Kerrostaloasunnon valaistusremontti led-nauhalla ja halogeenin korvaavilla polttimoilla

Kerrostaloasunnon valaistusremontti led-nauhalla ja halogeenin korvaavilla polttimoilla

Tiensä päähän tulleet vuokra-asunnon halogeenivalaisimet ja loisteputket saivat uudet, energiatehokkaat ledit. Vuokralainen on tyytyväinen valaistusremontin lopputulokseen, ja vuokranantaja kiittelee sujuvasti, etänä hoitunutta prosessia suunnittelusta asennukseen saakka. Koordinaatio hoitui hyvin osapuolten kesken.

Valaistusremontissa vuokra-asuntoon parempi valaistus

Parikymmentä vuotta palvelleet halogeenivalaisimet aiheuttivat harmia vuokralaiselle, ja asunnon omistaja Kristiina Ilves tarttui toimeen. Hän alkoi etsiä korvaavaa ratkaisua. Haasteena oli wc:n rikkoutunut loisteputkivalaisin. Keittiössä haluttiin halogeeneista pois nykyaikaiseen ratkaisuun, sillä kaikki valot eivät syttyneet enää, vaikka polttimoa kuinka vaihdettiin. Polttimot olivat lisäksi eriparisia. Eteisen ja makuuhuoneen halogeeneissa oli myös ongelmia.

valaistusremontti

Ennen remonttia valaistus kylpyhuoneessa, keittiössä, eteisessä ja makuuhuoneessa.

Suunnittelun lähtökohtana valaistusremontissa oli valaistuksen vaivaton asennus

Kristiina Ilves otti yhteyttä Lamppukauppa Led Storeen, ja pyysi nykyaikaista, vähän energiaa kuluttavaa ratkaisua, joka olisi lisäksi helppo asentaa. Ilves osasi kääntyä valaistusremonttitarpeissa asiantuntijoiden puoleen, sillä hän sisustussuunnittelijana ymmärsi, kuinka suuri vaikutus asunnon viihtyvyyteen hyvällä valaistuksella on. Hänellä oli aiempia hyviä kokemuksia LedStoren palvelusta ja tuotteista.

Huoneistoon ei oltu tekemässä tässä yhteydessä muuta remonttia, sillä muilta osin kalusteet palvelivat vielä hyvin. Valaistuksen tuli olla pitkäikäinen ja muotoilultaan kestää aikaa. Suunnitelmat tehtiin näppärästi sähköpostitse ja puhelimitse, vaikka asiakas oli Porissa, valaisimet Vantaalla ja remonttikohde Espoossa.

Valaistus uusiksi neljään huoneeseen pienellä budjetilla

Keittiö, eteinen, makuuhuone ja kylpyhuone ovat tiloja, joissa valaistus on tärkeää. Erityisesti eteisessä ja kylpyhuoneessa on monesti vähän luonnonvaloa ja valaistuksen riittävyyteen tulee kiinnittää huomiota. Keittiössä niin ikään työskentelymukavuus kasvaa, kun työtasoilla on riittävä määrä hyvälaatuista valoa. Valaisimiin käytettiin rahaa 650 euroa, ja suunnittelu asiakkaan kanssa kuului hintaan.

Keittiön työtason uusi valaistus toteutettiin vaihtamalla viisi halogeenipolttimoa 2,6 metriin led-nauhaa. Led-kiskon virtalähde liitettiin suoraan sähköön, joten uusi valaistus syttyy ja sammuu edelleen samasta katkaisijasta.

valaistusremontti toteutettu led-kiskovalaistuksella keittiössä

Keittiön uusi työtasovalaistus suunniteltiin ja toteutettiin asennusvalmiiksi saakka LedStoren LedPajalla. Led-nauhana käytettiin 14,4W/m neutraalin valkoista 4000K valoa, joka kiinnitettiin valkoiseksi maalattuun alumiiniprofiiliin. Led-kiskojen pituus yhteensä 2,6 metriä.

uudet led-kiskot keittiössä

Led-kiskojen kulmaan asennettiin välijohto, minkä ansiosta led-kiskot saatiin kuljetettua ja asennettua helposti ja siististi.

Eteiseen ja makuuhuoneeseen halogeenin korvaavat led-polttimot

Valaistusremontissa eteiseen uusittiin halogeenipolttimot LedStoren 6W led-polttimolla, ja uusilla valaisinkehyksillä, sekä 12V muuntajalla. Eteiseen saatiin enemmän hyvälaatuista valoa, sillä värintoistokyky, CRI, on LedStoren led-polttimoissa huippuluokkaa.

valaistusremontti

Halogeenin korvaavat led-polttimot GU10-kannalla lämpimällä 3000K valon värisävyllä ovat lähellä halogeenin värilämpötilaa, ja istuvat samankokoiseen asennusaukkoon kuin halogeenit.

 

Makuuhuoneessa valonlähteet oli jo valmiiksi sijoitettu liukuoven yläpuolelle koteloon, ja uudet GU 10-kantaiset LedStoren led-polttimot istuivat suoraan olemassa oleviin asennusaukkoihin, kuten eteisessäkin. Alumiiniset valaisinkehykset valittiin hopeansävyiseksi liukuoven rungon mukaan.

valaistusremontti

Makuuhuoneessa liukuoven yläpuolisessa valaisinkotelossa olleet halogeenit vaihdettiin GU10-kantaisiin lämpimän värisävyn led-polttimoihin.

Kylpyhuoneeseen valoa peilin päälle asennetulla valaisimella

Wc:ssä valot asennettiin olemassa olevaan sähkönsyöttöön. Kellastumattomassa muovidiffuuserissa ja kokoalumiinisessa, valkoiseksi maalatussa rungossa LedStoren BLADE 600-valaisin pysyy käyttökuntoisena laskennallisesti yli 10 vuotta. Valotehokkuus valaisimella on 600 lumenia. Jos valaisin vikaantuu, siinä oleva virtalähde on mahdollista vaihtaa LedStorella, eli valaisin on korjattavissa.

Kylpyhuoneen valaistusremontti

Wc-tilassa valaisimeksi riittää yksi 8,4 W tehoinen, 60 cm pituinen led-valaisin BLADE 600.

Valaistusremontilla sähkön säästöä ja valoisuutta huoneistoon

Led-valaistukseen siirtyminen säästää sähköä. Kylpyhuoneessa loisteputkeen verrattuna led-nauhavalaistus kirkkaasti valaisevallakin led-nauhalla kuluttaa sähköä noin puolet vähemmän. Siinä missä 60 cm loisteputken ottoteho on 18W, niin vastaavan pituisessa led-nauhassa se on 8,4 W. Eteisessä halogeenien tilalle vaihdetut led-polttimot (6W) kuluttavat noin kuudesosan halogeenipolttimoon verrattuna (50W). Keittiössä halogeenien tilalle vaihdettiin ottoteholtaan 38W led-nauhavalaistus, jolla saatiin keittiön tasot valaistua tasaisesti ja häikäisemättömästi.

Valaistuksen vaihtaminen ledeihin mahdollisti käytännössä valon määrän lisääntymisen ilman sähkönkulutuksen kasvamista, ja laadukkaisiin materiaaleihin siirtymisen. Käyttöikänsä päässä olleessa kylpyhuoneen loisteputkivalaisimessa kupu oli kellastunut ja sen vaihtaminen led-valaisimeen toi huomattavan parannuksen valon laadussa.

Keittiöön asennetun uuden led-kiskon pinnassa oleva muovikansi ei tule kellastumaan, muun muassa siksi, että led-nauha tuottaa vähemmän lämpöä kuin halogeeni. Alumiinia oleva led-profiili johtaa tehokkaasti lämmön pois led-nauhalta, ja on lisäksi käyttöikänsä päässäkin vielä haluttua, uudelleenkäytettävää materiaalia.

Eteisen halogeeneihin verrattuna uudet halogeenin korvaavat led-polttimot antavat suunnilleen saman määrän valoa, mutta polttimoiden korkea värintoistokyky vaikuttaa miellyttävään valon aistimiseen. Värintoistoindeksin (CRI) kasvaessa ympäristö näyttää luonnolliselta, kuten sen kuuluukin.

Sisustussuunnittelija Kristiina Ilves

Kristiina Ilves, Willa Krystle sisustussuunnittelutoimiston yrittäjä on tyytyväinen siihen, että toteutti vuokra-asuntonsa valaistusremontin LedStoren kanssa. Valaisinasennukset toteutti Sähkö-Huhta Oy.

LedStoren tuotteiden avulla täsmällisesti kohteeseen sopiva valaistus

Keittiön työtason valaistus toteutettiin mittatilauskiskolla. Mittatilausled-nauhavalaistus on sovellettavissa kaikkiin eri valonkäyttötapoihin, kuten johdollinen seinäkytkin, tai seinähimmennin, langaton ohjaus tai valaisimeen asennettava kosketushimmennin.

Mitoitus on tehtävissä täsmällisesti mihin tahansa keittiöön sopivaksi. LedStore toteuttaa sekä yksittäisiä tiloja kuluttajille, että led-nauhasarjoja yritysasiakkaille. Toimitus on nopeaa, sillä tuotteet kasataan LedStoren omalla LedPajalla Vantaan Koivuhaassa, josta ne voidaan postittaa suoraan kohteeseen esimerkiksi asentajalle. Myös nouto suoraan LedStoren LedPajalta onnistuu.

”LedPajan toiminta on laajenemassa, sillä kysyntää näyttää olevan. Olemme kehittämässä erityisesti verkko-ostamista mittatilausvalaisimille, jotta asiakas pääsee halutessaan itse antamaan mitat tilasta ja valitsemaan haluamansa tuotteet kokoonpanoon”, kertoo LedStoren yrittäjä Janne Halttu.

Kuvaaja valaistusremontin jälkeen-kuvissa sekä yrittäjä Kristina Ilveksen kuvassa: Frida Steiner

Lue lisää keittiön led-nauhavalaistuksen suunnittelusta ja LedPaja-palvelusta artikkelissa: https://ledstore.fi/blog/2020/06/04/led-valolista-mittatilauksena-keittioon/

Tutustu LedPaja-palveluun verkkosivuillamme: https://ledstore.fi/blog/mittatilaus/

Käy kurkkaamassa Willa Krystlen sisustuspalvelu verkossa: https://willakrystle.fi/

Jakaa:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Led ulkovalaisimet.

LED ulkovalaisimet valaistuksessa

LED ulkovalaisimet kestävät katsetta ja valaisevat pihaa ja luontoa kauniisti. Erityisesti pimeinä vuodenaikoina ulkovalaisimet ovat paljon päällä, jolloin halogeeni- ja loisteputkivalaisimien vaihtaminen LED valaisimiin on

Himmennettävä LED lamppu ja sen edut

Himmennettävä LED lamppu kehittyy LED on yksi nopeiten kasvavista teknologioista maailmassa. LED teknologia on kasvanut hurjaa vauhtia ja jo nyt se on mullistanut täydellisesti valaistusmaailman.

Kun LED putki tuli toimistoon

LED putki toimistoon on nykyaikaa. Tänä päivänä toimistoihin laitetaan vanhojen välkkyvien ja sirisevien loisteputkien tilalle laadukkaat LED putket. LED putkemme sopivat yli 90% vanhoista rungoista.

Ledit, joissa on korkea CRI eli värintoistoindeksi

Värintoistoindeksi CRI, englanniksi colour rendering index Korkealaatuisissa LED-valoissa on myös korkea värintoistoindeksi, eli CRI. Hyvä värintoistoindeksi (CRI) kotikäytössä on yli 90, ja nykyään monissa valaisimissa

© Lamppukauppa Led Store Oy. 2021 All Rights Reserved