Minkä valmistajien asennuskehyksiin LedStoren langattomat VaLO-sarjan ohjaimet sopivat?

Minkä valmistajien asennuskehyksiin LedStoren langattomat VaLO-sarjan ohjaimet sopivat?

Langattomalla ohjauksella saadaan yksinkertaistettua valokatkaisimien ja himmentimien asennuksia. Lisäksi ohjaimilla saadaan säädettyä uusien värilämpötilasäädettävien valaisimien Kelvin-tasoja lämpimän valkoisen ja kylmän valkoisen välillä. Oma säädin myös väriä vaihtavien RGB-valojen säätöön. Tässä artikkelissa esittelemme LedStoren VaLo-sarjan ohjaimien yhteensopivuuden Schneider Exxactin, Mertenin, Enston, ABB:n ja Giran kanssa. Jokaiselta näistä merkeistä löytyy yhteensopivat peitelevyt ja/tai sisäkehykset.

Tärkein mitta 55mm

LedStoren VaLO-sarjan langattomien ohjainten painikeosan + sovittimen ulkomitat ovat VaLO RF-ohjaimissa 55x55mm, joten kaikista yleisimmistä asennussarjoista löytyvät kehykset näille painikkeille. Painikkeiden mukana tulevat VaLO RF-ohjaimissa aina valkoiset lasikehykset, mutta kokonaisuus säilyy harmonisena kun langattomat ohjaimet asennetaan olemassa olevien katkaisimien / himmentimien kanssa yhteneväisiin kehyksiin, jos painikkeita / ohjaimia on samassa kohdassa useampia.

VaLO RF-ohjaimia Vas. ylhäällä värilämpötilasäädin, jossa himmennys. Samaa sarjaa löytyy myös yksi ja kaksiosaisena ei-värilämpötilasäädettäville valaisimille. Taustapuolelta huomataan, että ohjain voidaan ruuvata seinään itsenäisenä. Pakkauksessa mukana myös asennusteippikehys, jos ei haluta ruuvata. Vas. alhaalla: kehys on todella matala vain 10mm, sisällä nappiparisto. Myös pyöritettävä malli värilämpötilasäädettäville sekä ei-värilämpötilasäädettäville valaisimille.

VaLO RF Zigbee-ohjaimissa painikeosan ulkomitat ovat 55x55mm. Yksittäisten painikkeiden mukana tulee aina muovinen mattavalkoinen tai mattamusta kehys.

VaLO RF Zigbee ohjaimia Ylhäällä vasemmalla värilämpötilasäädin ja himmennin, jossa kaksi muistipaikkaa suosikkiasetuksille. Taustapuolelta huomataan, että myös tämän voi ruuvata seinään. Paketissa niin ikään asennuskehysteippi. Sivulta katsottuna Zigbee-kehys on myös matala 11mm. Oikealla alhaalla neljän ryhmän himmenninohjain. Valikoimassa myös yksiosainen ja kaksiosainen. Voidaan käyttää myös on/off kytkimenä, kun pariksi liitetään on/off toiminen vastaanotin.

 

Asennuskehykset yhtenäistävät ilmeen

Sähköasennuskalusteet tuovat kotiin mukavaa tyyliä ja vaikuttavat usein myös valittaviin himmentimiin ja valaistukseen. LedStoren VaLO-sarjan langattomat ohjaimet löytyvät RF sarjasta valkoisena ja RF Zigbee sarjasta valkoisena ja mustana. Langaton ohjaus on saatavissa lähes kaikille valaisimillemme. Alla olevassa kuvassa värilämpötilaohjaimista ylempi ohjaa kahta Paneeli 600 -valaisinta, ja alempi painike rappusaskelmiin asennettua värilämpötilasäädettävää led-nauhaa. Painikkeiden parina on Schneider Exxact Primo kaksiosainen peitelevy.

Sopivat peitelevyt 55mm sisämitalla löytyvät näistä sarjoista

 • Schneider Exxact
  • Primo
  • Combi
  • Solid
 • Merten (Schneiderin tuoteperhettä)
 • Gira System 55 kuuluvat mallit
 • ABB Basic 55 (ei Impressivo)
 • Ensto Intro / Jung (pienellä tuunauksella)

Kehyksiä / peitelevyjä on saatavissa tyypillisesti 1, 2, 3, 4 osaisina, jopa kuusiosaisina. Kodissa saattaa esimerkiksi remontin yhteydessä olla tarvetta korvata osa johdollisista himmentimistä tai valokytkimistä langattomilla ohjaimilla. Tämä on mahdollista, sillä johdollinen kytkinpaikka voidaan tulpata ja tilalle laittaa johdoton / langaton ohjain.

Kuvassa ylärivissä näkyy Schneider Exxact Primo antrasiitti kaksiosainen kehys, jossa LedStoren VaLO RF Zigbee painikkeet. Alarivissä Schneider Exxact Combi kolmiosainen valkoinen kehys, jossa kolme johdollista kytkintä ja ylinnä langaton RGB-säädin-himmenninohjain esimerkiksi värisäädettävälle RGB-nauhalle, johon syötetään virta Zigbee-muuntajalla. Schneider Exxact Solid-kehyksestä ei ole tässä kuvaa. Se on tyylikäs lasinen kehyssarja, jota saatavissa muun muassa mustana.

Seinässä voi olla sekä johdollisia että johdottomia valaisinohjauspainikkeita. Jos asennetaan vain langattomia ohjauspainikkeita, niin uusia johtovetoja painikkeille ei tarvitse tehdä. Ohjaimet toimivat paketissa mukana olevalla nappiparistolla.

 

Värilämpötilasäädettävä valaistus voidaan asettaa juuri siihen valkoisen sävyyn kuin kulloinkin halutaan. Esimerkkinä neljä eri Kelvin-tasoa lämpimästä kylmän valkoiseen. Led-nauha Tunnelma 14,4 W/m CCT. Nauha asennettuna kapeaan uppoprofiiliin.

 

Muut merkit, jotka sopivat hyvin ovat Gira-tuotemerkin tyylikkäät kehykset, kaikissa niissä sarjoissa joissa on merkintä System 55. Merten-tuotemerkin tuotteet ovat käytännössä Schneider Exxactin kanssa samankokoisia, joten ne käyvät myös hyvin LedStoren langattomien VaLO RF ja VaLO RF Zigbee ohjainten kanssa. ABB:ltä löytyy tuotesarja Basic 55, joka käy niin ikään yhteen VaLO-tuoteperheen ohjainten kanssa.

Alla kuvattuna Ensto Intro kaksiosainen musta kehys LS961Z5SWFI ja LedStoren mustat Zigbee-himmenninpainikkeet neljälle ryhmälle ja kahdelle ryhmälle. Pienellä tuunauksella tämä kiiltävän musta kehys sopii VaLO RF Zigbee-painikkeiden kanssa.

Kiiltävän mustassa kehyksessä sovitin, eli sisäkehys pitää vuolla tasaiseksi, eli sisäkehän noin 1 mm levyinen osa poistetaan. Homma käy esim. mattoveitsellä, sillä muovimateriaali on melko pehmeää.

Langattomien painikkeiden hyödyt

Langattomilla painikkeilla on asennusmielessä suuri etu siinä, että ne eivät tarvitse uusia johtovetoja. Painikkeet voidaan tämän vuoksi sijoittaa haluttuun paikkaan vapaasti, vaikka kaapin pohjaan tai pitää piilossa, ja säätää vain tarvittaessa.

Langattomia ohjaimia voidaan käyttää rinnakkain johdollisen päälle/pois toimisen käyttökytkimen kanssa. Langattomasta säätimestä säädettäessä muuntaja tai vastaanotin muistaa viimeisimmän asetuksen, joten käyttökytkimestä voidaan vain yksinkertaisesti käyttää valoja päälle ja pois.

VaLO RF ohjaimissa on helppoa luoda rappuskäyttö niin, että samaa valoa ohjataan kahdesta eri painikkeesta. Molemmista voidaan myös käyttää himmennystä ja esimerkiksi värilämpötilasäätöä. Painikkeista tehdään yksinkertaisesti pariliitos samaan muuntajaan. Yhteen muuntajaan voidaan liittää maksimissaan kahdeksan ohjainta.

VaLO RF Zigbee ohjaimet puolestaan ovat yhteensopivat kotiautomaation kanssa, jolloin painikkeet toimivat ohjaimina sen lisäksi, että valaistuksen tasot, syttymiset, sammumiset ym. on ajastettu / ohjelmoitu esim. Philips Hue-järjestelmässä.

 

Tervetuloa tutustumaan ohjausratkaisuihin ja ostoksille Lamppukauppa Led Storeen! Palvelemme kaikkia asiakasryhmiä ja varastomme sijaitsee samassa osoitteessa. Aukiolot kesäaikaan 4.6. - 7.8. ma-pe klo 8.30-16. Käyntiosoitteemme on Mesikukantie 16, 01300 Vantaa, Koivuhaka. Voit myös soitella tai meilata meille myymälään, puh. 045 251 4510 myynti@ledstore.fi. Täyden palvelun verkkokauppamme osoitteessa ledstore.fi

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Related Posts

Zigbee-älyvalaistus – viisi pointtia pähkinänkuoressa

Älykotien Zigbee-järjestelmä mahdollistaa lähes kaikkien led-valaisimien langattoman ohjauksen, ajastuksen ja muun ohjelmoinnin. Älyohjausta hyödynnetään kaikissa kodin tiloissa ja yhteisissä tiloissa valaistuksen kirkkauden, valon värilämpötilan ja

Epäsuora valo katossa profiililla

Epäsuora valo kattoon, jälkiasennus led-profiililla

Tarvitaanko käytävälle tai makuuhuoneeseen lisää valoa? Kaipaako olohuone lisää tunnelmaa valaistuksella, mutta sähköä tai valokatkaisimia ei ole valmiiksi asennettu? Eipä hätää! Tunnelmallinen epäsuora valo kattoon

Laadukas työskentelyvalaistus parturi-kampaamoon

ATMOS Helsingin uusiin kampaamotiloihin tarvittiin laadukas työskentelyvalaistus, joka sopisi tarkkaan kampaamotyöskentelyyn. Omistajat remontoivat tilat kokonaan, joten samalla myös valaistuksen osalta pystyttiin tekemään uusia ratkaisuja. Tiloihin

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2022 All Rights Reserved