Himmennettävä LED lamppu ja sen edut

Himmennettävä LED lamppu ja sen edut

Himmennettävä LED lamppu kehittyy

LED on yksi nopeiten kasvavista teknologioista maailmassa. LED teknologia on kasvanut hurjaa vauhtia ja jo nyt se on mullistanut täydellisesti valaistusmaailman. Tämä on yksi syy miksi viimevuonna (2014) fysiikan Nobelin palkinto LED keksijöille sai sinisen (mahdollisti valkoisen valon) LED valon keksijät. LED tekniikka säästää luontoa ja tarjoaa monia etuja perinteisiin valaistusratkaisuihin nähden.

LedStoressa himmennettävä LED valaisin on saatavilla perinteisissä väreissä (valkoinen, hopea, harjattu alumiini, jne.) ja valon värissä on valittavana tuttua halogeenin väriä (3000K) tai nykyaikaista valkoista valoa (4000K).

Himmennettävä LED lamppu ja sen edut

Himmennettävä LED lamppu ja lämpö

Yksi suurimpia valaistuksen lähteitä ovat halogeeni lamput ja valaisimet. Halogeeni lampun suurin ongelma on sen tuottama valtava lämpö (jopa 230 celsius astetta!) ja siitä johtuva tulipaloriski. Halogenien lämmön tuotto lisää myös jäähdytyksen tarvetta, mikä kuluttaa polttimon virran syönnin lisäksi energiaa myös jäähdytus tarpeena. Lämmön lähde on hyvä, jos se olisi lattialla, sillä lämpö kohoaa ylöspäin. Lisäksi pitää muistaa, että suurin osa maailma väestöstä asuu ns. lämpimillä alueilla jossa lisälämmönlähdettä ei todellakaan kaivata. Tämä on se syy miksi maat ovat luopuneet toimistoissa ja rakennuksissa halogeeni lamppujen käytöstä.

HYVÄ himmennettävä LED lamppu ei ole yli 50 celsius asteen lämpöinen. Mikäli himmennettävä LED lamppu on yli 50 asteinen, sen käyttöikä tippuu dramaattisesti. Tutkimuksen mukaan jatkuva yli 50 asteen lämpötila tiputtaa LED valaisimen käyttöikää parhaasta 80.0000 tunnista 10.0000 tuntiin. Eli laadukas himmennettävä LED lamppu on myös viileä. Tämä myös mahdollistaa himmennettävän LED valaisimen asentamisen matalaan tilaan ilman tulipaloriskiä. Halogeeni vaatii palosuojauksen, joka on yleensä tilaa vievä, peltinen tai muovinen kuppi katon sisällä (tilan tarve 15-20cm). Hyvä himmennettävä LED lamppu mahtuu Suomessa suosittuun 45mm rima + 13mm kipsi rakenteeseen! Himmennettävä LED valaisin on myös pitkäikäinen sillä himmennettynä se on viileämpi (toimii pienemmällä virralla). LED lampun himmennyksen toinen hyvä puoli on, ettei himmennys muuta LED lampun värisävyä kellertävään suuntaa, kuten perinteisten halogeenien ja hehkulamppujen kohdalla tapahtuu.

Himmennettävä LED lamppu säästää sähköä

Turhan lämmön lisäksi halogeeni kuluttaa paljon sähköä tuottamaansa valoon nähden, joten se kuormittaa myös sähkölaskua. Jos verrataan sähkönkulutusta ja valoa, niin saman valon määrän himmennettävä LED lamppu tuottaa 20% energiasta jonka halogeeni kuluttaa! Esim. 50W halogeeni voidaan korvata 8-10W LED valaisimella. Toki LED tekniikka on kehittynyt ja nyt voidaan tuottaa jopa 6-7W LED valaisimella vaadittava +600lumenia ilman että valaisimen käyttöikä putoaa.

Ensimmäinen himmennettävä LED valaisin Suomessa

Suomalaisten kuluttajien saataville, normaaleilla himmentimillä himmennettävä LED valaisin saapui 2009 (ammattikäytössä oli joo, jotain kallista ja vaikeasti toimivaa). LedStoren Himmennettävä LED lamppu, LED-033 oli Suomessa ensimmäinen himmennettävä ja matalaan tilaan mahtuva LED valaisin, joka tuotti valoa riittävästi korvaamaan 50W halogeeni valaisimen ja jonka värintoistoindeksi oli kotikäyttöön sopiva (luonnollisen kaunis valo). Tähän asti suurin myynnin este oli ollut (sinertävän valon lisäksi) himmennyksen puute. Kehitimme siis markkinoille sellaisen LED valaisimen, joka toimii niinkuin valaisimen tulee toimia ilman että asiakas joutuu vaihtamaan kodissaan valaistuksen oheistekniikkaa (himmentimet, kaapelointi, jne.).

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Related Posts

Zigbee-älyvalaistus – viisi pointtia pähkinänkuoressa

Älykotien Zigbee-järjestelmä mahdollistaa lähes kaikkien led-valaisimien langattoman ohjauksen, ajastuksen ja muun ohjelmoinnin. Älyohjausta hyödynnetään kaikissa kodin tiloissa ja yhteisissä tiloissa valaistuksen kirkkauden, valon värilämpötilan ja

Epäsuora valo katossa profiililla

Epäsuora valo kattoon, jälkiasennus led-profiililla

Tarvitaanko käytävälle tai makuuhuoneeseen lisää valoa? Kaipaako olohuone lisää tunnelmaa valaistuksella, mutta sähköä tai valokatkaisimia ei ole valmiiksi asennettu? Eipä hätää! Tunnelmallinen epäsuora valo kattoon

Laadukas työskentelyvalaistus parturi-kampaamoon

ATMOS Helsingin uusiin kampaamotiloihin tarvittiin laadukas työskentelyvalaistus, joka sopisi tarkkaan kampaamotyöskentelyyn. Omistajat remontoivat tilat kokonaan, joten samalla myös valaistuksen osalta pystyttiin tekemään uusia ratkaisuja. Tiloihin

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2022 All Rights Reserved