ATMOS Helsingin uusiin kampaamotiloihin tarvittiin laadukas työskentelyvalaistus, joka sopisi tarkkaan kampaamotyöskentelyyn. Omistajat remontoivat tilat kokonaan, joten samalla myös valaistuksen osalta pystyttiin tekemään uusia ratkaisuja. Tiloihin valittiin yleisvalaistukseen isoja led-paneeleja sekä suunnattavia kiskospottivaloja, joiden valo ohjataan tarkasti niin, etteivät ne häikäise pesupaikalla asiakkaita.

Led-paneelit antavat tarpeeksi valoa

”Parturi-kampaamossa valaistus on erittäin tärkeässä roolissa. Valoa tarvitaan paljon ja sen tulee olla mahdollisimman tasaista ettei varjoja pääse syntymään. Korkea värintoistoindeksi takaa sen, että hiusvärit näyttävät oikeilta”, kuvailee valaistuksen tärkeyttä Atmos Helsinki Oy:n Joni Laulumaa.

Laadukas työskentelyvalaistus suurilla ledd-paneeleilla
Työskentelypisteiden päälle valittiin suuret, kattoikkunamaiset led-paneelivalaisimet, jotka tuovat riittävästi tasaista valoa. Katseenvangitsijoina tilassa modernit kattokruunut. Kuva: Harri Åkerberg

Valaistuksella on väliä korkeassa tilassa

Kampaamon valaistuksen valinnassa olennaista oli tilan korkeus. Valon määrä vähenee nopeasti, mitä korkeampi huone on kyseessä. Esimerkiksi huonekorkeuden kasvaessa 2,5 metristä 3,6 metriin valon määrä pitää tuplata. Valon kannalta paras on vaalea tila, jolloin valo pääsee heijastuman pinnoista. On hyvä, että Atmoksen kattopinnat ja muu yleisväritys on vaaleaa. Myös kivilaattalattioiden kiiltävä pinta vaikuttaa edukseen valaistuksen kannalta.

”Tilassamme on 3,6 metrin huonekorkeus ja halusimme pitää tilan mahdollisimman avarana. Päädyimme kattoon asennettaviin led-paneeleihin, joissa on riittävästi valotehoa, korkea värintoistoindeksi ja jotka ovat huomaamattomat. Monet asiakkaat ovatkin luulleet näitä kattoikkunoiksi. Lisäksi säädettävä värilämpötila mahdollistaa juuri oikean tunnelman luomisen kampaamoon. Led-paneelit antavat myös tasaisen ja laadukkaan valon, jolloin työskentely on miellyttävää silmille”, kertoo Laulumaa.

Atmoksen laadukas työskentelyvalaistus syntyi pintakehykseen asennetuista 600x1200Paneeleista, joissa on 72W ottoteho, ja 6000 luumenin valoteho per valaisin. Jos vastaava valoteho olisi haluttu saada halogeenivalaisimilla, niin ottoteho olisi moninkertaistunut. Kampaamossa säästetään jatkuvasti sähköä pelkästään paneelien osalta noin 7 kertaisesti halogeeneihin verrattuna, mikä on ollut kampaamon tavoitteena vastuullisena energiankuluttajana.

Jokaisen työskentelypisteen yläpuolella valaisee silmäystävällinen Paneeli 600×1200. Kuva: LedStore

Laadukas työskentelyvalaistus Fokus-kiskovalaisimilla

”Pesupaikoilla olevat kiskovalot voidaan kohdistaa suoraan altaaseen ja asiakkaan hiuksiin, ilman että valo osuu asiakkaan silmiin. Valoa on siis siellä missä sitä tarvitaan ja muu tila voidaan pitää tunnelmallisen hämyisenä. Täydellistä!”, kiittelee Laulumaa rentoutumiseen ja rauhoittumiseen tarkoitetun pesupaikan valaistusta.

Pesupaikalla sopivan määrän valoa tuovat FOKUS-valaisimet, jotka ovat täydellisesti (360 astetta) suunnattavia ja himmennettäviä. Fokuksen ominaisuutena on valokeilan avautumiskulman säätö, joten valon suunnan ja keilan terävyyden saa valittua yksilöllisesti jokaisessa valaisimessa.

Valaisimien määrä ja ohjaus suunniteltiin asiakkaan kanssa LedStorella

”Suunnittelukäynti sujui nopeasti ja saimme asiantuntevaa palvelua”, kuvailee Laulumaa suunnitteluprosessia. LedStoren Janne Halttu istahti asiakkaan kanssa alas pohjakuvien äärelle: ”Tilaan oli valittu kaksi näyttävää kattovalaisinta, niin niiden pariksi tuolipaikkojen päälle valikoituvat eleettömät, suuret led-paneelit. Pintakehykset ratkaisivat kivikaton asennushaasteen, sillä pintaan ei voitu tehdä upotusaukkoja. Toinen kriittinen kohta oli saada pesupaikalle riittävästi valoa, mutta samalla tunnelman piti säilyä rauhallisena. Tähän ratkaisuksi valitsimme FOKUS-kiskovalaisimet”.

Valaisimien ohjaukseen valittiin LedStoren valikoimista langaton himmennys ja värilämpötilan säätö, jotta vältyttiin kiviseinäisen tilan remontissa uusilta johtovedoilta, ja saatiin kaikki valaisimien ominaisuudet helposti asiakkaan käytettäväksi”, lisää Halttu valaistusohjauksen suunnittelusta.

FOKUS-kiskovalaisimet kampaamon pesupisteellä
Pesupaikalle valittiin suunnattavat FOKUS-kiskovalaisimet tuomaan laadukas työskentelyvalaistus häikäisemättä asiakkaita. Kuva: Harri Åkerberg
FOKUS-kiskovalaisimet, vasemmalla 15W musta ja oikealla 35W musta. Kuva: LedStore

Jos kiinnostuit laadukkaasta ja ammattitaitoisesta kampaamo-parturikokemuksesta, tutustu Atmos Helsinkiin verkko-osoitteessa https://www.atmoshelsinki.fi/.

Jos kiinnostuit led-valaistuksen uusista mahdollisuuksista, ota yhteyttä Lamppukauppa Led Storeen soittamalla, meilaamalla tai piipahtamalla Koivuhaan myymälässä. Olemme avoinna ma, pe klo 8.30-15.30 ja ti – to klo 8.30 – 17, lauantaisin klo 10-14. Paikan päällä on aina vähintään kaksi led-valaistuksen ammattilaista. Palveluihimme kuuluvat myös valaistussuunnittelupalvelu sekä led-nauhavalaisimien mittatilausvalmistus.