Mikä on led valo?

Mitä tarkoitetaan LED valolla?

LED tulee sanoista Light Emitting Diode. Valodiodi on kaksijohtiminen valonlähde, joka perustuu puolijohteeseen, joka tuottaa valoa aktivoituessaan sähköllä. Led valoja on käytetty yleisinä valonlähteinä vuodesta 2007 lähtien. Led valot ovat nykytekniikalla ylivertaisia valonlähteitä.

Kauanko led-valo kestää?

Laadukkaan led-lampun käyttöikä on +50 000 tuntia. Valo kestää siis käytöstä riippuen useita vuosia.

Onko led-valot turvallisia?

Led-valo on turvallisin valonlähde, sen matalan käyttöjännitteen vuoksi. Led valaisimessakin on riskinsä, mutta se liittyy led valaisimen muuntajaan, joka saattaa aiheuttaa paloriskin sähköiskun vuoksi. Osta siis testattuja, hyvämaineisia tuotteita, ja asenna tai asennuta ne ammattitaitoisesti, jotta voit varmistua että valaisimet ovat turvalliset.

Kannattaako led-valot sammuttaa?

Kannattaako led valot aina sammuttaa? Jossain vaiheessa oli käsitys, että led valot eivät kestäisi jatkuvaa sammuttamista. Led valot kestävät kuitenkin jopa 100 000 kertaa käynnistyksen, joten aika tiheään saat poistua huoneesta, että led kuoleentuisi ennen aikojaan. Mutta toki kaikki turha valojen päällä pitäminen kuluttaa energiaa, joten kyllä. Led valot kannattaa sammuttaa.

Kuinka kauan led valo palaa?

Led valot ovat hyvin pitkäikäisiä. Led valojen kestävyyteen vaikuttaa rikkoutuvien komponenttien puute ja tekniikkana led valot palavat pitkään. Led-valot voivat kestää 25 000 – 80 000 tuntia, teoriassa jopa 200 000 tuntia!

Mikä on led ja muut yleiset kysymykset
Led polttimoita saa monilla eri kannoilla Ne ovat aina perinteisiä valonlähteitä energiatehokkaampia Kuvassa LedStoren oman tuotannon polttimot Eniten vaihtoehtoja on E27 eli hehkulamppukannoissa Tästä pienepi on E14 kynttilälamppukanta GU 10 halogeeni 230V kanta GU53 halogeeni 12V kanta G9 ja G4 lukuvalo ja koristevalolistoissa käytettävä kantatyyppi

Käykö led-lamppu kaikkiin valaisimiin?

Kyllä, lähes kaikkiin valaisimiin, joissa on perinteinen esimerkiksi E14, E27 tai muu tunnettu polttimon kanta. Led lampun voi vaihtaa suoraan olemassa olevaan kantaan. Poikkeuksena pienjännite G4 tai MR16 joissa yleensä tulee vaihtaa myös muuntaja, koska halogen muuntajat eivät aina käynnisty johtuen pienemmästä kuormasta.

Paljonko led-valo vie sähköä?

Led valot vievät sähköä sen verran kuin sen nimellinen ottoteho on pakkauksessa ilmoitettu. Esimerkiksi keittiön työtason valaisussa suositun Helmeile Led valonauha 14,4W/m sähköntarve on 14,4 wattia per metri tunnissa. Jos työtasoja on valaistu esim. 4 metrillä led nauhaa, niin se kuluttaa noin 60 W tunnissa. Sähkönkulutuksen kilowattitunneissa voi laskea seuraavasti: 60W x 1 tunti / 1000. Näin ollen sähköä kuluu 0,06 kWh. Tämä valaisin siis vie 6 kWh sadassa käyttötunnissa, mikä on arviolta 25 päivää (jos valot päällä 4 tuntia päivässä). Vattenfall on kirjoittanut artikkelissaan vuonna 2018 kodin laitteiden sähkönkulutuksesta ja laskenut niille hintoja. Vertailun vuoksi astianpesukone pesee samalla energiankulutuksella noin 4-6 kertaa.

Saako led-lampun laittaa sekajätteeseen?

Perinteiset lamput, kuten energiansäästölamput ja loistelamput sisältävät elohopeaa, joten ne pitää hävittää ongelmajätteenä. Led-lampuissa ei ole elohopeaa, mutta niissä on usein muita elektronisia komponentteja, joten ne pitää hävittää jättämällä ne sähköromun SER-kierrätyspisteisiin. Otamme myös vastaan LedStoressa loppuun käytettyjä led-valaisimia.

Voiko led-lampun laittaa ulos?

Led-valot rakastavat kylmää, joten ne sopivat hyvin myös ulkokäyttöön. Teoriassa se on niille paras paikka, sillä ulkoilma jäähdyttää lediä antaen sille pitkän käyttöiän. Elektroniset komponentit tulee olla kuitenkin suojattu, sillä tiivistyvä kosteus voi rikkoa led valaisimen muuntajan.

Mikä led-lamppu vastaa 40W hehkulamppua?

40 W hehkulamppu ja 4 W Led-lamppu tuottavat keskimäärin saman valomäärän (400lumen). Ilmoitamme kaikissa valaisimissamme valon tuoton valaisinta kohti.

Mikä led vastaa 100W?

100 W hehkulamppu tuottaa 1200 lumenia tai enemmän. Led valaisimista kannattaakin valita tilalle polttimo, jossa on 10 W tai enemmän.

Miksi led valo vilkkuu?

Yleensä led valon vilkkuminen johtuu led lampun ja muuntajan välisestä yhteensopimattomuudesta, kun vaihdetaan halogenista led polttimoon. Toinen tilanne jossa led valo vilkkuu on led valaisimen muuntajan vikaantuminen.

 

Tässä oli alkuun tärkeimpiä vastaan tulleita kysymyksiä led valoista. Lisäilemme tähän kun lisää tulee vastaan.

Lue myös meidän tuoteaiheiset Usein Kysytyt Kysymykset täältä: https://ledstore.fi/faq

Lue tuoteturvallisuudesta: LedStoren tuoteturvallisuus

Lue väittämistä jossa käsittelemme ledien vaarallisuutta: Mihin perustuu Ledien vaarallisuus

Lue lisää led lamppujen himmennyksestä: Led lampun himmennys

Olemme kirjoittaneet myös valon laadusta: Mitä värintoisto tarkoittaa?

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *