Led-nauha on käyttötarkoituksiltaan monipuolinen. Voit luoda loistavia tunnelmia ja tehokkaita työskentelytiloja, jotka mukautuvat valontarpeen ja mieltymystenne mukaan. Tässä artikkelissa valotamme led-nauhan käyttökohteita ja valaistuksen käytännön toteutuksia led-nauhalla.

Led-nauha kotona

Kodin valaistuksessa on lukuisia kohteita, joissa led-nauha on oivallinen valinta. Nauhan ja alumiiniprofiilin saa mitoitettua juuri sopivaksi mihin tahansa kohteeseen, jolloin yksilölliset sisustukset on mahdollista toteuttaa.

Työskentelytiloissa, kuten keittiössä valon laatu on tärkeää. Ruoanlaitto ja tiskaaminen hyvässä valaistuksessa on mukavampaa, ja tasainen valaistus työtasoille oikein mitoitetulla ja sijoitetulla led-nauhalla tuo keittiön käyttöön iloa. Kodinhoitohuoneessa työtasojen valaisu on myös fiksua toteuttaa led-nauhalla. Kylpyhuoneissa esimerkiksi peilin taustat ovat oivallisia led-nauhan käyttökohteita. Jos kylpyhuoneessa tarvitaan sekä tunnelmallista valoa, että kirkasta valoa, se on mahdollista toteuttaa led-nauhaa himmentämällä tai nauhalla, jossa valkoisen valon värilämpötilä voi säätää.

Led-nauha on myös omiaan epäsuoraan valaisuun kodin muissa tiloissa: portaikon kaiteissa tai porrasaskelmissa, kiintokalusteiden sokkeleissa, alaslasketuissa katoissa, WC:n yövalona kaapiston alla, makuuhuoneessa nukkumaparven alustassa, parisängyn porrastetussa rungossa tunnelmavalona, vaatekaappeja reunustamassa tai saunan alalauteiden alla. Myös verholautojen taustat, joissa aiemmin käytettiin paljon loisteputkivalaistusta, saadaan tarkoituksenmukaisesti valaistua led-nauhalla.

led-nauha-saareke-epasuora-katto-ledstore.fi
Led nauha saarekkeessa sekä katon alaslaskussa

Led_nauha_keittion_jalkalistassa_ledstore.fi
Led nauhalla valaistu keittiön sokkeli

Kaiteen_valaisu_led_nauhalla_ledstore
Portaikon valaisu led nauhan avulla

Led_nauha_luova_kattorakenne_ledstore.fi
Led nauha katon uritukseen upotettuna
Led nauhavalaistus veneen hytissä

Led-nauha vesillä ja tien päällä

Veneissä ja asuntoautoissa led-nauha on paikallaan tasojen ja kaapistojen valaisussa, joilloin saadaan kustannustehokkaasti valoa oikeisiin kohtiin. Myös ammattiautoilijat saavat toimivan ja laadukkaan valaistuksen takatiloihin led-nauhalla. Led-valonauhalla toteutettua valaistusta on helppoa säätää ja himmentää esim. langattomalla, vapaasti sijoitettavalla seinäsäätimellä tai kaukosäätimellä. Led-nauha toimii hyvin aurinkoenergian kanssa, veneissä ja autoissa jotka käyttävät 12VDC. Huomaa, että led-valonauha kiinnitetään aina alumiiniprofiiliin, tai muuhun metalliin, jolloin lämpö johtuu pois lediltä ja ledin käyttöikä pysyy pitkänä.

 

 

 

Led-nauhan kanssa tarvitaan alumiiniprofiili

led valonauha ja spotit kylpyhuoneessa
Led nauha peilin takana

Led-nauhan monipuolisuus toteutuu yhdessä alumiiniprofiilin kanssa, johon led-nauha kiinnitetään. Led-nauha säilyy pitäikäisenä, kun alumiiniprofiili johtaa lämmön pois nauhalta. Profiilin avulla led-nauhan voi upottaa tyylikkäästi rakenteeseen, kuten lattiaan tai seinään, jolloin valo heijastuu kaikkiin suuntiin. Kulmaprofiililla led nauhan valo saadaan suunnattua 45° haluttuun suuntaan. Alumiiniprofiili asennetaan usein kalusteen pintaan, eli käytetään pinta-asenteista profiilia. Jos led-nauha jää käden ulottuville, kuten esimerkiksi keittiön kaapiston alareunassa, niin voidaan käyttää kosketushimmennintä. Kosketushimmentimellä voidaan himmentää led-nauhaa, ja se mahtuu kivasti alumiiniprofiilin sisään.

Pitkissä yhtämittaisissa nauhavedoissa, joissa valo halutaan viedä esim. kulman ympäri, voi led-nauhan ja profiilin katkaista sopivista kohdista, ja liittää jälleen kulman jälkeen. Jos led-nauhaa halutaan käyttää pyöreässä tai kaarevassa muodossa, niin tulee kiinnittää huomiota siihen, että led-nauha kiinnitetään lämpöä hyvin johtavaan materiaaliin. Yhtä mallia lukuun ottamatta LedStoren led-nauhat joustavat vain toiseen suuntaan eli sen voi keriä kelalle, mutta sitä ei voi taivuttaa sivusuunnassa.

 

led_nauha_vesiputous_ledstore-fi
Suihkulähteen valaisu led nauhan avulla

Led-nauhan käyttökohteita tiivistetysti

Yleisimmät kohteet: keittiön ja kodinhoitohuoneen välitilan valaisu sekä epäsuora valaistus ja kylppärin peilien taustat.

Muita tyypillisiä kohteita: portaiden kaiteet, sokkelit, WC:n yövalo, nukkumaparven alusta, parivuoteen runko, vaatekaapit, asuntoautot/veneet, rekat/kuorma-autot, alaslasketut sisäkatot, lattiaan upotettuna, porrasaskelmat, saunan alalaude, kylpyhuoneen takaseinä, itsetehdyt valaisimet, verholaudan taust a korvaamaan vanhat loisteputket.

 

One thought on “Led-nauhan monipuoliset käyttökohteet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *