Led-valolista mittatilauksena keittiöön

Led-valolista mittatilauksena keittiöön

Led-valolistalla saadaan jokaiseen keittiöön yksilöllisiä valaistusratkaisuja, keittiöiden muodot ja mitat huomioon ottaen. Myös keittiökalusteiden paikat ja esimerkiksi liesituulettimen tyyli ja koko aiheuttaa suunnittelutarvetta toimivalle led-nauhatoteutukselle. LedStoren mittatilauspalvelu, LedPaja, auttaa suunnittelussa ja hoitaa toteutuksen nopeasti ja varmasti.

Led-valolista soveltuu moniin kohtiin keittiön valaisussa

Keittiön valaistuksen suunnittelussa kiinnitetään huomiota siihen, että työtasoille ja kaapistoille saadaan tarpeeksi valoa. Monissa nykykodeissa keittiöt ovat avoimia ja yhdistyvät oleskelutiloihin saarekkeilla tai ilmavilla seinäkkeillä. Tällöin keittiön valaistuksessa tulee huomioida myös ne hetket, jolloin keittiössä tarvitaan vain kevyttä tunnelmavalaistusta. Yleisiä led-nauhalla valaistavia kohteita keittiössä on useita:

 • työtasot ja kaapiston alle jäävä välitila
 • keittiön kaappien päälliset
 • kaappien sisäpuolet
 • saarekkeen valaisu
 • keittiön sokkelin valaistus
 • alaslasketun katon reunukset

Led-valolista keittiön työtasoille

Led-nauhalla saadaan yhtenäinen ja tehokas valaistus, jolloin työtasolle ei jää hämäriä kohtia ja koko työtasoa on helppo käyttää. Jos työtason yläpuolella ei ole kaapistoa, niin tasainen valaistus voidaan toteuttaa riippuprofiililla. Jos puolestaan työtaso on kaapiston alla, niin välitilavalaistukseksi kannattaa valita kaapiston alle asennettava, mittojen mukaan led-nauhasta ja alumiiniprofiilista tehty led-kisko.

Led-valolista kaappien päälle ja sokkeliin

Kaappien päälle asennettavat led-kiskot sekä sokkeliin, lähelle lattiatasoa asennettavat huomaamattomat led-kiskot ovat varmasti oikea tapa lisätä viihtyisyyttä esimerkiksi iltaisin. Molemmat valoista ovat epäsuoria ja valotehossa voi halutessaan valita himmeämmän nauhan.

Led-valolista keittiösaarekkeen korostuksessa

Saarekkeen valaisu toteutetaan yleensä valaisemalla jokin saarekkeen sivuista. Hyvin usein sivuista valitaan se, jonka yli taso työntyy pisimmälle eli aamiaistasoksi. Tällainen saarekkeen valaisu toimii sekä tehokeinona että ratkaisuna, jolla saadaan tunnelmallista epäsuoraa valoa keittiöön.

Keittiön kaappien sisäpuolien valaistus led-valolistalla

Kaappien sisäpuolien valaistus on helppoa toteuttaa niin, että valot syttyvät, kun kaappi avautuu ja sammuvat, kun kaappi suljetaan. Esimerkiksi keittiön kulmissa ja syvissä kaapeissa kaappivalo on toimiva ratkaisu. Keittiön käyttömukavuus lisääntyy huomattavasti, kun kaapeista löytää nopeasti tarvitsemansa astiat, ainekset ja välineet.

Myös vitriinien valaisu on suosittua, mutta siinä valot kannattaa asentaa kytkimeen, jolla valot saadaan palamaan myös kaapin ollessa suljettuna. Lasin läpi kajastava valo tuo tunnelmaa tilaan.

Valotehoa pienellä energiankulutuksella

Ledeillä valaisu on energiatehokasta. Vaikka valon määrä lisääntyy, niin LedPajalla hyvin suunniteltu, monimuotoinen valaistus ei kuluta liikaa eikä siten myöskään kasvata sähkölaskua. Sisustukselliset valaisimet mm. ruokailutilaan voidaan nekin useimmiten varustaa laadukkailla led-polttimoilla.

LedPajalla suunnittelussa otetaan huomioon käytännön seikat ja taloudellisuus pitkällä kokemuksella. Tilan valaistus suunnitellaan siis täysin asiakkaan tarpeiden mukaan, mahdollisimman käytännölliseksi ja helpoksi.

 

Keittiön työtasovalaistuksesta tulee tyylikäs led-valolistalla. Lisää kuvia tästä kohteesta löydät kuvagalleriastamme

LedPaja

Sokkelitasolle asennettu valaistus tuo kaunista epäsuoraa valoa. Kaapistojen ylä- ja alapinnat hyötyvät myös epäsuorasta valosta, ja kattovalaistuksen määrää voidaan pienentää.

 

Valkoinen keittiö kirkastuu entisestään led-valolistan avulla. Listat kaapiston päällä ja työtasolla.

Keittiön led-valolista - LedPajalla huomioon otettavia seikkoja

Suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon muuntajien koko ja sijoittelu, sekä led-nauhan tarvitsemat johdotukset muuntajalle. LedPajan puoleen kannattaa kääntyä suunnitteluvaiheessa, jolloin lopputuloksesta saadaan toimiva ja johdotukset asennettua huomaamattomasti.

Keittiössä muuntajien sijoittelussa hyödynnetään monesti kaappeihin tehtäviä kiinnityksiä, valepohjia ja muita hukkatiloja. Muuntajan voi sijoittaa myös kaapin päälle tai keskittää muuntajat huoltoluukun taakse. Muuntajan sijainnit on hyvä suunnitella, jotta led-kiskon kasausvaiheessa led-nauhalle saadaan juotettua tai liitettyä sopivan mittaiset välijohdot ja pistotulpat tarvittaessa. Meillä LedPajalla huomioidaan mielellään myös keittiön rakenteelliset ominaisuudet.

Kosteussuojaus on hyvä ottaa huomioon myös keittiön led-valaistusta suunniteltaessa. Roiskuvalle vedelle alttiit paikat tiskialtaan luona, sekä kaikki sokkelikiskot kannattaa valita huolella. Kaikissa led-nauhoissamme on vesitiiviit vaihtoehdot, eli led-nauhan pinnassa on ohut, kellastumaton silikonipinta. Kannellista alumiiniprofiilia käytettäessä led-nauhan ei kuitenkaan tarvitse olla kosteussuojattu, sillä profiilin kansi suojaa led-nauhaa roiskuvalta vedeltä. Profiili on rakenteeltaan tiivis ja yhdestä palasta valettu, joten ainoastaan profiilin päiden kanssa tulee olla tarkkana.

Pölyn kerääntymiselle alttiisiin paikkoihin riittää yleensä alumiiniprofiili diffuusereineen, joka suojaa led-nauhaa esim. kun pyyhitään pölyjä. Led-piirin päälle kertyvä pöly heikentää nauhan valaisevuutta, ja vähentää lämmön johtumista pois nauhalta lyhentäen näin sen käyttöikää.

Mittatilauspalvelussamme käymme läpi tarvittavat yksityiskohdat, jotta kokonaisuudesta tulee kestävä ja tarkoituksenmukainen.

Led-nauhan ja alumiinilistan valinta keittiön eri kohteisiin

Led-nauhoja ja alumiiniprofiileita on valittavissa useita, joten ainakin perustyypit on hyvä tietää, kun suunnittelu aloitetaan:

Led-nauhan teho vaikuttaa siihen, kuin paljon virtaa se kuluttaa, mutta myös siihen, kuinka kirkas nauha on. LedStoren led-nauhat ovat himmennettäviä ja ne jaetaan karkeasti ottaen kahteen luokkaan käyttötarkoituksen mukaan:

 • tunnelmallista, epäsuoraa lisävaloa saarekkeisiin, sokkeleihin ja kaappien päälle saadaan 7,2 W/m HELMEILE-nauhalla. Nauhasta tulee täydellä teholla 500 lumenia / metri. Korkeisiin tiloihin voidaan valita tehokkaampaakin led-nauhaa.
 • työskentelyvaloa saadaan tehokkaammista led-nauhoistamme joita on eri teholuokissa 12,4 W/m ja 20 W/m välillä. Valoa ne antavat täydellä teholla 1000 lumenista 1600 lumeniin, per metri, riippuen nauhasta. Led-nauhat löytyvät sivustoltamme nimillä PRO, SUPREME, HELMEILE 14,4 W/m ja TASAINEN.

Kaikista led-nauhoista löytyy sekä lämmin valkoinen että neutraali valkoinen. Lisäksi keittiöissä on lisääntymässä värisäädettävät led-nauhat, eli RGB-nauhat ja värilämpötilasäädettävät CCT-nauhat.

Alumiiniprofiili valitaan karkeasti ottaen viidesta eri tyypistä; kapeat pintaprofiilit suoraan alaspäin, kulmaprofiilit, uppoprofiilit, seinäprofiilit epäsuoraan valaisuun, riippuprofiilit. LedStoren verkkokaupassa alumiiniprofiilit löytyvät omasta alumiiniprofiili-kategoriastaan.

Mittatilauspalvelussamme LedPajalla autamme sinua löytämään juuri oikean led-valolistan: yhdistelmän led-nauhaa ja profiilia, sekä niihin sopivat muuntajat ja käyttökytkimet.

Väriävaihtavalla RGB+W led-nauhalla keittiöön saadaan uutta ilmettä helposti.

Miksi teettää LedPajalla led-valolista omien mittojen mukaan?

Uuden keittiön tekijälle tai olemassa olevan remontoijalle LedStoren mittatilauspalvelu, LedPaja, on oiva apu. Olemme asiakkaan apuna suunnittelusta lähtien, jolloin aikaa ja vaivaa säästyy.

Led-nauhat ja led-valolistat, eli alumiiniprofiilit saa mittatilauspalvelusta sentilleen oikean mittaisina, ja muuntajat oikein mitoitettuna. Juotamme led-nauhoihin tarvittavat välijohdot, ja poraamme tarvittaessa alumiiniprofiileihin läpiviennit. LedPajalla mietitään myös tarpeeseen sopivat käyttökytkimet tai himmentimet, ja led-kisko kasataan asennusvalmiiksi. Tarvittavat osat voi myös ostaa metrimittaisina, ja kasata sekä asentaa ne itse.

Tiivistettynä mittatilauspalvelun hyödyt asiakkaalle ovat:

 • Et tarvitse omia työkaluja
 • Ei tuskailua pienten tinausliitosten kanssa
 • Ei led-nauhojen ja alumiiniprofiilien hukkapaloja
 • Ei mitta- tai leikkausvirheitä
 • Säästät aikaa ja rahaa
 • Saat mittatilaustyön/led-nauhaprojektin käyttövalmiina, testattuna ja kasattuna.
 • Saat työlle ja komponenteille jopa 7 vuoden toimivuus- ja tuotetakuun.
 • Saat projektille ammattitaitoiset toteuttajat.

LedPaja LedPaja LedPaja

Tutustu LedStoren LedPajaan, josta saat tilattua mittatilausvalaisimet led-nauhasta keittiöön ja muihin kodin tiloihin.

Lue lisää keittiön led-nauharatkaisuista blogistamme:

 

 

 

 

Jakaa:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Led ulkovalaisimet.

LED ulkovalaisimet valaistuksessa

LED ulkovalaisimet kestävät katsetta ja valaisevat pihaa ja luontoa kauniisti. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina ulkovalaisimet ovat paljon päällä, jolloin halogeeni- ja loisteputkivalaisimien vaihtaminen LED valaisimiin on

Himmennettävä LED lamppu ja sen edut

Himmennettävä LED lamppu kehittyy LED on yksi nopeiten kasvavista teknologioista maailmassa. LED teknologia on kasvanut hurjaa vauhtia ja jo nyt se on mullistanut täydellisesti valaistusmaailman.

Kun LED putki tuli toimistoon

LED putki toimistoon on nykyaikaa. Tänä päivänä toimistoihin laitetaan vanhojen välkkyvien ja sirisevien loisteputkien tilalle laadukkaat LED putket. LED putkemme sopivat yli 90% vanhoista rungoista.

Ledit, joissa on korkea CRI eli värintoistoindeksi

Värintoistoindeksi CRI, englanniksi colour rendering index Korkealaatuisissa LED-valoissa on myös korkea värintoistoindeksi, eli CRI. Hyvä värintoistoindeksi (CRI) kotikäytössä on yli 90, ja nykyään monissa valaisimissa

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2021 All Rights Reserved