Valitse led-nauha oikein - teho vaikuttaa käyttökohteeseen

Valitse led-nauha oikein – teho vaikuttaa käyttökohteeseen

Valitse led-nauha valaistustarpeen ja käyttökohteen mukaan. LedStoren oman tuotemerkin led-nauhoissa on tarpeeksi valinnanvaraa ja mahdollisuuksia niin pienten, kuin suurempienkin valaistustarpeiden toteuttamiseen sekä kuivissa että kosteissa tiloissa. Kaikkia led-nauhojamme saa sekä 3000K että 4000K valon värilämpötiloissa. Lisäksi valikoimassa ovat värilämpötilasäädettävät CCT-led-nauhat sekä värisäädettävät RGB+W led-nauhat. Uudistamme valikoimaamme ja pidämme nauhat jatkuvasti laadukkaina. Löydät valikoimasta myös erittäin tasaiset led-nauhat, joissa on yli 600 lediä metrillä, kutsumme näitä nauhoja SOLO-nauhoiksi. Esimerkkinä linkissä 14,4 W/m SOLO.

Rullassa on 5 metriä led-nauhaa, paitsi huippulaatuisessa SUPREME-nauhassamme, jossa on 3 metriä nauhaa. Myymme led-nauhoja kokonaisina rullina sekä tarvittavaan määrämittaan leikattuna tai pidempään pituuteen kolvattuna metrihinnalla.

Käyttökohteina led-nauhalle ovat muun muassa

  • työtasojen valaisu kodinhoitohuoneessa, harrastetilassa tai toimistossa,
  • katon tai seinän epäsuora yleisvalo,
  • keittiön sokkelien tunnelmavalaistus,
  • portaikon ja kaiteiden valaistus tai
  • ulkotiloissa esim. portaikon tai talon räystään valaisu.

Led-nauhan valinnassa kannattaa huomioida seuraavat asiat:

  • soveltuva nauhan teho (W/m),
  • riittävän korkea IP-luokitus,
  • valkoisen valon värisävyn valinta (Kelvinit),
  • oikeanlaisen muuntajan ja himmentimen valinta ja
  • soveltuva alumiiniprofiili.

Laadukkaat led-piirimme tuovat säästöä sähkölaskuun ja tuottavat hyvälaatuista, korkean värintoistoindeksin (CRI) valoa.

Helmeile 7,2W/m led-nauhasta sopivasti tehoa kevyesti valaistaviin kohteisiin

Sokkelin valaistus keittiössä.

Sokkelin valaistus 7,2W/m led-nauhalla keittiössä.

Jos tarpeena on valaista ulkona tai sisällä esimerkiksi kaiteita, portaita, sokkeleita tai lauteiden alaosia, niin Helmeile 7,2 W/m
led nauha (12V tai 24V) on oikea valinta. Valoteholtaan valaisin tuottaa 500 lumenia per metri. Leikattavissa ja juotettavissa 5 cm välein. 7,2W/m led-nauhaa on tarjolla valon värilämpötiloissa, 3 000 K lämmin valkoinen ja 4 000 K neutraali valkoinen. Helmeile 7,2W/m 24V led-nauha on pöly- ja kosteussuojattu kotelointiluokassa IP65, joten se sopii sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin. Nauha on itsessään päällystetty kellastumattomalla läpinäkyvällä, ja ohuella silikonipinnalla. Leikkaamisen jälkeen nauhan päät on suojattava uudelleen esim. silikonilla, jos nauha joutuu pölylle ja kosteudelle alttiiksi. Muista myös alumiiniprofiili.

HELMEILE 7,2W/m, kuten kaikki muutkin 12 ja 24V led-nauhamme soveltuvat aurinkoenergiajärjestelmiin tai muihin 12V tai 24V-järjestelmiin tai muuntajan kanssa 230V eli verkkovirtaan kytkettäväksi. Led-piirejä nauhassa on 120 kpl metrillä, joten led-nauhassa on havaittavissa vain kevyt pistemäisyys, jos se asennetaan matalimpaan 7mm korkeaan profiiliimme, suoraan edestä päin katsottaessa. Valon laatu on tässä nauhassa erinomainen, sillä värintoistoindeksi, CRI on 97. Nauha on himmennettävissä langallisesti ja langattomasti.

Helmeile 14,4W/m led-nauha monipuoliseksi yleisvaloksi

Valitse led-nauha

Saarekkeen ja katon valaistus led-nauhalla.

Valitse led-nauha Helmeile 14,4 W/m 24V -valonauha, jos tarvitse enemmän valoa. Käyttökohteina monipuolisesti kodin eri tilat, sekä kuivat että kosteat tilat, joissa tarvitaan yleisvalaistusta. Tämä nauha soveltuu hyvin sekä epäsuoraan valaistukseen että työtasovalaisuun. Valoteholtaan valaisin tuottaa 1 000 lumenia per metri. Valaisimesta on omat mallit kosteisiin ja kuiviin tiloihin, mikä kannattaa ottaa huomioon tuotetta tilatessa. Valon värisävyksi voidaan valita joko 3000 K tai 4000 K, joista 4000 K on suositumpi työskentelytiloissa, kun taas 3000 K valitaan useimmiten makuuhuoneen ja oleskelutilojen värisävyksi.

Helmeile 14,4W/m led-nauhassa on 120 led-piiriä metrillä, ja nauhassa valon pistemäisyys on havaittavissa edestä päin katsottaessa, joten suosittelemme sitä epäsuoraan valaistukseen tai asennettavaksi valkoiseen pintaprofiiliin, jolloin pistemäisyys tasoittuu. Uppoon asennettuna pistemäisyys tasoittuu isossa 44mm uppoprofiilissa. Pistemäisyys on havaittavissa heijastuksena työtasossa, jos valaistava työtaso on kiiltävä ja profiili erityisen matala. Nauhaa saa sekä 12V että 24V jännitteellä. Suuremman jännitteen, 24V, valonauhalla voidaan tehdä pidempiä yhtäjaksoisia led-nauhan asennuksia, kun virransyöttö on vain nauhan toisesta päästä.

Värilämpötilan säätö ja väriä vaihtavat 14,4W/m led-nauhat: Tunnelma ja Kameleontti

Tunnelma led-nauhaan (24V) kannattaa puolestaan tutustua, jos tarpeena on muuttaa valkoisen valon värisävyä tilanteen tai vaikka vuorokauden ajan mukaan.  Tunnelma led-nauhassa värisävyn voi vaihtaa hyvin lämpimästä, kellertävästä 2 500 K:n valosta, kylmän sinertävään valkoiseen 6 500 K:n valoon. Tässä led-nauhassa värisävyn valinta ja himmennys tapahtuu langattomasta seinäkytkimestä. Valon värilämpötilan säätöön tarvitset nauhan lisäksi esimerkiksi VaLO-sarjan RGB/CCT vastaanottimen, sekä värilämpötilansäätöpainikkeen tai vastaanottimen sisältävän RF-muuntajan. Muuntajan teholuokka valitaan led-nauhan kokonaiskulutuksen perusteella. Värilämpötilasäädettävää nauhaa on myös valikoimassa 7,2 W/m tehoisena sekä erikoistehokkaana 22 W/m.

 

Efektivaloiksi suosittelemme LedStoren Kameleontti RGB led-nauhaa (24V), jossa valon väri saadaan aidosti säädettyä sinisen, vihreän, punaisen ja valkoisen (4000 K) sävyissä kaukosäätimen ja ohjausyksikön avulla. RGB (red, blue, green + 4000 K) led-nauha on suosittu harrastustiloissa, leffahuoneissa, lastenhuoneissa ja spa-osastoilla. Kameleontti on himmennettävä ja vesitiivis kotelointiluokassa IP65. Saatavissa myös johdollinen seinäpainikeohjaus.

valitse led-nauha oikein

RGB-nauhan värit tuovat uutta ilmettä tilaan kuin tilaan.

Valitse led-nauha Tasainen 17W/m vaativampiin valaistuskohteisiin

Valitse Led-nauha tarpeeksi vahvatehoisena korkeaan tilaan

Olohuoneen valaistus 17W/m led-nauhalla. Tässä kohteessa tasainen nauha on eduksi.

Tasainen 17W/m led nauha (24V) sopii vaativiin kohteisiin. Käyttökohteina ovat korkeat tilat sekä kohteet, joissa led-nauhan valopisteet jäävät näkyviin tai heijastuvat esim. rosterisesta työtasosta. Nauhan antama valaistus on tasaista, koska siinä on 240 led-piiriä metrillä. Led-pisteet eivät näy häiritsevästi, kun led-nauhaa katsotaan suoraan alhaalta. Valoteholtaan led-nauha tuottaa 1 200 lumenia per metri. Nauhasta on omat mallit kosteisiin (IP65) ja kuiviin (IP21) tiloihin, mikä kannattaa ottaa huomioon tuotetta tilatessa.

Valon värisävyksi voidaan valita joko 3000 K, 3500 K tai 4000 K, joista 3500 K on tällä hetkellä suosituin. 4 000 Kelvinin led-nauhaa hankitaan usein mm. kellaritilojen valaisuun, sillä siitä saadaan kirkas ja puhdas, päivänvaloa muistuttava valo. Tämä mallistomme tehokkain nauha kuumenee myös eniten ja hyötyy selvästi, jos sen kanssa valitaan profiili, jossa on reilusti alumiinia jäähdyttämässä nauhaa, kuten 45° profiilissamme. Hyvä jäähdytys lisää nauhan käyttöikää selvästi.

 

Valitse led-nauha Supreme 13,6W/m julkisiin kohteisiin

Led-nauha Supreme 13,6W/m on valoteholtaan kirkkain led-nauhamme 1600 lm/m. Sen virrankulutus on vain 13,6 W/m, joten se soveltuu tiloihin, joissa valot ovat päällä pitkiä aikoja kerrallaan. Valitse led-nauha sellaiseen kohteeseen jossa valon laadulta vaaditaan parasta mahdollista, sillä värintoistoindeksi CRI on SUPREME led-nauhassa 98. Teknisesti led-nauha on kehittynyt erityisesti pohjarakenteesta, jossa on murtumista estävä kuparieriste. Lisäeristeestä huolimatta edelleen suosittelemme asentamaan nauhan alumiiniprofiiliin lämmönjohtokyvyn parantamiseksi.

SUPREME-nauhaa on kahdessa valkoisen valon värisävyssä, 3000K ja 4000K. Nauha on pöly- ja kosteussuojattu IP-luokassa 65. Rullassa on kolme metriä led-nauhaa ja molemmissa päissä nauhaa on DC-pikaliittimet. Led-nauhaa voi leikata ja juottaa 4,16 cm välein. Leikatun pään kosteussuojaus pitää palauttaa esim. tipalla silikonia, jos led-nauha asennetaan kosteisiin tiloihin ilman kosteussuojattua led-profiilia.

SUPREME-nauhalla on 7 vuoden takuu. Edellytämme asennusta alumiiniprofiiliin. Nauhaa saa ostaa myös metritavarana suurempia tai pienempiä määriä kuin 3 metriä. DC-liittimet juotetaan nauhapätkien päihin tarvittaessa LedPajallamme.

Led-nauhoissa on eri himmennysvaihtoehtoja

Kaikki led-nauhamme ovat himmennettäviä, mutta himmennyksen toteutus riippuu muuntajasta ja käytetyistä säätimistä. Helpoiten himmennys toteutetaan käyttämällä TRIAC-muuntajaa, jota himmennetään perinteisillä seinäjohdotetuilla himmentimillä. Tarkista kuitenkin aina ensin yhteensopivuus, sillä kaikista vanhimmat mallit eivät välttämättä toimi kunnolla LedStoren nauhojen kanssa. Hyviä kokemuksia meillä on mm. Schneiderin Exxact sarjasta.

Toinen hyvä ratkaisu on langaton himmennys, jossa himmennys tapahtuu vastaanottimessa, muuntajan ja led-nauhan välillä, minkä vuoksi muuntajan ei tarvitse olla himmennettävä. Tätä kutsutaan toisiopuolen himmennykseksi. Langattomalla himmennyksellä nauhan saa säädettyä himmeämmäksi kuin muilla malleilla, jopa niin hämäräksi, että se näyttää olevan sammuksissa. Langaton himmennys on erinomainen ratkaisu kohteisiin, joissa on aiemmin ollut kytkimellinen valaisin, mutta seinäkytkin puuttuu. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi keittiöt, jossa valaistuksena on ollut loisteputki, jonka kyljessä on ollut on–off-kytkin ja valaisimeen on tullut vain jatkuva sähkö.

Jos led-nauha tulee kosketusetäisyydelle, niin edullinen ratkaisu on valita led-profiiliin, diffuuserin kannen alle kiinnitettävä kosketushimmennin.

Meillä on mahdollista valita myös DALI-järjestelmään sopivat muuntajat tai 1-10V himmennykseen sopiva muuntaja. Autamme mielellämme kaikissa ledien himmentämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Palvelemme kuluttaja- ja ammattilaisasiakkaita myymälässämme Vantaan Koivuhaassa osoitteessa Mesikukantie 16. Meilitse saat yhteyden meihin esim. myynti@ledstore.fi.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Related Posts

Zigbee-älyvalaistus – viisi pointtia pähkinänkuoressa

Älykotien Zigbee-järjestelmä mahdollistaa lähes kaikkien led-valaisimien langattoman ohjauksen, ajastuksen ja muun ohjelmoinnin. Älyohjausta hyödynnetään kaikissa kodin tiloissa ja yhteisissä tiloissa valaistuksen kirkkauden, valon värilämpötilan ja

Epäsuora valo katossa profiililla

Epäsuora valo kattoon, jälkiasennus led-profiililla

Tarvitaanko käytävälle tai makuuhuoneeseen lisää valoa? Kaipaako olohuone lisää tunnelmaa valaistuksella, mutta sähköä tai valokatkaisimia ei ole valmiiksi asennettu? Eipä hätää! Tunnelmallinen epäsuora valo kattoon

Laadukas työskentelyvalaistus parturi-kampaamoon

ATMOS Helsingin uusiin kampaamotiloihin tarvittiin laadukas työskentelyvalaistus, joka sopisi tarkkaan kampaamotyöskentelyyn. Omistajat remontoivat tilat kokonaan, joten samalla myös valaistuksen osalta pystyttiin tekemään uusia ratkaisuja. Tiloihin

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2022 All Rights Reserved