneessa kannattaa toteuttaa puhtaalla valkoisella valon värillä, eli 4000 Kelviniä. Upotettavien 4000 K:n valaisimien etuna on raikkaan ja selkeän yleisilmeen tuominen tilaan, joka monesti on valkoisen sävyinen. Suosittelemme yleisvaloksi upotettavia led paneeleita tai led spotteja. Kaikki spottimme ja paneelimme ovat himmennettäviä, joten vuorokauden ajan mukaan saadaan säädettyä valotehoa, kuten halutaan.

Suihkujen ja ammealueen kohdevalaisu

Suihkujen ja ammeen valon tulee olla tarpeeksi kirkas peseytymiseen, sheivailuun ja saippuoiden tuotetekstien lukemiseen. Jos kylpyhuoneen led valaistuksessa yleisvalona käytetään esim. paneelia katossa, niin suihkun ja ammeen alueelle voidaan sijoittaa hyvin muutama kiinteällä suuntauksella valaiseva spottivalo tai vaihtoehtoisesti led nauha suihkun takaseinälle. Suunnattavia spottivaloja emme suosittele kosteisiin tiloihin, sillä vesihöyryä saattaisi joutua valaisimen runkoon ja kattorakenteisiin. Valitse kosteisiin tiloihin tarvittavan IP suojausluokan valaisin.

Häikäisyn välttämiseksi kannattaa valita spotit, joissa on matta diffuuseri. Sellaisia meiltä löytyykin sopivasti valikoimastamme, esimerkiksi PYÖREÄ 023 ja Kiinteä KANTTI.

Saunan valaistus

Saunassa led valaistuksen voi tehdä nauhalla, kunhan se asennetaan tarpeeksi alas.
<a href=httpsledstorefiblog20230226saunaremontti ja valaistus>Saunan<a> valaisussa voidaan käyttää led nauhaa kunhan se on asennettu tarpeeksi alas pysyy viileänä

Saunaan suosittelemme asentamaan led nauhaa lauteiden alle, jolloin ledit eivät kuumene liikaa. Esimerkiksi himmennettävä led nauha luo mukavaa tunnelmaa lauteiden alla. Valon väriksi saunaan suosittelemme lämpimiä 3000 K:n nauhoja. Ledit kestävät huonosti yli 50 asteen lämpötiloja, joten suositeltu asennuskorkeus riippuu myös siitä, kuinka lämpimäksi sauna on tapana lämmittää. Tämänhetkisissä valikoimissamme ei ole kattoon asennettavia ns. tähtitaivas-tyyppisiä led sarjoja tai led kuituja, koska katossa lämpötilat nousevat sen verran korkeiksi että ledin käyttöikä lyhenee merkittävästi ja lämpö saattaa jopa rikoa ne. Saunaspottimme voidaan siis asentaa katossa 80 cm päähän kiukaan yläpuolella olevasta katosta.

 

Tervetuloa jatkamaan keskustelua kanssamme ja vaikka tilaamaan valaistussuunnittelu kylpyhuoneeseen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *