Zigbee himmennys artikkelikuva

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Zigbee himmennys, ohjaus ja valvonta kaikki yhdessä! Zigbee on digitaalinen valaistusjärjestelmä, jonka avulla voit hallita valaistustasi yhdellä napin painalluksella. Nauti energiatehokkaasta valaistuksesta ja aikataulutuksen, automaation ja kauko-ohjauksen mukavuudesta. Ota kaikki irti valaistusjärjestelmästäsi Zigbeen avulla! Tämä artikkeli on täydentävä artikkeli valaistuksen ohjausjärjestelmiä käsittelevään artikkeliin

Miten Zigbee toimii?

Zigbee toimii mesh-verkon avulla, mikä tarkoittaa, että jokainen verkkoon kuuluva laite voi kommunikoida muiden verkkoon kuuluvien laitteiden kanssa. Näin voidaan yhdistää monenlaisia laitteita, vaikka ne eivät olisikaan suorassa yhteydessä toisiinsa. Zigbee käyttää myös pienitehoista viestintäprotokollaa, mikä tarkoittaa, että laitteet voivat toimia pitkiä aikoja yhdellä paristolla. Zigbee perustuu IEEE 802.15.4 -standardiin, ja se on suunniteltu helppokäyttöiseksi, helposti toteutettavaksi ja edulliseksi.

Mikä on Zigbee?

Zigbee himmennys on langaton tekniikka, joka mahdollistaa LED-valojen etäohjauksen ja himmentämisen. Se perustuu langattomaan Zigbee-viestintäprotokollaan, joka on avoin standardi, jota käytetään laajalti esineiden internetin (IoT) alalla.

Kevyt ja helppo: Optimoitu pieneen virrankulutukseen akun käyttöiän pidentämiseksi ja helppoon tee-se-itse-käyttöön kuluttaja- ja liiketiloissa.

Todistettu, itsestään paraneva verkko: Itseorganisoituva, itsestään paraneva verkkotopologia on skaalautuva tuhansiin solmuihin, ja se on todistettu lähes vuosikymmenen ajan tehdyillä parannuksilla ja todellisissa sovelluksissa.

Suunnitelmallinen turvallisuus: AES-128-bittinen viestin salaus ja todennus, varmenteet ja elliptinen salaus suojaavat henkilökohtaiset tiedot ja laitteen todennuksen naapuriverkoista.

Yhtenäinen Protokolla: Vapaus valita laitteet ja toimittajat. Runsas protokolla tarjoaa universaalin kielen, jonka avulla laitteet voivat toimia yhdessä tuotemerkistä riippumatta.

2,4 ja Sub-GHz PHY-tuki: Zigbee PHY tukee sekä 2,4- että Sub-GHz-taajuuksia kattaakseen mahdollisimman suuret asennukset ja käyttötarkoitukset.

Yksi Zigbee himmennyksen tärkeimmistä eduista on sen kyky tukea suurta määrää laitteita yhdessä verkossa. Tämän vuoksi se sopii erinomaisesti käytettäväksi suurissa valaistusasennuksissa, kuten liikerakennuksissa tai teollisuuslaitoksissa. Verkko on myös erittäin luotettava, sillä sen viive on minimaalinen ja tietoturva on korkeatasoinen.

Toinen Zigbee himmennyksen etu on sen yhteensopivuus monenlaisten laitteiden kanssa. Tähän kuuluvat LED-valojen lisäksi myös muut Zigbee-yhteensopivat laitteet, kuten termostaatit ja turvakamerat. Tämä mahdollistaa helpon integroinnin muiden älykkäiden kodin laitteiden kanssa, ja käyttäjät voivat ohjata useita laitteita yhdellä sovelluksella tai ohjaimella. Zigbee laitteita löydät helposti lisää eri toimijoilta sillä Zigbee valmistajia on paljon.

Zigbee himmennys valtava tuki
Zigbee himmennys valtava tuki

Zigbee protokollaa ylläpitää ja valvoo Zigbee Allianssi

Zigbee rautalangasta väännettynä

Oletetaan, että kotonasi on paljon älykkäitä laitteita, kuten valoja ja ovien lukkoja ja termostaatteja. Haluat hallita kaikkia näitä laitteita yhdestä paikasta, kuten kaukosäätimellä. Tässä kohtaa ZIGBEE-järjestelmä tulee kuvaan!

ZIGBEE on kuin salainen kieli, jolla älylaitteet puhuvat keskenään. Jokaisessa laitteessa on erityinen tietokone, jota kutsutaan ZIGBEE-siruksi ja joka auttaa sitä ymmärtämään ja puhumaan ZIGBEE-kielellä.

Ajattele sitä kuin suurta viestipeliä. Kerrot ystävällesi viestin, ja hän kertoo sen seuraavalle henkilölle, joka kertoo sen seuraavalle henkilölle, ja niin edelleen, kunnes viesti on perillä viimeiselle henkilölle. Samalla tavalla ZIGBEE-järjestelmä lähettää viestejä laitteelta toiselle, kunnes viesti saavuttaa laitteen, jota haluat hallita.

Kun siis käytät älypuhelinta tai Zigbee kaukosäädintä sytyttääksesi valon, se lähettää ZIGBEE-järjestelmään ZIGBEE-kielisen viestin. Sen jälkeen ZIGBEE-järjestelmä lähettää viestin laitteesta toiseen, kunnes se saavuttaa valon, jonka haluat sytyttää. Näin ZIGBEE-järjestelmä toimii!

Zigbeen ominaisuuksia

Zigbee himmennys tarjoaa useita kehittyneitä ominaisuuksia, jotka on suunniteltu parantamaan energiatehokkuutta ja vähentämään kustannuksia. Se tukee esimerkiksi automaattista ajoitusta, jonka avulla valot voidaan kytkeä päälle ja pois tiettyinä vuorokauden aikoina. Se tukee myös päivänvalon hyödyntämistä, joka säätää valojen kirkkautta huoneessa olevan luonnonvalon määrän mukaan.

Zigbeellä voidaan hallita led valojen värimaailmaa (RGB) ja lämpötilan säätöä (CCT), mutta usein myös molempia yhtä aikaa. (RGB+CCT).

Kaiken kaikkiaan Zigbee himmennys on tehokas ja monipuolinen tekniikka, joka tarjoaa monia etuja LED-valojen ohjaamiseen ja himmentämiseen. Se soveltuu erityisen hyvin laajamittaisiin asennuksiin ja integrointiin muiden älykkäiden kodin laitteiden kanssa

Zigbeen käyttäminen

Useimmissa tapauksissa Zigbee vaatii toimiakseen erityisen Zigbee-keskittimen tai -sillan, mikä voi olla lisäkustannus. Lisäksi tekniikka on vielä suhteellisen uusi, joten kaikki laitteet eivät ole vielä täysin yhteensopivia sen kanssa. Tunnetuinpia ja tuetuinpia keskittimiä on Philips HUE silta. Mikäli halutaan varmistaa lähes 100% yhteensopivuus, valitaan Homeassistant ja Conbee2 USB tikku. Se tosin vaatii sitten oman tietokoneen pyörittämään ohjelmistoa koko ajan ja ylläpitämään ohjelmistoa itse. Insinöörihenkeä.

Zigbee laitteita voidaan käyttää myös ilman keskitintä, mikäli yhdistettävät laitteet tukevat Zigbeen Touchlink protokollaa.

Zigbee himmennys tuo väriä elämään
Zigbee himmennys tuo väriä elämään Kuva Pexels

Zigbeen asennus

Zigbee himmennys ja valaistuksen ohjaus voidaan asentaa kevyimmillään vain yhteen valaisimeen ja sille langaton painike. Ei muuta, ei keskittimiä, ei hässäkkää. Mutta Zigbee on tarkoitettu paljonkin muuhun. Zigbee valaistuksen ohjauslaitteita löytyy mm seuraaviin tarpeisiin, tässä osa:

  • Pienjännite ohjaus 12-36V DC: nämä asennetaan olemassa olevan muuntajan ja valaisimen väliin.
  • Verkkovirta ohjaus himmennyksellä: TRIAC himmennystä tukeva pieni kiekko voidaan asentaa kytkimen taakse seinään tai valaisimen/valaisin ryhmän viereen kattoon.
  • Verkkovirta ohjaus ON/OFF: Pieni kiekko voidaan asentaa kytkimen taakse seinään tai valaisimen/valaisin ryhmän viereen kattoon. Myös esim pienen sähkölaitteen ohjaus.
  • Verkkovirta ohjaus ON/OFF pistorasiaan: Pistotulppavastaanotin joka asennetaan pistorasiaan ja jalkalamppu tai muu sähkölaite sen perään laitteessa olevaan pistorasiaan
  • Himmennettävä led muuntajat 24V: 24V himmennettäville led valaisimille
  • CCT led muuntajat 24V: 24V CCT, eli lämpötilasäädettäville led valaisimille
  • RGBW led muuntajat 24V: 24V RGBW led valaisimille

Huomaa! ZIgbee RGBW muuntajaa ei voi käyttää CCT led nauhalla vaikka RGBW muuntajassa onkin 4 kanavaa! Tämä johtuu siitä että ZIgbee protokollassa on tarkkaan määritetty mitä käskyjä annetaan millekin värille. Eli ei voida sekoittaa lämmintä valkoista Punaisen värin liittimeen. Eli aina tarpeen mukaan oikea laite.

Zigbee laitteiden paritustavat

Zigbee protokolla sallii useita tapoja liittää laitteet toisiinsa. Tässä 3 tapaa tehdä se:

Keskitin: Kaikki laitteet viedään keskittimeen ja ohjataan puhelin applikaatiolla. Myös langattomat painikkeet viedään applikaatioon ja ne ohjelmoidaan siellä suorittamaan haluttuja asioita, kuten tietyn tilanteen käynnistys. Tämä tapa vaatii painikkeille tuke applikaatiosta, joten joudut käyttämään usein applikaatiovalmistajan tekemiä painikkeita.

Find and Bind: Kaikki laitteet viedään keskittimeen ja ohjataan puhelin applikaatiolla. Myös langattomat painikkeet viedään Zigbee verkkoon, mutta niitä ei voida ohjelmoida siellä. Painike ja laite paritetaan find and bind metodilla käynnistämällä se molemmista laitteista, jolloin ne löytävät toisensa verkossa. Käytössä on painikkeeseen itseensä tallennetut valaistustilanteet.

Touchlink: Kaikki laitteet voidaan viedä keskittimeen ja ohjata puhelin applikaatiolla jos halutaan. Myös langattomat painikkeet viedään Zigbee verkkoon mikäli halutaan käyttää myös applikaatiota. Mutta painikkeita ei voida ohjelmoida siellä. Painike ja laite paritetaan Touchlink metodilla käynnistämällä se molemmista laitteista, viemällä laitteet vierekkäin ja ne löytävät toisensa. Käytössä on painikkeeseen itseensä tallennetut valaistustilanteet. Touchlink toimii siis myös ilman keskitintä.

Hyvä ja huono Zigbee

Zigbee-himmennystekniikan käytössä on useita etuja ja haittoja. Mikään järjestelmä ei ole täydellinen ja alla on muutama poiminta ZIgbeen puolista:

Zigbeen hyödyt:

Helppokäyttöisyys: Zigbee himmennys on erittäin helppokäyttöinen, sillä se ei vaadi ylimääräisiä johdotuksia tai monimutkaista asennusprosessia. Se voidaan helposti integroida olemassa oleviin valaistusjärjestelmiin, ja käyttäjät voivat hallita valojensa kirkkautta älypuhelimen tai tabletin sovelluksella.

Skaalautuvuus: Zigbee himmennys on erittäin skaalautuva, joten sitä voidaan käyttää pienissä tai suurissa valaistusjärjestelmissä. Sitä voidaan käyttää yksittäisen valon tai koko rakennuksen valaistusjärjestelmän ohjaamiseen. Koska se käyttää Mesh-arkkitehtuuria, voit laajentaa verkkoa lähes rajattomasti.

Alhainen virrankulutus: Zigbee-himmennystekniikka on suunniteltu kuluttamaan hyvin vähän virtaa, joten se sopii erinomaisesti käytettäväksi akkukäyttöisissä laitteissa. Esim ovitunnistin paristoilla saattaa kestä 2 vuotta kerrallaan.

Itsekorjautuva verkko: ZIgbee luo Mesh verkon, joten jos signaali ei pääse suoraan perille, muut laitteet välittävät sen perille.

Zigbee älykoti
Zigbee älykoti

Zigbeen huonot puolet:

Rajoitettu kantama: Zigbee himmennyksen kantama on rajoitettu 20 metriin, mikä tarkoittaa, että se ei ehkä sovellu käytettäväksi suurissa rakennuksissa tai ulkotiloissa ilman toistimia tai muita Zigbee-laitteita välissä.

Häiriöt: Zigbee-himmennys voi altistua muiden langattomien laitteiden aiheuttamille häiriöille, jotka voivat aiheuttaa valojen välkkymistä tai sitä, että ne eivät toimi lainkaan.

Yhteensopivuus: Kaikkia ZIgbee-laitteita ei ole tehty samanlaisiksi. Eri merkkien laitteet eivät vain välttämättä toimi yhdessä. Tämä on ohjelmisto-, ei laitteistokysymys.

Zigbeen historia

Zigbee on langaton viestintästandardi, joka on ollut käytössä jo yli vuosikymmenen ajan, mutta monet eivät ehkä ole tietoisia sen olemassaolosta tai siitä, miten se on kehittynyt vuosien varrella. Tässä artikkelissa tarkastelemme yksityiskohtaisesti Zigbeen historiaa ja sitä, miten siitä on tullut tärkeä toimija langattomien verkkojen maailmassa.

Zigbeen alkuperä

Zigbeen kehitti ensimmäisenä Zigbee Alliance, ryhmä yrityksiä ja organisaatioita, jotka kokoontuivat vuonna 2002 luodakseen langattoman standardin pienitehoisille ja edullisille laitteille. Zigbeen tavoitteena oli luoda langaton viestintäprotokolla, joka olisi helppokäyttöinen, helppo toteuttaa ja edullinen. Näin se olisi käytettävissä monenlaisissa laitteissa kulutuselektroniikasta teollisuuden ohjausjärjestelmiin.

Zigbeen ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2004, ja se saavutti nopeasti suosiota pienitehoisten laitteiden langattoman viestinnän standardina. Zigbeen varhaisia versioita käytettiin ensisijaisesti kodin automaatio- ja ohjausjärjestelmissä, kuten valokatkaisijoissa ja termostaateissa.

Zigbeen kehitys

Zigbeen suosion kasvaessa Zigbee Alliance alkoi laajentaa standardin ominaisuuksia. Vuonna 2006 otettiin käyttöön Zigbee Pro -ominaisuuspaketti, joka lisäsi tukea suuremmille verkoille ja monimutkaisemmille sovelluksille. Näin Zigbee soveltui paremmin teollisuuden ohjausjärjestelmiin ja muihin yritystason sovelluksiin.

Vuonna 2008 otettiin käyttöön Zigbee Smart Energy -profiili, joka lisäsi tuen kehittyneille energianhallinta- ja valvontajärjestelmille. Tämä teki Zigbeestä suositun valinnan yleishyödyllisille laitoksille ja muille organisaatioille, joiden oli hallittava ja seurattava energiankäyttöä.

Vuonna 2011 otettiin käyttöön Zigbee RF4CE (Radio Frequency for Consumer Electronics) -profiili, joka lisäsi tuen kauko-ohjaussovelluksille, kuten television kaukosäätimille ja kotiteatterijärjestelmille. Tämä teki Zigbeestä suositun valinnan kulutuselektroniikan valmistajien keskuudessa.

Merkittävin suuren laitevalmistajan mukaan tulo tapahtui 2012, kun Philips julkisti omat älyvalojärjestelmän. Philips HUE.

Zigbee Alliance on jatkanut standardin kehittämistä, ja uusin versio, Zigbee 3.0, julkaistiin vuonna 2014. Zigbee 3.0:ssa lisättiin tuki suuremmalle turvallisuudelle, parannettu verkonhallinta ja tuki useammille laitteille.

Zigbee himmennys, Zigbee Allianssi taulu
Zigbee himmennys Zigbee Allianssi taulu

Zigbee tänään

Nykyään Zigbee on laajalti käytetty langaton viestintästandardi, jota tukevat monenlaiset laitteet ja sovellukset. Sitä käytetään kodin automaatiojärjestelmistä teollisuuden ohjausjärjestelmiin ja kulutuselektroniikasta energianhallintajärjestelmiin.

Kuluttaja- ja teollisuussovellusten lisäksi Zigbeetä käytetään myös esineiden internetissä (Internet of Things, IoT) erilaisten laitteiden ja järjestelmien yhdistämiseen. Zigbeen alhaiset tehovaatimukset ja suhteellisen alhaiset kustannukset tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon IoT-sovelluksiin, ja sen odotetaan olevan merkittävä toimija tällä alalla tulevina vuosina.

Zigbee on kulkenut pitkän matkan vuonna 2002 alkunsa saaneesta toiminnasta, ja siitä on tullut tärkeä langattoman viestinnän standardi monenlaisille laitteille ja sovelluksille. Zigbee on osoittautunut luotettavaksi ja kustannustehokkaaksi langattomaksi viestintäprotokollaksi kotiautomaatiosta teollisuuden ohjausjärjestelmiin, ja se soveltuu hyvin monenlaisiin tarpeisiin. IoT:n suosion kasvaessa on todennäköistä, että Zigbee on entistä tärkeämmässä asemassa laitteiden ja järjestelmien yhdistämisessä.

Miten Zigbee vertautuu muihin langattomiin viestintästandardeihin?

Zigbee on samanlainen kuin muut langattomat viestintästandardit, kuten Z-Wave ja Bluetooth Low Energy (BLE). Tässä on eroja:

  1. ZIgbee: Vähävirtainen, matalan tiedonsiirtonopeuden mesh-verkkoprotokolla IoT-laitteille.
  2. Z-wave: Vähävirtainen, matalan tiedonsiirtonopeuden mesh-verkkoprotokolla kotiautomaatio- ja IoT-laitteille.
  3. BLE (Bluetooth Low Energy): Vähävirtainen, lyhyen kantaman langaton viestintäprotokolla, jota käytetään yleisesti IoT-laitteissa ja älypuhelimissa.

Matter

Zigbee on mukana myös seuraavassa langattomassa laitestandardissa kehittäjänä. Se nimi on MATTER.

Eli valitsemalla tänään Zigbeen olet turvassa tulevaisuudessa.

Suuret valmistajat kuten Google, Apple, Zigbee, Philips, jneä ovat yhdessä julkaisseet vuonna 2022 Matter 1.0 protokollan.

Ensimmäiset Matter kuluttajalaitteet esiteltiin Las Vegasissa CES messuilla Tammikuussa 2023.

Esimerkiksi Philips on jo päivittänyt HUE keskittimen tukemaan Matteria syksyllä 2022!

Lue täältä lisää Matterista

Zigbee himmennys olohuoneessa
Zigbee himmennys olohuoneessa Kuva Pexels

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Usein kysyttyjä kysymyksiä Zigbeestä

[/vc_column_text][vc_toggle title=”Mitä on Zigbee-himmennys?”]Zigbee-himmennys on ominaisuus, jonka avulla voit hallita valojen kirkkautta Zigbee-yhteensopivan laitteen avulla. Tämä voidaan tehdä käyttämällä älykkään kodin keskittimen, kuten Amazon Echo tai Google Home, tai älypuhelinsovelluksen avulla.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Miten Zigbee-himmennys toimii?”]Zigbee-himmennys toimii lähettämällä signaalin Zigbee-yhteensopivasta laitteesta himmenninkytkimeen tai lamppuun. Himmenninkytkin tai lamppu säätää sitten valon kirkkautta vastaavasti.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Minkä tyyppisiä valoja voidaan himmentää Zigbeen avulla?”]Zigbee-himmennystä voidaan käyttää monenlaisten valojen, kuten hehku-, halogeeni- ja LED-valojen kanssa. On kuitenkin tärkeää tarkistaa, että valosi ovat yhteensopivia Zigbee-himmennyksen kanssa, ennen kuin ostat himmentimen tai lampun.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Millä laitteilla Zigbee-himmennystä voidaan ohjata?”]Zigbee-himmennystä voidaan ohjata monilla eri laitteilla, kuten älykodin keskittimillä, kuten Amazon Echolla tai Google Homella, ja älypuhelinsovelluksilla. Zigbee-himmennystä on mahdollista ohjata myös fyysisellä himmentimellä tai kaukosäätimellä.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Voinko ajoittaa Zigbee-himmennyksen?”]Kyllä, monet Zigbee-himmenninkytkimet ja -lamput mahdollistavat valojen himmentämisen ajastamisen. Tämä voidaan tehdä älypuhelinsovelluksella tai älykkään kodin keskittimellä.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Voinko ohjata Zigbee-himmennystä etänä?”]Kyllä, monia Zigbee-himmenninkytkimiä ja -lamppuja voi ohjata etänä älypuhelinsovelluksella tai älykkään kodin keskittimellä. Tämä tarkoittaa, että voit säätää valojen kirkkautta myös silloin, kun et ole kotona.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Miten asetan Zigbee-himmennyksen?”]Zigbee-himmennyksen käyttöönottoprosessi vaihtelee käyttämästäsi tietystä himmenninkytkimestä tai lampusta riippuen. Tyypillisesti siihen kuuluu kuitenkin himmenninkytkimen tai lampun liittäminen älykkään kodin keskittimeen tai älypuhelinsovellukseen.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Onko Zigbee-himmennys energiatehokas?”]Kyllä, Zigbee-himmennys voi olla energiatehokkaampi kuin perinteiset himmennysmenetelmät, sillä sen avulla voit säätää valojen kirkkauden tarkalle tasolle. Tämä voi auttaa vähentämään energiankulutusta ja säästämään rahaa sähkölaskussa.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Miten asetan Zigbee-himmennyksen?”]Zigbee-himmennyksen käyttöönottoprosessi vaihtelee käyttämästäsi tietystä himmenninkytkimestä tai lampusta riippuen. Tyypillisesti siihen kuuluu kuitenkin himmenninkytkimen tai lampun liittäminen älykkään kodin keskittimeen tai älypuhelinsovellukseen.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Onko Zigbee-himmennys yhteensopiva muiden älykotilaitteiden kanssa?”]Monet Zigbee-himmenninkytkimet ja -lamput ovat yhteensopivia muiden älykotilaitteiden, kuten antureiden ja kameroiden, kanssa. Näin voit integroida valaistuksen muihin älykodin osa-alueisiin.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Liittyykö Zigbee-himmennykseen lisäkustannuksia?”]Himmenninkytkimen tai lampun hinnan lisäksi Zigbee-himmennykseen voi liittyä lisäkustannuksia, kuten tiettyjen älypuhelinsovellusten tai älykotihubien tilausmaksut. On tärkeää tarkistaa mahdolliset lisäkustannukset ennen Zigbee-himmenninkytkimen tai -lampun ostamista.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Mikä on Zigbee?”]Zigbee on langaton viestintästandardi, joka on suunniteltu pienitehoisille ja edullisille laitteille. Se perustuu IEEE 802.15.4 -standardiin, ja se on suunniteltu helppokäyttöiseksi, helposti toteutettavaksi ja edulliseksi. Tämän ansiosta se soveltuu monenlaisiin laitteisiin kulutuselektroniikasta teollisuuden ohjausjärjestelmiin.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Voidaanko Zigbee-himmennystekniikkaa käyttää muuntyyppisten valojen kanssa?”]Kyllä, Zigbee-himmennystekniikkaa voidaan käyttää monien erityyppisten valojen, kuten hehku-, halogeeni- ja loisteputkivalojen kanssa.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Mikä on suurin etäisyys, jolla Zigbee-himmennystekniikka voi toimia?”]Zigbee-himmennystekniikan kantama voi vaihdella käytettävien laitteiden ja laitteistojen mukaan, mutta se on yleensä noin 20-50 metriä.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Onko Zigbee-himmennystekniikka yhteensopiva muiden langattomien viestintäprotokollien kanssa?”]EI, Zigbee-himmennystekniikka on suunniteltu käyttäen omaa protokollaansa eikä muita langattomia viestintäprotokollia, kuten Wi-Fi ja Bluetooth.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Miten säädän valojeni kirkkautta käyttämällä Zigbee-himmennystekniikkaa?”]Voit ohjata valojen kirkkautta Zigbee-himmennystekniikkaa käyttäen älypuhelimen tai tabletin sovelluksella, jonka voi ladata App Storesta tai Google Playsta.[/vc_toggle][vc_toggle title=”Onko Zigbee turvallinen?”]Zigbee on suunniteltu turvallisuutta ajatellen, ja se käyttää useita turvaominaisuuksia, joilla varmistetaan, että viestintä on turvallista. Kuten minkä tahansa langattoman viestintäprotokollan kohdalla, on kuitenkin tärkeää ryhtyä toimenpiteisiin sen varmistamiseksi, että Zigbee-verkko on turvallinen. Tähän kuuluu vahvojen salasanojen käyttö, salauksen käyttöönotto ja Zigbee-laitteiden pitäminen ajan tasalla uusimmilla tietoturvakorjauksilla.[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Led himmennys asiantuntija

LedStore on toiminut led-valaistuksen ja valaistussuunnittelun asiantuntijana jo vuodesta 2010. Meillä on oma tuotesuunnittelu, joten tuotteet ovat teknisesti huippuluokkaa. Tuotteiden takuut ovat jopa 7 vuotta. Suoritamme myös valaisinhuoltoa.

Keskitymme lämpötilasäädettäviin ja korkean värintoiston valaisimiin, joten valaisimet toimivat loistavasti ja pitkäikäisesti. Teemme vuodessa n. 500 valaistussuunnittelua asiakkaidemme kohteisiin. Lue tästä lisää tai tilaa suunnittelu

Tarjoamme palvelun a mittatilaus led nauhoja, eli jokaiselle omien mittojen mukaan led-nauhat alumiiniprofiilissa.  Myös asennettuna. Tiesitkö? LedStore tarjoaa valaistussuunnittelua alkaen 99 euroa koko taloon! 

Muista, että olemme aina valmiina tukemaan sinua matkan varrella sähköpostitse (myynti@ledstore.fi) ja puhelimitse (045 251 4510). Kuten aina, voit jakaa vapaasti sosiaalisessa mediassa kuvia omista projekteistasi #ledstorefi IG:ssä ja ledstore.fi FB:ssä. Rakastamme nähdä, miten hienoja juttuja LEDeillämme tehdään, ja se auttaa tarjoamaan inspiraatiota niille, jotka eivät ole varmoja LEDien tehosta ja mahtavuudesta. Tiesitkö, että meillä on jo yli 3500 kuvaa meidän ledeillä tehdyistä asennuksista Galleriassamme!

Led-valojen kuvagalleria:

Tuotegalleria: Kuvia tuotteista eri asennuspaikoissa

Epäsuora valo: Epäsuoraa valo eri tiloissa

Huonekohtainen: Valo eri huoneissa

Referenssit: Kokonaiset talot joita on ehditty kuvaamaan[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *