, toukokuu 11, 2017

TUNNELMA led nauha tuo vapauden värilämpötilan valintaan

TUNNELMA led nauha tuo vapauden värilämpötilan valintaan

Led valoa valittaessa ei enää tarvitse päättää, minkä sävyistä (lämmin vai kylmä valkoinen) valoa valaisimelta halutaan. Värilämpötilan, eli valaisimen tuottaman valon sävyn voi säätää itse, kun tuotteeksi valitaan LedStoren TUNNELMA led nauha. Nauhan värilämpötila säätyy lämpimästä 2 500 Kelvinistä kylmän sinertävään 6 500 Kelviniin. Se sopii kaikkiin tiloihin, joissa halutaan vaihtaa valaistuksen tunnelmaa. Valonsäätimestä saadaan värilämpötilan lisäksi himmennettyä valaistus sopivalle tasolle.

_DSC8534
TUNNELMA led nauha soveltuu erinomaisesti esimerkiksi makuuhuoneisiin.

TUNNELMA led nauha valaistuksessa

TUNNELMA led nauha poistaa valinnanvaikeuden valon värisävyissä. Yleisimmät värilämpötilat, eli valon sävyt LedStoren led valaisimissa ovat 3 000K, joka vastaa halogeenivalaisimen valon sävyä ja 4 000K, joka on neutraali valkoisen valon sävy. TUNNELMA led nauhassa ainutlaatuista on se, että valon lämpötilaa saadaan säädettyä seinäkytkimestä.  Lämpimin valon sävy saadaan 2 500 Kelvinin tasolta, jolloin tunnelmaa luo lämmin keltainen valo. Värilämpötilaa voidaan muuttaa 6 500 Kelviniin saakka, jolloin saadaan kylmän sinertävää valoa. Nauhan värintoistoindeksi, CRI on yli 90, mikä tarkoittaa, että valaistun tilan värit toistuvat erittäin luonnollisesti.

 

Valon värilämpötilaa säädetään portaattomasti

On hyvä huomata, että vaikka TUNNELMA – led nauhan valkoisen valon sävyä saa muutettua, niin valaisimesta saadaan myös perus valkoista valoa, jossa ei ole sinertävää tai kellertäväävärisävyä. Tällöin säädetään valon värilämpötila ns. keskiasentoon 3 000 – 4 000 Kelvinin tienoille. Valon säätämiseen käytetään langatonta, seinäasennettavaa pyöritettävää painiketta. Sillä saadaan portaaton säätö sekä valon sävylle, että himmennykselle.

Valon värisävyn vaihtuminen on teknisesti toteutettu niin, että valaisimessa on kaksi led piiriä, kylmä ja lämmin. Kun näiden sekoitussuhdetta muutetaan säätimellä, niin valon värilämpötila muuttuu. Painikkeessa toteutus taas on hoidettu niin että himmennyksestä siirrytään värilämpötilasäätöön tuplaklikkaamalla painiketta.

Arjen luksusta saadaan lisättyä, kun liitetään valonsäätöön VaLO – LED WiFi RF boxi. Näin valaistusta saadaan säädettyä seinäpainikkeen lisäksi myös halutuista tableteista tai puhelimista.

TUNNELMA – led nauha mahdollistaa monipuoliset valaistustoteutukset

Led_nauha_luova_kattorakenne_ledstore.fi
Led nauha yleisvalaistuksessa.

Tätä monipuolista led nauhaa voi käyttää valaistukseen kuivissa tiloissa. Nauharullan pituus on 5 metriä, ja sitä voi leikata 10 senttimetrin tarkkuudella haluamaansa mittaan, ja toisaalta myös
ketjuttaa, jos halutaan pidempiä valonauhoja. Käyttökohteina esimerkiksi yleisvalaistus kattolistoissa tai lattialistoissa, korostusvalona tai tunnelmaluojina. Lähes kaikki valonkäyttötavat ovat mahdollisia tällä tuotteella.

 

 

Tutustu tarkemmin tuotteeseen, jolla voit säätää valkoisen valon värilämpötilaa sekä valotehoa.

Sanna Salmela
Meet the author / Sanna Salmela

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>