Led putket vanhojen loisteputkien tilalle kotona ja yrityksissä

Led putket vanhojen loisteputkien tilalle kotona ja yrityksissä

Jos vanhat loisteputket ovat tiensä päässä, niin tilalle kannattaa vaihtaa led putki. Led putkien etuina verrattuna kaasupurkausloisteputkiin, ovat muun muassa niiden energiatehokkuus (energialuokka A++), nopea syttyminen ja pitkäikäisyys. Lisäksi ne eivät vaadi sytyttimiä, eikä valoteho tipu ledeissä kuten loisteputkissa, kun ne ikääntyvät. Valo syttyy heti ilman välkkymistä, joten led putkea voi käyttää yhdessä liiketunnistimen kanssa.

Kotona led putket ovat hyvä vaihtoehto esimerkiksi harraste- ja varastotiloissa. Yrityksissä putket toimivat hyvin tuotantotiloissa, varastoissa ja myymälöissä yleisvaloina. Led putkia käytetään paljon myös toimisto- ja aulatiloissa.

Led putkien vaihtaminen valaisinrunkoon

LedStoren led putket voidaan turvallisesti vaihtaa joko olemassaolevaan valaisimeen tai hankkia putkien kanssa samaan aikaan uudet rungot. Sellaisissa loisteputkien valaisinrungoissa, joissa on vahva heijastava sisäpinta, vastaavantehoinen led putki palaa himmeämpänä kuin loisteputki, koska led putki ei ole ympärisäteilevä ja ei näinollen saa lisähyötyä heijastimesta. Led putki tosin kääntyy rungossa 360 astetta ympäri, joten sen voi suunnata heijastamaan heijastimen kautta halutessaan. Tällöin valosta tulee epäsuora, ja kaikki valo tulee heijastuksena rungon kautta.

LedStoren valikoimissa ovat kahdelle 1 500 mm pituiselle led putkelle sopivat rungot, jotka ovat kokemuksemme mukaan yleisimpiä led putkien runkoja. Toinen rungoistamme on vesi- ja pölytiivis läpinäkyvällä akryylikuvulla, ja IP-luokituksella 65. Toinen runko on tarkoitettu kuivaan tilaan, ilman kupua, IP 20. Rungoista IP21 on valkoinenja IP65 vaaleanharmaa ja niillä on viiden vuoden takuu. Led putkille tarkoitetut rungot eivät tarvitse erillisiä sytyttimiä ja niihin ei voi laittaa perinteisiä loisteputkia. Huomioithan uusien runkojen asentamisessa että työn voi turvallisesti suorittaa vain  sähköalan ammattilainen.

Led putken ominaisuudet

Valotehokkuus ledeissä on parempi kuin loisteputkessa. Loisteputket tuottavat noin 90 lumenia/W, ja led putket noin 130 lumenia/W, joten esim. 58 W (kaasupurkaus)loisteputki tuottaa noin 3 300 lumenia. Tämän verran lumeneita saadaan, kun hankitaan 25 W led putki. Sähkönsäästöä on siis luvassa.

Myymämme led putket ovat T8-mallisia, ja niissä on G13 kanta. Pituudet ovat 60 cm, 1,2 metriä ja 1,5 metriä. Valmistutamme putket itse laadukkaista komponenteista, joten putkien laatuun voi luottaa. Olemme panostaneet erityisesti värintoistoindeksiin, jotta led putketkin toistaisivat ympäröivän tilan värit luonnollisina, eivätkä sini-harmaasävytteisinä, mikä on ongelma huonolaatuisissa ledeissä.

Materiaaleina led putkissa ovat alumiini ja valo loistaa opaalin akryylin läpi. Toinen puoli putkesta on alumiinia, ja putki antaa valoa 180 asteen leveydeltä. Alumiini jäähdyttää led piirit, mikä on ledin pitkän käyttöiän salaisuus, ja samalla tukevoittaa led valoputken hyvin kestäväksi. Putkessa ei ole lasia, minkä vuoksi se on turvallinen kuljettaa.

Led putkia löytyy kahdessa eri valonvärissä, 4 000 Kelviniä, joka on kylmä valkoinen ja 6 000 Kelviniä, eli ns. luonnonvalon sävy.

Led putkien turvallisuus

Meidän putkemme ovat turvallisia, CE-merkittyjä. Lisäksi ne täyttävät kansainväliset vaatimukset. Osaa asiakkaita led putket arveluttavat edelleen, sillä loisteputkia korvaavissa led putkissa oli turvallisuusongelmia esim. vuonna 2010 tehdyissä TUKESin tarkastuksissa. Näistä ongelmista on kirjoittanut Rakennuslehti keväällä 2010. Meillä ei tällaisia putkia ole milloinkaan ollut myynnissä. Putkissamme tulee virta vain toiseen päähän putkea, mikä on led putken yksi tärkeimmistä turvallisuustekijöistä.

Myymämme led putket sopivat korvaamaan  loisteputket ilman loisteputkirunkoon tehtäviä muutostöitä, eli ne ovat retrofit-tyyppisesti asennettavia, mikä tarkoittaa sitä, että loisteputken sytytin korvataan led sytyttimellä (oikosulkupalalla) ja loisteputki korvataan led putkella. Elektronisilla liitäntälaitteilla varustetut yksiputkiset rungot käyvät yksi yhteen led putkiemme kanssa.

Kaikissa kahden putken loisteputkirungoissa emme voi 100 % varmuudella luvata toimivuutta. Meiltä ostetuissa kaksiosaisissa ledputkien valaisinrungoissa putket toimivat varmasti, koska niissä ei ole liitäntälaitetta erikseen. Jos putken syttymisen kanssa on ongelmaa, niin putket voi palauttaa meille, ja rahat saa takaisin.

Tutustu verkkokaupassamme led loisteputkiin ja runkoihin.

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Related Posts

Zigbee-älyvalaistus – viisi pointtia pähkinänkuoressa

Älykotien Zigbee-järjestelmä mahdollistaa lähes kaikkien led-valaisimien langattoman ohjauksen, ajastuksen ja muun ohjelmoinnin. Älyohjausta hyödynnetään kaikissa kodin tiloissa ja yhteisissä tiloissa valaistuksen kirkkauden, valon värilämpötilan ja

Epäsuora valo katossa profiililla

Epäsuora valo kattoon, jälkiasennus led-profiililla

Tarvitaanko käytävälle tai makuuhuoneeseen lisää valoa? Kaipaako olohuone lisää tunnelmaa valaistuksella, mutta sähköä tai valokatkaisimia ei ole valmiiksi asennettu? Eipä hätää! Tunnelmallinen epäsuora valo kattoon

Laadukas työskentelyvalaistus parturi-kampaamoon

ATMOS Helsingin uusiin kampaamotiloihin tarvittiin laadukas työskentelyvalaistus, joka sopisi tarkkaan kampaamotyöskentelyyn. Omistajat remontoivat tilat kokonaan, joten samalla myös valaistuksen osalta pystyttiin tekemään uusia ratkaisuja. Tiloihin

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2022 All Rights Reserved