Hehkulamppu ja led lamppu

Sattumalta, valaistustekniikka on kehittynyt merkittävästi viime vuosikymmeninä, ja kuluttajat voivat nyt valita useista erilaisista valonlähteistä kodin tai työpaikan tarpeisiin. Kaksi yleisintä vaihtoehtoa ovat LED-lamput (valodiodit) ja hehkulamput, joilla kummallakin on omat etunsa ja haittansa. Tämän artikkelin tarkoituksena on käsitellä näitä hyötyjä ja haittoja sekä auttaa lukijoita tekemään tietoon perustuvia päätöksiä oikeanlaisen valaistuksen valinnasta.

Led-lamput vs hehkulamput: edut ja haitat

LED-valojen nopea teknologinen kehitys on tuonut mukanaan monia etuja, kuten energiatehokkuuden, pitkän käyttöiän ja entistä paremman värintoiston. Toisaalta hehkulamppujen klassinen muotoilu ja miellyttävä lämmin valo tekevät niistä edelleen suositun vaihtoehdon tietyissä tilanteissa.

LED-lamppujen hyödyt

LED-lampuilla on useita etuja verrattuna perinteisiin hehkulamppuihin, kun puhutaan valaistusteknologian kehityksestä. Yksi suurimmista eduista on niiden energiatehokkuus, joka tarkoittaa sitä, että ne tuottavat enemmän valoa vähemmällä energiankulutuksella. LED-lamput kuluttavat jopa 80-90% vähemmän energiaa kuin hehkulamput ja noin 40% vähemmän kuin loisteputket. Tämä säästää huomattavasti energiaa, sekä kotitalouksissa että teollisuudessa.

LED-lamppujen hyödyt eivät kuitenkaan rajoitu pelkästään energiansäästöön. Toiseksi, niiden pitkä käyttöikä tekee niistä erittäin kustannustehokkaita vaihtoehtoja perinteisille hehkulampuille. Hehkulamppujen käyttöikä on vain noin 1 000 tuntia, kun taas LED-lamput voivat kestää jopa 50 000 tuntia tai enemmänkin mallista ja käyttötavoista riippuen. Lisäksi LEDit ovat ympäristöystävällisempiä, sillä ne eivät sisällä haitallisia aineita, kuten elohopeaa, joka löytyy loisteputkista. LED-lamppuja voidaan käyttää monipuolisesti, niin sisä- kuin ulkovalaistuksessa, ajoneuvoissa, elektroniikassa ja erilaisissa teollisuuden sovelluksissa.

Kolmas merkittävä etu on LED-lamppujen parempi värintoisto ja valon laatu verrattuna hehkulamppuihin. Tämä tarkoittaa sitä, että ne pystyvät esittämään kohteiden värit luonnollisemmin ja tarkemmin. LEDit mahdollistavat myös entistä tehokkaamman valaistuksen suunnittelun, sillä niitä voidaan asentaa pieniin tiloihin ja muotoilla monimutkaisiksi rakenteiksi. LED-lampuissa on myös edistyksellinen ominaisuus, nimittäin valon säädettävyys, jossa niiden kirkkautta ja värilämpötilaa voidaan säätää tarpeen mukaan. LED-teknologia tarjoaa siis monia hyötyjä energiatehokkuudessa ja valaistusratkaisujen joustavuudessa verrattuna perinteisiin hehkulamppuihin.

LED-valojen haitat

Kun LED-valaistus yleistyy, on tärkeää ottaa huomioon sen mahdolliset haittapuolet, kuten korkeampi hankintahinta ja eroavaisuudet värintoistossa. Ensimmäinen tärkeä kysymys liittyy LED-lamppujen korkeampaan hintaan verrattuna perinteisiin hehkulamppuihin, mikä voi vaikuttaa kuluttajien päätöksentekoon niiden hankinnassa. Toiseksi, vaikka LED-valaisimet ovat parantuneet laadullisesti viime vuosina, niiden värintoisto saattaa edelleen poiketa hehkulampuista ja aiheuttaa haasteita esimerkiksi sisustussuunnittelussa tai taiteellisissa sovellutuksissa.

Laadukas Led lamppu on kalliimpi
Laadukas Led lamppu on kalliimpi

Hankintahinnan korkeus

Vaikka energiatehokkuus ja kestävyys ovatkin merkittäviä etuja, on tärkeää ottaa huomioon myös hankintahinnan korkeus verrattuna perinteisiin hehkulamppuihin. Hankintahinnan vertailu osoittaa usein, että LED-valot ovat kalliimpia kuin hehkulamput. Tämän vuoksi kuluttajien tulisi tehdä säästöinvestoinnin arviointi ennen valaisimien vaihtamista LED-teknologiaan. Säästöinvestoinnin arvioinnissa tulisi ottaa huomioon paitsi lampun hinta myös sen käyttöikä, energiankulutus sekä mahdolliset ylläpito- ja korjauskustannukset.

LED-valojen hankintahinta voi näyttää aluksi kalliilta, mutta pitkällä aikavälillä ne voivat tarjota merkittäviä säästöjä energiakustannuksissa ja vähentää lamppujen vaihtotiheyttä. Koska LED-lamput kuluttavat vähemmän energiaa ja niiden käyttöikä on pidempi kuin perinteisten hehkulamppujen, niiden kokonaiskustannukset saattavat lopulta olla edullisempia verrattuna muihin valaisinvaihtoehtoihin. Lisäksi LED-lamput tuottavat vähemmän lämpöenergiaa kuin hehkulamput, mikä voi olla eduksi esimerkiksi kuumissa tiloissa, joissa ilmastointilaitteiden energiakulutus saattaa muutoin kasvaa. Tämän vuoksi on tärkeää arvioida LED-lamppujen hankintahinnan korkeutta suhteessa niiden potentiaalisiin säästöihin ja muihin hyötyihin ennen päätöksen tekemistä valaisimien vaihdosta.

Mahdolliset erot värien toistossa.

Valaistuksen eri teknologioiden värit eroavat toisistaan, ja nämä erot voivat vaikuttaa tilan ulkonäköön ja tunnelmaan. LED-lamput ja hehkulamput eroavat värintoistokyvyn suhteen, koska ne käyttävät erilaisia valonlähteitä.

LED-lamput ovat säädettäviä ja niiden avulla voidaan tuottaa laaja kirjo värisävyjä ja -lämpötiloja, kun taas hehkulampun lämpötila on aina lämpimämpi, mutta se riippuu lisäksi lampun tehosta ja käyttöiästä.

Valonlähteen valinnalla on suuri merkitys värintoiston vaikutuksessa silmiin ja tilan estetiikkaan ja tunnelmaan. Neljä tärkeää seikkaa, jotka on otettava huomioon teknologioiden välisiä eroja pohdittaessa, ovat värilämpötila, värivaihtelu, värintoistoindeksi (CRI) ja ympäristövaikutukset.

LED-valot tarjoavat laajemman värilämpötilojen kirjon, kun taas hehkulamput tuottavat yleensä tasaisemman valon. LED-valoilla on usein suurempi CRI-arvon vaihtelu kuin hehkulampuilla, mikä johtuu siitä, että led-lampun tekeminen edullisesti tarkoittaa aina heikkoa värintoistokykyä. Hehkulampun värintoisto on perinteisesti CRI98.

Värintoisto siis arvioi valonlähteen kykyä toistaa esineiden todelliset värit verrattuna luonnolliseen päivänvaloon.

Valonlähteen valinnalla voi olla myös ympäristövaikutuksia, sillä energiatehokkaammat ja pitkäikäisemmät LED-valot voivat vähentää jätteen määrää ja säästää energiaa verrattuna perinteisiin hehkulamppuihin.

Hehkulamppujen hyödyt

Hehkulamppujen käyttöön liittyy monia etuja, kuten lämmin valo ja helppo asennus. Hehkulamput ovat olleet valaistuksen standardi kotitalouksissa ja yrityksissä ympäri maailmaa jo vuodesta 1800, kun Thomas Edison kehitti ensimmäisen menestyksekkään hehkulampun. Hehkulamppuja on saatavilla monissa eri muodoissa, koissa ja tehoissa, mikä mahdollistaa niiden käytön monenlaisissa valaistustarpeissa. Niiden yksinkertaisuus takaa helpon asennuksen ja vianetsinnän.

Hehkulamppujen suurin etu on niiden tuottama miellyttävä ja lämmin valo, joka muistuttaa luonnollista päivänvaloa. Tämä johtuu siitä, että hehkulampun valonlähde, eli hehkulanka, tuottaa laajakaistaista säteilyä, johon kuuluvat näkyvän valon lisäksi myös infrapuna- ja ultraviolettispektrit.

Hehkulamput sopivat hyvin esimerkiksi taiteilijoiden työtiloihin, joissa värien todenmukainen näyttäytyminen on tärkeää, sillä niiden värintoisto on usein parempi kuin markettien LED-valojen. Led-lamppua ostaessa ammattikäyttöön, tarkista led-lampun värinoisto (CRI). Sen tulee olla vähintään CRI95.

Vaikka hehkulamppujen energiatehokkuus ei yleensä ole LED-valojen tasolla, niillä voi olla joissakin tilanteissa etuja. Esimerkiksi kylmissä olosuhteissa hehkulamput voivat toimia tehokkaammin kuin LEDit, koska niiden lämpötuotto kompensoi osaltaan valaisimen ulkopuolelle siirtyvää lämpöhukkaa. Lisäksi hehkulamppujen pitkään jatkunut suosio ja laaja saatavuus ovat johtaneet alhaisempiin hankintahintoihin verrattuna moniin LED-vaihtoehtoihin, mikä tekee niistä edullisen ratkaisun lyhytaikaiseen tai satunnaiseen valaistustarpeeseen.

Hehkulamppujen haitat

Hehkulamppujen haittoihin kuuluu, että niiden käyttöikä on lyhyempi ja energiankulutus suurempi verrattuna LED-lamppuihin. Lyhyempi käyttöikä tarkoittaa, että hehkulamppuja joudutaan vaihtamaan useammin, mikä lisää kustannuksia ja ympäristövaikutuksia. Suurempi energiankulutus tekee hehkulampuista vähemmän energiatehokkaita ja kustannustehokkaita kuin monet muut valaistusvaihtoehdot.

Lyhyempi käyttöikä

Vaikka energiatehokkuus on parempi, on tärkeää huomioida, että tietyissä tilanteissa valaistusratkaisujen käyttöikä voi jäädä lyhyemmäksi. Tämä tarkoittaa sitä, että LED-lamppujen tai muiden energiatehokkaiden vaihtoehtojen käyttö voi johtaa useampiin lamppujen vaihtoihin. Valon laatu on tärkeä tekijä valaistusratkaisua valittaessa, ja vanhemmissa rakennuksissa hehkulamppujen korvaamiseen voi liittyä merkittäviä suunnittelu- ja asennusmuutoksia. On myös tärkeää huomioida lamppujen kierrätys, sillä uusien teknologioiden myötä kestävän ja tehokkaan kierrätysjärjestelmän tarve kasvaa.

Hehkulamppu tuhoutuu
Hehkulamppu tuhoutuu

Hehkulamppujen korvaaminen LED-lampuilla tai muilla energiatehokkailla ratkaisuilla voi kuitenkin aiheuttaa muitakin haittoja kuin lyhyemmän käyttöiän. Esimerkiksi ulkovalaistus- tai teollisuuskäyttöön soveltuvien lamppujen osalta LED-lamppujen suorituskyky voi heikentyä nopeasti lämpötilavaihteluiden ja kosteuden vaikutuksesta. Tämä voi johtaa siihen, että lamppujen käyttöikä jää lyhyemmäksi kuin ilmoitettu, mikä lopulta heikentää niiden energiatehokkuutta. Lisäksi LED-lamppujen valmistusprosessi voi aiheuttaa haitallisia päästöjä ja kemikaaleja ympäristölle, joten kestävien tuotantomenetelmien ja kierrätysmahdollisuuksien parantaminen on tärkeää.

Suurempi energiankulutus

Vaikka hehkulamppujen lyhyempi käyttöikä on merkittävä haitta, niiden suurempi energiankulutus on myös huomionarvoinen tekijä. LED-lamput tarjoavat paremman vaihtoehdon tässä suhteessa, sillä ne kuluttavat vähemmän energiaa ja siten pienentävät sekä sähkölaskua että kasvihuonepäästöjä. Energiansäästömahdollisuudet ovat erityisen tärkeitä nykypäivän ympäristötietoisille kuluttajille ja yrityksille, jotka haluavat vähentää hiilijalanjälkeään.

Valaistuksen optimointi

Valaistuksen optimointi on keskeinen osa energiatehokkuuden parantamista, ja LED-lamppujen käyttö voi auttaa saavuttamaan tämän tavoitteen. Joitakin konkreettisia etuja, joita LED-lamput tarjoavat hehkulamppuihin verrattuna ovat:

  • Pienempi lämmön tuotto: Hehkulamput muuntavat vain noin 10 % syöttämistään energiasta valoksi; loput 90 % muuntuu lämmöksi. Tällainen tehottomuus johtaa korkeampaan energiankulutukseen.
  • Pidempi paloaika: LED-lamput voivat kestää jopa 50 000 tuntia tai enemmänkin riippuen mallista ja käytöstä. Tämän seurauksena vähemmän lamppuja tarvitsee vaihtaa, mikä vähentää jätemäärää ja uusien lamppujen valmistamiseen tarvittavia resursseja.
  • Parempi energiatehokkuus: LED-lamput vaativat vain noin 20-30 % hehkulamppujen käyttämästä energiasta saman valotehon tuottamiseksi. Tämä tarkoittaa merkittäviä säästöjä sähkökustannuksissa pitkällä aikavälillä.
  • Monipuolisemmat käyttömahdollisuudet: LED-lamput voidaan suunnitella erilaisiin muotoihin, kirkkausasteisiin ja värilämpötiloihin, mikä antaa enemmän mahdollisuuksia tilojen valaistuksen optimointiin.

Kaiken kaikkiaan hehkulamppujen suurempi energiankulutus on merkittävä haitta niiden lyhyemmän käyttöiän lisäksi. LED-valojen käyttö tarjoaa huomattavia etuja sekä ympäristön että talouden kannalta, miksi ne ovatkin nykyään yhdistyneet monissa kodeissa ja työpaikoilla.

Kuinka valita sopiva led-lamppu erilaisiin tilanteisiin ja käyttötarkoituksiin.

Valaisimen valinta eri tilanteisiin ja käyttötarkoituksiin on tärkeä osa kodin tai työtilan suunnittelua. Tässä suunnittelussa on otettava huomioon kolme avainnäkökohtaa:

  • huoneen käyttötarkoitus
  • valaistuksen tyyli ja tunnelma
  • energiakustannusten ja ympäristövaikutusten arviointi

Huoneen käyttötarkoitus määrittää tarvittavan valon määrän ja laadun.

Esimerkiksi lukuvalolle asetettavat vaatimukset eroavat merkittävästi rentoutumiseen tai sosiaaliseen kanssakäymiseen tarkoitettujen tilojen valaistuksesta.

Valaistuksen tyylin ja tunnelman tulisi olla sopusoinnussa sisustus- ja värimallien kanssa. Samalla energia- ja ympäristövaikutusten arvioinnissa keskitytään kestävien ratkaisujen löytämiseen edullisesti niin taloudellisesti kuin ekologisestikin.

Huoneen käyttötarkoitus

Huoneen käyttötarkoitus on tärkeä tekijä valaistusta valittaessa, sillä eri tilat vaativat erilaisia valonlähteitä ja tehoja. Esimerkiksi olohuoneessa tarvitaan yleensä sekä kohdevaloa että tunnelmavalaistusta, kun taas työtilassa tarvitaan enemmän tasainen ja riittävä valaistus työskentelyyn. Työkäyttöön kannattaa valita mahdollisimman tehokas led-lamppu.

Huoneen akustiikka vaikuttaa myös valonlähteen valintaan: pehmeät pinnat hajottavat ääntä ja vähentävät heijastuksia, joten niille sopii paremmin epäsuora tai hajavalon tuottoinen valaisin jossa on maitopintainen (milky) led-lamppu. Toisaalta kovien pintojen tiloissa voi olla tarpeen käyttää suoraa ja voimakasta valoa välttääkseen häiritseviä heijastuksia.

Valonlähteen sijoittelu on myös olennainen osa huoneen käyttötarkoitukseen perustuvaa suunnittelua: esimerkiksi keittiön työtasoille tulisi sijoittaa tehokkaasti työskentelyyn soveltuva alaspain suuntautuva valo, kun taas makuuhuoneeseen voidaan panostaa miellyttävämpiin lukuvaloihin.

Erilaisten huonetilojen lisäksi myös niiden käyttötilanteet saattavat vaihdella päivän aikana, joten monipuolinen ja säädettävä valaistus on usein tarpeen. Esimerkiksi olohuoneessa voidaan käyttää kirkkaampaa valoa päivällä ja himmeämpää tunnelmavalaistusta illalla, kun taas työtilassa voi olla hyödyllistä säätää valon määrää ja voimakkuutta erilaisten tehtävien mukaan. Tällöin kannattaa valita värilämpötilasäädettävä lamppu (CCT). Huomaa että säätäminen vaatii yleensä erillisen sovelluksen led-lampun hallintaan.

Nykyteknologian avulla monet LED-lamput mahdollistavat helpon valojen ohjauksen langattomasti älypuhelimella tai tabletilla, mikä lisää käyttömukavuutta ja energiatehokkuutta. Hehkulamppujen kanssa tämän tyyppinen säätömahdollisuus on usein rajallisempi. Valaistusratkaisuja suunnitellessa kannattaakin huomioida huoneen käyttötarkoituksen lisäksi myös sen muuttuvat tarpeet, jotta saadaan luotua optimaalinen ympäristö erilaisiin tilanteisiin sopivilla valonlähteillä ja niiden sijoittelulla.

Valaistuksen tyyli ja tunnelma

Valaistuksen tyyli ja tunnelma ovat tärkeitä tekijöitä miellyttävän ja toimivan sisustuksen luomisessa. Erilaiset valonlähteet, niiden voimakkuudet ja sijoittelu vaikuttavat tilan kokonaisilmeeseen. Nykyiaikaiset sisustukselliset LED-lamput mahdollistavat kauniiden valaisinryhmien tekemisen ja sisustamisen led-lampulla. Näitä retro ja design led-lamppuja löydät nykyään paljon erilaisia.

Hehkulamppujen lämmin valo sopii hyvin kodikkaaseen tunnelman luontiin, kun taas LED-lamppujen kirkkaampi ja monipuolisesti säädettävä värispektri (CCT) mahdollistaa laajemmat valaistusdesign trendit.

Valaistuksen tyyliä suunniteltaessa on otettava huomioon myös energiankulutus ja lampun kestoikä. LED-lamput ovat pitkällä tähtäimellä kustannustehokkaampia ja kestävämpiä kuin hehkulamput.

Toisaalta hehkulamppujen perinteinen muotoilu ja lämmin valo voivat olla toivottuja tietyissä tiloissa, joissa tunnelman luonti on etusijalla. Siksi on tärkeää miettiä valaistuksen tarkoitusta ja haluttua tunnelmaa ennen lampputyypin valintaa.

Energian hintojen ja ympäristövaikutusten arviointi

Valonlähteiden valinnassa on tärkeää ottaa huomioon energiankulutus ja ympäristövaikutukset. Erilaiset lampputyypit vaikuttavat kustannuksiin ja ympäristöön eri tavoin. Energiatehokkuuden vertailu on merkittävä tekijä, sillä se auttaa arvioimaan lampun operatiivisia kustannuksia.

LED-lamput ovat tunnettuja korkeasta energiatehokkuudestaan ja niiden suosio on kasvanut viime vuosina. Kierrätys on toinen tärkeä näkökohta valonlähteitä hankittaessa. Hehkulamput eivät ole kierrätettäviä ja niiden käyttöikä voi olla lyhyt, kun taas LED-valot ovat kestävämpiä ja niiden käyttöikä on pidempi.

Monissa maissa on olemassa erityisiä kierrätysjärjestelmiä elektroniikkajätteen käsittelyyn, mukaan lukien LED-lamppujen hävittäminen. Yleinen suuntaus on kohti entistä kestävämpiä valaistusratkaisuja energiankulutuksen ja ympäristövaikutusten näkökulmasta.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka pitkään LED-lamput ja hehkulamput yleensä kestävät käytössä ennen kuin ne täytyy vaihtaa?

Tyypillinen LED-lamppu kestää jopa 25 000–50 000 tuntia, kun taas perinteisen hehkulampun käyttöikä on vain noin 1 000 tuntia. Tämä tarkoittaa, että vaikka alkuperäinen investointi LED-valoihin voi olla suurempi, säästöt lampun vaihtokustannuksissa ja energiankulutuksessa tekevät niistä erinomaisen valinnan pitkällä aikavälillä.

Ovatko LED-lamput ja hehkulamput ympäristöystävällisiä ja onko niiden hävittäminen helppoa ja turvallista?

LED-lamput ovat ympäristöystävällisempiä kuin hehkulamput alhaisemman energiankulutuksen, pidemmän käyttöiän ja vähemmän haitallisten aineiden sisällön vuoksi. Hehkulamput voidaan useimmiten hävittää kotitalousjätteen mukana, kun taas LED-lamppujen hävittämiseksi tarvitaan erityisiä kierrätyspisteitä tai -menetelmiä niiden sisältämien elektroniikkakomponenttien vuoksi.

Mikä on energiansäästön määrä, kun vaihdetaan hehkulamppu LED-lamppuun, ja kuinka nopeasti investointi LED-lamppuihin maksaa takaisin?

Energiatehokkuuden vertailu osoittaa, että LED-valot ovat huomattavasti energiatehokkaampia kuin hehkulamput. Niiden energiankulutus on jopa 80-90% pienempi verrattuna perinteisiin hehkulamppuihin. Tämä johtuu siitä, että LED-teknologia muuntaa suuremman osan sähköenergiasta valoksi eikä lämmöksi, mikä vähentää hukkaenergiaa. LED-valojen investoinnin takaisinmaksuaika riippuu useista tekijöistä, kuten lampun hinnasta, käyttötunneista ja sähkön hinnasta. Yleisesti ottaen investointi LED-valoihin maksaa itsensä takaisin nopeasti, yleensä 1-3 vuoden sisällä, säästettyjen energiakustannusten ansiosta. Lisäksi LED-lamppujen pidempi käyttöikä tuo lisäsäästöjä lampun hintaan ja vähentää ympäristölle aiheutuvaa kuormitusta vaihtovälien harventuessa.

Voiko LED-lamppuja ja hehkulamppuja käyttää yhdessä samassa valaistusjärjestelmässä, vai täytyykö valita vain toinen näistä vaihtoehdoista?

Lyhyesti kyllä. On mahdollista käyttää LED-valoja ja hehkulamppuja samassa järjestelmässä, mutta niiden erilaiset tekniset ominaisuudet, kuten teho, jännite, valon sävy ja himmennettävyys, on otettava huomioon. Siksi on suositeltavaa tutkia yhteensopivuuskysymyksiä ennen eri lampputyyppejä sekoittamista. Toisaalta LED-valojen täydellinen korvaaminen hehkulampuilla voi tarjota merkittäviä etuja energiatehokkuuden, kestävyyden ja vähentyneiden huoltotarpeiden osalta.

Kuinka LED-lamppujen ja hehkulamppujen värilämpötila vaikuttaa huoneen tunnelmaan ja miten valita sopiva värilämpötila eri tilanteisiin?

Värilämpötilan vaikutus huoneen tunnelmaan on tärkeä tekijä valaistussuunnittelussa, sillä se voi luoda erilaisia visuaalisia ja emotionaalisia kokemuksia tilassa. Tunnelmallinen valaistus voidaan saavuttaa valitsemalla huolellisesti värilämpötila, joka kuvaa valonlähteen värispektriä Kelvineinä (K). Yleisesti ottaen, alhainen värilämpötila (noin 2700-3000K) luo kodikkaan ja rauhoittavan ilmapiirin, kun taas korkea värilämpötila (4000-6500K) tuottaa viileän ja energisoivan tunnelman. Sopivan värilämpötilan valinta riippuu tilan käyttötarkoituksesta: esimerkiksi oleskelutiloihin suositellaan matalampaa värilämpötilaa rentouttavan ilmapiirin luomiseksi, kun taas työ- tai opiskelutiloissa korkeampi värilämpötila auttaa parantamaan keskittymiskykyä ja virkeyttää mieltä.

Tulos

Yhteenvetona voidaan todeta, että LED-valojen ja hehkulamppujen vertailu paljastaa molempien valaistustyypeille erilaisia ”‹”‹etuja ja haittoja. Tuloksena kuluttajien tulisi punnita omat tarpeensa ottaen huomioon tekijät, kuten energiatehokkuus, kestävyys, kustannustehokkuus ja esteettiset mieltymykset.

Loppujen lopuksi valinta LED-valojen ja hehkulamppujen välillä on kuin kolikon kahden puolen valitseminen – molemmat vaihtoehdot tarjoavat ainutlaatuisia etuja, jotka palvelevat erilaisia tarpeita. Siksi yksilöiden on huolellisesti arvioitava yksittäiset prioriteetit ja olosuhteet valaistuksen valinnassa varmistaakseen, että he tekevät tietoon perustuvan päätöksen, joka sopii parhaiten heidän tiettyyn ympäristöönsä.

Led-lamppujen asiantuntija

LedStore on toiminut Led-valaistuksen asiantuntijana jo vuodesta 2010. Meillä on oma tuotesuunnittelu, joten tuotteet ovat teknisesti huippuluokkaa.

Keskitymme lämpötilasäädettäviin ja korkean värintoiston valaisimiin. Teemme vuodessa n. 500 valaistussuunnittelua asiakkaidemme kohteisiin.

Tarjoamme palvelun a mittatilaus led nauhoja, eli jokaiselle omien mittojen mukaan led valonauhoja profiilissa.  Myös asennettuna.

Muista, että olemme aina valmiina tukemaan sinua matkan varrella sähköpostitse (myynti@ledstore.fi) ja puhelimitse (045 251 4510). Kuten aina, voit jakaa vapaasti sosiaalisessa mediassa kuvia omista projekteistasi #ledstorefi IG:ssä ja ledstore.fi FB:ssä. Rakastamme nähdä, miten hienoja juttuja LEDeillämme tehdään, ja se auttaa tarjoamaan inspiraatiota niille, jotka eivät ole varmoja LEDien tehosta ja mahtavuudesta. Tiesitkö, että meillä on jo yli 3500 kuvaa meidän ledeillä tehdyistä asennuksista Galleriassamme!

Led-lamppujen Galleria:

Tuotegalleria: Kuvia tuotteista eri asennuspaikoissa

Epäsuora valo: Epäsuoraa valo eri tiloissa

Huonekohtainen: Valo eri huoneissa

Referenssit: Kokonaiset talot joita on ehditty kuvaamaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *