Epäsuora led-nauhavalaistus, LedStore.fi

LedStore oli mukana valaistussuunnittelusta valaisinten hankintaan saakka Töölönlahden rannalla Helsingissä sijaitsevan arvoasunnon kokonaisremontissa. Valaisimina käytettiin monipuolisesti led-paneeleja, led-nauhaa, spotteja, seinävalaisimia ja korostusvalaistusta. Kaikki valaistusten ohjaukset toteutettiin langattomilla ohjaimilla, ja rinnalle asennettiin seinäkatkaisijat päälle ja pois kytkentää varten. Valaisimet ovat langattomaan Zigbee-protokollaan yhteensopivat, ja suurimmalta osin värilämpötilasäädettävät. Asukkaat ovat tyytyväisiä valaistuksen onnistuneeseen toteutukseen ja moderniin valaisinohjaukseen.

Led-paneelit eteiskäytävässä tuovat tasaisen valon

Eteiskäytävään haluttiin reilusti valoa, joten kattoon uppoasennettiin kaksi 600×600 led-paneelia. Tehoa paneeleissa on 36W per valaisin ja valoa 3000 lumenia per valaisin. Ratkaisulla tilaan saatiin reilusti avaruutta ja korkeuden tuntua. Uppoasennussyvyys paneeleilla virtalähteineen on vain noin 35 mm, joten ne mahtuvat tarvittaessa matalaankin asennustilaan. Zigbee-älyohjausta varten valittiin muuntajaksi paneeleille yksi 100W Zigbee-muuntaja CCT-ominaisuudella.

 

Värilämpötilasäädettävät Paneeli 600:t eteisessä, LedStore
Värilämpötilasäädettävät uppoasennettavat Paneeli 600t eteiskäytävässä Zigbee muuntajat mahdollistavat älyohjauksen copyright LedStore

Suoraa ja epäsuoraa led-nauhavalaistusta oleskelu- ja makuutiloihin

Isoon olohuoneeseen suunniteltiin epäsuoraa valoa led-nauhavalaistuksella, joka kiertää huonetta. Olohuoneen seinät kaartuvat kauniisti katon ja seinän rajalla, joten myös valo avautuu luonnollisesti kattoa pitkin alhaalta ylös. Asukas korosti seinän ja katon rajaa valkoisella ja harmaansävyisellä maalilla, ja rajalle asennettiin kupera alumiiniprofiili epäsuoraan valaisuun, johon kiinnitettiin led-nauha valaisemaan ylöspäin. Led-nauhan teho 14,4 W/m. Ohjaus Zigbee älyohjaukseen sopivalla, himmennettävällä, langattomasti ohjattavalla muuntajalla. Alumiiniprofiili sävytettiin seinän kanssa saman väriseksi. Lisänä keskelle huonetta ja kulmaan asennettiin sisustusvalaisimet, joihin niin ikään valittiin LedStoren korkean värintoistoindeksin E27-kantaiset led-polttimot.

 

Epäsuoa led-nauhavalaistus olohuoneessa, LedStore.fi
Led nauhat kiertävät olohuoneessa ylöspäin avautuvassa seinäprofiilissa Kattovalaisimessa ja jalkalampussa on LedStoren led polttimot Valaisimien ohjaus on helppoa mobiiliapplikaatiolla sillä led nauhojen muuntajat ovat Zigbee yhteensopivia copyright LedStore

 

Lasten makuuhuoneissa led-nauhavalaistus on toiminnallisesti vaatekaappien lipassa, josta ne valaisevat reilusti huonetta. Lisänä valaistuksessa kattovalaisimet. Toteutuksessa on käytetty LedStoren uppoava kapea alumiiniprofiilia sekä 14,4 W/m led-nauhaa, ja langattomasti ohjattavia virtalähteitä. Korkealla oleva led-nauha tuo valoa koko huoneeseen.

 

Led-nauha asennettuna vaatekaapin ylälippaan, LedStore.fi
Makuuhuoneessa korkean vaatekaapin lipasta valaiseva led nauha upotetussa alumiiniprofiilissa tuo yleisvaloa koko huoneeseen ohjaus on helppoa mobiiliapplikaatiolla sillä muuntajat ovat Zigbee yhteensopivia copyright LedStore

 

Isossa makuuhuoneessa led-nauha on upotettu niin ikään rakenteeseen, jolloin saadaan huomaamaton valo juuri oikeaan kohtaan lukunurkkausta valaisemaan. Värilämpötilasäädettävällä led-nauhalla 14,4 W/m saadaan luotua halutunlainen tunnelma säätämällä sekä värilämpötilaa että valaistuksen kirkkautta. Alla kuvassa neljä eri värilämpötilaa, eli Kelvineitä muuttamalla tunnelma vaihtuu lämpimästä viileään.

Värilämpötilasäädettävä led-nauha lukunurkkauksessa, LedStore.fi
Lukunurkkauksessa led nauhavalaistuksen värilämpötilaa voidaan säätää Zigbee ohjaimilla lämpimän valkoisesta 2700K kylmän valkoiseen 6500K Valaistusta säädetään asiakkaan valitsemalla Samsungin SmartThings hubilla ja mobiiliapplikaatiolla

Keittiön valaistus led-nauhalla työtasoilla ja kaapiston päällä

Keittiöön toteutettiin myös linjakkaan tasaista valoa. Työtasolle ja kaapistojen päälle asennettiin korkean värintoiston led-nauhavalaistukset matalaan pintaprofiiliin. Ainoastaan ruokapöydän päälle asennettiin roikkuva valaisin, joten kaapistojen päältä kahdella seinällä valaiseva epäsuora valaistus tukee hyvin koko huoneen valaistusta. Keittiön tunnelmaa voidaan myös säätää lämpimän valkoisesta kylmään, raikkaan valkoiseen. Led-nauha on lisäksi himmennettävä.

Epäsuora led-nauhavalaistus ja työtasovalaistus, LedStore.fi
Keittiön työtasoa kohdevalona ja kaapin päältä epäsuorasti valaiseva värilämpötilasäädettävä led nauha matalassa pinta asenteisessa alumiiniprofiilissa Led nauha Zigbee ohjattavalla muuntajalla copyright LedStore

Keittiön taso on mattapintainen musta, joten led-nauhan heijastumisesta tason kautta ei tarvinnut olla huolissaan. Led-nauha matalassa alumiiniprofiilissa tasoittaa valon ja alumiiniprofiilin kansi estää pölyä ja roiskeita pääsemästä led-piireille.

Kodinhoitohuone ja suihkutilat valaistiin monipuolisesti ja laadukkaasti

Kodinhoitohuoneessa tulee kiinnittää huomiota tarpeeksi suureen valaistuksen määrään, joten tilaan valittiin tehokkaat, korkean värintoiston 9W Kiinteä Kantti-spotit tyylikkäällä harjattu alumiini, kirkas alumiini kehällä. Spotit ovat vesitiiviit, joten samoja spotteja valittiin myös suihkutiloihin, jotka sijaitsevat kodinhoitotilan yhteydessä. Spottien kehyksen muoto sopii hyvin kapeaan kattopanelointiin. Spotin asennusaukko on pyöreä, mikä helpottaa asennusta. Asennussyvyys on 55mm.

Työtasoille laitettiin kahteen tasoon tehokas led-nauha valkoiseen pinta-asennettavaan alumiiniprofiiliin. Led-nauha asennettiin kaapiston takareunaan, mistä se valaisee vaaleaa kaunista laattaa ja antaa tarpeeksi valoa työtasolle.

Kodinhoitohuoneen kaksitasoinen valaistus, LedStore.fi
Kodinhoitohuoneen katossa valaisevat työtason led nauhan lisäksi Kiinteä Kantti harjattu alumiini kehyksellä ja Zigbee ohjattavalla ryhmän muuntajalla copyright LedStore

 

Suihkuissa on kolmitasoinen valaistus: kattospotit, led-nauha ja peilivalaistus sekä LINJA 5 -spottivalaisimet. Tunnelmallisiin hetkiin valon määrää saadaan vähennettyä, ja kauniit puulaatat pääsevät oikeuksiinsa. Kattovalaistusta saadaan ohjattua myös liiketunnistimella, mikä on päivittäisessä käytössä hyvin käytännöllistä.

Suihkuseinän kohdevalona LINJA 5-spotti, LedStore.fi
Tunnelmallista valaistusta kylpyhuoneeseen luo lämpimän värilämpötilan LINJA 5 Yleisvalaistuksessa Kiinteä Kantti 9W copyright LedStore

Kylpyhuoneiden valaistus on toteutettu monitasoiseksi, jotta saadaan tarvittaessa myös rauhallinen tunnelma. Suihkuseinän kaunisstruktuurinen puulaatta tulee hienosti esiin pehmeässä valossa.

 

LedStoren oman malliston valaisimilla saadaan toteutettua valaistus monenlaisiin kohteisiin aina yksittäisistä huoneistoremonteista asunto-osakeyhtiöiden linjasaneerauksiin saakka. Lamppukauppa Led Store on jo vuodesta 2010 suunnitellut, valmistuttanut ja maahantuonut oman tuotemerkin mallistoaan, ja palvelee sekä kuluttaja- että yritys- ja jälleenmyyjäasiakkaita kaikissa led-valaistukseen liittyvissä kysymyksissä ammattitaidolla.

LedStore on luotettava kumppani kaiken kokoisissa projekteissa. Tutustu lisää osoitteessa https://ledstore.fi ja ammattilaisasiakkaille: https://ledstore.pro.

Myymälämme palvelee Vantaan Koivuhaassa osoitteessa Mesikukantie 16, 01300 Vantaa ma, pe klo 8.30-15.30 ti-to klo 8.30-17 ja la klo 10-14. Sähköposti myynti@ledstore.fi, p. 045 251 4510. TERVETULOA!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *