Musta sauna on yksi saunatrendeistä, joka yhdistää modernia muotoilua ja perinteistä suomalaista saunakulttuuria. Mustat saunat ovat erittäin tyylikkäitä ja ne tuovat kotiin uudenlaista ilmettä ja tunnelmaa. Musta sauna tarvitsee paljon valoa.

Musta sauna on trendikäs

Musta sauna on tyypillisesti valmistettu laadukkaasta puusta ja se on päällystetty mustalla pintakäsittelyllä, joka antaa saunalle modernin ja tyylikkään ilmeen. Syvän tumma, joka musta saunapaneeli antaa mielenkiintoisen ja erottuvan ulkonäön, joka poikkeaa perinteisestä puun väristä. Musta väri luo myös ainutlaatuisen tunnelman saunassa, joka poikkeaa perinteisestä vaaleasta saunasta.

Ensinnäkin tumma sauna sopii erinomaisesti moderniin kotiin ja tuo siihen ripauksen ylellisyyttä. Musta väri luo kontrastin valkoiselle kylpyhuoneelle ja luo saunasta tyylikkään keskipisteen.

Toisekseen sauna voi olla myös osa modernia sisustusta, joka korostaa minimalistista tyyliä ja antaa tilalle erikoisen ilmeen. Mustan saunan yhdistäminen yksinkertaisiin ja pelkistettyihin kalusteisiin ja pintoihin voi luoda hienostuneen kokonaisuuden. Yhdistämällä saunahuoneeseen erilaisia materiaaleja, kuten betonia, puuta ja terästä, voi luoda uniikin yhdistelmän, joka on oma taideteoksensa.

Musta sauna tarvitsee valoa. Kuva: Salvos

Musta sauna – terveysvaikutukset ja rentoutumisen taidetta

Musta sauna kuten muutkin saunat ei ole vain tyylikäs ja moderni sisustuselementti, vaan se tarjoaa myös monia terveysvaikutuksia ja rentoutumisen mahdollisuuksia. Saunan lämpö ja kontrastit kylmiin suihkuihin tai avantouintiin edistävät verenkiertoa, puhdistavat ihoa ja auttavat lihaksia rentoutumaan. Tummanpuhuvan saunan erityinen tunnelma voi vaikuttaa positiivisesti myös mielialaan ja auttaa lievittämään stressiä.

Musta sauna voi tarjota ainutlaatuisen ympäristön meditaatiolle ja itsetutkiskelulle. Sen lämpö ja ja rauhoittavat, tyylikäs sisustus luovat rauhallisen keitaan arjen kiireistä ja melusta. Syvä musta väri voi auttaa keskittymään sisäiseen maailmaan ja luomaan uusia ajatuksia arkeen.

Musta sauna tarvitsee paljon valoa

Musta sauna tarvitsee paljon valoa. Koska musta absorboi valoa, tarvitsee musta sauna paljon valoa voidakseen näyttää mahdollisimman hyvältä. Valaistus voi olla osa saunan sisustusta ja antaa saunalle omaa ilmettä, mutta se voi olla haasteellista.

Ensinnäkin valaisimia voidaan asentaa eri paikkoihin, kuten seinien ylä- ja alaosan välille, katonrajoihin ja saunan oven yläpuolelle.

Toisekseen, mustan saunan valaiseminen voi olla haastavaa, sillä musta saattaa näyttää liian synkältä, jos valoa on liian vähän. Siksi valaistusta suunniteltaessa on hyvä ottaa huomioon mustan saunan erityispiirteet ja tarpeet.

Yksi hyvä vaihtoehto on valita tehokkaat led valot, sillä ne kuluttavat vähemmän energiaa ja antavat kirkkaan valon. Led valot voivat myös tarjota erilaisia värejä ja sävyjä, jotka voivat luoda erilaisia tunnelmia ja antaa saunalle oman ilmeen.

Harvia Musta sauna
Musta sauna. Kuva: Harvia referenssit

Saunan valaistuksen uudet trendit 2023

Saunan valaistus on ollut jo pitkään tärkeä osa saunan tunnelmaa, mutta vuonna 2023 odotetaan nähtävän yhä enemmän uusia ja kehittyneitä ratkaisuja. Yksi tärkeimmistä trendeistä on saunan valaistuksen säädettävyys, sillä ihmiset haluavat yhä enemmän mahdollisuuksia muokata valaistuksen väriä ja kirkkautta saunan tunnelman mukaan.

Toisaalta myös saunan valaistuksen helppokäyttöisyys tulee olemaan tärkeässä roolissa, sillä saunan valaistuksen tulee olla helppo asentaa ja käyttää. Lisäksi saunan valaistus tulee yhä enemmän integroitumaan muuhun kotiautomaatioon, jolloin esimerkiksi valaistuksen säädettävyys on mahdollista ohjata yhdellä älylaitteella.

Älykkäät led valaistusratkaisut

Älykkäät led-valaistusratkaisut tulevat olemaan yhä suositumpia vuonna 2023. Ihmiset haluavat yhä enemmän mahdollisuuksia ohjata valaistusta älylaitteillaan, ja tämä trendi jatkuu myös tulevaisuudessa.

Älykkäät led-valaistusratkaisut mahdollistavat muun muassa valaistuksen säädön eri tilanteisiin ja tunnelmiin sekä ajastetun valaistuksen, joka lisää kodin turvallisuutta. Tämän lisäksi älykkäät led-valaistusratkaisut voivat olla osa kotiautomaatiota, jolloin valaistus voidaan kytkeä esimerkiksi muiden älylaitteiden kanssa toimivaksi kokonaisuudeksi.

Valaistussuunnittelun merkitys saunan valaistuksessa

Valaistussuunnittelun merkitys korostuu led valaistuksessa vuonna 2023. Valaistuksen suunnittelu tulee yhä tärkeämmäksi osaksi kodin sisustamista, sillä oikeanlainen valaistus voi vaikuttaa merkittävästi huoneen tunnelmaan ja ilmeeseen. Näistä yksi kohde on sauna ja kylpyhuoneremontit.

Lisäksi led valaistus mahdollistaa monipuolisen valaistuksen, joka voi olla osa sisustusta ja korostaa sen eri piirteitä. Esimerkiksi lämpötilasäädettävällä valaistuksella voi luoda rauhallisen ja rentouttavan tunnelman tai viileämmän ja tehokkaan valaistuksen mustaan saunaan. Saunan valaistussuunnittelu on jo arkipäivää.

Tulevaisuuden valaistustrendit saunassa

Vaikka LED-valaistus kehittyykin vauhdilla, tulevaisuuden valaistustrendien ennustaminen on haastavaa. Siitä huolimatta voidaan jo havaita joitakin viitteitä siitä, mitä tulevaisuus saattaa tuoda mukanaan. Esimerkiksi älykkäiden LED-valaistusratkaisujen voidaan odottaa kehittyvän yhä monipuolisemmiksi, kun valaistus integroituu entistä tiiviimmin kotiautomaatioon.

Lisäksi valaistuksen säädettävyys ja helppokäyttöisyys tulevat korostumaan entisestään. Myös ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus pysyvät keskeisinä tekijöinä valaistuksen kehityksessä.

Yhteenvedettynä LED-valaistuksen trendit vuonna 2023 ovat moninaisia ja edistyneitä. Saunan valaistuksen, ekologisuuden ja energiatehokkuuden, älykkäiden LED-valaistusratkaisujen, valaistussuunnittelun merkityksen sekä tulevaisuuden valaistustrendien kehittyminen ovat kaikki tärkeitä seikkoja, joihin sekä valmistajat että kuluttajat kiinnittävät huomiota.

Lopuksi

Musta sauna on jatkossakin muodissa, sillä se moderni versio perinteisestä savusaunasta. Saunan valaistus tulee olemaan yhä tärkeämpi osa saunan kokonaisvaltaista tunnelmaa ja sen säädettävyys on tärkeä ominaisuus.

Ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus ovat edelleen tärkeitä trendejä, sillä kestävän kehityksen arvot korostuvat yhä enemmän. Älykkäät led-valaistusratkaisut ovat yhä suositumpia, sillä kuluttajat haluavat yhä enemmän mahdollisuuksia ohjata valaistusta älylaitteillaan.

Valaistussuunnittelun merkitys kasvaa, sillä oikeanlainen valaistus voi vaikuttaa merkittävästi saunan tunnelmaan ja ilmeeseen.

Saunavalaistuksen asiantuntija

LedStore on toiminut led-valaistuksen ja valaistussuunnittelun asiantuntijana jo vuodesta 2010. Meillä on oma tuotesuunnittelu, joten tuotteet ovat teknisesti huippuluokkaa. Tuotteiden takuut ovat jopa 7 vuotta. Suoritamme myös valaisinhuoltoa.

Keskitymme lämpötilasäädettäviin ja korkean värintoiston valaisimiin, joten valaisimet toimivat loistavasti ja pitkäikäisesti. Teemme vuodessa n. 500 valaistussuunnittelua asiakkaidemme kohteisiin. Lue tästä lisää tai tilaa suunnittelu

Tarjoamme palvelun a mittatilaus led nauhoja, eli jokaiselle omien mittojen mukaan led-nauhat alumiiniprofiilissa.  Myös asennettuna. Tiesitkö? LedStore tarjoaa valaistussuunnittelua alkaen 99 euroa koko taloon! 

Muista, että olemme aina valmiina tukemaan sinua matkan varrella sähköpostitse (myynti@ledstore.fi) ja puhelimitse (045 251 4510). Kuten aina, voit jakaa vapaasti sosiaalisessa mediassa kuvia omista projekteistasi #ledstorefi IG:ssä ja ledstore.fi FB:ssä. Rakastamme nähdä, miten hienoja juttuja Ledeillämme tehdään, ja se auttaa tarjoamaan inspiraatiota niille, jotka eivät ole varmoja Ledien tehosta ja mahtavuudesta. Tiesitkö, että meillä on jo yli 3500 kuvaa meidän ledeillä tehdyistä asennuksista Galleriassamme!

Led-valojen kuvagalleria:

Tuotegalleria: Kuvia tuotteista eri asennuspaikoissa

Epäsuora valo: Epäsuoraa valo eri tiloissa

Huonekohtainen: Valo eri huoneissa

Referenssit: Kokonaiset talot joita on ehditty kuvaamaan