Kiinteistötakuu löysi Helsingin Meilahdesta toimitilat, ja remonttiprojektissa muokattiin liikehuoneiston vanha käyttötarkoitus lähikaupasta Kiinteistötakuun tarpeisiin.  Remontissa uusittiin luonnollisesti myös toimitilavalaistus, kun tilojen toiminnallisuus ja sisustus muutettiin kauttaaltaan. Uuteen käyttöön remontoidulla toimitilalla on kiinnostava historia, sillä samoissa tiloissa on toiminut vähittäismyyntiliike jo kymmeniä vuosia. Toimiston elinkaaren aikana katossa oli ollut hyvin monenlaista valaistusta, mutta remontissa lähdettiin ns. puhtaalta pöydältä. Tilaan haluttiin yleisvalaistus, joka yhdistäisi kaksi tilaa linjakkaasti. Samalla yleisvalaisintyypillä haluttiin saada koko toimisto valaistua, ja lisäksi työpisteiden päälle haluttiin tehokas ja simppeli valaistus.

FOKUS-kiskovalaisimet valittiin valaisemaan toimistoa

Kiinteistötakuun perustaja ja osakas Mika Lindroos valitsi tehtyjen suunnitelmien perusteella mustat, näyttävät kiskovalaisimet tilaan, muun muassa niiden monipuolisen suunnattavuuden ja laadukkaan valon vuoksi. LedStoren kiskovalaisimissa on kaksi tehovaihtoehtoa ja kaksi värivaihtoehtoa (musta ja valkoinen) ja värilämpötilan voi päättää tilassa, sillä muuntajan kyljessä on vaihtokytkin, josta saa valittua lämpimän 2 800 Kelviniä ja neutraalin 4 100 Kelviniä tai kylmän 6 200 Kelvinin valon värilämpötilan.

Pikaisen vaihtoehtojen läpikäymisen jälkeen päädyttiin ratkaisuun, jossa tilaan hankittiin 12 kpl FOKUS 35W -valaisimia. Yhden valaisimen koko on 190mm ja halkaisija 90mm ja valon avautumiskulmaa voidaan säätää helposti 10 ja 60 asteen välillä kehällä olevasta renkaasta. Lisäksi valaisimia voidaan suunnata vapaasti varren ympäri. Yhdestä valaisimesta valotehoa tulee 3 500 luumenia. Toimitilavalaistus on parhaimmillaan tarpeeksi tehokas ja muunneltava.

Toimitilavalaistus, valojen avautumiskulmaa ja suuntaa voidaan säätää esim. tilan sisustuksen vaihtuessa. Kiinteistötakuun toimitilat, LedStore.fi
Valojen avautumiskulmaa ja suuntaa voidaan säätää esim tilan sisustuksen vaihtuessa Kiinteistötakuun toimitilat LedStorefi

FOKUS-valaisimet sopivat muunneltavaan yleisvalaistukseen

Toimistossa on sekä avaraa tilaa, että käytävätiloja. Sisään tullessa astutaan suoraan avoimeen kokous- ja keittiötilaan, josta vasemmalle sijoittuu avoin, kuuden hengen työtila. Työtilan päässä on sohvaryhmä. Sisääntulosta oikealle keittiön ohi päästään vaatesäilytys- ja wc-käytävälle. Keskelle tilaa jää varastotiloja. Valaisimet haluttiin valita niin, että ne istuisivat koko tilan valaisuun, ja toisivat yhtenäisen ilmeen. Valaistuksella haluttiin myös luoda kontrastia tilaan, joten mustat valaisimet saman värisessä asennuskiskossa toivat halutun tunnelman.

Toimitilavalaistus käytävällä ja neuvottelutilassa.
FOKUS valaisin sopii monen muotoisiin tiloihin sillä suuntauksella saadaan valoa juuri sinne mihin tarvitaan Kiinteistötakuun toimitila LedStorefi

Tehokas työskentelyvalaistus led-alumiiniprofiililla ja led-nauhalla

Työskentelytilaan saatiin avaruutta sijoittamalla työpisteet tiiviiksi ryhmäksi tilan keskelle, ja samalla myös yhdellä linjakkaalla valaisimella saatiin pöytätasoille tehokas valaistus. Tilassa on suuret ikkunat, mutta työskentelyvalaistus tuo hyvän, tasaisen ja häikäisemättömän valon tilaan. Työskentelyvalaisin räätälöitiin LedStoren 80 mm x 90 mm ripustettavalla profiililla. Profiilin kokonaispituus on 2 500 mm, ja niitä asennettiin peräkkäin kaksi kappaletta. Led-nauhaksi valittiin neljä HELMEILE 14,4 W/m nauhaa rinnakkain, ja muuntajiksi himmennettävät muuntajat, jotka mahtuvat profiilin sisään. Virtajohdot ovat kolmivaihekiskoon sopivat. Profiilin valikoimaväri on valkoinen, mutta se maalautettiin mustaksi. Näin saatiin uniikki ja korkean värintoistoindeksin työpöytävalaistus.

Toimitilavalaistus ja näyttöpäätetyöskentely

Näyttöpäätetyöskentelyssä on hyvä, että ympäristössä on tasaista valoa riittävästi, eivätkä valaisimet häikäise näyttöruutuun. FOKUS-valaisinten monipuolisilla säädöillä saadaan valo suunnattua oikein. Toimitilavalaistus on yleensä 4 000 K, neutraali, jolloin valon värilämpötila on raikas ja miellyttävä, mutta sillä on myös työtä helpottava ominaisuus. Noin 4 000 Kelvinin värilämpötila helpottaa näkemistä, sillä kontrastien hahmotuskyky vahvistuu valon värisävyn ollessa viileämpi, mistä on hyötyä lukiessa. Kaikki toimiston valaisimet valittiin 4 000 Kelvinisiksi.

 

Toimitilavalaistus suunnattavilla kiskovalaisimilla
Työtasovalaisin valmistettiin mittojen mukaan koko viisimetrisen työpisteen matkalle Kiinteistötakuun toimitilat LedStorefi

 

Toimitilavalaistus on tärkeää suunnittella niin, että työpisteille tulee tarpeeksi hyälaatuista valoa.
Riippuvan työpistevalaisimen sisällä on neljä led nauhaa vierekkäin joten saadaan haluttu valotehokkuus Kokonaisuus on myös himmennettävä Kiinteistötakuun toimitilat LedStorefi
Toimitilavalaistus oleskelutilassa ja työpisteen päällä, sekä yleisvalona
Yleisvalaistus ja työvalaistus sopivat yhteen sekä valaisimien värin että valon värilämpötilan suhteen Kaikissa valaisimissa on neutraali 4 000 Kelvinin sävy Oleskeluryhmän luona lämpimän sävyinen lattiavalaisin ei LedStoren valikoimassa Kiinteistömaailman toimitilat LedStorefi

Kiinteistötakuussa ollaan tyytyväisiä uuteen valaistukseen

LedStoren yrittäjä on tyytyväinen Kiinteistötakuun kanssa tehdystä yhteistyöstä, joka on jatkunut jo useita vuosia: ”Meiltä on löytynyt juuri oikeat valaisintuotteet korjausrakennuskohteisiin”, kertoo Janne Halttu. Kiinteistötakuun Mika Lindroos toteaa yhteistyöstä LedStoren kanssa: ”Yhteistyö on mutkatonta, ratkaisukeskeistä ja suoraviivaista. Hankittuihin valaisimiin olemme olleet tyytyväisiä ja niistä on hyviä käyttökokemuksia.”
Kiinteistötakuu toimii Meilahden toimitiloista käsin, ja tarjoaa ratkaisuja korjausrakentamiseen. Yrityksen ydintoimintaa on julkisivurakennusosien kuntotutkimukset ja -tarkastukset, arkkitehti- ja rakennesuunnittelu, projektinjohto ja työmaavalvonta. Asiakkaina ovat erityisesti pk-seudulla sijaitsevat taloyhtiöt, joiden kanssa on tehty jo lähes 300 projektia. Yritys perustettiin vuonna 2014, koska uusille toimintamalleille oli kysyntää ja luutuneita tapoja haluttiin ravistella halvemmiksi, laadukkaammiksi ja dynaamisemmiksi.
Jos kiinnostuit led-valaistuksen uusista mahdollisuuksista, ota yhteyttä Lamppukauppa Led Storeen soittamalla, meilaamalla tai piipahtamalla Koivuhaan myymälässä. Olemme avoinna ma, pe klo 8.30-15.30 ja ti – to klo 8.30 – 17, lauantaisin klo 10-14. Kesäaukiolot erikseen voimassa kesä-elokuussa. Paikan päällä on aina vähintään kaksi led-valaistuksen ammattilaista.
Palveluihimme kuuluvat myös valaistussuunnittelupalvelu sekä led-nauhavalaisimien mittatilauskasaukset ja valaisinasennukset.

Seuraavista linkeistä pääset tutustumaan muun muassa Kiinteistötakuun valitsemiin valaisimiin verkkokaupassa;

KISKOVALAISIMET: https://ledstore.fi/lamppukauppa/led-sisustusvalaisimet/led-kiskovalaisimet

HIMMENNETTÄVÄT LED-NAUHAMUUNTAJAT: https://ledstore.fi/lamppukauppa/led-muuntajat/himmennettava-led-muuntaja

LED-NAUHAT: https://ledstore.fi/lamppukauppa/led-nauhat/led-nauhat-24v

LED-ALUMIINIPROFIILIT: https://ledstore.fi/lamppukauppa/alumiini-profiilit-led-nauhoille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *