Mikä led-nauha sopii keittiön välitilaan?

Mikä led-nauha sopii keittiön välitilaan?

Led nauha keittiöön

Olemme huomanneet, että led-nauha keittiön välitilaan on hyvin toimiva ratkaisu työtason valaisuun. Led-nauhaa käyttämällä saat toteutettua täydellisen ratkaisun keittiön välitilojen valaisuun! Nauha on ohut ja huomaamaton, mutta valoteholtaan erinomainen. Meiltä löydät kosteussuojatut (IP65) led-nauhat, joiden asentaminen kuivauskaapin kohdallekaan ei ole ongelma, vaikka alumiiniprofiili ei olisi vesitiivis. Tällöin saat kauniin, tasaisena jatkuvan valaistuksen koko keittiön matkalle. Led-nauha tulee asentaa lämpöä johtavaan materiaaliin (esim. alumiiniprofiili), jotta sen käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä. Led-nauhamme laskennallinen käyttöikä on 35 000 käyttötuntia. Elinaika saavutetaan, jos ne pidetään tarpeeksi viileänä (eli asennetaan lämpöä johtavaan alumiiniprofiiliin). SUPREME led-nauhan käyttöikä on kuitenkin pidempi, jopa 70 000 tuntia. Tälle nauhalle myönnämmekin 7 vuoden takuun.

Led-nauha keittiön välitilaan - asentaminen

Led-nauhalle on olemassa paljon valmiita alumiinisia profiileja, joissa on häikäisysuoja eli diffuuseri edessä tasoittamassa valoa. Ensin kannattaa miettiä, mihin kohtaan led-nauhan haluaa asentaa; kaapin etureunaan, kaapin keskelle vai kaapin takareunaan? Kun asennuspituudet ovat selvillä, niin alumiiniprofiilit voi tilata määrämittaan katkaistuina LedStoresta, LedPaja-palveluna. Teemme tilauksesta keittiön välitilan led-kiskot valmiiksi asti.

LedStoren alumiiniprofiili matala, pinta-asennettava

Alumiiniprofiilin mukana tulevat diffuuseri eli kansi, päädyt ja metallikiinnikkeet.

Jos haluat asentaa led-nauhan kaapin etureunaan tai keskelle, suosittelemme matalaa led-nauhan profiilia, jossa valon suunta on suoraan alaspäin. Profiili on harjattua alumiinia. Matala alumiiniprofiilimme on vedenpitävä, suojausluokitukseltaan IP65. Päädyt pitää suojata asennusvaiheessa, esim. johdon läpiviennin jälkeen silikonilla.

 

 

 

Alumiiniprofiili 45 asteen kulmassa. Profiilin mukana tulevat kansi eli diffuuseri, päädyt ja läpinäkyvät muovikiinnikkeet.

 

 

 

Mikäli haluat asentaa led-nauhan kaapiston takaseinälle, suosittelemme käytämään 45 asteen profiilia. Profiili on harjattua alumiinia. Profiilin 45 asteen kulma heijastaa valoa etuviistoon pöydälle. Kaapiston takakulmaan asentamisen etuna on se, että johdot on yleensä siistimpi kuljettaa kaapin sisään tai päälle sijoitetulle virtalähteelle kaapiston takaseinää pitkin. Myös kaapiston päälle asennettava led-profiili heijastaa hyvin, kun sen toteuttaa 45-asteen alumiiniprofiililla. Se suojaa led-nauhaa tippuvalta vedeltä ja roiskevedeltä. Lisäsuojaa saadaan valitsemalla kosteussuojattu led-nauha, eli IP65 luokituksella.

 

 

LedStoren valkoinen alumiiniprofiili pinta-asennukseen

Valkoiseksi maalattu alumiiniprofiili pinta-asennettava. Profiilin mukana tuleva kansi eli diffuuseri, päädyt ja läpinäkyvät muovikiinnikkeet.

Kolmas paljon käytetty alumiiniprofiilimme on valkoinen pintaprofiili, jossa valon suunta on suoraan alaspäin. Se on matalaa profiilia noin puolet syvempi, joten se myös tasoittaa paremmin led-nauhan pistemäisyyttä ja johtaa paremmin lämmön pois korkeatehoisemmilta led-nauhoiltamme, kuten 17W/m TASAINEN. Se suojaa led-nauhaa tippuvalta vedeltä ja roiskevedeltä. Lisäsuojaa saadaan valitsemalla kosteussuojattu led-nauha, eli IP65 luokituksen nauha.

 

 

 

 

 

Led-lista keittiöön - himmennys

Led-valolista keittiöön asennetaan yleensä niin, että sitä voidaan himmentää eri tavoilla. Tässä pari esimerkkiä:

1. Vanhan valaistuksen uusiminen kohteissa, joissa valaisimille tulee ns. jatkuva sähkö ja valaisimessa itsessään on on/off kytkin (esim. jonovalaisin) onnistuu käyttämällä langatonta katkaisijaa/himmennintä tai nauhan päässä olevaa kosketushimmennintä. Tällöin led-nauhalle tulevaa virtaa ohjataan nauhan ja muuntajan välistä langattoman ohjauspainikkeen avulla. Eli muuntajaan tulee jatkuva sähkö, mutta himmennys ja on/off-asento ohjaillaan joko kosketushimmentimellä tai vapaasti valittavaan paikkaan kiinnitettävällä (paristokäyttöisellä) kytkimellä.

2. Uudiskohteet ja kohteet, joissa kaapistojen valaistusta ohjataan seinäkatkaisijalla onnistuvat helposti. Valitaan vain nauhan pituuden mukaan himmennettävä muuntaja ja seinään katkaisijan tilalle pyöritettävä himmennin.

Mikä led-nauha keittiöön?

Led-valonauhalla saadaan tarvittava määrä valoa työtasoille, kun valoa tulee noin 1 000 lumenia/metri. Tämä valon määrä tulee esim. 14,4W/m tai 17W/m nauhoilla. Lisäksi erityistä tehoa ja loistavaa värintoistoa kaipaavalle SUPREME-nauha.

Led-nauhojen ominaisuudet:

Helmeile 14,4W/m
1 000 lumenia/metri
12 ja 24DCV
Värintoistoindeksi CRI=90
Ledit 1,6 cm välein (60 per metri), eli pieni pistemäisyys, joka ei ole huomattava, jos nauhaa ei katso suoraan altapäin. Jos keittiössä on rosterinen tai muu erittän kiiltävä taso, suosittelemme käyttämään tämän nauhan sijaan TASAINEN 17W/m nauhaa.

Tasainen 17W/m
1 200 lumenia/metri
24DCV
Värintoisto CRI=93 (todella hyvä)
Ledit 0,1 cm välein (240 per metri), eli valo on tasainen. Tasaisuus on plussaa, jos sinulla on erittäin kiiltävä keittiön taso tai jos pääset näkemään led-piirit. Tasainen led-nauha on kaunis valoviiva ilman näkyvää pistemäisyyttä. Tasainen myös himmennettynä.

Supreme 13,6W/m
1600 lumenia/metri
24DCV
Värintoisto CRI=98(huippu)
Tehokkaat ledit 0,2 cm välein (192 per metri) tuottavat tasaisen valon. Erikoisvahvistettu kuparipohja lisää käyttövarmuutta, joten takuumme tälle led-nauhalle on seitsemän vuotta.

Kaikki nämä led-nauhat sopivat työtasovalaisuun erinomaisesti!

Helmeile 7,2W/m
500 lumenia/metri
12 ja 24DCV
Värintoisto CRI=90-93
Ledit 30-60 lediä metrillä, joten valopisteet erottuvat diffuuserin läpi. Tunnelmallinen led-nauha esimerkiksi kaapistojen päälle tai keittiön sokkeliin epäsuoraan valaisuun.

 

Jakaa:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Led ulkovalaisimet.

LED ulkovalaisimet valaistuksessa

LED ulkovalaisimet kestävät katsetta ja valaisevat pihaa ja luontoa kauniisti. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina ulkovalaisimet ovat paljon päällä, jolloin halogeeni- ja loisteputkivalaisimien vaihtaminen LED valaisimiin on

Himmennettävä LED lamppu ja sen edut

Himmennettävä LED lamppu kehittyy LED on yksi nopeiten kasvavista teknologioista maailmassa. LED teknologia on kasvanut hurjaa vauhtia ja jo nyt se on mullistanut täydellisesti valaistusmaailman.

Kun LED putki tuli toimistoon

LED putki toimistoon on nykyaikaa. Tänä päivänä toimistoihin laitetaan vanhojen välkkyvien ja sirisevien loisteputkien tilalle laadukkaat LED putket. LED putkemme sopivat yli 90% vanhoista rungoista.

Ledit, joissa on korkea CRI eli värintoistoindeksi

Värintoistoindeksi CRI, englanniksi colour rendering index Korkealaatuisissa LED-valoissa on myös korkea värintoistoindeksi, eli CRI. Hyvä värintoistoindeksi (CRI) kotikäytössä on yli 90, ja nykyään monissa valaisimissa

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2021 All Rights Reserved