LedStoren kiskospotti uutuus ZOOM – parempaa valoa portaattomalla zoomauksella!

ZOOM kiskospotti on led valaisinvalikoimamme tuorein uutuus, jota on saatavissa 15W, 30W ja 50W tehoisena. Tämä led kiskovalaisin asennetaan kolmivaihekiskoon, ja se sopiikin erinomaisesti käytettäväksi korkeiden olohuonetilojen, eri kokoisten myymälä- ja näyttelytilojen sekä toimistojen valaisemisessa. ZOOM kiskospotin värintoistoindeksi on erinomainen eli CRI90.

ZOOM kiskovalaisimien, 15W, 30W ja 50W värivaihtoehdot ovat mattamusta ja mattavalkoinen. Molempia valaisimia on saataviss a 3000K (lämmin valkoinen) ja 4000K (neutraali valkoinen) valon värilämpötiloissa. Mattamustat 4000 K kiskospotit ovat varastotuotteita. Varastotuotteet ovat heti saatavilla. Tilaustuotteiden toimitusaika on noin 4 viikkoa.

 

ZOOM kiskospotti on nimensä veroinen

ZOOM kiskospotin valon avauskulma on säädettävissä.
ZOOM kiskospotin valon avauskulman säätö.

ZOOM kiskovalaisimen ytimenä on valon avauskulman säätäminen. Mitä suurempi avauskulma, sitä laajempi valokeila. Valokeila on säädettävissä portaattomasti tavallista laajemmalla vaihteluvälillä, 10°-55°. Säädettävä avauskulm a mahdollistaa sen, että yhdellä valaisimella voidaan valaista hyvinkin eri tavalla: tiukalla avauskulmalla voidaan poimia esiin sisustuksen yksityiskohtia tai vaikka korostaa maalauksia, kun taas laajemmalla avauskulmalla saadaan tilaan hyvää yleisvaloa.

Avauskulman lisäksi valaisimia voidaan suunnata tarkasti, koska valaisin kääntyy 350 astetta vartensa ympäri.

Kiskospottien käyttötapa on helposti muutettavissa vaihtelemalla avauskulmaa ja suuntausta. Vaikka aluksi tarvittaisiin vain yleisvaloa, niin tarpeiden muuttuessa voidaan yksi spoteista säätää antamaan kohdevaloa. Tämä on erittäin hyödyllistä mm. gallerioissa, joissa valaistavien esineiden koot asettavat tiettyjä vaatimuksia valaistukselle. Myös kotona valon vaihtelu ja uudelleensuuntaus voivat tulla tarpeelliseksi.

 

ZOOM kiskospottien käyttökohteet

ZOOM 15W pienimmällä avauskulma asetuksella.
ZOOM 15W kiskospotti, avauskulma pienimmillään, kun zoomi on ulkona.

Pienin spoteista, ZOOM 15W, sopii kokonsa ja tehonsa puolesta hyvin käytettäväksi kodin valaistuksessa, mutta myös pienet liiketilat valaistuvat tällä mallilla hyvin. Keskikokoinen, ZOOM 30W, spotti sopii korkeiden olohuonetilojen valaisun lisäksi hyvin myymälätilojen ja toimistojen valaisuun. ZOOM 15W ja 30W valaisimet sopivat himmennettävyytensä ansiosta hyvin myös kotikäyttöön, kun taas ZOOM 50W (ei himmennettävä) on pääasiassa julkisten tilojen valaisin.

Fyysiseltä kooltaan ZOOM 15W on pienin, kun taas ZOOM 30W ja 50W ovat saman kokoiset. Erona tehon lisäksi se että ZOOM 50W valaisimessa on tuuletin jäähdytystä hoitamassa.

Mattamustana ZOOM kiskospotti uppoaa kivasti katon väriin myymälöissä, joissa katto on maalattu mustaksi esim. alaslasketun, harvan ritelikön takana, eikä valaisin tällöin erotu merkittävästi taustaa vasten.

ZOOM 15W kiskospotti kun avauskulma on 55°.
ZOOM 15W kiskospotti ja avauskulma suurimmillaan.

Kotikohteissa mattamustalla valaisimella saadaan näyttävyyttä sisustukseen, kun se yhdistetään esim. tummaksi petsattuun kattoon. Mattavalkoinen ZOOM spotti taas sopii parhaiten vaaleiden pintamateriaalien kanssa.

ZOOM kiskospotti on erinomainen vaihtoehto gallerioihin, näyttelytiloihin sekä vaatekauppohin ja partureihin! ZOOM kiskospotin värintoistoindeksi (CRI90) on erinomainen, eli se näyttää kohteen värit sellaisena kuin niiden kuuluukin olla, ilman vääristymiä.

Käyttökohteesta riippuen valon värilämpötila on myös tärkeä valita tarpeeseen sopivaksi. Myymälätiloissa käytetään yleisimmin neutraalia 4000 K:n valon sävyä, kun taas kotona tällä hetkellä suositumpi (olohuoneissa) on lämpimämmän sävyinen valkoinen, 3000 K.

 

ZOOM kiskospottien ominaisuudet lyhyesti

ZOOM kiskospottia on siis saatavana 15W, 30W ja 50W valoteholla. Valaisimen lumen tuotto on riippuvainen valon avauskulmasta. Eli mitä tiukempi avauskulma, sen enemmän lumeneita keskitetysti. Kaikki kolme ZOOM valaisinta kääntyvät 350° vartensa ympäri, ja niitä on mahdollista suunnata 0°-90°, eli valon saa osoittamaan myös suoraan alaspäin.

Kolmivaihekiskossa (kosketinkiskossa) valaisimia voi asettaa maksimissaan kolmeen eri ryhmään, joita ohjataan kutakin omalla katkaisijallaan. Valaistuksesta saa monipuolisen, kun valaisimet ovat useammalla kuin yhdellä vaiheella, eli useammassa valaistusryhmässä, ja ovat näin ollen sytytettävissä eri aikaan. Valaisimessa on vaiheenvalitsinkiekko, josta haluttu vaihe valitaan.

ZOOM 15W

 • Lumen tuotto 850-2200
 • Korkeiden olohuoneiden ja keittiöiden valaisuun, sekä pienien liiketilojen valaisuun
 • Himmennettävä
 • Passiivinen jäähdytys

ZOOM 30W

ZOOM 30W ja 50W ovat ulkoisesti identtiset.
ZOOM 30W ja 50W ovat ulkoisesti samanlaiset.
 • Lumen tuotto 1500-4500
 • Korkeiden olohuoneiden, liiketilojen ja toimistojen valaisuun
 • Himmennettävä
 • Passiivinen jäähdytys

ZOOM 50W

 • Lumen tuotto 2500-7700
 • Liiketilojen, toimistojen yms. valaisuun
 • Ei himmennettävä
 • Aktiivinen jäähdytys (tuuletin)

 

ZOOM led kiskospoteille myönnämme huikean 5 vuoden takuun! Meiltä saat myös himmentimet valaisimeen. Kisko hankittava erikseen.