Led-valaisimien himmentäminen eri automaatiojärjestelmissä

Led-valaisimien himmentäminen eri automaatiojärjestelmissä

Led-valaisimien automaattiseen sytyttämiseen, sammuttamiseen ja himmentämiseen käytetään monesti kodinohjausjärjestelmää, kuten ABB:-free@homea tai KNX-järjestelmää. Valaistusta voidaan myös ohjata älykkäästi kodin WiFi-järjestelmässä, kun valaistus yhdistetään kodin langattomaan tietoverkkoon. Jos kodinohjausjärjestelmää ei ole käytössä, niin led-valaisimien käyttämiseen ja himmentämiseen saadaan lisää mahdollisuuksia langalliseen seinäpainikkeeseen verrattuna langattomilla seinäsäätimillä ja kauko-ohjauksella.

Muuntajan valinta olennaista automaatiojärjestelmissä

Led-valaisimissa on eroja sen suhteen, millaisilla virtalähteillä, eli muuntajilla ne on varustettu. Muuntaja-vaihtoehtoina LedStorella ovat triac-muuntajat, DALI-muuntajat, RF-muuntajat, heikkovirtaan sopivat 12-24V-spottimuuntajat, sekä ”perusmuuntajat” valojen on/off -käyttöön. Kun valitaan ohjausjärjestelmään sopiva muuntaja, niin himmentäminen ja automaatio-ohjelmointi mahdollistuvat.

Led-kattovalaisimet sopivat useimpiin automaatiojärjestelmiin

Kun ostat led-valoja, niin varmistu siitä, että valaisimen sisältämä muuntaja on himmennettävä.

kodinohjausautomaatioille soveltuvat valaisimet sisältävät triac-muuntajan

LedStoren kattopaneelit, plafondit ja spotit sisältävät himmennettävät triac-muuntajat ja soveltuvat kodinohjausautomaatioille.

Dali-ohjelmointia käyttävät kodinohjausjärjestelmät tarvitsevat led-valaisimet, joissa on DALI-muuntajat.

Led Storen valmistuttamat ja maahantuomat LedStore-merkkiset kattovalaisimet yleisvalaistuksen luomiseen sisältävät aina triac-himmennettävän muuntajan, jollei toisin mainita. Ne sopivat ilman muuntajamuutoksia esimerkiksi ABB- free@home ja KNX-automaatiojärjestelmiin. Pyydettäessä vaihdamme valaisimiin DALI-muuntajat, jolloin ohjelmoitavat DALI-valaistuksenohjaukset voidaan tehdä

käyttäen LedStoren valaisimia.

Led-nauhoissa automaatioon sopivat muuntajat on helppo valita

Led-nauhavalaistuksessa valitaan aina led-nauhan ja alumiiniprofiilin lisäksi optimaalisen tehoinen (W) ja ominaisuuksiltaan sopiva virtalähde, joka toimii nauhan kanssa samalla jännitteellä (12V tai 24V) ja kestää tarpeellisen määrän led-nauhan kuormaa.

Led-nauhan Triac-muuntajat soveltuvat kodinohjausjärjestelmiin. Saatavissa pistotulpilla ja pikaliittimillä led-nauhan suuntaan.

DALI-ohjaukseen soveltuva muuntaja led-nauhalle vaatii aina kiinteän asennuksen. Muuntajan teho 200W riittää maksimissaan, esim. 12 metrille HELMEILE 14,4W/m led-nauhaa.

Automaatiojärjestelmiin soveltuu useimmiten triac-tyyppinen muuntaja, jossa valaistuksen ohjaus tapahtuu ensiopuolelta, mikä on sähkön säästön kannalta paras vaihtoehto. Toinen muuntajatyyppi, joita automaatio-ohjauksissa käytetään, on DALI-muuntaja. DALI-muuntajissa valaisimien ryhmittely on osa ohjelmointia, joten valaisimien muuntajien tehot valitaan käytettävien valaisinryhmien mukaan.

 

 

 

Langaton valaistuksenohjaus ilman koodaamista

LedStoren VaLO-tuoteperheen WiFi-boksilla ja vastaanottimien avulla saadaan puolestaan kattovalaisimet syttymään, sammumaan ja himmenemään seinäpainikkeiden lisäksi mobiilisovelluksella. Tätä varten ei tarvita muuta valaistuksenohjausjärjestelmää.

Led-valaistuksen voi yhdistää kodin langattomaan WiFi-verkkoon, jolloin myös mobiiliapplikaatiolla ohjaaminen onnistuu.

VaLO-tuoteperheen valaisimen ohjaus perustuu langattomaan, radioaalloilla (Radio Frequency, RF) toimivaan himmennysjärjestelmään. Ohjaukseen soveltuvat muuntajat voivat olla triac, 12V ja 24V, on/off- tai RF-muuntajia.
Langattomassa VaLO-järjestelmässä RF-vastaanotin asennetaan ensio- tai toisiopuolelle valaisimesta riippuen. Vastaanottimista tai vastaanottimen sisältävistä RF-muuntajista luodaan parit helposti langattomiin painikkeisiin tai kaukosäätimiin.

 

 

LedStoren valaisimet sopivat myös aurinkosähköjärjestelmiin sekä 12-24V automaatiojärjestelmiin

Automaatiojärjestelmien lisäksi LedStoren valaisimet sopivat taloon tai muuhun valaistavaan kohteeseen, kuten asuntoauto, vene tai rekan nuppi, joka toimii kokonaan tai osittain 24V jännitteellä. Led-nauhoista kaikkia malleja löytyy 24V jännitteisenä ja niihin on yhdistettävä langaton ohjaus esimerkiksi kaukosäätimellä. Kattovalaisimistamme alasvaloihin, eli kattoon upotettaviin spotteihin ja spottisarjoihin saa pyydettäessä heikkovirtamuuntajat (12V-24V).

Yhteenveto LedStoren valaisimien ohjauksesta

LedStoren himmennettävät valaisimet sopivat koko talon kattaviin automaatio-ohjauksiin sekä kevyempään, talon WiFi-verkkoon luotavaan langattomaan valaisinohjaukseen. Muuntajan ominaisuuksien valinta on olennaista, kun etsitään kodinohjausjärjestelmään soveltuvia led-valaisimia.

Yleensä vaihtoehdot, joista löytyy oikea muuntaja eri tarpeisiin on triac, DALI, 12V tai 24V on/off-muuntaja, RF-muuntaja ja 12V-24V muuntaja spottivaloille. Näitä kaikkia muuntajatyyppejä on saatavissa lähes kaikkiin Lamppukauppa Led Storen valaisimiin.

 

Olemme kirjoittaneet muuntajien valinnasta led-nauhoille, tekstissä: Led-virtalähde - valitse led-nauhalle muuntaja oikein

Tutustu lisäksi langattomaan RF-himmennykseen tekstissä: VaLO - valaistuksen langaton ohjaus

Verkkokaupassamme paljon tietoa tuotteista tuoteryhmissä:

Led-muuntajat

VaLO-tuoteperhe

Jakaa:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Led ulkovalaisimet.

LED ulkovalaisimet valaistuksessa

LED ulkovalaisimet kestävät katsetta ja valaisevat pihaa ja luontoa kauniisti. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina ulkovalaisimet ovat paljon päällä, jolloin halogeeni- ja loisteputkivalaisimien vaihtaminen LED valaisimiin on

Himmennettävä LED lamppu ja sen edut

Himmennettävä LED lamppu kehittyy LED on yksi nopeiten kasvavista teknologioista maailmassa. LED teknologia on kasvanut hurjaa vauhtia ja jo nyt se on mullistanut täydellisesti valaistusmaailman.

Kun LED putki tuli toimistoon

LED putki toimistoon on nykyaikaa. Tänä päivänä toimistoihin laitetaan vanhojen välkkyvien ja sirisevien loisteputkien tilalle laadukkaat LED putket. LED putkemme sopivat yli 90% vanhoista rungoista.

Ledit, joissa on korkea CRI eli värintoistoindeksi

Värintoistoindeksi CRI, englanniksi colour rendering index Korkealaatuisissa LED-valoissa on myös korkea värintoistoindeksi, eli CRI. Hyvä värintoistoindeksi (CRI) kotikäytössä on yli 90, ja nykyään monissa valaisimissa

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2021 All Rights Reserved