Pihavalaistus ei ole kovin suuressa roolissa kesäaikaan, mutta ajankohta on otollinen pihan kunnostuksen yhteydessä tehtäville valaistusremonteille. Ympärivuotiseen käyttöön sopivat, kiinteästi paikoilleen asennettavat valaisimet on hyvä asentaa, kun muitakin maanmuokkauksia ja pihanrakennustöitä tehdään.

Tonttia rajaava muuri on oivallinen valaistuskohde

Tontin rajamuuriin asennettu ja mittojen mukaan toteutettu led-valaistus on hyvä ratkaisu pihavalaistukseen. Muurivalaisimiin on valittu LedStoren uppoava seinäprofiilia ja led-valonauhaa, joka valaisee profiilissa ylhäältä alaspäin ja kaartuu kauniisti alumiiniprofiilin pinnasta. Muuriin asennettu valo pysyy hyvin omalla tontilla, eikä häiritse muita.

Led-nauha on ottoteholtaan 7,2 W/m, joten muurikokonaisuus kuluttaa vain vähän sähköä. Kokonaisteho on vain 36 wattia, kun kokonaisuuteen on asennettu 14 kpl 36 cm valaisinta, eli vain 2,5 W/valaisin. Kuvassa oleva muuriin upotettu pihavalaistus tarvitsee vain yhden virtalähteen valon lähtöpäähän, kuten tämän Mean Wellin 60W IP67 virtalähteen.

pihavalaistus muuriin upotettuna
Tunnelmallinen ja toimiva muurivalaistus toteutettiin alumiiniprofiililla ja led-nauhalla.

Harmaan ja mustan sävyiset pilari- ja pollarivalaisimet sopivat pihavalaistukseen

Kiinteästi, esimerkiksi betonilaatan päälle tai terassin kanteen asennettavat valaisimet kannattaa valita valaisemaan pihan kulkureittejä. Valaistuksen suunta voi olla esimerkiksi ympärivalaiseva, yhteen tai kahteen suuntaan valaiseva tai puolikaaren muotoon avautuva.

Kauniisti esimerkiksi istutuksia reunustamaan sopii LedStoren Led Pilari pyöreä, 3W.

Pihavalaistus pyöreällä pollarivalaisimella
Pillar round on 60 cm korkea ja 8 cm leveä, siro, vaaleanharmaa pihapollarivalaisin, joka valaisee ympärilleen kaikkiin suuntiin. Teho 3W.

Neliönmuotoisesta Cubic pilarista saadaan ryhdikäs kulkutievalaistus. Valopisteet avautuvat hieman alaviistoon, joten valaisin ei häikäise herkästi. Valaisinpisteet 5x1W ovat kiinteästi valaisinrungossa.

Pihavalaistus nelikulmaisella pilarivalaisimella Cubic out
Cubic pilarivalaisin on kooltaan 120x120x800mm. Se on pitkäikäinen ja laadukas valaisin kulkuväylien ja terassien valaisuun. Valaisin on säänkestäväksi pulverimaalattu ja väriltään keskiharmaa.

 

Suosittuun FUNK-sarjaan kuuluva pihavalaisin Funk Pillar valaisee kauniisti kolmeen suuntaan ja epäsuorasti valaisimen yläosassa olevan 10W ledin ansiosta. Valaisin on muotokieleltään siron veistoksellinen.

Funk Pillar 10W antaa kauniin valokuvion noin 4 metrin päähän. Valaisin on kooltaan 100 cm korkea ja 12x12cm leveä. Valaisimen kanta on 30 cm, ja valaistuksen heijastusalue on 70 cm korkea. Valonlähde on hyvin suojassa valaisimen yläosassa.

Lisää ulkovalaisimia, kuten kulkutievalaisimille sopivat seinävalaisinparit, löydät verkkokaupan kategoriasta ulkovalot.

Lisää kuvia pihavalaistuksesta löydät referenssikansion galleriasta Pihavalaistuksia kesäaikaan.

 

Kaikki valaisimet ovat nähtävissä Lamppukauppa Led Storen showroom-myymälässä Vantaan Koivuhaassa, jossa palvelemme sekä kuluttaja- että yritysasiakkaita ammattitaidolla. Tervetuloa!