Meillä on hyviä kokemuksia siitä, että led nauha keittiöön toimii työtason valaisuun. Led-valonauhaa käyttämällä saat toteutettua täydellisen ratkaisun keittiön välitilojen valaisuun yläkaappien alle! Nauha ja alumiiniprofiili ovat ohuita ja huomaamattomia, mutta tehokkaita. Meiltä löydät myös vesitiiviit (IP65) led-nauhat, mutta normaaliolosuhteissa valitaan kuivan tilan IP21 led-nauha roiskevesitiiviissä (IP44) alumiiniprofiilissa. Led nauha keittiön välitilaan tulee asentaa lämpöä johtavaan materiaaliin, jotta sen käyttöikä olisi mahdollisimman pitkä.

Led-nauhojemme laskennallinen käyttöikä on 35 000 tai 50 000 käyttötuntia nauhatyypistä riippuen. Elinaika saavutetaan, jos ne pidetään tarpeeksi viileänä (eli asennetaan lämpöä johtavaan alumiiniprofiiliin). SUPREME led-nauhan käyttöikä on kuitenkin pidempi, jopa 70 000 tuntia. Tälle nauhalle myönnämmekin 7 vuoden takuun. Alla kuvia ja vinkkejä, jos mielessäsi on ostaa led valolista keittiöön.

Led valonauha keittiöön helpottaa työskentelyä

Led-profiililla saat kauniin, tasaisena jatkuvan valaistuksen koko keittiötasojen matkalle. Keittiön kaapiston alla on monesti pimeämpää, koska sivuilla olevat kaapistot varjostavat tilaa. Välitilan valaistus onkin yksi tärkeimmistä keittiön valaistuksen kohteista. Erityisesti silloin kun välitilassa on tummia pintoja, valoa on oltava riittävästi. Keittiötyöt on mukavampi tehdä hyvässä valaistuksessa, ja kunnon valo parantaakin viihtyvyyttä silmin nähden.

Työtehoseuran mukaan keittiön valaistus on tärkeää sekä työskentelyn parantamiseksi että ekologiselta kannalta:

Ote Ekologisen keittiön suunnitteluohjeesta:

”Valaistuksen tarkoituksena on lisätä tilan toimivuutta ja turvallisuutta. Keittiössä tarvitaan hyvän yleisvalaistuksen lisäksi valaistusta muun muassa vesipisteiden, työtasojen, keittotason ja ruokapöydän yhteydessä. Valaistus tulee aina asentaa siten, että valaisimet eivät häikäise työntekijää tai ruokapöydän ääressä istuvia. Valitsemalla epäsuoran valaistuksen voi välttää liian kirkasta valoa ja voimakkaita heijastuksia. Ledit ovat selvästi energiatehokkain ja keittiössä monikäyttöinen lampputyyppi, mutta ledien laatuun kannattaa ostaessa kiinnittää huomiota. Markkinoilta vähitellen poistuvat halogeenit eivät ole hyvä ratkaisu, sillä ne kuumentavat kalusteita ja ovat ledeihin ja energiansäästölamppuihin verrattuna energiasyöppöjä. Liiketunnistimilla saadaan myös säästöä valaistuskuluihin. Luonnonvalo on tärkeää, ja hyvässä keittiössä on tietysti myös ikkuna.”

led valot keittiöön toimivat hyvin välitilassa kaappien alapinnassa
Keittiön työtasot jäävät monesti kahden kaappielementin väliin joten lisävalo on tarpeen Led nauha keittiön välitilaan lisää valoa työskentelytasolle jolloin saadaan tasainen valaistus Nauhalle voidaan valita alumiiniprofiili useista eri vaihtoehdoista

Keittiön välitila valaistaan tehokkaalla led-valonauhalla

Led-nauhoja on valittavissa iso määrä. Led nauhan ottotehoa antaa hyvin viitettä siitä, kuinka paljon nauhasta tulee valoa, eli luumeneita. Ilmoitamme nauhoissamme luumen-tehokkuuden metriä kohti. Välitilan valaistukseen kannattaa valita tehokas led-nauha, mutta ottaa huomioon kuitenkin myös se, että kokonaispituus on suurempi kuin esim. yksittäisellä keittiötasoilla yleisellä jono-tyyppisellä valaisimella jossa on yksi tai kaksi pistokepaikkaa ja käyttökytkin valon rungossa.

Tasaisen ja hyvän valaistuksen saat jo esimerkiksi 1,2 metrillä 1 000 luumenia metrille valaisevalla Helmeile-nauhalla, mikä vastaa noin yhtä yleisvalaisinta. Tehokkaimpiin nauhoihimme lukeutuu värilämpötilasäädettävä SOLO 14,4 W/m jossa on noin 1 600 luumenia valotehoa metrillä. Eli tätä led-nauhaa riittää 75 cm saman valotehon saamiseksi kuin yleis valaisin antaa. Jos tarvitaan reilusti valoa, niin led-alumiiniprofiiliksi valitaan esim. alla kuvassa oleva, SLIM2. Profiiliin voidaan asentaa myös kaksi led-nauhaa rinnan. Led-nauhaan saadaan himmennettävä käyttöpainike profiilin sisään, eli saadaan käyttömukavuutta helposti himmennyksestä.

Keittiön työtason valaistus on toteutettu tässä takareunaan asennetulla yhdelle - kahdelle nauhalle sopivalla SLIM 2 -pintaprofiililla.
Keittiön taso valaistus on toteutettu tässä takareunaan asennetulla yhdelle kahdelle nauhalle sopivalla SLIM 2 pintaprofiililla

Led lista keittiön välitilaan – nauha asennettuna alumiiniprofiiliin

Led lista syntyy siitä, että asennetaan lednauha alumiiniprofiiliin. Nauhalle on olemassa paljon valmiita alumiinisia profiileja, joissa on häikäisysuoja eli diffuuseri edessä tasoittamassa valoa. Ensin kannattaa miettiä, mihin kohtaan led nauha keittiössä halutaan asentaa, laitetaanko led-listat kaapin etureunaan, kaapin keskelle vai kaapin takareunaan? Kun sijoittelu ja asennuspituudet ovat selvillä, niin alumiiniprofiilit voi tilata määrämittaan katkaistuina LedStoresta, LedPaja-palveluna. Teemme tilauksesta keittiön led nauhat valmiiksi asti. Kysy myös asennuspalveluamme LedPajalta, jos haluat led nauhat keittiöön käyttövalmiina!

LedStoren alumiiniprofiili matala, pinta-asennettava
Alumiiniprofiilin mukana tulevat diffuuseri eli kansi päädyt ja kiinnikkeet

Jos haluat asentaa led-nauhan kaapin etureunaan tai keskelle, suosittelemme matala a led-nauhan profiilia, jossa valo suuntautuu suoraan alaspäin. Profiili on harjattua alumiinia. Matala alumiiniprofiilimme on roiskevedenpitävä, normaaliolosuhteissa siis vedenkestävä suojausluokitukseltaan IP44. Led-valot kuivauskaapin alle onnistuu siis myös. Päädyt pitää suojata asennusvaiheessa, esim. johdon läpiviennin jälkeen silikonilla, jotta tulos on vesitiivis. Tätä profiilia on saatavana harjatun alumiinin lisäksi valkoiseksi ja mustaksi maalattuna.

Mikäli haluat asentaa led-valot kaapiston takaseinälle, suosittelemme käyttämään 45 asteen profiilia. Profiili on harjattua alumiinia. Profiilin 45 asteen kulma heijastaa valoa etuviistoon pöydälle. Kaapiston takakulmaan asentamisen etuna on se, että johdot on yleensä siistimpi kuljettaa kaapin sisään tai päälle sijoitetulle virtalähteelle kaapiston takaseinää pitkin. Tällä myös led valolista kaapiston päälle, jolloin led-profiili heijastaa hyvin valoa. Kansi suojaa led-nauhaa tippuvalta vedeltä ja roiskevedeltä. Lisäsuojaa saadaan valitsemalla kosteussuojattu led-nauha, eli IP65 luokituksella.

LedStoren valkoinen alumiiniprofiili pinta-asennukseen
Valkoiseksi maalattu alumiiniprofiili pinta asennettava Profiilin mukana tuleva kansi eli diffuuseri päädyt ja läpinäkyvät muovikiinnikkeet

Kolmas paljon käytetty alumiiniprofiilimme on valkoinen 16x18mm pintaprofiili, jossa valon suunta on suoraan alaspäin. Se on matalaa profiilia noin puolet syvempi, joten se myös tasoittaa paremmin led-nauhan pistemäisyyttä ja johtaa paremmin lämmön pois korkeatehoisemmilta led-nauhoiltamme, kuten 17W/m TASAINEN. Se suojaa led-nauhaa tippuvalta vedeltä ja roiskevedeltä. Lisäsuojaa välitila valaistus tarkoituksiin saadaan tarvittaessa valitsemalla vesitiivis IP65 led-nauha.

Tässä oli vain muutama mallimme. Lisää profiileja eli alumiinilistoja löydät verkkokaupastamme kategoriasta Led alumiiniprofiilit.

Alumiiniprofiilit led nauhalle keittiöön ja muihin kodin valaistuskohteisiin
Alumiiniprofiilit ohjaavat led nauhan valon avautumiskulmaa ja tuovat muodon led nauhavalaistukselle Pintakansi tasoittaa pistemäisyyden ja suojaa nauhaa roiskeilta ja pölyltä Materiaali johtaa lämmön pois led nauhan pinnasta mikä pidentää käyttöikää

Keittiön välitilan valaistus – tuotevaihtoehdot keittiöön

Led-nauhan valinta on tärkeä osa valaistuksen hankintaa. Led-valonauhalla saadaan tarvittava määrä valoa työtasoille, kun valoa tulee noin 1 000 – 1 600 lumenia/metri. Tämä valon määrä tulee esim. 14,4W/m tai 17W/m nauhoilla tai alle metrin pituisella Supreme 13,6 tai SOLO 14,4 nauhalla. Alla olevassa listassa on kerätty yhteen led-nauhojen teknisiä ominaisuuksia, sillä asennuspaikka ja materiaalien värit ja kiiltävyysasteet.

Led-nauhojen ominaisuuksia:

Helmeile 14,4W/m 24V IP21
1 000 lumenia/metri
Saatavissa 24VDC sekä 12 VDC
Värintoistoindeksi CRI yli 90
Värilämpötilat eli Kelvinit saatavissa 3000K lämmin ja 4000K neutraali.
Ledit 0,8 cm välein (120 per metri), eli pieni pistemäisyys, joka ei ole huomattava, jos nauhaa ei katso suoraan altapäin. Jos keittiössä on rosterinen tai muu erittäin kiiltävä taso, suosittelemme käyttämään tämän nauhan sijaan TASAINEN 17W/m nauhaa.

Tasainen 17W/m
1 200 lumenia/metri
24VDC
Värintoisto CRI=93 (todella hyvä)
Värilämpötilat eli Kelvinit saatavissa 2800K lämmin, 3500K neutraali ja 4000K viileämpi neutraali.
Ledit 0,1 cm välein (240 per metri), eli valo on tasainen. Tasaisuus on plussaa, jos sinulla on erittäin kiiltävä keittiön taso tai jos pääset näkemään led-piirit. Tasainen led-nauha on kaunis valoviiva ilman näkyvää pistemäisyyttä. Tasainen myös himmennettynä.

Supreme 13,6W/m
1600 lumenia/metri
24VDC
Värilämpötilat eli Kelvinit saatavissa 3000K lämmin ja 4000K neutraali.
Värintoisto CRI=98(huippu)
Tehokkaat ledit 0,2 cm välein (192 per metri) tuottavat tasaisen valon. Erikoisvahvistettu kuparipohja lisää käyttövarmuutta, joten takuumme tälle led-nauhalle on seitsemän vuotta.

Kaikki nämä led-nauhat sopivat työtasovalaisuun erinomaisesti!

SOLO CCT 14,4 W/m
1584 lumenia/metri
24VDC
Värilämpötilasäädettävä CCT 2700K – 6500K
Värintoisto CRI=95(huippu)
Tehokkaat COB ledit tuovat pisteettömän muodon led-valojuovalle. Värilämpötilasäätö mahdollistaa valkoisen valon Kelvin-säädön liukuvasti kuten myös himmennyksen.

Kaikki nämä led-nauhat sopivat työtasovalaisuun erinomaisesti!

Lisäksi heikompitehoinen led-nauha sopii korostusvalaistukseen keittiöön:

Helmeile 7,2W/m
500 lumenia/metri
12 ja 24DCV
Värintoisto CRI=90-93
Ledit 30-120 lediä metrillä, valopisteet erottuvat diffuuserin läpi selvästi 30 ledin mallissa suoraan edestä päin katsottaessa. Tunnelmallinen led-nauha esimerkiksi kaapistojen päälle tai keittiön sokkeliin epäsuoraan valaisuun.

led-nauha keittiön välitilaan matalassa pintaprofiilissa
Led nauha myydään 5 metrin rullissa tai mittaan leikattuna LedPajalta Valmis led lista on tyylikkään tasainen

Värilämpötilasäädettävä led-nauha keittiön välitilaan

Värilämpötilasäädettävä CCT-nauha sopii muun muassa avoimiin keittiötiloihin, joissa tunnelmaa halutaan luoda valon värilämpötilalla ja himmennyksellä. Tällainen led-valolista keittiöön voidaan luoda CCT-led-nauhan Kelvin-tasoa säätämällä lämpimän ja kylmän sävyn välillä. Eli led nauha keittiöön sopii mihin tahansa tunnelmaan iltahämärästä ja kirkkaaseen päivänvaloon, noin 2 500K – 6 500K välillä. Tunnelma-nauhoissamme on eri tehovaihtoehtoja ja eri led-nauhatyyppejä, 3,6 W/m SOLO, 7,2 W/m SOLO, ja 14,4 W/m SOLO, lisäksi 7,2 W/m SBD, 14,4 W/m SBD ja 22 W/m SBD. Kaikissa näissä värintoistoindeksi on erinomaisella tasolla, eli ympäristön sävyt toistuvat täydellisesti ilman, että muu kuin värilämpötilansäätö vaikuttaa värien toistumiseen. Autamme mielellämme oikean led-nauhan valinnassa.

Valmiit paketit keittiön välitilan valaisemiseen

Tarjolla on useita erilaisia valmiita settejä keittiön välitilan valaisemiseen. Löydät täältä kaikki valmiit Led nauha keittiön välitilaan setit ja tässä koodusti lämpötilasäädettävät setit

LED NAUHA KEITTIÖÖN TUNNELMA LÄMPÖTILASÄÄDETTÄVÄ SETTI

 • TUNNELMA, pienitehoisempi setti esim. sokkelit
 • 5 metrin setti työtasolle
 • CCT, eli lämpötilasäädettävä 2500-5500K
 • 500lm / metri
 • 2×2,5m alumiiniprofiilit
 • Zigbee langaton ohjaus, Philips HUE ynteensopiva

LED NAUHA KEITTIÖÖN PERUS LÄMPÖTILASÄÄDETTÄVÄ SETTI

 • PERUS paketti, suosituin vaaleisiin keittiöihin
 • 5 metrin setti työtason valaisuun
 • CCT, eli lämpötilasäädettävä 2500-5500K
 • 1000lm / metri
 • 2×2,5m alumiiniprofiilit
 • Zigbee langaton ohjaus, Philips HUE ynteensopiva

LED NAUHA KEITTIÖÖN HYVÄ LÄMPÖTILASÄÄDETTÄVÄ SETTI

 • HYVÄ paketti, tehokas vaaleisiin keittiöihin
 • 5 metrin setti työtason valaisuun
 • CCT, eli lämpötilasäädettävä 2500-5500K
 • 1300lm / metri
 • 2×2,5m alumiiniprofiilit
 • Zigbee langaton ohjaus, Philips HUE ynteensopiva

LED NAUHA KEITTIÖÖN POWER LÄMPÖTILASÄÄDETTÄVÄ SETTI

 • Bloggaajat, ja paljon valoa kaipaaville. Mustat keittiöt.
 • 5 metrin POWER setti työtasolle
 • CCT, eli lämpötilasäädettävä 2500-5500K
 • tuplanauhalla 2000lm / metri!
 • 2×2,5m alumiiniprofiilit
 • Zigbee langaton ohjaus, Philips HUE ynteensopiva

Led nauha keittiöön – himmennys

Led-nauha keittiön välitilaan asennetaan monesti niin, että sitä voidaan himmentää. Tässä pari esimerkkiä:

1. Vanhan valaistuksen vaihtaminen himmennettävään kohteessa, jossa valaisimille tulee ns. jatkuva sähkö ja vanhassa valaisimessa itsessään on on/off kytkin (esim. jonovalaisin), onnistuu lisäämällä uudelle led-profiilille langaton himmennin tai nauhan päähän kolvattava kosketushimmennin. Näissä tapauksissa muuntajaan tulee jatkuva sähkö, mutta himmennys ja on/off-asento ohjaillaan joko kosketushimmentimellä tai vapaasti valittavaan paikkaan kiinnitettävällä langattomalla (paristokäyttöisellä) himmentimellä. Langattoman himmentimen pariksi valitaan myös vastaanotin, joka voi olla esim. sisäänrakennettuna virtalähteeseen. Näin välitilan valot saadaan monipuolisesti käytettäviksi, ja keittiön välitila valaistus palvelee mahdollisimman hyvin.

2. Uudiskohteet ja kohteet, joissa kaapistojen valaistusta ohjataan seinäkatkaisijalla onnistuvat helposti. Valitaan vain nauhan pituuden mukaan himmennettävä muuntaja ja seinään katkaisijan tilalle valitaan pyöritettävä himmennin. Ohjaustapoja on monia. Led valot keittiön välitilaan saa myös esimerkiksi yhdistettyä kotiautomaatioon.

led nauha keittiöön kaapin alla kosketushimmentimellä
Led listan sisään voidaan kolvata kosketushimmennin helpottamaan led valon käyttöä jos valmista himmennintä ei ole

Siitä, miten keittiöön saadaan yksilöllisiin tarpeisiin ja mittoihin sopiva kokonaisuus löydät lisää tietoa blogistamme otsikolla Led-valolista mittatilauksena keittiöön.

Automaatiolla värilämpötilasäätö ja nauhan kirkkaus vaivattomasti oikealle tasolle

Kun puhutaan valaistuksen automaatiosta, niin tarkoitetaan sellaista valaistusohjausta, joilla valot syttyvät ja sammuvat tai säätyvät muulla tavalla, kuten värilämpötilan ja kirkkauden osalta ennalta asetettujen sääntöjen mukaan. Valon määrä eli kirkkaus ja lämpötila vaikuttavat ihmisen luonnolliseen vuorokausirytmiin, joten yhä enemmän ollaan kiinnostuneita siitä, miten valaistuksella ja valaistuksen säätämisellä saadaan vaikutettua hyvinvointiin. Kysy meiltä lisää led-profiilin ohjausvaihtoehdoista. Led valot keittiöympäristössä voivat sisältää myös muita valaisimia, jotka suunnittelemme saumattomaksi osaksi kotia. Keittiö on kodin sydän, jossa vietetään paljon aikaa eri vuorokaudenaikoihin, joten värilämpötilan ja kirkkauden säätö sopii sinne mielestämme erityisen hyvin. Blogistamme löytyy esimerkiksi hyvinvointiartikkeli vahvalla otsikolla Auttavatko led-valot masennukseen?

Automaation ydintekijä on led-nauhaan tai muuhun led-valaisimeen liitetty virtalähde / muuntaja. Vaihtoehtoina ovat TRIACit, DALIt, ja Zigbee-protokollan muuntajat. Ennalta asetettujen automaatiosäätöjen lisäksi valaisimia voidaan aina ohjata myös seinäkytkimistä ja / tai lisäksi mobiililaitteilla, kuten kännykkä ja tabletti. Automaatiosta olemme kirjoittaneet esimerkiksi otsikolla Zigbee-älyvalaistus – viisi pointtia pähkinänkuoressa.

Olemme julkaisseet kuvagalleriassa valaisemiamme kohteita. Esimerkiksi tässä KNX-(valaistus)automaatiota käyttävässä kohteessa avoimen olokeittiön valaistus on onnistunut kokonaisuus: Talo Sipoonrannassa KNX (Dali).

Tietoa LedStoresta

Palvelemme muun muassa keittiön työtasovalaistuksen suunnittelussa, myynnissä ja mittatilauksissa! Tervetuloa verkkokauppaan tai myymälään tutustumaan tuotteisiin. LedStore ja LedPaja sijaitsevat samoissa tiloiss a  Koivuhaassa osoitteessa Mesikukantie 16, 01300 Vantaa. Paikalla aina vähintään kaksi ammattitaitoista ledstorelaista. Sähköpostit tulevat perille osoitteeseen myynti@ledstore.fi ja puhelinlinjat ovat auki numerossa 045 251 4510!

LedStore on toiminut led-valaistuksen ja valaistussuunnittelun asiantuntijana jo vuodesta 2010. Meillä on oma tuotesuunnittelu, joten tuotteet ovat teknisesti huippuluokkaa.

Keskitymme lämpötilasäädettäviin ja korkean värintoiston valaisimiin. Teemme vuodessa n. 500 valaistussuunnittelua asiakkaidemme kohteisiin. Lue tästä lisää tai tilaa suunnittelu

Tarjoamme palveluna mittatilaus led nauhoja, eli jokaiselle omien mittojen mukaan led-nauhat alumiiniprofiilissa.  Myös asennettuna.

Muista, että olemme aina valmiina tukemaan sinua matkan varrella sähköpostitse (myynti@ledstore.fi) ja puhelimitse (045 251 4510). Voit jakaa vapaasti sosiaalisessa mediassa kuvia omista projekteistasi #ledstorefi IG:ssä ja ledstore.fi FB:ssä. Rakastamme nähdä, miten hienoja juttuja LEDeillämme tehdään, ja se auttaa tarjoamaan inspiraatiota niille, jotka eivät ole varmoja LEDien tehosta ja mahtavuudesta.

Led-valojen kuvagalleria keittiön valaistuksen tueksi:

Tiesitkö, että meillä on jo yli 3500 kuvaa meidän ledeillä tehdyistä asennuksista Galleriassamme!

Tuotegalleria: Kuvia tuotteista eri asennuspaikoissa

Epäsuora valo: Epäsuoraa valo eri tiloissa

Huonekohtainen: Valo eri huoneissa

Referenssit: Kokonaiset talot joita on ehditty kuvaamaan

 

3 thoughts on “Led nauha keittiöön – näin valitset välitilan valaistuksen!

 1. LED nauha saa tarvitsemansa tasajännitteen ( esim. 12V DC ) virtalähteeltä . Virtalähteen yksi osa usein ( ei aina ) on muuntaja jonka ulostulosta saadaan aina vain vaihtojännitettä ( ja vaihtovirtaa AC ). LED nauha toimii tasajännitteellä.
  Virtalähde ja muuntaja ovat siis aivan eri asioita, eikä niitä pidä sotkea keskenään.

  1. Kiitos tarkennuksesta! Tuotteemme tosiaan toimivat tasajännitteellä ja sisältävät virtalähteen verkkovirta-asennusta varten. Otamme virtalähde-sanan vahvemmin jatkossa käyttöön. Pahoittelut että termistömme on näiltä osin epäloogista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *