Saunan valot - led-valolistaa, pieniä spotteja ja uppovalaisimia

Saunan valot – led-valolistaa, pieniä spotteja ja uppovalaisimia

Saunan valot eivät monestikaan ole kovin kirkkaat, vaan löylyhuoneessa korostuu löylyhetken tunnelmaan sopiva valaistus. Saunassa kannattaa suosia epäsuoraa valaistusta. Saunaan sopivaa valoa saadaan led profiileilla ja pienistä, löylyn lämpöön soveltuvista täysalumiinispoteista. Kylpyhuoneen valaistukseksi sopivat kosteudenkestävät ja himmennettävät led-paneelit ja led-spotit.

Saunan valaistus led-profiililla

Löylyhuoneessa led-valaistukseksi valitaan yleensä lämminsävyinen, 7,2 W/m tehoinen, 3000K lämpimän valkoinen puun sävyn kanssa yhteensopiva led-nauha. Nauha asennetaan aina lämpöä hyvin johtavaan ja vesitiiviiseen (kannelliseen) alumiiniseen profiiliin. Tällöin led-nauhan ei tarvitse olla vesitiivis eli silikonipinnoitteinen. Kosteussuojaus heikentää nauhan lämmönhallintaa jonkin verran, riippuen nauhan tehosta ja silikonipinnoitteen paksuudesta.

Saunan selkänojaan asennettu led-nauha alumiiniprofiilissa, sekä suihkutilan katossa epäsuorana valona.

Jos led-nauha valitaan himmennettävällä virtalähteellä, niin tilaan saadaan aina oikeantasoinen valaistus. Myös suihkutilan valaistuksen on hyvä olla himmennettävä erityisesti silloin, jos saunan seinä kylpyhuoneeseen päin on lasia, ja koko tila halutaan tunnelmallisen hämäräksi.

Saunan valaistuksena pienet spotit epäsuoraan valaistukseen sopivat selkänojien taakse ja lauteen alareunaan.

Kylpyhuoneen monitasoinen valaistus

Suihkutiloissa epäsuora valaistus on omiaan esimerkiksi suihkuseinän taustavalona, jolloin katon spotteja ja epäsuorasti asennettua led-valolistaa voidaan käyttää erikseen. Shampoo-hyllyille valoa tuovat niin ikään led-profiilit. Tumman sävyiseen kylpyhuoneeseen kannattaa asentaa reilusti valoa, koska tummat pinnat heijastavat vähemmän valoa kuin vaaleat. Kattoon voidaan valita mustakehyksiset 9W spotit, kuten alla olevassa kuvassa.

Saunan valot lauteiden takaa, alta tai seinältä kannattaa miettiä niin, että ne kestävät kuumuuttakin kokoalumiinisen runkonsa ansiosta. Tällaisia ovat esimerkiksi 1W saunaspotit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saunan valot ja kylpyhuoneen peilien valaistus

Kylpyhuoneen peilin valaisuun ihanteellisin ratkaisu on peilin sivuille ja/tai yläpuolelle asennettavat valaisimet, koska silloin valo valaisee kasvot niin, että ei synny ylhäältä alas tulevaa varjoa. Peilin yläpuolelle asennettava valaisin, kuten laadukas BLADE 600-led-valaisin on oiva ratkaisu, jolla kasvoille saadaan valoa esimerkiksi meikkaamisen tai parranajon helpottamiseksi.

Peilin päälle sopiva kosteudenkestävä valaisin BLADE600.

Höyryisiin tiloihin soveltuu peili, jossa on peilin lämmitystoiminto, mikä kirkastaa peilin pinnan lämmittämällä sitä pari astetta. Valaistus tulee näissä led-valopeileissä sivuilta tai edestä. Esimerkkinä alla MOON 600-valopeili  sekä suorakulmainen valopeili HALO600. Peileissä, joissa valo tulee epäsuorasto, kannattaa huomioida seinämateriaalin tummuuden ja kiiltoasteen vaikutus heijastukseen; mitä tummempi ja mattamaisempi pinta, sen vähemmän heijastevaloa ja toisin päin eli mitä vaaleampi ja kiiltävämpi pinta, niin sitä enemmän heijastevaloa. Josko halutaan luoda paras meikkausvalaistus, on lavuaarin yläpuolelle kattoon asennettava spotti- tai paneelivalaisin erinomainen käytettäväksi valopeilin kanssa.

Pyöreä valopeili MOON saunan yhteydessä. Huurunpoistotoiminto tulee tarpeeseen.

Led-valopeili HALO 600:ssa valo tulee kaikilta peilin neljältä reunalta seinän suuntaisesti.

 

Tunnelmallinen epäsuora valaistus voidaan toteuttaa LedStoren tuotteilla myös eri muotoisiin peileihin, kuten neliö tai pyöreä, räätälöimällä led-valonauhaa, kunhan peilin runko on alumiinia tai muuta hyvin lämpöä johtavaa materiaalia. Led-nauhoista voidaan valita esim. Tunnelma led valonauha, jos valon värilämpötilaa halutaan säätää lämpimän ja kylmän valkoisen välillä.

Ole yhteydessä meihin, niin valitaan teidänkin saunatiloihinne sopiva led-valaistus!

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Related Posts

Zigbee-älyvalaistus – viisi pointtia pähkinänkuoressa

Älykotien Zigbee-järjestelmä mahdollistaa lähes kaikkien led-valaisimien langattoman ohjauksen, ajastuksen ja muun ohjelmoinnin. Älyohjausta hyödynnetään kaikissa kodin tiloissa ja yhteisissä tiloissa valaistuksen kirkkauden, valon värilämpötilan ja

Epäsuora valo katossa profiililla

Epäsuora valo kattoon, jälkiasennus led-profiililla

Tarvitaanko käytävälle tai makuuhuoneeseen lisää valoa? Kaipaako olohuone lisää tunnelmaa valaistuksella, mutta sähköä tai valokatkaisimia ei ole valmiiksi asennettu? Eipä hätää! Tunnelmallinen epäsuora valo kattoon

Laadukas työskentelyvalaistus parturi-kampaamoon

ATMOS Helsingin uusiin kampaamotiloihin tarvittiin laadukas työskentelyvalaistus, joka sopisi tarkkaan kampaamotyöskentelyyn. Omistajat remontoivat tilat kokonaan, joten samalla myös valaistuksen osalta pystyttiin tekemään uusia ratkaisuja. Tiloihin

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2022 All Rights Reserved