RGB led nauha

Haluatko luoda tunnelmaa kotiisi tai liiketilaasi? Haluatko tehdä huoneesta tai tilasta juhlavan ja uniikin? LED-valonauhojen avulla tämä on mahdollista, ja tällä kertaa tutkimme mikä on RGBW led valonauha. Tämäntyyppinen valonauha yhdistää RGB-värivalot ja valkoisen valon, antaen sinulle paljon enemmän mahdollisuuksia luoda juuri haluamasi valaistus.

Mikä on RGBW led valonauha?

RGB + WHITE led valonauha on LED-nauha, joka on varustettu neljällä värillä: punainen, vihreä, sininen ja valkoinen. Kuten nimestä voi päätellä, RGB-valot antavat sinulle mahdollisuuden luoda erilaisia ”‹”‹värisävyjä, kun taas valkoinen valo antaa sinulle enemmän monipuolisuutta. RGB-valoilla on useita eri sävyjä, ja voit käyttää niitä luomaan valoa, joka vastaa tarkalleen haluamaasi tunnelmaa. Perinteinen RGB led nauha yrittää luoda valkoisen sekoittamalla värit yhteen ja lopputulos on huono.

RGBW Led piiri läheltä
RGBW Led piiri läheltä

Mikä tekee RGBW led nauhasta niin erityisen?

Yksi suurimmista eduista RGB + WHITE led valonauhassa on sen monipuolisuus. Tämä valonauha antaa sinulle mahdollisuuden luoda monenlaisia ”‹”‹valaistusefektejä, jotka vastaavat juuri tarpeitasi. Voit käyttää RGB-valoja luomaan pehmeän ja romanttisen tunnelman, tai kirkkaamman ja juhlavamman valaistuksen juhliin tai tapahtumiin.

Valkoinen valo antaa sinulle mahdollisuuden luoda kirkkaan ja selkeän valaistuksen, joka on ihanteellinen työ- tai opiskelutiloihin. Voit myös yhdistää RGB- ja valkoisen valon, jolloin voit luoda monimutkaisempia valaistusefektejä. Esimerkiksi, voit luoda kelmeän sinivihreän valon, joka on ihanteellinen rentoutumiseen ja meditaatioon.

Miksi RGBW led valonauha on parempi kuin perinteiset valaistusjärjestelmät?

RGBW led valonauha on parempi kuin perinteiset valaistusjärjestelmät useilla eri tavoilla. Ensinnäkin, RGBW led valonauha on huomattavasti energiatehokkaampi kuin perinteiset valaistusjärjestelmät. Tämä johtuu siitä, että LED-valot käyttävät vähemmän energiaa, mutta tuottavat enemmän valoa kuin perinteiset lamput. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää RGBW led valonauhaa pidempään, mutta silti säästää rahaa energialaskuissa. Tyypillinen RGBW led valonauha on 14,4W per metri, mutta se jakautuu neljään osaan, joten yhden led piirin osuus on n. 4W.

Toiseksi, RGBW led valonauha on huomattavasti kestävämpi kuin perinteiset valaistusjärjestelmät. Led-valot kestävät huomattavasti kauemmin kuin perinteiset lamput, ja ne eivät myöskään ylikuumene, jos ne asennetaan jäähdyttävään pintaan, kuten led profiili. Tämä tekee RGBW led valonauhasta ihanteellisen valinnan tiloihin, joissa tarvitaan jatkuvaa valaistusta.

Kolmanneksi, RGBW led valonauha on helppo asentaa. Voit asentaa sen itse ilman tarvetta ammattilaisen apuun, mikä säästää rahaa asennuskustannuksissa. Ohjauslaitteet vaativat hieman opettelua, mutta yleensä se on helppoa. Asennus on myös nopeaa ja helppoa, mikä tarkoittaa, että voit aloittaa nauttimaan upeasta valaistuksesta pian asennuksen jälkeen.

Mitä sinun pitäisi tietää RGBW led nauhasta ennen kuin ostat sen?

Kun harkitset RGBW led valonauhan ostamista, on tärkeää tietää muutama asia ennen ostopäätöksen tekemistä.

Perinteinen RGBW led
Perinteinen RGBW led nauha

Ensinnäkin, sinun on määritettävä tarvitsemasi pituus. RGBW led valonauha on saatavana tyypillisesti 5 metrin rullissa, joten jos se sopii sinulle, niin alku on helppo. Mutta jos tarvitset mutkia tai pidempiä kuin 5m RGB led nauhoja, niin joudut ottamaan juotoskolvin käteen tai tilaamaan sen valmiiksi tehtynä omilla mitoilla.

Toiseksi, sinun on valittava sopiva RGBW led valonauhan virtalähde. Useimmat markettien valonauhat toimitetaan virtalähteellä, mutta se on mitoitettu vain sille pätkälle. Mikäli pituus ei riitä tai etsit laadukkaampaa kokonaisuutta, hankitaan muuntaja erikseen. Pidempien kokonaisuuksien kanssa tulee laskea, että virtalähteen teho on riittävä.

Kolmanneksi, sinun on päätettävä RGBW led valonauhan ohjausjärjestelmä. Useimmat valonauhat voidaan ohjata kaukosäätimellä tai älypuhelimen sovelluksella. On tärkeää varmistaa, että ohjausjärjestelmä vastaa tarpeitasi ja että se on helppo käyttää. Mikäli valonauha halutaan liittää kodin valaistusjärjestelmään, tarvitsen ohjausjärjestelmän joka on tunnettu ja toimiva. Tälläsiiä ovat mm ZIgbee järjestelmät. Philips HUE tai IKEA Trådfri käyttävät Zigbeetä ohjaamiseen ja ostamalla oman laadukkaan RGB led nauhan voit ohjata sitä samalla järjestelmällä hankkimalla led nauhalle RGB ZIgbee muuntajan.

Miten voit käyttää RGBW led valonauhaa kotona tai liiketilassa?

RGBW led valonauha on monipuolinen valaistusjärjestelmä, joka sopii monenlaisiin tiloihin. Se sopii erityisen hyvin kotien sisustamiseen ja juhlien järjestämiseen. Seuraavassa on muutama tapa, jolla voit käyttää RGB + WHITE led valonauhaa kotona tai liiketilassa:

Korosta huoneen yksityiskohtia: Voit käyttää RGBW led valonauhaa korostamaan huoneen yksityiskohtia, kuten kaappien reunuksia, portaita tai huonekaluja. Tämä luo kauniin ja ainutlaatuisen ilmeen tilalle.

Luo tunnelmaa: RGBW led valonauha sopii erinomaisesti tunnelmallisten valaistusefektien luomiseen. Voit käyttää sitä esimerkiksi makuuhuoneessa, jotta saat rauhallisen ja rentouttavan ilmapiirin. Tai voit käyttää sitä juhliin tai illanistujaisiin, jolloin voit luoda juhlavan ja miellyttävän ilmapiirin.

Valaise työskentelytilat: RGBW led valonauha sopii hyvin myös työtiloihin. Voit asentaa sen esimerkiksi työpöydän alle, jolloin valo ei häikäise silmiä ja saat riittävästi valoa työskentelyyn, erityisesti nuoriso käyttää värivaloja tunnelma luomiseen tietokoneen äärellä.

Värikästä valoa nuorisolla pöydän alla
RGBW led nauha nuorisolla

Luo ulkotilan valaistus: RGBW led valonauhaa voidaan käyttää myös ulkotiloissa. Voit käyttää sitä esimerkiksi terassilla tai parvekkeella, jolloin voit luoda kodikkaan ja miellyttävän ilmapiirin myös ulkona. Tai vaikka vain juhlistaa juhlapäivää väreillä.

Miten valita paras RGBW led nauha?

Parhaan RGBW led valonauhan valitseminen riippuu useista tekijöistä. Tässä on muutama asia, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun valitset RGBW led valonauhaa:

Pitkäikäisyys: Valitse RGBW led valonauha, joka on valmistettu korkealaatuisista materiaaleista ja joka kestää pitkään. Valmistaja antaa sille pitkän takuun.

Ohjausjärjestelmä: Valitse RGBW led valonauha, joka tarjoaa helpon ja kätevän ohjausjärjestelmän, joka vastaa tarpeitasi. Jos sinulle riittää vain hetkellinen tarve tai sen on nuoren ensimmäinen RGB valo, niin markettien paketeilla pääset alkuun sillä niissä on yleensä mukana on luottokortinkokoinen kaukosäädin.

Mikäli taas halutaan siisti seinälle tuleva ohjauspainike osaksi kodin kalustusta, tarvitset jonkun tunnetun järjestelmän, kuten Zigbee tai RF ohjauslaitteet.

Nauhan ulkonäkö: RGB led nauhoissa kuten muissakin led nauhoissa on olemassa pistemäisiä tai tasaisen valon tuottavia ns. pisteettömiä led nauhoja. Pisteettömät vaihtoehdot löydät vain ammattiliikkeistä.

Pisteetön RGBW led nauha
Pisteetön RGBW led nauha

Philips HUE vs. muut RGB led nauhat?

Markkinoilla suuren suosion saavuttanut Philips HUE RGB led nauha on kätevä ja helppo tapa aloittaa RGB harrastus. Sen etuna on käyttövalmius ja helppous. Mutta esimerkiksi ammattinimikkeestä hankittu pisteetön RGB led nauha on ylivoimainen valon laatuun ja muihin ominaisuuksiin nähden ja lisäksi ne ovat nimensä mukaisesti pisteettömiä, sillä HUE nauhoissa ledien väli on useita senttimetrejä. Lisäksi COB RGB led nauhat ovat vain 12mm leveitä, joten ne mahtuvat hienosti kaikkiin asennusprofiileihin.

Philips HUECOB LED RGB+CCT
Teho10W per metri15W per metri
VärintoistoCRI 80CRI 98
Lumen1000 Lumen per metri1000 Lumen per metri
Led määrä54 lediä metrillä540 lediä metrillä
Leveys15mm12mm
IP luokkaIP67IP65
Katkaisuväli33cm5cm
Käyttöikä25000 tuntia50000 tuntia
Vaatii led profiilineikyllä
RGBCCT led nauha läheltä
RGBCCT led nauha läheltä

Mitä muuta sinun pitäisi tietää RGBW led valonauhasta?

RGB + WHITE led valonauha on monipuolinen ja käytännöllinen valaistusjärjestelmä, joka sopii monenlaisiin tiloihin. Ennen ostopäätöksen tekemistä on tärkeää miettiä, mihin tarkoitukseen valonauhaa käytetään ja millaisia ominaisuuksia se tarvitsee.

Jos olet harkitsemassa RGBW led valonauhan ostamista, kannattaa tutustua eri vaihtoehtoihin ja vertailla niitä toisiinsa ennen ostopäätöksen tekemistä. Huomioi erityisesti valonauhan pituus, himmennysmahdollisuus, virtalähde ja ohjausjärjestelmä. Näin voit valita juuri sinun tarpeisiisi sopivan RGB + WHITE led valonauhan, joka antaa tilallesi kauniin ja ainutlaatuisen valaistuksen.

Väri led valaistus on meille tuttua

LedStore on toiminut led-valaistuksen ja valaistussuunnittelun asiantuntijana jo vuodesta 2010. Meillä on oma tuotesuunnittelu, joten tuotteet ovat teknisesti huippuluokkaa. Tuotteiden takuut ovat jopa 7 vuotta. Suoritamme myös valaisinhuoltoa.

Keskitymme lämpötilasäädettäviin ja korkean värintoiston valaisimiin, joten valaisimet toimivat loistavasti ja pitkäikäisesti. Teemme vuodessa n. 500 valaistussuunnittelua asiakkaidemme kohteisiin. Lue tästä lisää tai tilaa suunnittelu

Tarjoamme palvelun a mittatilaus led nauhoja, eli jokaiselle omien mittojen mukaan led-nauhat alumiiniprofiilissa.  Myös asennettuna. Tiesitkö? LedStore tarjoaa valaistussuunnittelua alkaen 99 euroa koko taloon! 

Muista, että olemme aina valmiina tukemaan sinua matkan varrella sähköpostitse (myynti@ledstore.fi) ja puhelimitse (045 251 4510). Kuten aina, voit jakaa vapaasti sosiaalisessa mediassa kuvia omista projekteistasi #ledstorefi IG:ssä ja ledstore.fi FB:ssä. Rakastamme nähdä, miten hienoja juttuja LEDeillämme tehdään, ja se auttaa tarjoamaan inspiraatiota niille, jotka eivät ole varmoja LEDien tehosta ja mahtavuudesta. Tiesitkö, että meillä on jo yli 3500 kuvaa meidän ledeillä tehdyistä asennuksista Galleriassamme!

Led-valojen kuvagalleria:

Tuotegalleria: Kuvia tuotteista eri asennuspaikoissa

Epäsuora valo: Epäsuoraa valo eri tiloissa

Huonekohtainen: Valo eri huoneissa

Referenssit: Kokonaiset talot joita on ehditty kuvaamaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *