Led-valaisimet ovat monipuolisia sisustuselementtejä, joilla voidaan tehokkaasti rytmittää tilan muotoja tai tuoda esiin sisustuksen värejä ja materiaaleja. Eli luot tunnelmaa Led-valolla. Valaistuksen suunnittelu on tärkeää onnistuneessa sisustuksessakin, koska sillä tehdään kodin tunnelma ja toiminnallisuus. Kiinteillä led-valaisimilla on paikkansa monissa kodin tiloissa, kuten käytävillä, olohuoneessa tai portaikossa.

Tunnelmaa Led-seinävalaisimilla lisää tilan tuntua ja ilmettä kotiin

Kiinteästi paikoilleen asennettavat seinävalaisimet tuovat tilaan avaruutta ja korostavat tilan rajauksia tai muotoja. Pitkänmalliset seinävalaisimet esimerkiksi olohuoneessa antavat kaunista epäsuoraa valoa ja tila tuntuu lähestyttävältä ja avaralta. Kohdevaloa saadaan tyylikkäästä jalkalampusta, jossa on led-polttimo.

Hankalasti sisustettavat portaikot saadaan led-seinävalaisimella sekä turvallisiksi että ilmeikkääksi seinälle syntyvien valokuvioiden myötä. Valaisimesta valon avautumiskulmaa säätämällä valokeilan leveyden saa yksilöllisesti sopivaksi.

LINE-valaisimet 170cm rajaavat olohuonetta kauniisti.
Tunnelmaa led-valolla luot vaikka FUNK seinävalaisimella
Valkoinen FUNK-seinävalaisin tuo ilmettä portaikkoon.

 

Korkeiden tilojen led-valaistus

Korkean huoneen valaistuksella tuodaan tilaan kodikkuutta ja voidaan rytmittää tilaa. Kaksikerroksisen olohuoneen ikkunoiden välissä vaakatasossa kulkeva led-profiilivalaistus tasapainottaa tilan korkeuden tuntua, ja tuo epäsuoraa valoa sopivasti sohvaryhmälle. Pimeään aikaan luot tunnelmaa led-valolla joka tulee tilaan samasta suunnasta kuin valoisaan aikaan ikkunoista tuleva valo.

Kapean ja pitkän eteiskäytävän sisustuksen muodostavat toisiaan täydentävät valaisimet. Käytävän luonnonvalo tulee tilaan korkealta ylhäältä. Riippuvat kattovalot led-polttimoilla kattavat tilaa ja XL Cubic -seinävalaisimet jakavat tilaa vaakasuunnassa. Valaistusta täydentävät lisäksi lattiatasossa kulkuvaloina toimivat upotetut In-wall -seinävalaisimet.

Kahteen suuntaan valaiseva, alumiininen profiili led-nauhalla korostaa ja valaisee.
Kerroksellisella valaistuksella saadaan ilmettä eteiskäytävään.

 

Led-valonauha sisustuselementtinä ja osana sisustusta

Puhtaanvärisen vaatehuoneen valaistus tuo tilaan linjakasta olemusta. Uppoasennetusta alumiiniprofiilista ja led-nauhasta on teetetty juuri huoneen mittoihin sovitettu kokonaisuus, joka valaisee sopivasti kaappien ja hyllykön edustalla. Reilusti valaiseva led-profiili antaa kompaktiin tilaan ilmettä ja avaruutta. Iltaisin luot tunnelmaa led-valolla ikkunoiden välissä olevalla 2 suuntaisella valoprofiililla.

Uppoasennettu led-profiili tuo tilaan uniikkia ilmettä. Kokonaisuus koostuu uppoprofiilista ja led-nauhasta.

Näyttävästi suurella ornamenttikuviolla tapetoitu tummansävyinen katto vaatii parikseen hyvän valaistuksen. Huonetta kiertää valaistusta ajatellen rakennettu alaslaskettu reunus, jonka sisäpuolelle on asennettu led-nauhavalaistus. Tässä selkästi kuvioitu tapetti valaistaan led-profiililla ja kohdistaa huomion katon kauniiseen kuvioon. Lisäksi upotettavat led-spotit valaisevat tehokkaasti huonetta.

Tunnelmaa Led-valolla mustaa tapattia vasten
Led-profiili kiertää alaslaskun reunoilla korostaen katon kuviointia.

Tumma sisustus ja tunnelmaa led-valolla

Energiatehokkaalla led-valaistuksella saadaan riittävästi valoa myös tummansävyiseen sisustukseen. Led-spottivaloja voidaan suunnata seinää kohti noin 30 astetta, jolloin tapetin kuvio tulee paremmin esille. Led-spottia voidaan käyttää sekä kohdevalaisussa että yleisvalona. Sopivalla sijoittelulla ja ryhmittelyllä tilaan saadaan riittävä ja muunneltava valaistus, mutta tunnelmaa led-valolla.

Tunnelmaa led-valolla tummaa tapettia vasten
Leffahuoneen sisustuksen yksityiskohtia korostetaan suunnattavalla led-spotilla.

Portaikot ovat eteiskäytävien lisäksi tiloja, jonne sisustuselementtejä on niukasti valittavissa. Valaistuksella saadaan aikaan turvallisuutta ja kodikkuutta myös portaikkoon. Portaikon askelmien alle on asennettu led-nauhaa alumiiniprofiiliin. CCT led-nauhan ominaisuutena on sekä himmennettävyys että värilämpötilan eli Kelvinien säätö.
Valaistuksen värilämpötila voidaan helposti säätää monissa led-valaisimissa lämpimän noin 2700K ja kylmän noin 5500K välillä tunnelmaan ja vuorokaudenaikaan sopivaksi.

tunnelmaa led-valolla portaissa
Portaikon askelmien alapintaan asennettu CCT led-nauha tuo kodikkuutta ja turvallisuutta.

Tässä pari artikkelia jossa luotiin tunnelmaa led-valolla:

Vaaleaa WC tilaan epäsuoraa valoa

Tumman WC tilan remontointi

Kaikki artikkelissa mainitut valaisimet ja valaistusratkaisut löytyvät meiltä LedStoresta. Ota yhteyttä, niin toteutetaan juuri teidän tarpeitanne ja sisustustanne parhaiten tukeva valaistus. Palvelemme myös valaistussuunnittelussa sekä kuluttaja- että ammattilaisasiakkaita. Myymälämme / showroomimme sijaitsee Koivuhaassa osoitteessa Mesikukantie 16, 01300 Vantaa.