Perhe Niemelän kylpyhuonekokonaisuuteen kuuluvat suihku- ja saunatilat, wc sekä keittiöllinen vilvoittelutila. Monipuoliseen tilaan haluttiin uusi valaistus remontin yhteydessä. Jokaiseen huoneeseen valittiin oman tyyppisensä valot. Tässä kekseliäs kylpyhuoneen valaistus.

Kylpyhuoneen innovatiivinen led-kiskovalaistus

Kylpyhuoneen valaistukseen haluttiin panostaa, ja led-nauhavalaistusta päädyttiin käyttämään innovatiivisella tavalla sekä epäsuoran valaistuksen luomiseen että suoraan kohdevalaisuun. Tilan muoto rohkaisi käyttämään led-nauhavalaistusta, jotta kahteen suuntaan avautuva, pitkänmallinen suihkutila saatiin valaistua tasaisesti molempiin suuntiin.

 

Kylpyhuoneen valaistus voidaan toteuttaa innovatiivisesti profiililla
Kylpyhuoneeseen haluttiin linjakasta ja tasaista valoa epäsuorasti ja kohdevalona.

Epäsuoran valaistuksen profiiliksi valittiin kahteen suuntaan valaiseva mattapintainen alumiiniprofiili, jolla saatiin valo avautumaan valkoista kattoa pitkin. Led-kisko valaisee epäsuorasti myös seinien kautta. Valon avulla kapeahkoihin tiloihin saatiin lisää avaruutta. Profiili kiinnitettiin mukana tulleilla kiinnikkeillä kattoon. Indirect 2 – profiiliin (2500x17x49mm) voidaan asentaa joko yksi tai kaksi led-nauhaa. Kohteessa hyödynnettiin molemmat valaistusuunnat. Led-nauhaksi valittiin 1 000 luumenia metrillä valaiseva Helmeile 14,4 W/m neutraalin sävyinen nauha, jossa on korkea värintoistoindeksi. Värintoistoindeksi, CRI, vaikuttaa siihen, miltä tilassa näyttää. Heikkolaatuiselle led-valolle esim. ihon luonnolliset sävyt ovat hankalia toistaa, ja iho saattaa näyttää kalpeammalta, tai muuten ledin laadusta riippuen, vihreään, harmaaseen tai siniseen taittavalta.

Epäsuora valaistus onnistuu 2 suuntaisella profiililla
Alumiiniprofiili led-nauhalle seinään 2500x17x49mm kahteen suuntaan, harjattu alumiini kiinnitettiin tässä kohteessa kattoon, jolla saatiin aikaan tunnelmallinen epäsuora valaistus. Led-nauhaksi valittiin Helmeile 14,4 W/m 4000K neutraalilla valon värilämpötilalla.

Epäsuora valaistus harvoin riittää yksinään kylpyhuoneeseen valaistukseksi, joten Niemelät pohtivat yhdessä Lamppukauppa Led Storen Jannen kanssa ratkaisua, jolla saataisiin myös kohdevalo suihkutilaan. Toiveena oli myös se, että valot voitaisiin himmentää sekä sytyttää ja sammuttaa eri aikaan.

Materiaaliltaan ja pintakäsittelyltään kaksisuuntaisen profiilin kanssa samaa tyyliä löydettiin profiilista Surface 2. Profiilin leveys 39 mm (profiilin mitat 2500x9x39mm) sopi kattoon kiinnitetyn profiilin pintaan mittojensa puolesta. Lisäksi Surface 2 profiilin kiinnityskannakkeet mahdollistivat sekä kiinnityksen seinäprofiiliin että Surface 2:n kiinnittämisen tiiviisti. Pohdinnan ja testailujen jälkeen päädyttiin siis käyttämään kohdevalaistuksessa profiilia joka kiinnitettiin Indirect 2:seen. Syntyi innovatiivinen kylpyhuoneen valaistus.

 

SLIM2 leveä led profiili
Alumiiniprofiili led nauhalle 2500x9x39mm, pinta-asennettava, harjattu alumiini sopi materiaalinsa ja kiinnitystapansa puolesta loistavasti yhteen Indirect 2 profiilin kanssa. Led-nauhaksi valittiin sama nauhatyyppi kuin Indirect 2 profiiliinkin.

Kylpyhuoneen valaistus valmiina

Led-nauhat liitettiin omiin virtalähteisiinsä, jotta epäsuoraa ja kohdevalaistusta saadaan käytettyä eri aikaan. Ohjaimiksi valittiin langattomat himmentimet, jolloin uusilta johdotuksilta seinissä vältyttiin.

led profiilit katossa antamassa epäsuoran valon kylpyhuoneeseen
Epäsuora valaistus profiilissa on tunnelmallinen.

Pelkästään alaspäin osoittava led nauha profiilissa on hyvä kylpyhuoneen valaistus. Profiilissa on kaksi led-nauhaa rinnakkain, joten valotehoa on reilusti. Valon värilämpötilana neutraalin valkoinen 4000 Kelviniä korostaa tilan valkoista raikkautta.

Pelkästään alaspäin osoittava valaistus on hyvä kohdevalo. Profiilissa on kaksi led-nauhaa rinnakkain, joten valotehoa on reilusti.

Kun valot ovat päällä samaan aikaan kylpyhuone kylpee valossa. Seinälaatan kauniit struktuurit tulevat tyylikkäästi esiin valon osuessa niihin.

Kylpyhuoneen epäsuora valaistus
Kylpyhuoneeseen haluttiin linjakasta ja tasaista valoa epäsuorasti ja kohdevalona.

Laatua wc:n valaisuun led-paneelilla

Kylpyhuoneen valaistuksen yhteydessä olevaan wc-tilaan uusittiin valaistus laadukkaalla led-paneelilla. Tästä Led paneeli 300×300 valaisimesta saadaan 1500 luumenia yleisvaloa, eli reilusti hyvälaatuista, korkean värintoistoindeksin valoa wc:een. Lisäksi peilikaapin valo täydentää valaistuksen kasvoille avautuvalla valolla, joten tilan valaistus on ihanteellinen esimerkiksi kauneudenhoitoon.

Wc-tilaan saadaan reilusti hyvälaatuista valoa Led paneeli 300×300 uppopaneelilla.

Tasovalaistus mittojen mukaan

Vilvoittelutiloissa työtasolle haluttiin käytännöllistä valaistusta. Kapean kaapiston alle päätettiin tehdä täsmälleen kaapiston levyinen led-kisko. LedStoren alumiiniprofiileista löytyi sopiva kulmaan asennettava 45 asteen profiili, johon asennettiin kaksi led-nauhaa rinnakkain. Samaa Helmeile 14,4 W/m 4000K led-nauhaa käytettäessä valosta saatiin harmoninen kaikissa tiloissa.

Kisko tehtiin mittojen mukaan suositussa LedStoren LedPaja-palvelussa. Tyylikkääseen valaisinkokonaisuuteen kuului myös langattoman ohjauksen mahdollistava 30W 24V RF (radio frequency) muuntaja ja langaton himmenninpainike.

Tasolla olevia laitteita valaisee mittojen mukaan LedStoren LedPajalla tehty led-kiskovalaisin.

Käytävälle kapeakiilaista valoa

Tiloja yhdistäviin tiloihin valittiin vähäeleinen LINJA 2-spottivalaisin. Tämän valaisimen pieni koko (asennusaukko vain 34x64mm) ratkaisi myös haasteellisemman tilan valaisinvalinnan, jossa valaisin piti sijoittaa kattoon suuresta huoltoluukusta huolimatta.

Kapealla valokiilalla valaiseva LINJA 2 -spottivalaisin täyttää sopivasti käytävätilan valaistustarpeet.

 

Jos kiinnostuit tämän artikkelin valaisimista, annamme mielellämme lisätietoja. Olet tervetullut myös käymään myymälässämme Vantaan Koivuhaassa, Mesikukantie 16, 01300 Vantaa. All in One tiloissamme ovat esillä kaikki artikkelissa esitellyt tuotteet. Palvelemme saman katon alla kaikkia asiakasryhmiä kuluttajista urakoitsijoihin.

Jotain muita kylpyhuoneen valaistus artikkeleita:

60 luvun uima-allasalue remtointiin, artikkeliin

Kylpyhuoneremontti kekseliäällä led nauhan sijoittelulla

Pienen WCn valoremontti

Led-valojen asiantuntija

LedStore on toiminut Led-valaistuksen asiantuntijana jo vuodesta 2010. Meillä on oma tuotesuunnittelu, joten tuotteet ovat teknisesti huippuluokkaa.

Keskitymme lämpötilasäädettäviin ja korkean värintoiston valaisimiin. Teemme vuodessa n. 500 valaistussuunnittelua asiakkaidemme kohteisiin.

Tarjoamme palvelun a mittatilaus led nauhoja, eli jokaiselle omien mittojen mukaan led valonauhoja profiilissa.  Myös asennettuna.

Muista, että olemme aina valmiina tukemaan sinua matkan varrella sähköpostitse (myynti@ledstore.fi) ja puhelimitse (045 251 4510). Kuten aina, voit jakaa vapaasti sosiaalisessa mediassa kuvia omista projekteistasi #ledstorefi IG:ssä ja ledstore.fi FB:ssä. Rakastamme nähdä, miten hienoja juttuja LEDeillämme tehdään, ja se auttaa tarjoamaan inspiraatiota niille, jotka eivät ole varmoja LEDien tehosta ja mahtavuudesta. Tiesitkö, että meillä on jo yli 3500 kuvaa meidän ledeillä tehdyistä asennuksista Galleriassamme!

Led-valot Galleria:

Tuotegalleria: Kuvia tuotteista eri asennuspaikoissa

Epäsuora valo: Epäsuoraa valo eri tiloissa

Huonekohtainen: Valo eri huoneissa

Referenssit: Kokonaiset talot joita on ehditty kuvaamaan