Kuinka valaistussuunnittelulla nostetaan kodin sisustus uudelle tasolle?

Kuinka valaistussuunnittelulla nostetaan kodin sisustus uudelle tasolle?

Ammattitaitoisella valaistussuunnittelulla voidaan tuoda kotiin tunnelmaa ja korostaa sen kauneimpia yksityiskohtia. LedStore auttoi Alisaa suunnittelemaan ja toteuttamaan täydelliset valaistusratkaisut hänen uuteen omakotitaloonsa.

Alisan omakotitalo rakentui Helsingin Jollakseen. LedStore osallistui valaistussuunnitteluun jo talon rakennusvaiheessa, ja suunnitteli Alisan kodin valaistuksen sekä sisä- että ulkotiloihin.

“Kyseessä oli ensimmäinen rakennusprojektini, ja siksi halusin nimenomaan valita laadukasta suunnittelua tarjoavan tahon. Heidän neuvojensa avulla oli helpompaa valita oikeat valaistusratkaisut palvelemaan jokaista tilaa tarkoituksenmukaisesti. LedStoren asiantuntijoiden avulla eri huoneiden parhaita puolia saatiin korostettua, unohtamatta käytännöllisyyttä valaistuksessa esimerkiksi kuntosalitiloissa”, Alisa kuvailee.

 

Valaistussuunnittelulla vaikutetaan muun muassa työskentelyn viihtyisyyteen

Keittiössä työtaso on valaistu tehokkaasti ja epäsuora valaistus täydentää kattospottivalaistusta.

 

Valaistuskumppani voi tuoda säästöä uudiskohteen rakennuksessa

Talopaketteihin kuuluu useimmiten myös valaistussuunnitelma, mutta sitä kannattaa näyttää valaistusalan ammattilaiselle.

LedStoren Janne Haltun kokemuksen mukaan talopakettien valaistussuunnitelma tehdään yleensä lähes samalla kaavalla jokaiseen taloon, minkä seurauksena suunnitelmaan voi jäädä epäkäytännöllisiä yksityiskohtia. Esimerkiksi Alisan kodin valaistussuunnitelmaan oli jäänyt ulkovalo, joka olisi häikäissyt jatkuvasti sisään talon ikkunoista.

Täysin yksilöidyllä valaistussuunnittelulla valaistus voidaan toteuttaa kerralla asukkaiden toiveiden mukaisesti ja heidän tarpeitaan palvelevaksi.

“Kun olemme rakennusprojektissa mukana alusta asti, se tarkoittaa useimmiten asiakkaalle  kustannussäästöä ja helpompaa projektia. Silloin ei tarvitse korjata jo tehtyä työtä”, Janne sanoo.

 

Valaistussuunnittelulla on nostettu kodin sisustus uudelle tasolle

Valaistussuunnittelulla vaikutetaan tilojen käyttötapaan ja ilmeeseen. Hyvällä valaistuksella nostetaan jopa asunnon arvoa.

 

Valaistus luo tunnelmaa

Alisalle oli tärkeää, että valaistus olisi luonteva osa talon sisustusta. Valaistuksella haluttiin korostaa esimerkiksi kylpyhuoneen italialaista marmorilaattaseinää ja tuoda pehmeää valoa kodin saunaan.

Tunnelmallinen led-nauhavalaistus suihkun takana ja saunan selkänojassa.

 

“Lisäksi löysimme makeita valaisinratkaisuja. Yksi suosikeistani on olohuoneen ikkunoiden välissä oleva alumiiniprofiili, joka kätkee sisälleen valaisimen. Se valaisee ylös ja alas, mutta on itsessään siro ja huomaamaton”, Alisa kuvailee.

“Epäsuora valaistus on suosituin trendi tällä hetkellä. Myös himmennettävät valot ja älyvalot kiinnostavat kuluttajia. Jos älyvalojen toive on tiedossa hyvissä ajoin, niiden loppukustannus voi olla sama, tai jopa pienempi, kuin perinteisten valojen”, Janne vinkkaa.

Tyylikkäällä alumiiniprofiililla luotu epäsuora led-nauhavalaistus tuo kahden kerroksen korkuiseen tilaan valoa ja jakaa tilaa kauniisti.

 

LedStoresta tuli pidempiaikainen kumppani

Alisa yllättyi lopulta positiivisesti LedStoren palveluiden ja tuotteiden hintatasosta. Hän kertoo olevansa LedStoren asiakas jatkossakin, ja suosittelevansa heidän palveluitaan omalle verkostolleen.

“Voin suositella heitä suoraselkäisesti koska tiedän, että heiltä saa hyvät tuotteet ja palvelun. Heiltä saa yhdeltä luukulta kaiken, mikä on asiakkaan näkökulmasta todella helppoa. Projektinhallinta sujuu moitteettomasti, ja palvelu on asiantuntevaa”, Alisa sanoo.

LedStore toteuttaa vuosittain noin 500 suunnittelukohdetta, kokonaisista uudiskohteista pienempiin projekteihin. Valaistussuunnittelulla vaikutetaan tilojen ilmeeseen, mikä parhaimmillaan nostaa kodin ilmeen aivan uudelle tasolle. Lamppukauppa LedStore Oy:n show room sijaitsee Vantaalla, josta löytyy runsaasti asennusesimerkkejä. LedStore palvelee myös etäyhteyksien kautta.

 

Kohteen kuvat nähtävissä LedStoren referenssigalleriassa kohteen nimi Koti Jollaksessa.

Tutustu kohteen "Koti Jollaksessa" kaikkiin kuviin LedStoren referenssigalleriassa.

LedStoren valaistussuunnitteluun voi tutustua täältä.

 

Teksti: Maria Vakkanen ja LedStore, kuvat Meri Björn ja LedStore

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Related Posts

Zigbee-älyvalaistus – viisi pointtia pähkinänkuoressa

Älykotien Zigbee-järjestelmä mahdollistaa lähes kaikkien led-valaisimien langattoman ohjauksen, ajastuksen ja muun ohjelmoinnin. Älyohjausta hyödynnetään kaikissa kodin tiloissa ja yhteisissä tiloissa valaistuksen kirkkauden, valon värilämpötilan ja

Epäsuora valo katossa profiililla

Epäsuora valo kattoon, jälkiasennus led-profiililla

Tarvitaanko käytävälle tai makuuhuoneeseen lisää valoa? Kaipaako olohuone lisää tunnelmaa valaistuksella, mutta sähköä tai valokatkaisimia ei ole valmiiksi asennettu? Eipä hätää! Tunnelmallinen epäsuora valo kattoon

Laadukas työskentelyvalaistus parturi-kampaamoon

ATMOS Helsingin uusiin kampaamotiloihin tarvittiin laadukas työskentelyvalaistus, joka sopisi tarkkaan kampaamotyöskentelyyn. Omistajat remontoivat tilat kokonaan, joten samalla myös valaistuksen osalta pystyttiin tekemään uusia ratkaisuja. Tiloihin

Led nauha terassille, NEON nauhan asennus

Syksy tulee ja pimeän aika pidentyy. Takapihalla olisi silti vielä kiva olla ja sinne tarvitaan hieman valoa että portaissa näkee kävellä kompastumatta. Siis tuumasta toimeen

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2022 All Rights Reserved