DALIhimmennys thumbnail

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Valaistuksenohjausjärjestelmät ovat kehittyneet viime vuosina huomattavasti, kun käyttöön on otettu uusia tekniikoita, jotka mahdollistavat suuremman tarkkuuden ja joustavuuden valaistuksen ohjauksessa. Yksi mielenkiintoisimmista näistä tekniikoista on DALI (Digital Addressable Lighting Interface), joka mahdollistaa yksittäisten valojen tai valoryhmien hienostuneen himmennysohjauksen. Tässä artikkelissa tarkastelemme lähemmin DALI himmennystä, sen etuja ja sitä, miten se voi parantaa valaistusjärjestelmän toimivuutta ja energiatehokkuutta. Tämä artikkeli on jatkoa jossa kävimme läpi himmennystekniikat

Mikä on DALI himmennys?

DALI himmennys on valaistuksen ohjausjärjestelmä, joka käyttää digitaalista protokollaa kommunikointiin valaistuksen ohjaimen ja itse valojen välillä. Tämä mahdollistaa yksittäisten valojen tai valoryhmien kirkkauden ja värin tarkan hallinnan sekä valmiiksi ohjelmoitujen valaistus tilanteiden tallentamisen ja palauttamisen. DALI himmennysjärjestelmät koostuvat tyypillisesti DALI-ohjaimesta, joka lähettää käskyjä, ja DALI-yhteensopivista valoista, jotka voivat vastaanottaa näitä käskyjä ja vastata niihin.

DALI toimii parhaiten, kun se suunnitellaan ja rakennetaan alusta alkaen. Tämä johtuu siitä, että tarvitaan kaksi ohjausjohtoa joka kulkee laitteiden välillä.

DALI järjestelmä rautalangasta väännettynä

Oletetaan, että huoneessasi on useita lamppuja, ja haluat säätää niiden kaikkien kirkkautta kerralla. Tässä kohtaa DALI-järjestelmä astuu kuvaan!

DALI-järjestelmä on kuin pomo, joka kertoo kaikille lampuille, mitä tehdä. Se käyttää erityisiä signaaleja, ikään kuin pomo huutaisi käskyjä lampuille. Nämä signaalit kertovat lampuille, kuinka paljon sähköä niiden pitää käyttää ja kuinka kirkkaita niiden pitää olla.

Jokaiseen lamppuun tai lamppuryhmään kuuluu erityinen tietokone, jota kutsutaan DALI-ohjaimeksi ja joka kuuntelee DALI-järjestelmän signaaleja. Kun DALI-järjestelmä lähettää signaalin lamppuun, lampun DALI-ohjain saa viestin ja saa lampun kirkastumaan tai himmenemään sen mukaisesti.

Kun siis käytät DALI-himmennyskytkintä, se lähettää signaalin DALI-järjestelmään. DALI-järjestelmä lähettää sitten signaaleja kaikille huoneen valaisimille ja kertoo niille, kuinka kirkkaita niiden on oltava. Näin DALI-järjestelmä toimii!

DALI:n tärkeimmät ominaisuudet

 • Se on ilmainen protokolla! Kuka tahansa voi käyttää sitä.
 • DALI2:n sertifiointi edellyttää, että eri yritysten valmistamat laitteet toimivat yhdessä.
 • DALI:n käyttöönotto on melko helppoa. Voit asentaa virta- ja ohjausjohdot vierekkäin, koska niitä ei tarvitse suojata. Niinpä 5 johtoa kulkee kaikkialle: L, N, maa ja 2 ohjausjohtoa. (5×1,5 MMJ)
 • Johdot voidaan asentaa miten tahansa, kunhan johdot ovat enintään 100 metrin päässä DALI BUS -ohjaimesta. Etäisyys voi olla jopa enemmän, jos käytetään toistimia.
 • Koska DALI käyttää digitaalisia signaaleja viestintään analogisten sijaan, laitteet saavat samat himmennysarvot. Näin ohjausryhmien ohjaus on erittäin toimivaa ja tarkkaa.
 • Järjestelmän osoitejärjestelmä (DALI address) varmistaa, että jokaista laitetta tai ryhmää voidaan ohjata erikseen.

DALI himmennyksen edut

Himmennettävä DALI on tehokas ja joustava valaistuksenohjaustekniikka, joka tarjoaa monia etuja perinteisiin analogisiin himmennysjärjestelmiin verrattuna. Sen tarkkuus, energiatehokkuus, skaalautuvuus ja kyky integroitua muihin rakennusautomaatiojärjestelmiin tekevät siitä hyvin soveltuvan monenlaisiin sovelluksiin kaupallisissa, teollisissa ja asuinrakennuksissa. Tässä on DALI-himmennyksen etuja:

 • Tarkkuus: DALI himmennys mahdollistaa yksittäisten valojen tai valoryhmien kirkkauden ja värin tarkan hallinnan, mikä voi olla erityisen hyödyllistä kaupallisissa, teollisissa ja asuinrakennuksissa. Tämä mahdollistaa paremman hallinnan ja joustavuuden valaistuksen suunnittelussa.
 • Energiatehokkuus: DALI himmennys voi auttaa vähentämään energiankulutusta ja alentamaan käyttökustannuksia, koska valojen kirkkautta ja väriä voidaan hallita tarkasti.
 • Skaalautuvuus: DALI himmennysjärjestelmiä voidaan helposti laajentaa ohjaamaan suurta määrää valoja, joten ne soveltuvat hyvin myös suuriin, kaupallisiin tai teollisiin projekteihin.
 • Integrointi: DALI himmennysjärjestelmät voidaan helposti integroida muihin rakennusautomaatiojärjestelmiin, kuten LVI- ja turvajärjestelmiin, mikä mahdollistaa rakennuksen valaistuksen paremman hallinnan ja automaation.
 • Joustavuus: DALI himmennys mahdollistaa monenlaisia vaihtoehtoja valojen ohjaamiseen, yksinkertaisesta päälle/pois-kytkennästä edistyneempiin ohjausvaihtoehtoihin, kuten ennalta ohjelmoitujen valaistustilanteiden asettamiseen ja palauttamiseen.
 • Avoin standardi: Se takaa, että eri valmistajien laitteet toimivat aina samalla tavalla, kun ne liitetään toisiinsa. Voit myös vaihtaa nykyiset osat uudempiin ja parempiin aina, kun niitä tulee saataville.
 • Helppo asentaa: DALI-viisijohtimisen tekniikan avulla sinun ei tarvitse jakaa valoja vyöhykkeisiin tai pitää kirjaa kaapeloinneista. DALI järjestelmään on kytketty kaksi johtoa. Nämä johdot ohjaavat kaikkia laitteita. Asentajien ei tarvitse pitää kirjaa kaikesta, koska heidän ei tarvitse tietää, miten valot lopulta asennettaan.
 • Helppo vaihtaa: Voit tehdä muutoksia asetuksiin nopeasti. Jonkin ajan kuluttua saatat haluta vaihtaa valoja ja hankkia jotain hienompaa. Keskitetty ohjelmisto mahdollistaa valaistusprofiilien muuttamisen helposti.

Miksi sinun EI pitäisi käyttää DALI himmennystä?

Kuten kaikilla tekniikoilla, myös DALI-himmennyksellä on kuitenkin omat hyvät ja huonot puolensa. Kaikki ei ole aina niin helppoa kuin mainostetaan. Seuraavassa on joitakin DALI-himmennyksen huonoja puolia:

 • Kustannukset: DALI himmennysjärjestelmät voivat olla kalliimpia kuin perinteiset analogiset himmennysjärjestelmät, koska ne edellyttävät DALI-yhteensopivia valoja ja DALI-ohjainta.
 • Asennus: DALI himmennysjärjestelmät voivat olla monimutkaisempia asentaa kuin perinteiset analogiset himmennysjärjestelmät, ja ne saattavat vaatia erityiskoulutusta ja asiantuntemusta.
 • Ei ehkä helppo vaihtaa: Jonkin ajan kuluttua saatat haluta vaihtaa valot ja hankkia jotain hienompaa. Järjestelmän koosta riippuen ohjelmointia varten saatetaan tarvita ohjelmistosuunnittelija.
 • Yhteensopivuus: Kaikki valaisimet eivät ole yhteensopivia DALI himmennysjärjestelmien kanssa, koska valikoima esimerkiksi sisustusvalaisimissa on suppeampi.
 • Rajoitettu saatavuus: DALI himmennysjärjestelmiä ei ole laajalti saatavilla.
 • Pysy ajan tasalla: Jotta DALI-järjestelmä toimisi, sinun on luotava tietokanta, joka yhdistää LED-osoitteet oikeisiin ohjaimiin. Jotta nämä järjestelmät toimisivat parhaalla mahdollisella tavalla, niitä tulee seurata.
 • Ei jälkiasennukseen: DALI kannattaa jättää uusiin rakennuksiin, koska on hyvin vaikeaa lisätä jälkikäteen kaksi ylimääräistä kaapelia.

DALI voi siis olla kalliimpi ja monimutkaisempi asentaa ja se vaatii erikoiskoulutusta ja asiantuntemusta. Lisäksi kaikki valaisimet eivät ole yhteensopivia DALI-himmennin järjestelmien kanssa, eikä niitä välttämättä ole laajalti saatavilla kaikilta jälleenmyyjiltä. Harkitse huolellisesti tarpeitasi ja budjettiasi, ennen kuin päätät, onko DALI järjestelmä oikea vaihtoehto sinulle.

DALI:n historia

DALI:n juuret juontavat juurensa 1980-luvun lopulle ja 1990-luvun alkupuolelle, jolloin ryhmä valaistuksen valmistajia, tutkijoita ja insinöörejä kokoontui kehittämään standardoitua digitaalista viestintäprotokollaa valaistuksen ohjausta varten.

DALI (Digital Addressable Lighting Interface) -himmennys on suhteellisen uusi tekniikka valaistuksenohjausjärjestelmien alalla, mutta sen kehityshistoria ulottuu useita vuosikymmeniä taaksepäin. Sen aloittivat eurooppalaiset liitäntälaitevalmistajat. Ideana oli tehdä parempi versio 0/1-10V-himmennyksestä, antamalla ohjausjärjestelmän viestittää kullekin LED ohjaimelle ja laiteryhmälle molempiin suuntiin. 0-10V-ohjausten avulla viestittää vain yhteen suuntaan.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”52536″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

DALI 1.0

Kansainvälinen sähkötekninen komitea (IEC) julkaisi vuonna 1998 DALI-standardin ensimmäisen version, joka tunnetaan nimellä DALI 1.0. Tässä standardissa määriteltiin DALI-järjestelmien protokollat ja sähköiset ominaisuudet, mikä mahdollisti eri valmistajien kesken yhteen toimivien tuotteiden kehittämisen.

Seuraavina vuosina DALI-standardia päivitettiin ja hiottiin, jotta siihen saatiin uusia ominaisuuksia, kuten tuki useille ohjauslaitteille, parannettu tietoturva ja parempi skaalautuvuus. Vuonna 2012 IEC julkaisi uusimman version DALI1-standardista, joka tunnetaan nimellä IEC 62386 ja jota käytetään nyt laajalti valaistusteollisuudessa.

Ensimmäisen DALI-standardin julkaisemisen jälkeen tekniikan suosio on kasvanut nopeasti, ja sitä käytetään nyt laajalti kaupallisissa kohteissa sekä julkisissa tiloissa. DALI himmennys on erityisen suosittu energiatehokkaissa rakennuksissa, joissa valaistustasojen tarkka hallinta voi auttaa vähentämään energiankulutusta ja kustannuksia.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”52527″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

DALI 2.0

DALI2 (2020) on DALI-protokollan uusin versio, joka perustuu alkuperäiseen DALI-protokollaan ja parantaa sitä.

Yksi tärkeimmistä eroista DALI:n ja DALI2:n välillä on yhteen järjestelmään liitettävien laitteiden määrä. Alkuperäisen DALI-protokollan mukaan laitteita voi olla enintään 64, kun taas DALI2-protokollan mukaan voidaan liittää jopa 512 laitetta. Tämä tarkoittaa, että DALI2:lla voidaan ohjata suurempaa määrää valoja ja muita laitteita yhdessä järjestelmässä.

Toinen ero on toiminnallisuudessa. DALI2 tarjoaa lisäominaisuuksia, kuten valaistustilanteet, CCT-valaistuksen ja RGB-valaistuksen. DALI2 tarjoaa myös paremman tuen antureille ja muille laitteille, mikä mahdollistaa edistyneemmän ohjauksen ja automaation.

Turvallisuuden osalta DALI2 tarjoaa myös parannettuja tietoturvaominaisuuksia, kuten turvalliset laiteohjelmistopäivitykset, turvallisen avaintenvaihdon ja viestinnän salauksen. Tämä tekee DALI2:sta vastustuskykyisemmän hakkerointia ja muita tietoturvauhkia vastaan.

Kaiken kaikkiaan DALI2 on parannus alkuperäiseen DALI-protokollaan verrattuna, ja se tarjoaa kehittyneempiä ominaisuuksia, suurempaa skaalautuvuutta ja parempaa turvallisuutta. Se on myös taaksepäin yhteensopiva DALI:n kanssa, joten alkuperäistä DALI-protokollaa käyttäviä laitteita voidaan edelleen käyttää DALI2-järjestelmässä.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Mitkä ovat DT6:n ja DT8:n tärkeimmät erot?

DT6-led muuntaja tarvitsee yhden DALI-osoitteen LEDien yhden värin kirkkauden säätämiseen.

DT8-komennot ja -ominaisuudet on tarkoitettu vain värien hallintaan, mutta DT6-toimintoja voi käyttää minkä tahansa DALI-LED-ajurin kanssa.

Voit käyttää osaa 207, osaa 209 tai molempia väriä muuttavaan LED ohjaimeen.

Yksi DALI-osoite voi ohjata minkä tahansa määrän DT8-LED-ohjaimia. Näin yhdellä osoitteella voidaan ohjata sekä valon värilämpötilaa että kirkkautta. DT6:ssa tarvittaisiin erilliset osoitteet kullekin värille.

Yleisimmin käytetyt DT-numerot ovat:

 

DT6 LED-ohjaimet Osa 207

DT8 värinohjauslaitteet Osa 209

DALI kytkentä
DALI kytkentä

Tuotteiden yhteensopivuus keskenään

DALI:n ensimmäinen versio ei toiminut hyvin muiden järjestelmien kanssa. Se ei toiminut, koska protokolla oli liian suppea ja monet eri yritykset yrittivät parantaa sitä lisäämällä ominaisuuksia, jotka eivät toimineet hyvin keskenään.

DALI2:n avulla tämä ongelma saatiin korjattua. DALI2 on paljon kattavampi ja siinä on paljon enemmän ominaisuuksia kuin edeltäjässään. Tämä tarkoittaa, että tietyt valmistajat eivät voi enää tehdä muutoksia DALIii ja kaikkien DALI2-laitteiden on täytettävä kaikki IEC62386-standardit.

Muista, että vaikka DALI2:n avulla voit käyttää myös vanhempia DALI-komponentteja, et voi tehdä kaikkea mitä DALI2:lla voi tehdä, koska vanhemmilla DALI-laitteilla on rajoitetut komennot.

Miten DALI-laitetta ohjataan?

DALI-asennuksissa käytetään tavallisia led-valoja. Niissä käytetään DALI-vastaanotinmoduuleja ja DALI muuntajia. Nämä osat yhdistyvät DALI:n kaksisuuntaisilla digitaalisilla tietoliikennejohdoilla. Ohjauskeskus voi olla mitä tahansa kannettavasta tietokoneesta huipputekniseen valaistuksen ohjauspöytään.

Keskittämällä ja säätämällä painikekomentoja voidaan ohjata yksittäistä valoa, valaisin ryhmää tai valaistusaluetta. Kun kytkintä käytetään, voit ohjelmoida kaikki samaan ”ryhmään” kuuluvat valot syttymään tai vaihtamaan väriä samanaikaisesti.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

ABB DALI käytöjärjestelmä
ABB DALI käytöjärjestelmä

Mitkä ovat DALI:n osat?

DALI (Digital Addressable Lighting Interface) -himmennys on eräänlainen valaistuksen ohjausjärjestelmä, joka mahdollistaa yksittäisten valojen tai valoryhmien voimakkuuden tarkan hallinnan. Järjestelmä koostuu useista keskeisistä komponenteista, joita ovat mm:

DALI-master: Nämä laitteet toimivat järjestelmän keskuksena ja vastaavat käskyjen lähettämisestä valoille. Ne ovat yleensä yhteydessä käyttöliittymään, kuten seinälle asennettuun kosketusnäyttöpaneeliin tai älypuhelinsovellukseen, jonka avulla käyttäjät voivat säätää valaistustasoja.

DALI-muuntajat tai ohjaimet: Nämä laitteet vastaavat valojen virran ohjauksesta, ja ne asennetaan yleensä itse valaisimiin. Ne vastaanottavat komentoja DALI-ohjaimelta ja säätävät valotehoa, valon väriä tai valon värilämpötilaa sen mukaisesti. esim DALI himmennin.

DALI-anturit: Näitä laitteita käytetään mittaamaan huoneen ympäristön valaistustasoa, ja niiden avulla voidaan säätää valaistustasoja automaattisesti optimaalisen näkyvyyden ja energiatehokkuuden varmistamiseksi. Ne voidaan integroida DALI-ohjaimeen tai asentaa erillisiksi laitteiksi.

DALI-virtalähde: DALI-virtalähde on laite, joka syöttää virtaa DALI-järjestelmään. Se on erillinen komponentti, joka liitetään DALI-ohjaimeen ja valoihin.

DALI-viestintäkaapelit: Nämä parikaapelit yhdistävät DALI-järjestelmän eri komponentit toisiinsa.

Mikä on DALI-väylä (DALI BUS)?

DALI-järjestelmässä KAIKKI laitteet ja väylän virtalähde kytkeytyvät kaksijohtoiseen väylään ja jakavat tietoja. Tämä 2-johtiminen järjestelmä on valaistusjärjestelmän hermostojärjestelmä. Se lähettää ja vastaanottaa kaikki signaalit ohjaimesta valaisimiin ja takaisin. Joten laitteen ohjaimesta tai ohjelmistosta tiedät aina laitteen tilan.

DALI-väylään on saatava virta, jotta voit lähettää tietoja laitteiden välillä. Se käyttää noin 16V. Näitä laitteita kutsutaan DALI-virtalähteiksi tai monissa tapauksissa DALI-master toimii myös virransyöttölaitteena signaalikaapeleille.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”52542″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Miten DALI-valaistusjärjestelmät johdotetaan?

Kuten aiemmin todettiin, voit lähettää digitaalisia signaaleja väylän yli vain kahdella johdolla. Kaapelit voivat olla joko positiivisesti tai negatiivisesti polarisoituja. Useimmat ohjauslaitteet toimivat molemmilla. DALI-järjestelmiä voi johdottaa tavallisella viisijohtimisella kaapeloinnilla, joten erityistä suojausta ei tarvita.

Koska DALI-järjestelmässä ei tarvita johdotusryhmiä, voit kytkeä kaikki johdot rinnakkain väylän kanssa. Tämä on merkittävä muutos perinteisiin valaistusjärjestelmiin verrattuna, koska ohjauksesta lähetettävät komennot sisältävät kaikki tiedot, joita tarvitaan valojen sytyttämiseen, himmentämiseen ja värin vaihtamiseen.

Kun kaikki on kytketty, Dali ohjelmisto voidaan asettaa toimimaan järjestelmän kanssa. Koska järjestelmä on joustava, voit rakentaa ja käyttää erilaisia valaistustilanteita ja -ohjelmia muuttamatta fyysistä johdotusta. Ohjelmistosta ja sovelluksista riippuen tämä asetus voi olla helppo tai vaikea.

Missä DALI-valaistusjärjestelmiä käytetään?

DALI on valaistustekniikka, jota voi muuttaa ja joka on kohtuu hintainen. Useimmiten tämäntyyppisiä keskitettyjä valaistusjärjestelmiä on suurissa kaupallisissa tiloissa (esim. yö- ja päivävalaistus voidaan ohjelmoida erikseen). DALI-järjestelmää käytetään pääasiassa yrityksissä ja suurissa laitoksissa. Ihmiset alkavat kuitenkin käyttää sitä yhä useammin myös arvokkaimmissa kodeissaan. Kotona esimerkiksi led nauhan himmennykseen tai jos halutaan led paneelit ja epäsuora valo tiettyyn tallennettuun tilaan.

DALI, TRIAC vai PUSHDIM?

Triac himmennin siis toimii vain kahdella johdolla, kun taas DALI himmennin vaatii vähintään 4 johdinta. PUSHDIM voidaan usein myös toteuttaa vain kahdella johdolla.

Dali2 järjestelmä sallii CCT led valojen ohjauksen ja himmennyksen, mutta Triac vain himmennyksen, samoin PUSHDIM.

Eli alasvalot, led nauha, led paneeli. Kaikki valonlähteet sopivat kaikille himmennystavoille, mutta led valaisimelle valittava muuntaja määrittelee miten sitä ohjataan.

Yhteenveto

DALI himmennys on tehokas ja joustava valaistuksenohjaustekniikka, joka tarjoaa monia etuja perinteisiin analogisiin himmennysjärjestelmiin verrattuna. Se voi kuitenkin olla kalliimpi ja monimutkaisempi asentaa ja ottaa käyttöön, ja se vaatii erityiskoulutusta ja asiantuntemusta. Lisäksi kaikki valaisimet eivät ole yhteensopivia DALI himmennysjärjestelmien kanssa, eikä niitä välttämättä ole laajalti saatavilla kaikissa maissa ja kaikilla alueilla. Harkitse huolellisesti tarpeitasi ja budjettiasi ennen kuin päätät, onko DALI himmennys oikea vaihtoehto sinulle.

 

[/vc_column_text][vc_video link=”https://www.youtube.com/embed/69Kxt8t2S30″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_toggle title=”Miksi DALI himmennys?”]DALI voi auttaa suunnittelijoita, rakennusten omistajia ja sähköasentajia ohjaamaan valaistusta. DALI on standardi, joten voit olla varma, että se toimii eri valaistusyhtiöiden kanssa.

Tarvitset vain kaksi johtoa laitteesta toiseen sähkön lisäksi.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Mitä on DALI himmennys?”]DALI tulee sanoista ”Digital Addressable Lighting Interface”. DALI himmennys on valaistuksen ohjaustekniikka, joka mahdollistaa yksittäisten valojen tai valoryhmien kirkkauden ja värin tarkan ohjauksen. Se käyttää valojen ohjaamiseen digitaalista viestintää analogisten signaalien sijaan.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Mitkä ovat DALI-himmennyksen edut?”]DALI himmennys tarjoaa monia etuja perinteisiin analogisiin himmennysjärjestelmiin verrattuna, kuten tarkkuus, energiatehokkuus, skaalautuvuus ja helppo integroitavuus muihin rakennusautomaatiojärjestelmiin. Se mahdollistaa myös monenlaisia vaihtoehtoja valojen ohjaamiseen, yksinkertaisesta päälle/pois-kytkennästä edistyneempiin ohjausvaihtoehtoihin, kuten ennalta ohjelmoitujen valaistus tilanteiden hallinta.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Mitkä ovat DALI-himmennyksen haitat?”]DALI himmennysjärjestelmät voivat olla kalliimpia kuin perinteiset analogiset himmennysjärjestelmät, sillä ne edellyttävät DALI-yhteensopivia valoja ja DALI-ohjainta. Ne voivat myös olla monimutkaisempia asentaa ja ottaa käyttöön, ja ne saattavat vaatia erityiskoulutusta ja asiantuntemusta. Lisäksi kaikki valaisimet eivät ole yhteensopivia DALI himmennysjärjestelmien kanssa, eikä niitä välttämättä ole laajalti saatavilla kaikkialla.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Onko DALI himmennys yhteensopiva nykyisten valojeni kanssa?”]Kaikki valaisimet eivät ole yhteensopivia DALI himmennysjärjestelmien kanssa, joten saatat joutua vaihtamaan olemassa olevat valaisimet, jotta voit käyttää DALI himmennysjärjestelmää. On tärkeää tarkistaa nykyisten valojen yhteensopivuus DALI himmennysjärjestelmän kanssa ennen päätöksen tekemistä.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Voinko ohjata DALI himmennystä etänä?”]Kyllä, DALI himmennysjärjestelmät voidaan helposti integroida muihin rakennusautomaatiojärjestelmiin, kuten LVI- ja turvajärjestelmiin, mikä mahdollistaa rakennuksen valaistuksen paremman hallinnan ja automaation, myös etäohjauksen.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Miten DALI himmennys säästää energiaa?”]DALI himmennys voi auttaa vähentämään energiankulutusta ja alentamaan käyttökustannuksia, koska se mahdollistaa valojen kirkkauden ja värin tarkan hallinnan. Tämä voi johtaa pienempään energiankulutukseen ja kustannussäästöihin.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Tarvitsenko erityistä koulutusta DALI-himmennyksen käyttöön?”]DALI himmennysjärjestelmät voivat olla monimutkaisempia asentaa ja ottaa käyttöön kuin perinteiset analogiset himmennysjärjestelmät, ja ne saattavat vaatia erityiskoulutusta ja asiantuntemusta. Saattaa olla tarpeen palkata ammattilainen asentamaan ja asentamaan DALI himmennysjärjestelmä, mutta itse käyttäminen on helppoa.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Onko DALI himmennysjärjestelmä laajalti saatavilla?”]DALI himmennysjärjestelmiä ei ole laajalti saatavilla kaikilla myyjillä. On tärkeää tarkistaa DALI himmennysjärjestelmien saatavuus omalla alueellasi ennen päätöksen tekemistä ja että myös tuki toimii ostamisen jälkeen.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Mikä on DALI-vastaanotin?”]DALI vastaanottimet antavat sinulle hallinnan LED-valoillesi. Tarvitset vastaanottimen valaisimellesi, tehdäkseisi siitä DALI valaisimen.[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Led valaistuksen ohjaustekniikka on meille tuttua

LedStore on toiminut led-valaistuksen ja valaistussuunnittelun asiantuntijana jo vuodesta 2010. Meillä on oma tuotesuunnittelu, joten tuotteet ovat teknisesti huippuluokkaa. Tuotteiden takuut ovat jopa 7 vuotta. Suoritamme myös valaisinhuoltoa.

Keskitymme lämpötilasäädettäviin ja korkean värintoiston valaisimiin, joten valaisimet toimivat loistavasti ja pitkäikäisesti. Teemme vuodessa n. 500 valaistussuunnittelua asiakkaidemme kohteisiin. Lue tästä lisää tai tilaa suunnittelu

Tarjoamme palvelun a mittatilaus led nauhoja, eli jokaiselle omien mittojen mukaan led-nauhat alumiiniprofiilissa.  Myös asennettuna. Tiesitkö? LedStore tarjoaa valaistussuunnittelua alkaen 99 euroa koko taloon! 

Muista, että olemme aina valmiina tukemaan sinua matkan varrella sähköpostitse (myynti@ledstore.fi) ja puhelimitse (045 251 4510). Kuten aina, voit jakaa vapaasti sosiaalisessa mediassa kuvia omista projekteistasi #ledstorefi IG:ssä ja ledstore.fi FB:ssä. Rakastamme nähdä, miten hienoja juttuja LEDeillämme tehdään, ja se auttaa tarjoamaan inspiraatiota niille, jotka eivät ole varmoja LEDien tehosta ja mahtavuudesta. Tiesitkö, että meillä on jo yli 3500 kuvaa meidän ledeillä tehdyistä asennuksista Galleriassamme!

Led-valojen kuvagalleria:

Tuotegalleria: Kuvia tuotteista eri asennuspaikoissa

Epäsuora valo: Epäsuoraa valo eri tiloissa

Huonekohtainen: Valo eri huoneissa

Referenssit: Kokonaiset talot joita on ehditty kuvaamaan[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *