Kuinka suuri hintaero on ledien langallisessa, langattomassa ja älyohjauksessa?

Kuinka suuri hintaero on ledien langallisessa, langattomassa ja älyohjauksessa?

Led-valaisimia voidaan ohjata ja käyttää monella eri tavalla. Esittelemme tässä hinnan tuotekokonaisuudelle, jossa on kuusi plafondia ja ohjauksessa on neljä eri vaihtoehtoa:

  1. yhden värilämpötilan valaisinryhmä ja johdollinen himmennys, 453 euroa
  2. värilämpötilasäädettävä valaisinryhmä ja johdollinen himmennys sekä värilämpötilan säätö, 575 euroa
  3. värilämpötilasäädettävä valaisinryhmä ja langaton himmennys ja värilämpötilansäätö, 579 euroa
  4. värilämpötilasäädettävä valaisinryhmä ja langaton älyohjaus Zigbee-tuotteilla, 698 euroa

Mallina meillä on kuusi uppoasennettavaa led-plafondia 160 (12W, 24V) ja niiden ohjauksen järjestäminen. Kuusi Plafondi 160 valaisinta sopii hyvin esimerkiksi 12-16 m² kokoisen makuuhuoneen yleisvalaistukseen. Vaihtoehdossa yksi, eli yhden värilämpötilan vaihtoehdossa valon värisävy valitaan ostettaessa vaihtoehdosta, lämmin 3000K tai, neutraali 4000K.

Vaihtoehdoissa 2-4 värilämpötilasäädettävissä valkoisen valon värilämpötila säätyy valaisimissa noin 2700K-5500K välillä eli lämpimän valkoisesta kylmän valkoiseen. Sekä tunnelmaa värilämpötilalla että kirkkautta voidaan molempia säätää näissä ohjausratkaisuissa portaattomasti.

Värilämpötilasäädettävissä Plafondi 160 led-paneeleissa värilämpötilaskaala on 2700K-5500K.

1. Yhden värilämpötilan valaisin ja johdollinen himmennys

Valaisimet asennetaan tässä ratkaisussa välikattoon ja valaisinkohtaiset virtalähteet ketjutetaan verkkovirtakaapelilla. Yksi seinähimmennin Schneider EXXACT asennetaan ohjaamaan ryhmää. Myös muut led-valaisimille sopivat säätimet himmentävät hyvin LedPlafondi 160-paneelivalaisimiamme. Lisää tietoa LedStoren valaisimilla testatuista himmentimistä löydät Himmennys-osiosta nettisivuiltamme. Tämän ratkaisun hinnaksi tulee 453 euroa.

2. Johdollinen ohjaus - valaisinten himmentäminen ja värilämpötilasäätö seinähimmentimellä

Langallinen ohjaus kuudelle plafondille muodostuu plafondien ja seinähimmentimen lisäksi muuntajasta ja kolmijohtimisesta johtosarjasta, joka asennetaan himmentimen ja valaisimien väliin, jotta portaaton värilämpötilasäätö ja himmennys toimii. Johtosarja tilataan erikseen. Kokonaisuuden hinta on 575 euroa. Hinta on 27 % korkeampi kuin yhden värilämpötilan valaisimissa.

Johdolliseen 24V seinähimmentimeen yhdistetään muuntajalta tuleva heikkovirta, ja himmentimestä lähtevät heikkovirtajohdot värilämpötilasäädettäville plafondeille.

 

3. Langaton ohjaus - langaton himmennys ja värilämpötilan säätö

Langattomassa ohjausratkaisussa seinähimmennin ottaa yhteyden vastaanottimeen, joka on sisäänrakennettuna muuntajaan. Tämän ratkaisun tuotteiden hinta ei eroa paljon seinähimmentimellä säätyvästä ratkaisusta, erona on vain käytännössä se, että säätimen voi sijoittaa vapaasti haluamaansa paikkaan, ja säätimiä voidaan asentaa yhden ryhmän ohjaamiseksi useampia. Esimerkiksi suuren tilan eri sisäänkäynneille, tai rappusissa rappujen ylä- ja alapäähän. Johtosarjaan kuuluu sekä muuntaja, ohjain että johtosarja värilämpötilasäädettäville plafondeille. Ohjaus toimii myös 24V spoteille ja paneeleille. Hintaa tälle vaihtoehdolle tulee 579 euroa. Vain neljä euroa enemmän kuin langalliselle ohjaukselle.

 

Langaton ohjaus CCT-valaisinryhmälle

Johtosarja, RF-muuntaja sekä langaton painike värilämpötilasäädettäville paneeleille ja spoteille.

4. Langaton älyohjaus Zigbee-tuotteilla

Langattomassa älyohjausratkaisussa uutuutena ovat Zigbee-protokollan avulla toimivat langattomat tuotteet. Kokonaisuuteen kuuluu LedStoren Zigbee-hubi, ja siihen mobiiliapplikaationa käytetään Easy Home-applikaatiota, joka löytyy sekä Androidille että iOSille. Zigbee-protokolla mahdollistaa hyvin monipuolisen kotiautomaatio-ohjauksen, ja hubin ja applikaation voi valita käytännössä monista ratkaisuista, kuten Philips Hue, Ikea Trådfri, Google Home, tai Samsung SmartThings. Tällöin jätetään pois LedStoren Zigbee hubi.

Käytännössä kannattaa olla mobiiliohjauksen lisäksi seinähimmentimet. Ne ottavat yhteyden vastaanottimeen, joka on sisäänrakennettuna Zigbee-muuntajaan. Tämän ratkaisun tuotteiden hinta eroaa +20 % edellä esitellystä langattomasta seinähimmentimellä säätyvästä ratkaisusta. Erona on se, että älyohjausta varten tarvitaan Zigbee-hubi ja Zigbee-muuntajat ja langattomat seinäpainikkeet ovat langallisia RF-tuotteita noin 10 euroa kallimpia / kpl. Easy Home mobiiliapplikaatio on maksuton. Ohjaus toimii myös 24V spoteille ja paneeleille. Kun hubi on hankittu, niin siihen voidaan käytännössä yhdistää kaikki huoneiston valaisimet ja muut älylaitteet, jolloin hubin hinta per ohjattava ryhmä laskee. Hintaa tälle vaihtoehdolle tulee 698 euroa.

Langaton ohjaus mobiiliapplikaatiolla, näkymiä Easy Homessa

Easy Home mobiiliapplikaatiolla saadaan ohjattua ja ohjelmoitua valaisimia valaisinryhmittäin.

Zigbee hubi ja Easy Home applikaation kuvake. Applikaatio löytyy Androidille ja iOS-käyttöjärjestelmälle.

Autamme mielellämme valaisinten ja valaistuksen ohjaukseen liittyvissä kysymyksissä. Käännythän aina sähköalan ammattilaisen puoleen asennuksissa. Pidätämme oikeudet hinnanmuutoksiin.

Jakaa:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Led ulkovalaisimet.

LED ulkovalaisimet valaistuksessa

LED ulkovalaisimet kestävät katsetta ja valaisevat pihaa ja luontoa kauniisti. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina ulkovalaisimet ovat paljon päällä, jolloin halogeeni- ja loisteputkivalaisimien vaihtaminen LED valaisimiin on

Himmennettävä LED lamppu ja sen edut

Himmennettävä LED lamppu kehittyy LED on yksi nopeiten kasvavista teknologioista maailmassa. LED teknologia on kasvanut hurjaa vauhtia ja jo nyt se on mullistanut täydellisesti valaistusmaailman.

Kun LED putki tuli toimistoon

LED putki toimistoon on nykyaikaa. Tänä päivänä toimistoihin laitetaan vanhojen välkkyvien ja sirisevien loisteputkien tilalle laadukkaat LED putket. LED putkemme sopivat yli 90% vanhoista rungoista.

Ledit, joissa on korkea CRI eli värintoistoindeksi

Värintoistoindeksi CRI, englanniksi colour rendering index Korkealaatuisissa LED-valoissa on myös korkea värintoistoindeksi, eli CRI. Hyvä värintoistoindeksi (CRI) kotikäytössä on yli 90, ja nykyään monissa valaisimissa

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2021 All Rights Reserved