Laadukas työskentelyvalaistus parturi-kampaamoon

Laadukas työskentelyvalaistus parturi-kampaamoon

ATMOS Helsingin uusiin kampaamotiloihin tarvittiin laadukas työskentelyvalaistus, joka sopisi tarkkaan kampaamotyöskentelyyn. Omistajat remontoivat tilat kokonaan, joten samalla myös valaistuksen osalta pystyttiin tekemään uusia ratkaisuja. Tiloihin valittiin yleisvalaistukseen isoja led-paneeleja sekä suunnattavia kiskospottivaloja, joiden valo ohjataan tarkasti niin, etteivät ne häikäise pesupaikalla asiakkaita.

Led-paneelit antavat tarpeeksi valoa

"Parturi-kampaamossa valaistus on erittäin tärkeässä roolissa. Valoa tarvitaan paljon ja sen tulee olla mahdollisimman tasaista ettei varjoja pääse syntymään. Korkea värintoistoindeksi takaa sen, että hiusvärit näyttävät oikeilta", kuvailee valaistuksen tärkeyttä Atmos Helsinki Oy:n Joni Laulumaa.

Laadukas työskentelyvalaistus suurilla ledd-paneeleilla

Työskentelypisteiden päälle valittiin suuret, kattoikkunamaiset led-paneelivalaisimet, jotka tuovat riittävästi tasaista valoa. Katseenvangitsijoina tilassa modernit kattokruunut. Kuva Harri Åkerberg

Valaistuksella on väliä korkeassa tilassa

Kampaamon valaistuksen valinnassa olennaista oli tilan korkeus. Valon määrä vähenee nopeasti, mitä korkeampi huone on kyseessä. Esimerkiksi huonekorkeuden kasvaessa 2,5 metristä 3,6 metriin valon määrä pitää tuplata. Valon kannalta paras on vaalea tila, jolloin valo pääsee heijastuman pinnoista. On hyvä, että Atmoksen kattopinnat ja muu yleisväritys on vaaleaa. Myös kivilaattalattioiden kiiltävä pinta vaikuttaa edukseen valaistuksen kannalta.

"Tilassamme on 3,6 metrin huonekorkeus ja halusimme pitää tilan mahdollisimman avarana. Päädyimme kattoon asennettaviin led-paneeleihin, joissa on riittävästi valotehoa, korkea värintoistoindeksi ja jotka ovat huomaamattomat. Monet asiakkaat ovatkin luulleet näitä kattoikkunoiksi. Lisäksi säädettävä värilämpötila mahdollistaa juuri oikean tunnelman luomisen kampaamoon. Led-paneelit antavat myös tasaisen ja laadukkaan valon, jolloin työskentely on miellyttävää silmille", kertoo Laulumaa.

Atmoksen laadukas työskentelyvalaistus syntyi pintakehykseen asennetuista 600x1200Paneeleista, joissa on 72W ottoteho, ja 6000 luumenin valoteho per valaisin. Jos vastaava valoteho olisi haluttu saada halogeenivalaisimilla, niin ottoteho olisi moninkertaistunut. Kampaamossa säästetään jatkuvasti sähköä pelkästään paneelien osalta noin 7 kertaisesti halogeeneihin verrattuna, mikä on ollut kampaamon tavoitteena vastuullisena energiankuluttajana.

Jokaisen työskentelypisteen yläpuolella valaisee silmäystävällinen Paneeli 600x1200. Kuvat LedStore

 

Laadukas työskentelyvalaistus Fokus-kiskovalaisimilla

"Pesupaikoilla olevat kiskovalot voidaan kohdistaa suoraan altaaseen ja asiakkaan hiuksiin, ilman että valo osuu asiakkaan silmiin. Valoa on siis siellä missä sitä tarvitaan ja muu tila voidaan pitää tunnelmallisen hämyisenä. Täydellistä!", kiittelee Laulumaa rentoutumiseen ja rauhoittumiseen tarkoitetun pesupaikan valaistusta.

Pesupaikalla sopivan määrän valoa tuovat FOKUS-valaisimet, jotka ovat täydellisesti (360 astetta) suunnattavia ja himmennettäviä. Fokuksen ominaisuutena on valokeilan avautumiskulman säätö, joten valon suunnan ja keilan terävyyden saa valittua yksilöllisesti jokaisessa valaisimessa.

Valaisimien määrä ja ohjaus suunniteltiin asiakkaan kanssa LedStorella

"Suunnittelukäynti sujui nopeasti ja saimme asiantuntevaa palvelua", kuvailee Laulumaa suunnitteluprosessia. LedStoren Janne Halttu istahti asiakkaan kanssa alas pohjakuvien äärelle: "Tilaan oli valittu kaksi näyttävää kattovalaisinta, niin niiden pariksi tuolipaikkojen päälle valikoituvat eleettömät, suuret led-paneelit. Pintakehykset ratkaisivat kivikaton asennushaasteen, sillä pintaan ei voitu tehdä upotusaukkoja. Toinen kriittinen kohta oli saada pesupaikalle riittävästi valoa, mutta samalla tunnelman piti säilyä rauhallisena. Tähän ratkaisuksi valitsimme FOKUS-kiskovalaisimet".

"Valaisimien ohjaukseen valittiin LedStoren valikoimista langaton himmennys ja värilämpötilan säätö, jotta vältyttiin kiviseinäisen tilan remontissa uusilta johtovedoilta, ja saatiin kaikki valaisimien ominaisuudet helposti asiakkaan käytettäväksi", lisää Halttu valaistusohjauksen suunnittelusta.

FOKUS-kiskovalaisimet kampaamon pesupisteellä

Pesupaikalle valittiin suunnattavat FOKUS-kiskovalaisimet tuomaan laadukas työskentelyvalaistus häikäisemättä asiakkaita. Kuva Harri Åkerberg

 

FOKUS-kiskovalaisimet, vasemmalla 15W musta ja oikealla 35W musta.

 

Jos kiinnostuit laadukkaasta ja ammattitaitoisesta kampaamo-parturikokemuksesta, tutustu Atmos Helsinkiin verkko-osoitteessa https://www.atmoshelsinki.fi/.

Jos kiinnostuit led-valaistuksen uusista mahdollisuuksista, ota yhteyttä Lamppukauppa Led Storeen soittamalla, meilaamalla tai piipahtamalla Koivuhaan myymälässä. Olemme avoinna ma, pe klo 8.30-15.30 ja ti – to klo 8.30 – 17, lauantaisin klo 10-14. Paikan päällä on aina vähintään kaksi led-valaistuksen ammattilaista. Palveluihimme kuuluvat myös valaistussuunnittelupalvelu sekä led-nauhavalaisimien mittatilausvalmistus.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Related Posts

Zigbee-älyvalaistus – viisi pointtia pähkinänkuoressa

Älykotien Zigbee-järjestelmä mahdollistaa lähes kaikkien led-valaisimien langattoman ohjauksen, ajastuksen ja muun ohjelmoinnin. Älyohjausta hyödynnetään kaikissa kodin tiloissa ja yhteisissä tiloissa valaistuksen kirkkauden, valon värilämpötilan ja

Epäsuora valo katossa profiililla

Epäsuora valo kattoon, jälkiasennus led-profiililla

Tarvitaanko käytävälle tai makuuhuoneeseen lisää valoa? Kaipaako olohuone lisää tunnelmaa valaistuksella, mutta sähköä tai valokatkaisimia ei ole valmiiksi asennettu? Eipä hätää! Tunnelmallinen epäsuora valo kattoon

Led nauha terassille, NEON nauhan asennus

Syksy tulee ja pimeän aika pidentyy. Takapihalla olisi silti vielä kiva olla ja sinne tarvitaan hieman valoa että portaissa näkee kävellä kompastumatta. Siis tuumasta toimeen

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2022 All Rights Reserved