Led valoa valittaessa ei tarvitse päättää, minkä sävyistä (lämmin vai kylmä valkoinen) valoa valaisimelta halutaan. Värilämpötilan, eli valaisimen tuottaman valon sävyn voi säätää itse, kun tuotteeksi valitaan LedStoren TUNNELMA-tuoteperheen led nauha. Nauhan värilämpötila säätyy lämpimästä, noin 2 700 Kelvinistä kylmän sinertävään noin 6 500 Kelviniin. Se sopii kaikkiin tiloihin, joissa halutaan vaihtaa valaistuksen tunnelmaa. Valonsäätimestä saadaan värilämpötilan lisäksi himmennettyä valaistus sopivalle tasolle.

_DSC8534
TUNNELMA <a href=httpsledstorefiblog20221227voiko led nauhaa leikata 10 kysymysta>led nauha<a> soveltuu erinomaisesti esimerkiksi makuuhuoneisiin

TUNNELMA led nauha valaistuksessa

TUNNELMA led nauha poistaa valinnanvaikeuden valkoisenvalon värisävyissä. Yleisimmät värilämpötilat, eli valon sävyt LedStoren led valaisimissa ovat 3 000K, joka vastaa suunnilleen halogeenivalaisimen valon sävyä ja 4 000K, joka on neutraali valkoisen valon sävy. TUNNELMA CCT led nauhoissa hienoa on muun muassa se, että valon lämpötilaa saadaan säädettyä johdollisesta tai johdottomasta seinäkytkimestä.  Lämpimin valon sävy saadaan 2 500 Kelvinin tasolta, jolloin tunnelmaa luo lämmin keltainen, oranssiin taittava valo. Värilämpötilaa voidaan muuttaa 6 500 Kelviniin saakka, jolloin saadaan kylmän sinertävää valoa. Nauhojen värintoistoindeksit, CRI ovat yli 90, mikä tarkoittaa, että valaistun tilan värit toistuvat erittäin luonnollisesti.

Tunnelma-nauhoista löytyy eri käyttötarpeisiin eri tehoisia vaihtoehtoja sekä kahta eri tyyppistä nauhatekniikkaa, eli SMD ja COB vaihtoehtoja. Lue lisää nauhojen eroista havainnollistavasta artikkelista CCT säädettävä led valonauha.

Valon värilämpötilaa säädetään portaattomasti

On hyvä huomata, että vaikka TUNNELMA – led nauhan valkoisen valon sävyä saa muutettua, niin valaisimesta saadaan myös skaalan keskialueelta neutraalin valkoista valoa, jossa ei ole sinertävää tai kellertävää värisävyä. Tällöin säädetään valon värilämpötila ns. keskiasentoon 4 000 Kelvinin tienoille. Valon säätämiseen käytetään yleisimmin langatonta, seinäasennettavaa painiketta. Sillä saadaan portaaton säätö sekä valon sävylle, että himmennykselle.

Valon värisävyn vaihtuminen on teknisesti toteutettu niin, että valaisimessa on kaksi led piiriä, kylmä ja lämmin. Kun näiden sekoitussuhdetta muutetaan säätimellä, niin valon värilämpötila muuttuu. Painikkeessa toteutus taas on hoidettu niin että himmennyksestä siirrytään värilämpötilasäätöön tuplaklikkaamalla painiketta.

Arjen luksusta saadaan lisättyä, kun liitetään valonsäätöön Zigbee-ohjaus. Näin valaistusta saadaan säädettyä seinäpainikkeen lisäksi myös halutuista tableteista tai puhelimista. Olemme kirjoittaneet valaistusautomaatiosta muun muassa artikkelissamme Zigbee älyvalaistus – viisi pointtia pähkinänkuoressa.

TUNNELMA – led nauhat mahdollistavat monipuoliset valaistustoteutukset

Tätä monipuolista led nauhaa voi käyttää valaistukseen kaikissa kodin tiloissa. Nauharullan pituus on 5 metriä, ja sitä voi leikata 10 senttimetrin tarkkuudella haluamaansa mittaan, ja toisaalta myös ketjuttaa, jos halutaan pidempiä valonauhoja. Käyttökohteina esimerkiksi yleisvalaistus kattolistoissa tai lattialistoissa, korostusvalona tai tunnelmaluojina. Lähes kaikki valonkäyttötavat ovat mahdollisia tällä tuotteella. Suosittelemme aina asentamaan led-nauhat kannelliseen alumiiniprofiiliin.

Kylpyhuoneen seinää valaisee säädettävä led nauha jossa kylmä sävy
Tässä kuvassa led nauhavalaisimen värilämpötilaksi on säädetty lämmin valkoinen

Led-nauhaprojektit helposti asennusvalmiina tai asennettuna

Tutustu verkossa tarjoamiimme LedPaja mittatilauspalveluun ja asennuspalveluun. Teemme aktiivisesti myös valaistussuunnittelua uudis- ja remonttikohteisiin. Tutustu valaistussuunnittelupalveluumme.  Olemme tehneet yli 10 vuoden ajan töitä ledien kanssa, ja kanssamme saat onnistumaan projektin kuin projektin. Lisää ideoita ja toteutuksia löydät Kuvagallerioistamme.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *