CCT led nauha olohuoneessa

CCT säädettävä led valonauha on loistava tapa lisätä tunnelmaa kotiisi. Valonauhan ansiosta voit säätää valon värisävyä haluamallasi tavalla. Valonauha sopii erinomaisesti käytettäväksi eri huoneissa, kuten makuuhuoneessa, olohuoneessa tai keittiössä.

Meidän arjessamme valaistus on erittäin tärkeä osa kodin sisustusta ja kun olemme kotona, haluamme viettää aikaa mukavassa ja rentouttavassa ympäristössä. Valaistuksen avulla voimme luoda erilaisia tunnelmia kotiimme, joka vaikuttaa mielialaamme ja auttaa meitä rentoutumaan. Jos haluat lisätä tunnelmaa kotiisi, suosittelemme harkitsemaan CCT säädettävää led valonauhaa.

Miksi valita CCT säädettävä led valonauha?

Valonauhan avulla voit helposti luoda erilaisia tunnelmia kotiisi. Kun haluat rentoutua, voit säätää valonauhan värisävyn lämpimäksi ja himmentää valoa. Kun taas haluat tehdä töitä, voit valita kirkkaamman ja viileämmän valon.

CCT säädettävän led valonauhan avulla voit myös säästää sähköä. Led valot ovat erittäin energiatehokkaita ja kuluttavat vain vähän sähköä verrattuna perinteisiin valoihin. Tämä tarkoittaa sitä, että voit käyttää valonauhaa pidempään, samalla kun säästät rahaa sähkölaskussa.

Miten CCT led nauha toimii?

CCT led nauha toimii siten että siinä olevien kahden eri led piirin jännitettä säädellään. 24V CCT led nauhassa on siis kylmä ja lämmin led piiri. Led nauhassa on siis kolme johdinta: kylmä miinus, lämmin miinus sekä positiivinen johdin. CCT ohjain säätelee jännitettä näiden kahden miinus johtimen välillä:

  • Mikäli kaikki jännite on ohjattu kylmään miinukseen, on valo kylmää
  • Mikäli 50% jännitteestä on kylmässä ja 50% lämpimässä miinuksessa on valo neutraalia
  • Mikäli kaikki jännite on lämpimässä miinuksessa, on valo lämmintä.

CCT led nauhatyypit

Valikoimasta löytyy eritehoisia CCT led nauhoja eri käyttöpaikkoihin. IP21 sisälle ja IP65 suojatut ulos.

Tässä muutama esimerkki nauhan valinnasta:

3,6 W / metri CCT led nauha IP65

Pienitehoinen tunnelman luoja. Käyttöpaikkoina saunat, sokkelit, portaat ja ulkona kaiteet, kun halutaan rajata alueita valolla.

3,6W metri CCT led nauha
36W metri CCT led nauha

7,2 W / metri CCT led nauha IP65

Keskitehoinen tunnelma led nauha. Käytetään saunat, sokkelit, portaat, ulos kaiteet, jos halutaan hieman enemmän valoa, hyllyt. Käytännössä siis samat asennuspaikat kuin 3,6W nauhalla, mutta enemmän tehoa.

7,2W metri CCT led nauha
72W metri CCT led nauha

14,4 W / metri CCT led nauha IP21

Suosituin CCT led nauhatyyppi. Oikea moniottelija. Perusvalon taso epäsuorassa valaistuksessa, sekä valkoisissa keittiöissä. Epäsuorassa valossa tulee aina muistaa, että tummat pinnat syövät jopa puolet valosta, joten ei ole epätavallista käyttää tuplanauhoja.

14,4W metri CCT led nauha
144W metri CCT led nauha

22W / metri CCT led nauha IP21

Suosituin CCT led nauha keittiön työtasolle. Hieman parempi valon taso epäsuorassa valaistuksessa, sekä valkoisissa keittiöissä. Riittää monesti tummahkoille pinnoille epäsuorassa käytössä. Sopii hyvin myös pesuhuoneisiin ja kosteisiin tiloihin, koska asennusprofiili antaa sille IP44 suojauksen.

22W metri CCT led nauha
22W metri CCT led nauha

Koko valikoima erilaisia CCT led nauhoja löytyy verkkokaupasta.

SMD CCT led nauha ja COB CCT led nauha

Led nauhan valmistamisessa voidaan käyttää kahta eri tekniikkaa, joista COB on tullut vasta markkinoille.

SMD tekniikka on vanhempi tapa tehdä led nauhaa, jossa jokainen ohjainpiiri ja led piiri istutetaan led nauhalle erikseen. Silloin myös led pisteiden väli on suurempi.

COB tekniikassa taas led piirit ladotaan nauhaan joka sisältää ohjainpiirin ja valetaan fosforilla.

Voit lukea täältä lisää SMD tekniiikan ja COB tekniikan eroista

CCT led nauhan ohjaus

Säätämiseen valitaan yleensä joko RF, Zigbee tai DALI2 laitteet. CCT led valonauhoja varten siis tarvitaan ohjauslaite joka osaa säätää CCT led nauhassa olevaa valon sävyä ja samalla himmentää sitä.

50W Zigbee CCT led muuntaja 24V
50W Zigbee CCT led muuntaja 24V

Miten valita oikea CCT säädettävä led valonauha?

Kun valitset CCT säädettävää led valonauhaa, on tärkeää harkita muutamia asioita. Ensimmäinen asia, joka on tärkeää huomioida, on valonauhan pituus. Sinun tulisi mitata huoneen koko ja miettiä, kuinka pitkä valonauhan tulisi olla, jotta se sopii huoneeseen. Pitkissä koko huonetta kiertävissä asennuksissa suosittelen syötön tulevan nurkasta ja lähtevän siitä kahteen suuntaan L muotoisesti. Näin 20m pitkästä led nauhasta tulee 2x 10m muuntajalle ja vältytään valon himmenemiseltä.

Toinen asia, joka on tärkeää huomioida, on valonauhan teho. Valonauhan teho vaikuttaa siihen, kuinka kirkkaasti se valaisee huonetta. Suurempi teho tarkoittaa, että valonauha on kirkkaampi, kun taas pienempi teho tarkoittaa, että valonauha on himmeämpi. Epäsuorassa valossa pinnat syövät jonkin verran valoa. Mitä tummempia pintoja huoneessa on, sitä enemmän ne syövät valoa. Eli vähintään 14,4W CCT led nauhaa

Kolmas asia, joka on tärkeää huomioida, on valonauhan asennus. Valonauha on yleensä helppo asentaa itse, mutta sinun tulee varmistaa, että tiedät miten asennus tapahtuu ja että sinulla on tarvittavat työkalut käytettävissä.

Neljäs asia, joka on tärkeää huomioida, on valonauhan laatu. Laadukas valonauha kestää pidempään ja tarjoaa paremman suorituskyvyn kuin huonolaatuinen valonauha. Huomioi myös valonauhan valmistaja ja varmista, että valitset luotettavan ja ammattitaitoisen valmistajan.

Miten asentaa CCT säädettävä led valonauha?

CCT säädettävän led valonauhan asentaminen on yleensä helppoa ja vaivatonta, kun tietää mitä tekee.

Ennen kuin aloitat asennuksen, sinun tulee varmistaa, että valonauhan pituus on oikea ja että sinulla on kaikki tarvittavat työkalut käytettävissä. Varmista myös, että valonauha se toimii ennen asennuksen aloittamista. Avaa led nauha rulla ja kytke se muuntajaan ja tarkista että kaikki pisteet toimivat ja että valon ohjaus toimii. Vaihto ja palautus on paljon helpompaa, kun sitä ei ole liimattu paikoilleen.

Led nauhan lisäksi tarvitset led profiilin, joka antaa CCT led nauhalle suojan pölyltä ja tasoittaa valon kauniisti. Lisäksi se pitää led nauhan paikoillaan.

Seuraavaksi sinun tulee kiinnittää valonauha profiileineen haluamaasi kohtaan. Profiili voidaan kiinnittää esimerkiksi seinään, kattoon tai kaappiin. Profiili voidaan kiinnittää sen omilla kannakkeilla tai liimalla, riippuen valonauhan asennuspaikasta.

Kun profiili ja valonauha on kiinnitetty paikalleen, sinun tulee kytkeä se muuntajaan ja sähköverkkoon. Tämä voidaan tehdä joko suoraan pistokkeeseen tai sähköasentajan avulla, riippuen valonauhan asennuspaikasta ja käyttötarkoituksesta.

Miten ylläpitää CCT säädettävä led valonauha kunnossa?

Lämpötilasäädettävä led valonauha on yleensä helppo ylläpitää. Huolellisella käytöllä ja huollolla valonauha voi kestää pitkään ja tarjota hyvän suorituskyvyn.

Ensinnäkin yksi tärkeimmistä tavoista ylläpitää CCT säädettävää led valonauhaa on pitää se puhtaana. Valonauha tulee puhdistaa säännöllisesti pölystä ja liasta, jotta se säilyttää hyvän suorituskykynsä. Puhdistaminen voidaan tehdä esimerkiksi kostealla liinalla tai pölynimurilla.

Toiseksi, täkeä tapa ylläpitää CCT säädettävää led valonauhaa on välttää sen ylikuormitusta. Ylikuormitus voi johtaa valonauhan ylikuumenemiseen ja sen suorituskyvyn heikkenemiseen. Siksi on tärkeää käyttää valonauhaa oikealla tehoasetuksella ja välttää sen jatkuvaa käyttöä yhtäjaksoisesti. Päästä siis led nauha välillä jäähtymään.

Jos huomaat, että valonauhassa on vikaa tai sen suorituskyky on heikentynyt, kannattaa ottaa yhteyttä valonauhan valmistajaan tai ammattitaitoiseen sähköasentajaan. He voivat tarkistaa valonauhan kunnon ja tehdä tarvittavat korjaukset.

Miksi valita laadukas CCT säädettävä led valonauha?

Lämpötilasäädettävän led valonauhan laadun mittareita on useita:

  • Takuu: Laadukkaalla led nauhalla on myös hyvä takuu, vähintään 3 vuotta
  • Värintoisto: Laadukkaassa CCT led nauhassa on huippuluokan värintoisto, yli 95, eli kaikki värit näyttävät sellaiselta kuin ne on tarkoitettu.
  • Tuki: Hyvä myyjäliike opastaa ja ehdottaa valaistusratkaisuja ja auttaa CCT led nauhan käyttöönotossa
  • Asennusapua: Mikäli kohtaat ongelmia, saatko teknistä tukea heti?
SOLO CCT led nauha eri sävyissä
SOLO CCT led nauha eri sävyissä

Lopuksi

Lämpötilasäädettävä led valonauha on loistava tapa lisätä tunnelmaa kotiisi. Valonauhan avulla voit helposti luoda erilaisia tunnelmia ja säätää valon värisävyä haluamallasi tavalla. Lisäksi led valot ovat erittäin energiatehokkaita, joten voit käyttää valonauhaa pidempään samalla kun säästät rahaa sähkölaskussa.

Kun valitset CCT säädettävää led valonauhaa, on tärkeää huomioida valonauhan pituus, teho, väri, asennus ja laatu. Meidän CCT säädettävät led valonauhamme ovat laadukkaita ja ammattitaitoisesti valmistettuja, ja tarjoamme laajan valikoiman eri pituuksilla, teholla ja väreillä.

Jos olet kiinnostunut CCT säädettävästä led valonauhasta, suosittelemme tutustumaan laajaan valikoimaamme ja ottamaan yhteyttä ammattitaitoiseen asiakaspalveluumme. Me autamme sinua valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivan valonauhan ja opastamme sinua asennuksessa ja ylläpidossa.

Kiitos kun luit artikkelimme CCT säädettävästä led valonauhasta. Toivomme, että artikkelistamme oli sinulle hyötyä ja että löysit tarvitsemasi tiedon valonauhan valintaan ja käyttöön liittyen.

Lämpötilasäädettävä led valaistus on meille tuttua

LedStore on toiminut led-valaistuksen ja valaistussuunnittelun asiantuntijana jo vuodesta 2010. Meillä on oma tuotesuunnittelu, joten tuotteet ovat teknisesti huippuluokkaa. Tuotteiden takuut ovat jopa 7 vuotta. Suoritamme myös valaisinhuoltoa.

Keskitymme lämpötilasäädettäviin ja korkean värintoiston valaisimiin, joten valaisimet toimivat loistavasti ja pitkäikäisesti. Teemme vuodessa n. 500 valaistussuunnittelua asiakkaidemme kohteisiin. Lue tästä lisää tai tilaa suunnittelu

Tarjoamme palvelun a mittatilaus led nauhoja, eli jokaiselle omien mittojen mukaan led-nauhat alumiiniprofiilissa.  Myös asennettuna. Tiesitkö? LedStore tarjoaa valaistussuunnittelua alkaen 99 euroa koko taloon! 

Muista, että olemme aina valmiina tukemaan sinua matkan varrella sähköpostitse (myynti@ledstore.fi) ja puhelimitse (045 251 4510). Kuten aina, voit jakaa vapaasti sosiaalisessa mediassa kuvia omista projekteistasi #ledstorefi IG:ssä ja ledstore.fi FB:ssä. Rakastamme nähdä, miten hienoja juttuja LEDeillämme tehdään, ja se auttaa tarjoamaan inspiraatiota niille, jotka eivät ole varmoja LEDien tehosta ja mahtavuudesta. Tiesitkö, että meillä on jo yli 3500 kuvaa meidän ledeillä tehdyistä asennuksista Galleriassamme!

Led-valojen kuvagalleria:

Tuotegalleria: Kuvia tuotteista eri asennuspaikoissa

Epäsuora valo: Epäsuoraa valo eri tiloissa

Huonekohtainen: Valo eri huoneissa

Referenssit: Kokonaiset talot joita on ehditty kuvaamaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *