Tehokas led-työpistevalaisin ripustettavasta alumiiniprofiilista ja led-nauhasta

Tehokas led-työpistevalaisin ripustettavasta alumiiniprofiilista ja led-nauhasta

Työpistevalaisin luo tasaista valoa työskentelyyn

Ripustettavat, isot alumiiniprofiilit  led-nauhalla soveltuvat mainiosti esimerkiksi avotilojen työpistevalaisimiksi kolmestakin syystä: niissä on säädettävä vaijerin pituus, profiilin ja led-nauhat saa katkaistua haluttuun mittaan, ja led-nauha-asennuksen saa tehtyä siististi ja viimeistellysti. Led-työpistevalaisimessa led-nauhan tehon ja ominaisuudet, sekä valon säädön saa valittua valon tarpeen mukaan yksilöllisesti jokaiselle käyttäjälle. Valaisin soveltuu sekä kotikäyttöön että toimistoihin ja muihin työtiloihin. Saat ostettua meiltä LedStoresta joko valaisintarvikkeet erikseen tai toiveiden mukaan valaisimen asennusvalmiina järkevään hintaan.

Led-työpistevalaisin juuri oikealla valon määrällä

Eri työtehtävien ja eri henkilöiden valaistustarpeet saadaan toteutettua yksilöllisesti, kun valitaan valaisimen rungoksi iso, ripustettava alumiiniprofiili, johon mahtuu neljä led-nauhaa rinnakkain. Alumiiniprofiili ja nauhat voidaan leikata määrämittaan, joten samasta rungosta saadaan eri tarpeisiin mitoitetut valaisimet. Esimerkiksi toimistossa neuvottelupöydän päälle saadaan pidempi ja työpisteiden päälle lyhyemmät valaisimet yhtenäisellä ilmeellä. Valaisimen langaton, portaaton valonmäärän säätö tekee siitä ihanteellisen myös korkeussäädettävien työpisteiden valaisimen. Työpistevalaisin antaa tasaisen ja kirkkaan valon suoraan ylhäältä päin, ja sillä voi korvata erilliset pöytälukuvalot.

Työpisteellä tarvittavan valon määrä

Työpisteelle saadaan eri määrä valaistusta, kun valitaan runkoon sopivat led-nauhat ja asennetaan ne sopivalle etäisyydelle työtasosta. Mittasimme asennuskorkeuden vaikutusta valon määrään, kun valaisimessa on neljä tehokasta 17 W/m led-nauhaa rinnakkain ja valaisimen pituus on 1,2 metriä. Valon määrät mitattiin suoraan valaisimen alapuolelta.

  • Työtasolle saadaan 460 luksin valaistusvoimakkuus, kun valaisin sijaitsee 2 metrin korkeudella työtasosta.
  • Työtasolle saadaan 600 luksin valaistusvoimakkuus, kun valaisin sijaitsee 1,5 metrin korkeudella työtasosta.
  • Työtasolle saadaan 1 000 luksin valaistusvoimakkuus, kun valaisin sijaitsee 1 metrin korkeudella työtasosta.

Työpistevaloa lukemiseen ja tarkkaan työskentelyyn tarvitaan noin 500 luksista 1 000 luksiin. Valon tarve riippuu tehtävän tarkkuudesta sekä käyttäjän henkilökohtaisista ominaisuuksista. Myös pöytätason väri vaikuttaa siihen, kuinka voimakas valon määrä valaisimesta tarvitaan. Esimerkiksi musta pöytäpinta vie isomman osan valon määrästä kuin vaalea pöytäpinta.

Työpistevalaisimemme tuottama valo on tasaista ja kirkasta, mikä tarkoittaa sitä, että teräviä, häiritseviä varjoja ei synny.  Mitä pistemäisempi valonlähde on kyseessä, niin sitä helpommin työtasolle muodostuu varjoja sekä häikäisyä. Työpistevalaisimessamme valo jakautuu tasaisesti ja on häikäisemätöntä, sillä opaali suojus hajottaa valon miellyttävästi. Portaaton himmennysmahdollisuus auttaa valon määrän säätelyssä.

Hyvä työpistevalaisin ei luo varjoja paperille

LedStoren isoon alumiinirunkoon tehty työpistevalaisin antaa tasaista, häikäisemätöntä ja varjotonta valoa työskentelyyn.

Pistemäinen valaistus tuottaa häiritseviä varjoja työskentelyssä.

Jos kirkas valo tulee yhdestä pisteestä, niin työskentelyä saattavat häiritä teräväreunaiset varjot.

 

 

 

 

 

 

 

 

Työpistevalaisimen asennukseen tarvittavat osat

Saat työpistevalaisimen niillä led-nauhoilla, joilla haluat. Tehokkaasti valaisevia ovat 14,4 W/m led-nauhat, jotka antavat valotehoa noin 1000 lumenia / metri. Led-nauhaa on valon värisävyissä lämmin 3 000 Kelviniä, neutraali 4 000 Kelviniä sekä valon värilämpötilasäädettävä CCT-nauha, jossa värilämpötilan säätöväli on 2500-6500 Kelviniä. Kun 14,4 W/m nauhaa asentaa neljä rinnakkain metrin pituiseen valaisimeen ja metrin korkeudelle työpisteestä, niin saadaan täysteholla kirkas työpistevalaisin, noin 700 luksia.

Led-nauha saa virtansa muuntajasta. Esimerkiksi neljä metriä 14,4 W/m led-nauhaa toimii 60 wattisella muuntajalla 24V , joka mahtuu profiilin sisään.

Iso, ripustettava alumiiniprofiili on mattavalkoinen, 2 metriä pitkä ja päädystään 9*8 cm kokoinen. Led-nauha kiinnitetään profiiliin noin 2 cm syvyydelle opaalimuovista, jolloin valo jakautuu hyvin eivätkä led-valopisteet erotu valaisinta alhaalta päin katsottaessa. Muuntajalle jää 9*6 cm kokoinen aukko, johon esim. 40 W muuntaja mahtuu hyvin. Muuntajan mitat (leveys ja korkeus) ovat 5*3 cm.

Käyttökytkimeksi voidaan asentaa langaton kytkin, jos halutaan himmennettävä, yksilöllisesti ohjattava valaistuksen säätö. Tällöin tarvitaan myös langaton vastaanotin, joka asennetaan profiilin sisään. Virtajohto viedään katon, esim. levykaton läpi, jolloin langallinen käyttäminen onnistuu halutuista kytkimistä, jotka ovat joko himmennettäviä (tällöin valitaan himmennettävä triac-muuntaja) tai perus on/off-seinäkatkaisijasta. Jos led-nauhaksi on valittu CCT-säädettävä nauha, niin silloin käyttötavaksi tulee VaLO-sarjamme langattomat säätimet, joissa on himmennyksen lisäksi myös valon värisävyn säätö. CCT-nauhassa valkoisen valon värisävyn voi säätää 2 500 - 6 500 Kelvinin välillä.

 

Led-työpistevalaisimen runkona on iso, ripustettava led-nauhaprofiili. Mittakuvasta ilmenee, että tilaa on reilusti myös virtalähteelle

Led-työpistevalaisimen runkona on iso, ripustettava alumiiniprofiili, jonka sisään mahtuu led-nauhan virtalähde.

yksiosainen langaton himmennyspainike led-valoille soveltuu led-työpistevalaisimen käyttämiseen.

Yksiosaisessa painikkeessa valo kirkastuu portaattomasti, kun kytkintä pidetään pohjassa painaen yläosasta. Käyttökytkin voidaan kiinnittää led-työpistevalaisimen päähän, jos valaisin asennetaan kosketusetäisyydelle, tai vapaasti valittavaan paikkaan seinässä, tai työpöydässä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Työpistevalaisin itse koottavasti tai tilaustyönä asennusvalmiina

Myymme LedStorella profiileita, jotka ovat kahden metrin pituisia ja sisältävät vaijerit ym. Yhdestä profiilista syntyy esimerkiksi kaksi metrin mittaista valaisinta. Jos laitetaan kolme led-nauhaa (CCT-nauha verkkokaupassamme) / valaisin, niin tarvitaan kaksi rullaa led-nauhaa (5 metrin rulla). Lisäksi tarvitaan molemmille valaisimille muuntajat, 60W per muuntaja, ja langattomat ohjaukset, painikkeet CCT-nauhalle sekä langattomat vastaanottimet CCT-nauhalle.

Hintaa näille tarvikkeille, joista saat kaksi laadukasta valaisinta syntyy noin 768 euroa. Lisäksi tarvitset sähköliikkeestä (valkoista) kalustekaapelia ja mahdollisesti pistotulpan, jolla voidaan viedä johto muuntajalta pistokkeeseen tai jakorasiaan, sekä ohutta parikaapelia (kaiutinkaapeli) nauhojen yhdistämiseen muuntajalle ja liittimiä.

Jos tehdään kaksi metrin mittaista työpistevalaisinta ei-värisäädettävällä led-nauhalla, kolme nauhaa per valaisin, langattomilla säätimillä, osat tähän tulevat maksamaan noin 588 euroa.

Teemme valmiiksi eri mittaisia valaisimia halutulla määrällä led-nauhoja. Pituudet puolesta metristä kahteen metriin kymmenen sentin välein. Hinta muodostuu tarvikkeista ja kokoamistyöstä. Työn osuus on vain noin 62 euroa / valaisin.

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Related Posts

Zigbee-älyvalaistus – viisi pointtia pähkinänkuoressa

Älykotien Zigbee-järjestelmä mahdollistaa lähes kaikkien led-valaisimien langattoman ohjauksen, ajastuksen ja muun ohjelmoinnin. Älyohjausta hyödynnetään kaikissa kodin tiloissa ja yhteisissä tiloissa valaistuksen kirkkauden, valon värilämpötilan ja

Epäsuora valo katossa profiililla

Epäsuora valo kattoon, jälkiasennus led-profiililla

Tarvitaanko käytävälle tai makuuhuoneeseen lisää valoa? Kaipaako olohuone lisää tunnelmaa valaistuksella, mutta sähköä tai valokatkaisimia ei ole valmiiksi asennettu? Eipä hätää! Tunnelmallinen epäsuora valo kattoon

Laadukas työskentelyvalaistus parturi-kampaamoon

ATMOS Helsingin uusiin kampaamotiloihin tarvittiin laadukas työskentelyvalaistus, joka sopisi tarkkaan kampaamotyöskentelyyn. Omistajat remontoivat tilat kokonaan, joten samalla myös valaistuksen osalta pystyttiin tekemään uusia ratkaisuja. Tiloihin

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2022 All Rights Reserved