Aistiystävällistä valaistusta rentoutuskelluntatiloihin

Aistiystävällistä valaistusta rentoutuskelluntatiloihin

FLOATin uusiin rentoutuskelluntatiloihin tarvittiin valoa, joka sopisi rentoutumiseen. Tilat remontoitiin uutta käyttötarkoitusta vastaavaksi, joten samalla myös valaistuksen osalta pystyttiin tekemään uusia ratkaisuja. Tiloihin valittiin led-nauhavalaistusta sekä suunnattavia spottivaloja, joiden valo ohjataan epäsuorasti seinän kautta.

Epäsuora led-nauhavalaistus antaa sopivasti valoa

"Halusimme epäsuoraa valoa tilaamme. Meille on tärkeää, että tilat ovat rauhoittavat ja epäsuora valo tukee tätä ajatusta. Suorat valonlähteet voivat olla myös vähän liian rajut varsinkin, jos on juuri viettänyt tunnin ilman yhtään aistiärsykettä – aistit on tällöin aika terävinä. LedStorelta löytyivät sopivat tuotteet ja kilpailukykyinen hinta", kuvailee tuotteiden valintaa Float Center Helsinki Oy:n Juho Rautiainen.

Epäsuora led-nauhavalaistus kellunta-altaaseen siirryttäessä, Float Roba.

Valaistuksella on väliä ennen kelluntaa ja sen jälkeen

Kellunta-allas on aistiärsykkeetön ympäristö, jossa suolaveteen katoava keho saa täydellisen levon ja jossa mieli luontaisesti pyrkii kohti meditatiivista tilaa. Allas on valolta ja ääneltä suojattu, noin 2,5 metriä pitkä sekä 1,5 metriä leveä ja korkea tila, jonka pohjalla on erittäin suolaista, kelluttavaa vettä.

Ennen kellunta-altaaseen menoa ja sieltä pois tultaessa asiakkaat saavat nauttia laadukkaasta valaistuksesta. Hyvässä led-valaistuksessa ei ole valon sirinöitä tai värinöitä, ja sen värintoistoindeksi on korkea. Korkean värintoistoindeksin valossa aistikokemus tilasta on "oikea". Valaistus on myös  himmennettävissä, jotta jokaiseen tilaan löytyy sopiva valon taso.

 

Aistiystävällistä valaistusta epäsuoralla led-nauhavalaistuksella, Float Roba.

Led-valonauha PRO valittiin epäsuoraksi valonlähteeksi

Valaistuksen asentamisessa valittiin led-nauhaksi tasaisen valaistuksen antava Led PRO valonauha. Sen värintoistoindeksi CRI on upeat 95, kun auringonvalon värintoistoindeksi on 100. PRO-nauhasta saadaan siis luonnollisen värintoistoindeksin valoa. Valon värilämpötilaksi valittiin neutraali 4000 Kelvinin sävy, jotta se olisi mahdollisimman luonnollinen. Led-nauha asennettiin alumiiniseen pintaprofiiliin, jossa diffuusoivan kannen läpi valaistessaan valo on tasaista ja pisteetöntä. Alumiiniprofiili suojaa nauhaa lämpenemistä, pölyltä ja kosteudelta, jotta se olisi mahdollisimman pitkäikäinen.

Osaan tiloista valittiin suunnattavat spottivalaisimet

Niin ikään huikea värintoistoindeksi CRI 98 oli yksi valintakriteereistä, kun osaan tiloista valittiin valaisimiksi suunnattavat Led alasvalo Pyöreä 033 9W spotit.
Valon avautumiskulmaa voi suunnata noin 30 astetta, joten valon saa suunnattua poispäin kellunta-altaasta, mutta se silti valaisee vaaleassa tilassa hyvin.

Suunnattava korkean värintoistoindeksin Led alasvalo Pyöreä 033W, 9w suunnattiin valaisemaan seinän kautta kelluntatilaa, Float Kallio. 

Korkean värintoistoindeksin spotti Pyöreä 033W, 9w CRI98. Valaisimissa on 7 vuoden takuu.

 

Jos kiinnostuit aistiärsykkeettömästä rentoutuskellunnassa, tutustu FLOAT | Kallio / Roba tiloihin verkko-osoitteessa www.wefloat.fi.

Jos kiinnostuit led-valaistuksen uusista mahdollisuuksista, ota yhteyttä Lamppukauppa Led Storeen soittamalla, meilaamalla tai piipahtamalla Koivuhaan myymälässä. Olemme avoinna ma, pe klo 8.30-15.30 ja ti – to klo 8.30 – 17, lauantaisin klo 10-14. Paikan päällä on aina vähintään kaksi led-valaistuksen ammattilaista. Palveluihimme kuuluvat myös valaistussuunnittelupalvelu sekä led-nauhavalaisimien mittatilauskasaukset.

Jakaa:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Led ulkovalaisimet.

LED ulkovalaisimet valaistuksessa

LED ulkovalaisimet kestävät katsetta ja valaisevat pihaa ja luontoa kauniisti. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina ulkovalaisimet ovat paljon päällä, jolloin halogeeni- ja loisteputkivalaisimien vaihtaminen LED valaisimiin on

Himmennettävä LED lamppu ja sen edut

Himmennettävä LED lamppu kehittyy LED on yksi nopeiten kasvavista teknologioista maailmassa. LED teknologia on kasvanut hurjaa vauhtia ja jo nyt se on mullistanut täydellisesti valaistusmaailman.

Kun LED putki tuli toimistoon

LED putki toimistoon on nykyaikaa. Tänä päivänä toimistoihin laitetaan vanhojen välkkyvien ja sirisevien loisteputkien tilalle laadukkaat LED putket. LED putkemme sopivat yli 90% vanhoista rungoista.

Ledit, joissa on korkea CRI eli värintoistoindeksi

Värintoistoindeksi CRI, englanniksi colour rendering index Korkealaatuisissa LED-valoissa on myös korkea värintoistoindeksi, eli CRI. Hyvä värintoistoindeksi (CRI) kotikäytössä on yli 90, ja nykyään monissa valaisimissa

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2021 All Rights Reserved