Led valaistus kylpyhuoneessa – pese, ehosta ja rentoudu oikeanlaisessa valaistuksessa

Led valaistus kylpyhuoneessa – pese, ehosta ja rentoudu oikeanlaisessa valaistuksessa

Kylpyhuoneet ovat monikäyttöisempiä, ja uusien asuntojen kylpyhuoneet myös tilavampia, kuin vielä muutama vuosikymmen sitten. Yhden käyttötarkoituksen huone on muodostunut yksityiseksi rentoutumisen vyöhykkeeksi, jossa myös pako arjesta ja itsensä hemmottelu ovat sallittuja. Kylpyhuoneen valaistuksella voidaan lisätä sekä työskentelyn tehokkuutta, että rentoutumiskokemuksen ylellisyyttä.

Kylpyhuoneen monet valaistustarpeet

Olipa kylpyhuoneesi sitten aivan uusi tai remontoitu uusia tarpeita vastaavaksi, olet varmasti huomannut, että valaistustarpeet ovat moninaiset. Työskentelyvalon pitää olla tarpeeksi kirkas ja puhtaan värinen, jotta esim. vaatehuolto sujuu. Ehostukseen tarvitaan sopivaa, sivuilta tulevaa valoa. On eduksi, jos valaistusta voi tarvittaessa himmentää, jotta illan tunnelmallisiin hetkiin saadaan tarpeeksi pehmeää valaistusta. Kylpyhuoneessa voidaan käyttää myös kohdevalaisimia esim. suihkutilassa. Kylpyhuoneen valaisussa täytyy myös muistaa, että käytettävät valaisimet on kosteussuojattu. Useimmiten sinun tulee valita kylpyhuoneeseen minimissään IP44-luokan valaisin.

Peilien valaisuun sopivat ratkaisut

Kylpyhuoneen peilin taustan valaisu led nauhalla.

Peilin taustan valaisu led nauhalla luo tunnelmaa.

Kylpyhuoneen peilin valaisuun ihanteellisin ratkaisu on peilin sivuille asennettavat valaisimet, koska silloin valo valaisee kasvot niin, että ei synny ylhäältä alas tulevaa varjoa. Peilin yläpuolelle asennettava valaisin on myös oiva ratkaisu, jolla kasvoille saadaan valoa esimerkiksi meikkaamisen tai parranajon helpottamiseksi. Tunnelmallinen epäsuora valaistus voidaan toteuttaa LedStoren tuotteilla myös eri muotoisiin peileihin, kuten neliö tai pyöreä, käyttämällä led nauhaa, kunhan peilin runko on alumiinia tai muuta hyvin lämpöä johtavaa materiaalia. Led nauhoista voidaan valita esim. Tunnelma led valonauha, jos valon sävyä halutaan säätää lämpimän ja kylmän valkoisen välillä.

Yleisvaloksi puhdasta, valkoista valoa

Yleisvaloksi kylpyhuoneeseen suosittelemme upotettavia led paneeleita tai led spotteja puhtaalla valkoisella valon värillä, eli 4000 Kelviniä. Upotettavien 4000 K:n valaisimien etuna on raikkaan ja selkeän yleisilmeen tuominen tilaan, joka monesti on valkoisen sävyinen. Lähes kaikki spottimme ja paneelimme ovat himmennettäviä, joten vuorokauden ajan mukaan saadaan säädettyä valotehoa, kuten halutaan.

Suihkujen ja ammealueen kohdevalaisu

Suihkujen ja ammeen valon tulee olla tarpeeksi kirkas peseytymiseen, sheivailuun ja saippuoiden tuotetekstien lukemiseen. Jos kylpyhuoneen led valaistuksessa yleisvalona käytetään esim. paneelia katossa, niin suihkun ja ammeen alueelle voidaan sijoittaa hyvin muutama kiinteällä suuntauksella valaiseva spottivalo tai vaihtoehtoisesti led nauha suihkun takaseinälle. Suunnattavat spottivalot eivät sovi kosteisiin tiloihin, sillä roiskevettä saattaisi joutua valaisimen runkoon ja kattorakenteisiin. Valitse kosteisiin tiloihin tarvittavan IP suojausluokan valaisin.

Häikäisyn välttämiseksi kannattaa valita spotit, joissa on matta diffuuseri. Sellaisia meiltä löytyykin sopivasti valikoimastamme, esimerkiksi  ModLed ja Kiinteä KANTTI.

Saunan valaistus

Saunassa led valaistuksen voi tehdä nauhalla, kunhan se asennetaan tarpeeksi alas.

Saunan valaisussa voidaan käyttää led nauhaa, kunhan se on asennettu tarpeeksi alas (pysyy viileänä).

Saunaan suosittelemme asentamaan ledit lauteiden alle, jolloin ledit eivät kuumene liikaa. Esimerkiksi himmennettävä led nauha luo mukavaa tunnelmaa lauteiden alla. Valon väriksi saunaan suosittelemme lämpimiä 3000 K:n nauhoja. Ledit kestävät huonosti yli 50 asteen lämpötiloja, joten suositeltu asennuskorkeus riippuu myös siitä, kuinka lämpimäksi sauna on tapana lämmittää. Tämänhetkisissä valikoimissamme ei ole kattoon asennettavia ns. tähtitaivas-tyyppisiä led sarjoja tai led kuituja, koska katossa lämpötilat nousevat sen verran korkeiksi että ledin käyttöikä lyhenee merkittävästi ja lämpö saattaa jopa rikoa ne.

 

Tervetuloa jatkamaan keskustelua kanssamme ja vaikka tilaamaan valaistussuunnittelu kylpyhuoneeseen.

 

Jakaa:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Led ulkovalaisimet.

LED ulkovalaisimet valaistuksessa

LED ulkovalaisimet kestävät katsetta ja valaisevat pihaa ja luontoa kauniisti. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina ulkovalaisimet ovat paljon päällä, jolloin halogeeni- ja loisteputkivalaisimien vaihtaminen LED valaisimiin on

Himmennettävä LED lamppu ja sen edut

Himmennettävä LED lamppu kehittyy LED on yksi nopeiten kasvavista teknologioista maailmassa. LED teknologia on kasvanut hurjaa vauhtia ja jo nyt se on mullistanut täydellisesti valaistusmaailman.

Kun LED putki tuli toimistoon

LED putki toimistoon on nykyaikaa. Tänä päivänä toimistoihin laitetaan vanhojen välkkyvien ja sirisevien loisteputkien tilalle laadukkaat LED putket. LED putkemme sopivat yli 90% vanhoista rungoista.

Ledit, joissa on korkea CRI eli värintoistoindeksi

Värintoistoindeksi CRI, englanniksi colour rendering index Korkealaatuisissa LED-valoissa on myös korkea värintoistoindeksi, eli CRI. Hyvä värintoistoindeksi (CRI) kotikäytössä on yli 90, ja nykyään monissa valaisimissa

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2021 All Rights Reserved